Şimdi Ara

Rx Vega 64 Standart Sürüm 699 Dolardan Siparişte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar kart sonunda Amazon'da siparişe girmiş bulunuyor https://www.amazon.com/Gigabyte-GV-RXVEGA64-8GD-B-Radeon-Graphic-Cards/dp/B074N1JN4F/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1503263678&sr=8-3&keywords=rx+vega+64 ama fiyatı da bize girmiş bulunuyor. Oldum olası AMD'ye sempati duyan biri olarak şu AMD'nin yaptığını o paragöz dediğimiz Nvidia yapmadı biz son kullanıcıya. Adamlar resmen milletle dalga geçercesine 499 dolardan satacağım dediği kartını en ucuz yerde 699 dolardan vitrine koydu, bu resmen son kullanıcıyı aldatmak ve yalan söylemektir. Bu kadarla da sınırlı değil, adamların yaptığı o kadar büyük bir adilik ki önce biz kartların madenciler yerine son kullanıcıya gitmesini istiyoruz deyip bunu sağlamak için yaptıklarını söyledikleri saçma sapan bir pack mevzusu atıyorlar ortaya sonra da madencilere özel, kazma oranını artıran sürücü yayınlıyorlar, yani hepimizin sempatiyle yaklaştığı, çoğumuzun amansızca savunuculuğunu yaptığı o AMD resmen bu mining olayını bir fırsatçılığa dönüştürmüş durumda. Ha bir de kartları stok sıkıntısı yaşanmasın diye piyasaya geç sürdük diyordu abiler, Allah razı olsun valla, stok sıkıntısı olmasın diye bol bol üretip piyasaya sürdükleri kartları bir de birkaç ay daha erken çıkartsalardı herhalde bi 1000 dolardan yiteleyeceklerdi millete. Ben yazıklar olsun diyorum, şu saatten sonra AMD benim için bitmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 21 Ağustos 2017; 0:26:3 >







  • Ama intel kazık,nvidia dan daha ucuz,ama ryzen 8 çekirdek bitmez amdnin yalanları.Amd ile phenom zamanı tanıştım bidaha evime sokmam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calimocho -- 21 Ağustos 2017; 0:25:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de de 3.062 Lira sanalmarketimde

    Amazonda 100 Lira daha ucuz sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Türkiye'de de 3.062 Lira sanalmarketimde

    Amazonda 100 Lira daha ucuz sadece

    Hadi Türkiye'de biz alıştık normal fiyatından 5-6 kat fazla çıkmasına ama bu kart Amazon'da bu fiyata satılıyorsa bu tamamen AMD'nin işgüzarlığıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calimocho

    Ama intel kazık,nvidia dan daha ucuz,ama ryzen 8 çekirdek bitmez amdnin yalanları.Amd ile phenom zamanı tanıştım bidaha evime sokmam

    Ben de o Fury X'in tasarımına, kırmızı ledli ışıklarına, ateş kırmızısı RADEON yazısına aşık olmuştum ve tanesi 319 dolardan bulunca 2 adet almıştım hatta şimdi de Rx Vega Liquit Edition'a göz koymuştum ama bu AMD'nin son kullanıcıya yaptığı şu hareketi görünce sistem önerisinde 1000w PSU öneren seyyar trafo yerine DX12'yi adam akıllı kullanabilecek olan Volta'yı beklemeye karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 21 Ağustos 2017; 0:39:31 >
  • Piyasada kart yok bekleyen eli mecbur alacak diye kazığı iteliyor AMD. Aslında kâr amacı güden her kuruluş bunu yapar garip birşey yok ama AMD'yi kullanıcı dostu melek falan sananlar var onların iyi bakması lazım bu fiyatlara. Performans konusunda da öyle, 1080ti aylar önce bir buçuk senelik Pascal mimarisiyle çıkmasına rağmen AMD'nin karşısına koyacağı bir kart yok, Vega tanıtımını bile bakın 980ti'ı nasıl dövdük diyerek yaptılar. Vega 56 400 dolar bulabilirsek, bir buçuk senelik 1070 de aynı paraya. Normalde yeni mimariden ne beklersin, daha düşük güç tüketimi daha yüksek performans değil mi? On yaşında 2007 model Polo'm var 1.4 motor, şimdi 1.0 TSI Ibiza'lar benim arabadan çok daha iyi yürüyor niye çünkü teknoloji gelişti VW daha küçük motor hacminden daha yüksek beygir ve tork alabiliyor. Aynı mantıkla Vega 64'ün de daha az güç tüketimiyle daha yüksek performans vermesi lazım ama 100 W fazla çekip yüzde 10 bile daha iyi performans veremiyor GTX 1080 karşısında, mimari olarak ileri doğru atılmış bir adım değil. Kepler'i hatırlarsak GTX 780 250 W çeken bir karttı (eski kartım), Maxwell gelince GTX 970 160 W çekip yüzde 25 fazla performans veriyordu oyunlarda. Teknolojik gelişme böyle oluyor deli gibi güç çekip milim fazla performans veren kartı kim ne yapsın. Yine de satacaktır ben de GTX 980 kullanıcısı olarak Vega 56 düşünüyorum, en azindan 1070'e göre daha futureproof olacaktır ama AMD'nin Vega mimarisini bir başarı olarak görmek zor. Bir Ryzen değil yani Vega.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 499 olması gereken kart 599 olarak satımına başlandı birde üstüne 699'a çektiler.
  • Bu hint fakiri raja kuduranın ipiyle kuyuya inen AMD sevenler daha çoook üzülür... aylardır şişirildi çok güçlü olacak nvidia'yı geçecek ve ucuz olacak diye bu forumda.. bunu yazanlar da gözü fanboyluktan kararmış kişiler.. ne zamandır söylüyoruz bu kartlar ucuz olmayacak diye.. kafadan HBM2 belleklerin firmaya 160 usd gibi yüksek bir maliyeti var. Üstüne birde minning eklenince son durum ortada..

