Şimdi Ara

RX490 & RX490X (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır


    quote:

    Orijinalden alıntı: Littaa

    Abi ben o kafayı anlamıs degılım ıllaki intel olacak illaki nvidia veya illaki amd olucak demek cok sacma bana uygun fıyata yuksek performans ve her sene soketı degıstırmıyecek süreklilik saglıyacak bır sıstem toplamak daha cok ısıme gelır. dolar olmus 3.5 burada fanboyluk yapan varsa akli dengesini sorgularım

    Rx 480 çıkışında çok yaşadık o yüzden farklı bir şey yaşayacağımızı sanmıyorum. Tabi ki markalar önemli değil f/p kim daha iyiyse o alınır ama bu f/p oranı hep Amd'den geliyor biraz da diğerlerinden görseydik iyiydi.

    Sonuna kadar katılıyorum nvidia 1050ti fp diye çikardi 1000tl'den satiliyor trde 100küsür usdlik ürün 10katı fiyat nedir abiya




  • gelsin çıksın açıklansın o zaman bakarız
  • Olay performansın hangi paraya verildiğine bakar.

    1080 ile aynı performansta kart çıkarıp daha ucuzua satarsan gider ucuz olanı alırım açık net.İlla nvidia olcak diye bir kaide yok.İşlemcide illa intel diyosak amd işlemcilerin cortluğundan adam gibi 6700k ayarında işlemci çıkarsın o da alınır.O illa intel nvidia olacak muhabbeti çoktan kapandı gitti.
  • H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    tabikide dolar olmus 3.5 bana uygun fıyatlı performans urunu lazım bunu kım sağlarsa onu alıcam nvidia olsun amd olsun farketmıyor artık amd eskıden yazılımsal kısmında kotuydu ısın fakat 2014 bu yana gayet guzel hatta bana sorarsnz nvidia dan daha guzel yazılım ısıyle ugrasıyorlar artık =)
  • Yine game debate, yine saçmalıklar. Bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim, bu site tamamen sallama ifadeleri bilgi/haber diye giren saçma sapan bir sitedir. Yıllardır değişmeden devam ediyorlar, çünkü bu sallama haberlerle iyi hit alıyorlar.

    Bu siteyi bir kenara bırakırsak, yeni kartın 490 olarak isimlendirilmesi, P10x2 yani 480x2 gibi bir kart olması ihtimalini güçlendiriyor. Ama böyle bir kart cidden saçmalık olur. Anca yaptık oldu demek için yapılmış olur. Çünkü yarışacağı 1070, daha ucuza mal olan, daha az güç tüketen, tek gpu, 8 gb bellekli, 400 dolarlık bir kart olarak her türlü tercih edilir. Zaten 480x2 gibi bir kartın 400 dolardan aşağı olması çok zor. Olsa bile 1070'in durumu daha iyi olacağından 490'ın durumu yine tartışmalı olur.

    Hepsini geçtim, üst seviyeye oynamayacaksan çift gpu niye çıkarasın ki? Zaten çift gpu işleri tartışmalı. Sen Titan X'i geçtim, 1080'le bile karşılaştırmayacaksın kartını.

    Bu bahsi geçen kart Vega'ysa durum daha kötü. Ama Vega olduğunu sanmıyorum. Çünkü Amd resmi olarak 2017 ilk yarısı dedi o kart(lar) için. En iyi ihtimalle martta görürüz Vega'yı.




  • mamad kullanıcısına yanıt
    anladım dostum mantıklı hıt almak ıcın yapılmıs bır sey olabılır. pekı vega hakkında ne dusunuyorsun vega ıle gelıcek kartlar ne olucak segmentı ne olucak 1080 yada pascal titana eşdeger bır performans saglayabılıcekmı yanlıs bılmıyorsam hbm2 belleklerı kullanılıcakmıs suan kı gddr5x den farkı nedır tam olarak
  • Game debate sitesinde çıkmamış ürünler için verilen değerler her zaman sızan bilgi ve tahminler üstündendir ki, bu zaten sitede belirtilir. Game debate kullanmasını bilmeyene kötü bir sitedir.
  • AoS benchinde 687f:c1 şeklinde geçiyor. AoS çift Gpu'ları tanımakta genelde çok isabetlidir. Zaten herkes çift Polari'sin tam bir felaket olacağı konusunda hemfikir.

    Sadece burada pek değinilmedi 2 gün aralıkla yapılan benchde, eski olan daha düşük bir değer verdi. En sonuncusunda ise işte 1080 değerlerini verdi. Bunu sürücü ve/veya çekirdek hzılarına mı bağlamak lazım, kesin bir bilgi yok. Sadece gittikçe yükselmesi optimizasyon yapıldığı şeklinde yorumlanabilir.

