Şimdi Ara

Ryzen 1700 Fps Anlık Düşme ve Tekleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
11.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel bioslarla ve Amd'nin çipset sürücüleri güncellemeleri ile sorun giderilmiştir.


    Merhaba,

    Marttan bu yana Ryzen 1700 işlemci kullanıyorum. BF1 de ve H1Z1 de hatta tüm oyunlarda (Gta ve Pubg) anlık fps düşüşleri ve tekleme sorunu yaşıyorum. Bu sorunla karşılaşan ve dikkat eden arkadaşlar var mı? Mesela BF1'de 110 Fps civarındayken birden 80 90'a düşüyor Fps bu da duraksayıp devam etmek gibi bir etki uyandırıyor. Ayrıca bu sorunla birlikte anakartın üzerindeki led kodlayıcı sistem başladıktan sonra 24ü gösteriyor, uykudan sonra 30'u gösteriyor. Bir de biostan çarpan kilidini ayarlayarak işlemciye overclock yapmak istediğimde kaydedip çıktıktan sonra bios sadece çarpan ayarlarını uygulamıyor. Diğer ayarları sorunsuz olarak kullanabiliyorum.

    Sistem özellikleri:
    Ryzen 1700
    Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5 - Bios F7B
    CMK16GX4M2B3000C15R 2x8 16 GB DDR4 3000 Mhz Vengeance Lpx Red Bios'ta Xmp profilini aktif edip kullanıyorum
    Zotac Gtx 1080 Amp
    Samsung 850 Pro 256 GB BF1 bu diskte yüklü
    Seagate Barracuda 7200 Rpm 2TB H1Z1 bu diskte yüklü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 5 Ekim 2017; 20:0:8 >







  • ryzen ıslemcı kullanmadım ama ızledıgım neredeyse tum oyun vıdeolarında ekran kartı kullanım %sının anlık olarak dustugunu gozlemledım.

    4790k ve gtx 1060 kullanırken ekran kartımın kullanımı 99 dan asagı hıcbır oyunda dusmuyordu.cozunurluk ve kalıteyı dusurdugumde ıse ıslemcı kullanımı %99a kadar cıkıyordu.ekran kartı kullanımı ancak o zaman dusuyordu.

    sımdı sonuc olarak ryzen ıslemcıler avg fps de gayet ıyı olsalarda mın fps de ıntellerın gerısındeler.bu anı takılmaların teklemelerın ıslemcı ıle dogrudan etkısı var.hee hdd varsa dırek hdd kaynaklıdır bu takılmalar.

    en cok gozume carpan teklemeler dırt rally, dırt 4, project cars, assetto corsa oyunlarında oldu.Neden bunlarda daha belırgın cunku bu teklemeler en cok araba yarıslarında bellı edıyor kendını.
  • Tekleme sorunu chipset driverını kurmamış olmandan veya onunla ilgili benzer bir sorundan olabilir. Kuruluysa da silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsin ama ondan önce kontrol etmen gereken bir nokta var; Power Options. Balanced modda ise benzer problemler yaşayabilirsin, High performans'da olması gerekir. Eğer bu şekilde değilse ilk söylediğime bakabilirsin. Sonrasında %99 problemin çözülecektir.

    Eğer bunlarla çözülmezse ekran kartı sürücünde sorun olabilir, onu da güncellemeyi veya yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Deneyimlerimden yola çıkarak problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum, donanımsal bir problemin yok gibi. Debug ledde sanırım bende de 24 ama tam hatırlamıyorum, bilgisayar kaşla göz arasında açıldığı için hiç uyku modunu deneme gereği duymadım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 4 Ağustos 2017; 14:55:32 >
  • Öncelikle cevap ve yardımın için teşekkür ediyorum. Ekran kartı driverı 384.94. Geçen hafta çıkan sürüm. Temiz kurulumla yükledim. Amd chipset driver yüklü ve High Power seçeneğinde çalışıyor şu an sistem.