    Baştan aşağı strateji eksikliği ve hatası ile piyasaya çıkmış bir seri oldu. bu fiyatları ile sadece madencilere hitap eder.. hala forumda 1 yıl içinde çıkacak sürücüler ile kart kendini toplar ve daha iyi performans verir diyen kendini avutan fanboy çocuklar var..

    Adam kart alacak ve 1 yıl bekleyecek adam gibi performans versin diye öylemi.. kim öle kim kala.. rakibi 2 yeni seri çıkartır sende hala AMD kart çıkaracak ve rakibini geçecek diye boyuna hype yapar fanboy diye gezersin forumda..

    Bu fiyatlar iyi olmadı.. sonra nvidia neden pahalı sorusunun cvp bu saçma sapan AMD işlerinde gizlenir kalır..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynısı ilk 1070 çıktığı zamanda oldu nvidianın verdiği fiyattan asla satılmadı kart, nvidia da bitti o zaman.

    O zamanda stok deyip karaboırsa yapmışlardı ki o zaman madencilik böyle değildi,hikayeden stok yok deyip yükselttikleri hakkında bi sürü haber çıkmıştı.

    Madencilik bitmeden bu seviyedeki kartlar ucuzlamayacak anlaşılan.
  • Rajo kadori istifa!



    699 değil 499 dolar olsa alınmaz o kart. Kasa içindeki soba gibi. Bu muydu Vega? Bu muydu?



    Aylardır beklenilen bu muydu?



    En ucuzluğunda bile GTX 1080 almamış bana yapılır mı bu?



    AMD'yi severim. Ama bir daha hiçbir sözüne inanmam. AMD eğer herhangi bir şey vaad ediyorsa o ürün çıkmadan inanmayın!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle olacağını bilmek için bilir kişi olmaya gerek yok. Ne amd tabanı ne de nvidia tabanı bu saatten sonra son kullanıcıyı düşünmez. Arkasında miningciler olduktan sonra sırtı yere gelmez diyebilirim, artık piyasa böyle. Ne zaman ki miningciler bu işten bıkar, azalır, kart piyasası normale döner. İşte o zaman unuttukları son kullanıcı akıllarına gelir. Artık adamlar servetini 5'e katlamıştır.



    Ha, garanti yönünden, hizmet yönünden sıkıntı yok ama fiyatlar bu şekilde. Eskiden hdd fiyatları neden yüksekti? Çünkü internet cafeler bir anda hdd alınca, cafeyi yenileyince, yeterli stok olmasına rağmen fiyatlar artıyordu. Şimdi cafelerde artık merkezi server var hdd'siz çalışıyor sistemler. Bu sebeple fiyatlar bir nebzede olsa düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem sıkı bir AMD ci olarak AMD den şu saatten sonra sadece işlemci alınır, ekran kartı alınmaz. Piyasada Nvidia gibi bir şirket varken kim ne derse desin AMD her zaman ikinci planda olacaktır. Kabul, işlemci tarafında resmen çağ atlattı hakkını vermek lazım ki alarak da hakkını veriyoruz ama ekran kartı tarafını çeviremiyorsun be AMD
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Yanlız şöyle bir şey var ryzenler gayet iyi hatta şuan alınabilecek en f/p işlemciler ama öyle çağ atlatma durumu filan yok yani çok abartmayın...
  • ceucme C kullanıcısına yanıt
    AMD'nin kendi içerisinde denirse daha doğru olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceucme

    Yanlız şöyle bir şey var ryzenler gayet iyi hatta şuan alınabilecek en f/p işlemciler ama öyle çağ atlatma durumu filan yok yani çok abartmayın...

    Çağ atlatmak hafif bile kalır eğer ki yıllardır bu piyasayı takip ediyorsanız bunu açık seçik görürsünüz. Yıllardır intel den çok çekirdekli işlemciler gören var mı? xtreme serisi hariç tabi. Başladılar 6-8-10 çekirdek i7-i9 çıkarmaya. Hatta i3 ün dahi 4 çekirdek olacağı açıklandı daha ne olsun? bu ne demek oluyor? bir sonra ki nesil konsollar da bundan nasibini alacak oluyor yani oyun yapımcıları da çok çekirdeğe destek verecek oluyor..