    Not: hatta iki hafta önce yapılan bir benchde daha da düşük skor almış.

    Nedense resim yükleyemiyorum
    http://videocardz.com/64475/are-those-radeon-rx-490-vega10-benchmarks-results



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 4 Aralık 2016; 15:15:23 >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    1080p e gore bıraz dusuk degılmı fpsler anlamadım tam orasını
  • Littaa kullanıcısına yanıt
    Listelenmiş ekran kartları görülebiliyor, 1080 ve bir tane r9 200 cf çoğu ve hepsi yakın fps ve puan aldı. Oyunun genel yükü öyle hocam.

    Bazı listelerde fps'ler daha düşük görünüyor ama onlar "crazy batch" benchleri. İşkence testi gibi oluyor o zaman da. 8400 değerleri standart testte çıktı, ki onlar da epey zorluyor oyundan dolayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 4 Aralık 2016; 16:1:51 >
  • Zen işlemci ile rx490 çıkarsa ortalık biraz karışır fiyatlar düşebilir diye düşünüyorum bizede yararlanmak düşer
  • NeganGLA kullanıcısına yanıt
    inşallah dostum hem rx490 hem zen hem dolar ın bıraz dusmesı derken beklemedyım bende. Zen 17 ocakta cıkıcak ama rx490 ıcın bı tarıh yok orası kotu :(
  • inş bekleyelim bakalım amd beyi
  • MacOS sürücülerinde AMD'den izler çıktı. Buna göre Polaris xt2, Polaris 12 ve Vega 10 çıkacak gibi.

    Tahminler Polaris 12'nin üçüncü Polaris olacağı. Polaris 11'den zayıf olacak şeklinde yorumlanmamalı. Bunlar üretim sırası.

    Polaris XT2 ise çift gpu mu olacak, yeni tek gpu mu belli değil. Lakin bence butek çip bir revisiyon olacağı yönünde, tıpkı Tahiti XT2 (7970 GHz Edition) olması gibi.

    Muhtemelen bu ikisi Polaris 10-11'in yerine geçip Vega 10 da daha üst sınıf kartı olarak piyasaya girecek yönünde.
    http://videocardz.com/64622/amd-polaris-10-xt2-and-polaris-12-spotted-in-macos-drivers



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 7 Aralık 2016; 17:39:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: majesthion

    AMD ağzıyla kuş tutsa artık ben almam. Division da ekran yanıp sönüyor amd driver problemi 6000 serisine driver güncellemesini kestiler diye oyunu oynayamıyorum. Nvidia gtx 400 serisine bile güncelleme veriyor hala.

    Nvidia 9xx serisine güncellemeyi kesmişken gtx 400 serisine güncelleme veriyor demek hoş değil.

    Nvidia'nın kendi sitesinden bakabilirsiniz. (legacy drivers)

    ara sıra 3 ay veya 6 ay da bir ciddi sorun olursa yayınlanan driverlar.
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Farketmez dostum. İstediğin kadar dalga geç. Yukarda bahsettiğim videodaki olay ciddi bir olay ve amd dekiler bunun farkındalar ama ona rağmen fixlemiyorlar. Bu arada sen neden bahsediyorsun? Uykunu tam alamadın galiba. Bangır bangır güncelleme alıyor 900 serisi. 400 serisi bile daha legacy değil. Linux platformdaki amd rezaletinden bahsetmiyorum bile. Adamlar yazılımda iyi değiller bu kadar basit. Bunu AMD kullanıcısı olarak söylüyorum. 4850 > 5850 > 6950 > Yeter artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: majesthion

    Farketmez dostum. İstediğin kadar dalga geç. Yukarda bahsettiğim videodaki olay ciddi bir olay ve amd dekiler bunun farkındalar ama ona rağmen fixlemiyorlar. Bu arada sen neden bahsediyorsun? Uykunu tam alamadın galiba. Bangır bangır güncelleme alıyor 900 serisi. 400 serisi bile daha legacy değil. Linux platformdaki amd rezaletinden bahsetmiyorum bile. Adamlar yazılımda iyi değiller bu kadar basit. Bunu AMD kullanıcısı olarak söylüyorum. 4850 > 5850 > 6950 > Yeter artık.

    yahu bırak bu ayakları da bir bak legacy driver tanımına resmi nvidia sitesinde.

    ondan sonra otur konuşalım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.