    Dikkatli bir şekilde oynayan ya da yüksek fpslerde oyun oynayanlar bu teklemeyi farkedebilir. Benim tahminim Ryzenle ilgili genel bir problem olduğu. Çünkü daha önce Asus Prime X370 anakart kullanıyordum onda da oluyordu bu durum. Dediğin gibi yazılımsal da olabilir, düzeltilmesini bekliyorum. Ramlerle ilgili hala tam uyumluluk sağlanmamış olabilir. Yüksek hızlı ramlerden kaynaklanıyor olabilir. Elimde Ryzenle tam uyumlu 2400 Mhz veya 2133 Mhz ram olmadığı için deneyemiyorum.

    Diğer sorun olan biostan overclock aktivasyonu için ise Gigabyte desteğe yazdım ama hala cevap alamadım.

    Led kodu 24 hususunu da araştırdım işlemci rami tanımaya çalışıyor gibi bir anlama geliyormuş ama kaynaklar çok güvenilir olmayabilir.

    Senin sistemde kesinlikle olmuyor diyorsan Ryzen Gtx 1080 ve elimdeki ramlerin uyumsuzluğu diye düşüneceğim. Yalnız bunu uzun süre ve dikkatli oynayarak anlayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 4 Ağustos 2017; 15:8:50 >




  • Bahsettigin durum anlik takilma diye anliyorum, buna da genel sebep olan sey chipset driverin yaninda soylediklerin de olabiliyor. Imzamdaki iki sistem de ryzen ve x370 ama ikisi de yag gii akiyor :) eger sorun yazilimsal degilse sistemin hiz degerlerine bagli stabil olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı forumlarda Windows 10 Content Creators Update'e bağlayanlar da var bu durumu ama emin olamadım. Son olarak herhalde format atıp denerim o da olmazsa elimdeki intel sistemi kullanmayı düşünüyorum. Bir arkadaş daha benzer bir sorun yaşadığını söylemişti. Genel bir problem olup olmadığını merak ediyorum. Senin ramler de yüksek frekanslı ama sen yağ gibi akıyor diyorsun. Hayırlısı bakalım artık fakat araştırmaya devam edeceğim.
  • Ebrak kullanıcısına yanıt
    Aslında belirttiğine benzer bir durumu Win 10 Creators Update öncesinde ben de yaşıyordum ama Creators Update'i sıfırdan kurunca bildiğin sistem akmaya başladı :) Umarım donanımsal bir sorun değildir ve format sonrası herşey yoluna girer.
  • Format da çare olmadı. Sekme, takılma H1Z1'de çok bariz ve rahat hissediliyor.
  • Bf1 multiplayerda gpu kullanimi ara ara dusuyor ve direk olarak fps de dusuyor. R5 1600 gigabyte ab350 gaming 3 gtx 3 gb 1060 gskill 8 gb 3000 kullaniyorum( maalesef ram oc ile dogal hizinda bios guncellemesi ile 3 e cikmadi )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten genel bir problem olduğunu düşünüyorum. Bende de aynı şekilde oluyor. İşte ne kadar çok kişi dikkatle bakıp inceleyip var olup olmadığını yazarsa tespit edebiliriz. Ben iki farklı anakartla denedim. Aynı sıkıntı var. Biostan Hpet kapatınca kısmen azalma oluyor ama neden bir özellik kapatmak durumunda kalıyoruz? Bu da can sıkıcı bir durum. Daha önce de söylediğim gibi acaba Ryzen ile Nvidia kartlar arasında bir uyumsuzluk mu var? İntel sistemi kurduğumda sistemimdeki Zotac GTX 1080 Amp sürekli oyunlarda %100 kullanım ile çalışıyor.