    Ryzen ın yakaladığı performansa bile değinmeden sadece intel'e bakarak AMD nin nasıl bir iş başardığını görürsünüz. Zaten ryzen başlı başına bir devrim ama kime sorarsan sor AMD Ryzen serisi ile işlemci piyasasına çağ atlattı bunun aksini kimse iddia edemez.




  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    yani görende sanki çok çekirdekli işlemciler ilk defa Ryzen ile piyasaya çıktı ben zaten ryzenlerin performansına filan bişey demiyorum zaten ama devrim çağ atlatma çağ kapama filan değil yani belki amdnin kendi içinde olabilir arkadaşın dediği gibi çok çekirdek, konsollar filan diyosunda zaten bundan önceki fxler çok çekirdek özellikleri ön planda değilmiydi ? fx çıktığından beri yani 2011 den itibaren söylenenler hep aynı şeyler, yok oyunlar yok D12 yok uçacak kaçacak filan. Ryzenler başarılı gerçekten ona hiç lafım yok hatta şuan sistem alacak olsam bende ryzen tercih ederim zaten, dediğim gibi benim şahsi fikrimce devrim çağ atlatma filan değil sadece başarılı bir işlemci...
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten çok başarılı 50 tane bios güncellemesi alınca ramleri stabil hale gelcek,sizin mantığınıza göre r3 serisi ilere i7 serisini geçicek çünkü aynı çekirdek halen daha ne kadar çok çekirdek varsa o kadar iyi olduğunumu sanıyorsunuz ya devam ne diyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calimocho -- 21 Ağustos 2017; 11:56:16 >
  • İşlemci konusunda bir iki ufak sorun dışında çok iyi bir geri dönüş yaptı AMD.

    Ancak ekran kartı konusunda üst kademe kartlar konusunda sınıfta kaldılar.

    Rx 480/580'den ötesi yalan oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Aynısı ilk 1070 çıktığı zamanda oldu nvidianın verdiği fiyattan asla satılmadı kart, nvidia da bitti o zaman.

    O zamanda stok deyip karaboırsa yapmışlardı ki o zaman madencilik böyle değildi,hikayeden stok yok deyip yükselttikleri hakkında bi sürü haber çıkmıştı.

    Madencilik bitmeden bu seviyedeki kartlar ucuzlamayacak anlaşılan.

    O zaman 14/16nm'ye yeni geçilmişti. Üretim çok kısıtlıydı. O dönemdeki tüm kartlar söylenen fiyatlarda satılmadı. Misal 480. Kaç kişi 200 dolardan alabildi?

    Şuan öyle bir durum yok. 14nm üretime geçileli 1,5 yıl oluyor. Yieldler artık 500mm gpuyu 400 dolara verebilecek noktaya ulaşmış durumda. Ama mevzu başka. Hbm2 de kullanan ve bu büyüklükte olan gpuyu Amd o fiyata satmak istemez. Hem de mining gibi anormal bir durum varken. Konu bundan ibaret.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceucme

    yani görende sanki çok çekirdekli işlemciler ilk defa Ryzen ile piyasaya çıktı ben zaten ryzenlerin performansına filan bişey demiyorum zaten ama devrim çağ atlatma çağ kapama filan değil yani belki amdnin kendi içinde olabilir arkadaşın dediği gibi çok çekirdek, konsollar filan diyosunda zaten bundan önceki fxler çok çekirdek özellikleri ön planda değilmiydi ? fx çıktığından beri yani 2011 den itibaren söylenenler hep aynı şeyler, yok oyunlar yok D12 yok uçacak kaçacak filan. Ryzenler başarılı gerçekten ona hiç lafım yok hatta şuan sistem alacak olsam bende ryzen tercih ederim zaten, dediğim gibi benim şahsi fikrimce devrim çağ atlatma filan değil sadece başarılı bir işlemci...

    Yahu bana intelin 1 tane 4 cekirdek ustu masaustu icin cikardigi islemci gosterebilir misin? İ7 5930k, 6950x gibi 1500-2000$ lik masaustu son kullanici islemcisi degil bosuna ugrasma yani bunlari soylemek icin. Ryzen cikti intel i9 duyurdu, ryzen cikti i7 serisinde 6-8-10 cekirdek gorduk, ryzen cikti i3 ler bile 4 cekirdek oldu. Hayatinda kac tane 4 cekirdek i3 gordun? Niye daha once degil de ryzen dan sonra oldu bunlar? Adamlar bir cagi kapatip digerini acti resmen hala ne diyorsunuz.



    Bir de kalkip FX i ornek vermissin



    Oncelikle fx 8300 un 8 degil 4 cekirdek, 6300 un 3 cekirdek oldugunu ogrenmen gerek. Ha yok sen onlari 6 ve 8 cekirdek saniyorsan zaten bosuna tartisiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.