Şimdi Ara

Rx570 Pulse ekran kartına uyumlu ana kart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yeni oyun sistemi topluyorum, ekran kartını Sapphire Pulse rx570 8bg aldım. Buna uygun anakart olarak Gigabyte B450M S2S veya MSI B450M-A Pro Max düşünüyorum. Her iki anakart da microatx formunda, birçok yorumda küçük kart olduğu yazıyor, anakartın küçük olmasının nasıl bir dezavantajı var? Veya küçük alınmayacaksa atx formu daha uygunsa hangi kart tavsiye edersiniz? Bu arada cpu Ryzen 5-2600 ve ramler de 3000-3200mhz olacak.



  • Sorun yok iki kartı da alabilirsin. Micro ATX kasa var ise ATX anakart kullanamazsın. 4 slot olduğu için kasa da ona göre olmalı. Yani ATX, 7 slotlu bir anakartı micro ATX kasaya sığdıramazsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba işlemciniz belli midir acaba yoksa anakartlarda görünen AM4 soket li bir amd işlemci almayı mı düşünüyorsunuz.
    [Evet sonradan gördüm işlemcinizi yazmışsınız. fakat değişen birşey yok yazımın devamında sizin işlemcide am4 zaten]

    bana sorarsanız ekran kartına göre anakart bakmayın kasanız atx mi yoksa micro-atx mi sonuçta bütün parçaların birbirine uygun olması gerekir değil mi ? Bence ilk düşünmeniz gereken şey işlemci ile anakartın maximum ram mhz'i. Eğer raminizin yüksek ise anakrtında alçak. raminizden tam performans alamayacaksınız. eğer anakart yüksek ram düşükse (tavsiyem budur.) ramin maximum mhz de çalışmasını sağlayacaktır. gelicek ram güncelleştirmelerini daha uzun süreler yapabileceksiniz. Günümüz ekran kartlarının bir hepsi zaten senin ekran kartınla uyumlu yani onunla ilgili sorun çıkmaz merak etmeyin.
    bütçenizi bilmediğim için sırasıyla en pahalıdan en ucuza bir kaç tane link bırakacağım.
    MSI MPG X570 GAMING PLUS: shorturl.at/FHK08
    Gigabyte A320M-S2H: shorturl.at/chqtx
    Asus Prime A320M-F: shorturl.at/KLMW9

    kasa boyutunu vermediğin için karışık attım ve gönderdiğin anakartın işlemci soketi am4 olduğu için yine am4 destekli 3200 mhz ram destekli anakartlar bıraktım.

    *link kısaltıcı kullandım yanlış anlaşılmasın para kazandıranından değil sadece link çok uzun olduğu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeaa -- 6 Mayıs 2020; 11:37:5 >




  • 2 gündür araştırıyorum X570 ler çok iyi kartlarmış gerçekten ama benim için fazla. Baya bir git-gel ve değişiklik sonucu Asrock B450M-HDV modelinde karar kıldım. İşlemciyi de R5-1600(12nm) aldım, aşırtma ile R5-2600 e çok yaklaşan popüler bir işlemci imiş, yorumları hoşuma gitti. Ram olarak XPG D41 3000Mhz aldım 2x8gb. Asrock 3200Mhz ve hatta 3400Mhz bile verebiliyormuş. Ramle uyumsuzluk olmaz sanırım. Önceki sistemimden güzel bir PSU da var, sorunsuz çalışıyor (OCZ ZS550w 80+ Bronze) Şu an almadığım kasa ve anakart kaldı, anakart dediğim gibi Asrock, kasa net olarak beğendiğim bir model yok ama en az 4 fanlı RGB li (oğluma yapıyorum o çok seviyor ışıklı pencereli kasaları) olsun istiyorum. Mini Tower ekran kartı için küçük olur sanırım, araştırdım biraz büyücek bir kartmış Pulse rx570, o yüzden midi tower daha uygun olur sanırım. Bir de size danışmak istediğim, işlemci için ek soğutucuya veya extra kablo vb şeylere ihtiyaç var mıdır? Yardım ve önerileriniz için çok tşk ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.