    Bendeki tek sıkıntı fps düşmesi de değil. Bios üzerinden overclock da yapamıyorum. Ayarladığım ayarları bios uygulamıyor. Diyelim ki biostan çarpanı 37'ye getirdim sistem yine de 3000 Mhz de çalışıyor. Biostan voltajı ayarlarsam eğer Cpu Z stres testini çalıştırdığımda işlemci kendini otomatik olarak 1750 MHz'e düşürüyor. Isınma vs. hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen. Biostan voltaj ayarını otomatikte bırakırsam sistemi default hızlarında kullanabiliyorum ve Cpu z stress altında da olması gereken performansı alıyorum ama overclock edemiyorum hiçbir şekilde.

    Benim tahminim ancak 1 1.5 sene sonra tam olarak oturacağı Ryzenlerin. Bu da ciddi oranda can sıkıcı.




  • Hocam aylar önce laptopumda dediğin sorunu yaşıyordum. Bir gün sistemime minercıların mine yapmak için bir tür gpu ve cpu'yu yoran virüs bulaştırdıklarını farkettim.

    Dediğim yeri kontrol eder misin ?

    Windows + Arama kısmına: Gelişmiş Güvenlik ile birlikte Windows Güvenlik Duvarı yaz. Gelen Kuralları ve Giden Kuralları yerlerini kontrol et. Orada kendini çokça klonlamış WePring, Zcash gibi içerikler var mı ?

    Bir ihtimal kontrol etmeni öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebrak

    Ben zaten genel bir problem olduğunu düşünüyorum. Bende de aynı şekilde oluyor. İşte ne kadar çok kişi dikkatle bakıp inceleyip var olup olmadığını yazarsa tespit edebiliriz. Ben iki farklı anakartla denedim. Aynı sıkıntı var. Biostan Hpet kapatınca kısmen azalma oluyor ama neden bir özellik kapatmak durumunda kalıyoruz? Bu da can sıkıcı bir durum. Daha önce de söylediğim gibi acaba Ryzen ile Nvidia kartlar arasında bir uyumsuzluk mu var? İntel sistemi kurduğumda sistemimdeki Zotac GTX 1080 Amp sürekli oyunlarda %100 kullanım ile çalışıyor.

    Bendeki tek sıkıntı fps düşmesi de değil. Bios üzerinden overclock da yapamıyorum. Ayarladığım ayarları bios uygulamıyor. Diyelim ki biostan çarpanı 37'ye getirdim sistem yine de 3000 Mhz de çalışıyor. Biostan voltajı ayarlarsam eğer Cpu Z stres testini çalıştırdığımda işlemci kendini otomatik olarak 1750 MHz'e düşürüyor. Isınma vs. hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen. Biostan voltaj ayarını otomatikte bırakırsam sistemi default hızlarında kullanabiliyorum ve Cpu z stress altında da olması gereken performansı alıyorum ama overclock edemiyorum hiçbir şekilde.

    Benim tahminim ancak 1 1.5 sene sonra tam olarak oturacağı Ryzenlerin. Bu da ciddi oranda can sıkıcı.

    Ben islemciyi 3.7 ye cekiyorum yani overlockta sikinti olmuyor . ama hiz asirtma olayina asina degilim. Voltaj oto da oldugu icin test sirasinda reset atiyor. Ben de riske atmak istemedigim icin fabrika ayarlarinda kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ebrak kullanıcısına yanıt
    Son bahsettiğin problemler anakartınla ilgili görünüyor; Asus Crosshair VI ve Asus Prime x370 Pro anakartlarımda bu sorunların hiçbiri yok.
  • bahsettiğiniz oyunlara bakınca aklıma ilk olarak darboğaz geliyor şimdi gelip buraya o işlemci darboğaz yapmaz 1080 e diyenler olacaktır ama o iş öyle değil :)
  • Güç kaynağında herhangi bir sorun olabilir mi? Yüke girdiğinde sıkıntı çıkıyor olabilir, O.c yapamıyorum diyorsunuz ondan sorayım dedim. Disklerle ilgili darboğaz olduğunu sanmıyorum. Monitörünüzü de merak ettim 1080p 2k ?
  • Monitör Asus MG279Q, Güç Kaynağı Seasonic X750 Gold. HW monitörden voltaj takibi yapıyorum hep stabil, aynı güç kaynağı ile İntel sistemi de denedim herhangi bir sıkıntı yok. Herhangi bir Zcash uygulaması yok. Overclocku sadece biostan yapamıyorum. Ryzen Master uygulaması ile yapabiliyorum. O zaman az önce bahsettiğim gibi bir sıkıntı da olmuyor. H1Z1 oyunu olup da Nvidia ekran kartlı sisteme sahip olan arkadaşlar deneyebilirse daha faydalı olabilir. Platform olarak Ryzen ümit verici ama bu tarz sıkıntılarla uğraşmak da soğutuyor.

    Bende de Prime X370 Pro var. En son bios yüklüydü onda da yapıyordu. O sebebten dolayı Gigabyte aldım. Çok umursamayan birisi bu şekilde de kullanır, bios updataleri ile toparlanabilir ama benim için bir saniye bile olsa sekip devam etmesi ve anlık olarak bile o durumu oyun içinde yaşatması kesinlikle bir sorun ve pek beklemek de istemiyorum. OVerclock olmaması zaten apayrı bir sorun. @Bekir eğer vaktin varsa ve uğraşmak istersen H1Z1'de online bir oyuna girip hem cep teleonu ile hem de Obsten ayrı ayrı kayıt alarak Youtube'a yükleme imkanın olur mu? AfterBurner ile FPS işlemci ve gpu kullanımı takibi de açabilirsin. Hem senin sistemi de gözlemlemiş oluruz. Genel olarak da kafamızdaki soru işaretlerine bir miktar yanıt almış oluruz.

    Son olarak eski f3c ve f4 bioslar ile biostan overclock yapabiliyorum. Fakat o sürümlerde de son Agesa desteği yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=LiJ3xM2QJcs Şu videoda anlatmak istediğim sıkıntı görülüyor. Buradaki daha yoğun ama sorun olarak bendekinin aynısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 5 Ağustos 2017; 20:19:44 >




  • Ebrak kullanıcısına yanıt
    Videodaki ne iğrenç bir kasmadır yahu... Bir de gözüme şu çarptı ilgili videoda; "Solved this problem by optimizing Windows 10 for Ryzen (link below) and disabling High Precision Event Timer in the BIOS."

    H1Z1'e sahip değilim ama istediğin farklı bir oyun varsa onda bakabilirim.
  • En bariz ve sık H1Z1'de oluyor sonra BF1. DX12de daha çok oluyor ama DX11de de oluyor. Hpet biraz düşürdü ama H1Z1de çözüm olmadı.
  • Ebrak kullanıcısına yanıt
    Valla iki oyuna da sahip değilim ama H1Z1 optimizasyon özürlü bir oyun diye biliyorum :) BF serisini de 3'den sonra almama kararı verdim, hatta EA oyunu almama kararı... O kadar satış yapmalarına rağmen Türkiye'ye sunucu koymuyorlar ve yurtdışı sunucularda da yüksek ping değerlerinden oyun oynanmaz hale geliyor. Sisteminiz internetiniz ve oyunculuğunuz ne kadar iyi olursa olsun elin adamı düşük pingle gelip koyuyor ve gidiyor... Hal böyle olunca da EA'a ambargo uyguluyorum ama haberleri yok
  • Bugün intel sistemi tekrar kurdum. Onda H1Z1 takılmıyor, BF1 de daha akıcı. Oyun içinde fps değişimleri onda da oluyor ama Ryzendaki gibi bir an duraksayıp sonra hemen devam eder gibi bir etki olmuyor. Ryzen'in ilerleyen Bios updatelerini takip edeceğim artık. Tam test edilmemiş, oturmamış ürünleri piyasaya sürmüşler. Rekabetin bir kötü yanı da bu.
  • İntel sistemdeki işlemciniz ve diğer parçalar nedir ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.