Şimdi Ara

RX 580'den Vega 56'ya Geçtim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Çıktığı henüz ilk günden beri takip ettiğim ve yaklaşık yarım senedir de uygun fiyatlı bir tane gözlediğim AMD RX Vega 56'yı sonunda kapmış bulunmaktayım. Öncelikle itiraf edeyim, birkaç güne kadar kullandığım Sapphire RX580 Nitro+ Special Edition 8GB kartımdan gâyet memnun ( Coil Whine hâriç tabii ) idim. Genelde BF1 ve TotalWar Warhammer II, bâzen de Witcher 3 oynarım. Her iki oyunda da beni rahat götürüyordu bu kart. Fakat bir Vega merakıdır işte, forumda uygun fiyatlı bir tane buldum, @Captain America bey sağolsun vesilesi ile alıverdim. Yeni kartım elime dün ulaştı. Powercolor Red Dragon Vega 56 model. Birkaç test yaptım ve performansı, internetteki incelemeler ile hemen hemen aynı.


    RX 580'den Vega 56'ya Geçtim



    Esasında oynadığım oyunlar ( BF1 hâriç ) malûmunuz üzere Nvidia seven oyunlar. Peki neden Nvidia al/a/madım ? FreeSync'ten vazgeçemediğimden Nvidia almadım. Monitörüm Samsung marka 144hz 1ms FS destekli bir model. FreeSync'e alıştıktan sonra ( bu, Nvidia eğer sertifika işini abartmasaydı pekâlâ G-Sync de olabilirdi ) artık onsuz oyun oynayamaz hâle geldim desem mübalâğa etmiş olmam. Çünkü hem 120Hz ve altı hem de Free/G-Sych desteği olmayan monitörlerde oyun oynamak gözleri çok yoruyormuş, onu farkettim.

    Merak ettiğiniz hususlar olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    İyi forumlar



  • Hayırlı olsun. RX 590 satışa sunulsun, aradaki performans farkına bakarak duruma göre iyi bir indirim yakalarsam Ben de RX Vega 56 almayı düşünüyorum.
  • en hızlı vega 56 yı almışsınız sanırım. Artık ilerleyen donemde vega 64 biosla da baya bi yürütürsünüz bu kartı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    FreeSync'e alıştıktan sonra ( bu, Nvidia eğer sertifika işini abartmasaydı pekâlâ G-Sync de olabilirdi ) artık onsuz oyun oynayamaz hâle geldim desem mübalâğa etmiş olmam. Çünkü hem 120Hz ve altı hem de Free/G-Sych desteği olmayan monitörlerde oyun oynamak gözleri çok yoruyormuş, onu farkettim.


    psikolojik olabilir mi çünkü 144hz FS monitörde nvidia kullanıyorum göz yoracak bir durumunu görmedim.2k olunca 144 fps üzeri çıkarmak zaten zor oluyor ki çıksa bile nvidia'nın fast sync ayarı var g-sync'den pek de farkı yok diyorlar.
  • Güç kaynagi olarak ne kullaniyosunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende Rx 590 gelmesini bekliyorum.Black Friday ile ucuza getirebilir miyim diye beklemedeyim bu canavarı.
  • Hayırlı olsun, bir şey sormak istiyorum. Bu FreeSync ve gysnc olayı tam olarak ne artı sağlıyor kullanıcılara? Kısacası 144hz olan bir mönitörde artısı nedir ? Ben bilmiyorum ama anladığım kadarıyla yırtılmayı önleyen bir olay, ama bunu zaten 144hz olması engel değil mi ? 144hz'den sonrası mı FreeSync ve Gsync olayına giriyor ? Böyle ise eğer çok saçma bir olay. Çünkü günümüz oyunlarını zaten 144hz'nin üzerine çıkamıyoruz, cs go gibi oyunlar hariç tabi ki...Açıklar mısınız bana bu FreeSync ne işe yarıyor ?
  • Freesync ya da gsync olayı fps ne kadar veriyorsa pc anlık olarak monitörde yenileme hızını verilen fps ile aynı değere çekiyor ornek olarak fps 55 ken monitörde 55 hz oluyor fps ve hz aynı olduguğu için ekranda yırtılma tekleme gibi sorunlar olmuyor nasıl standart monitörlerde v sync acıkken akıcı oyun oynuyoruz fps yi yenileme hızı olan 60 hz kitlediğimiz için ekranda kesilme tekleme olmuyor g sync mantık aynı fps duşşede cıksada sıkıntı olmamakta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    144hz'den sonrası mı FreeSync ve Gsync olayına giriyor ?


    144 fps'den sonrası evet.bu icatları 60 hz için çıkardılar 144 için bi esprisi yok bence zaten yırtılmıyor 144'e kadar.geçen oyun da varsa dediğim gibi nvidia'da fast sync var aynı işi görüyor.amd'de de benzer bir şey vardır belki.
  • Adini hatirlamiyorum ama amd ozelliklerinde oyle bi sey var. Ama her ikisi de gecikme sagladigindan kusursu teknolojiler degiller.

    Adaptive sync fps drop durumlarinda cok ise yariyor, ve tabi gorece dusuk fps'lerde. Sahsen hic yuksek fps alan oyunda ozellikle dikkar etmedim a.sync off. Belki cok duyarli biri farkeder, ya da cok oyun oynayan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Enhanced Sync olabilir mi?gecikme sağlamayan olmaması lazım.
  • Evet, şimdi Pc başına geçince baktım, adı o. Gecikmesiz olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Her tür sync bir geçikme yaratıyordur. Battle(none)sense'n videolarını biliyorsundur hocam. Etraflıca incelemeleri var. E-sync için bir incelemesi var mı hatırlayamadım işin gerçeği.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    tabi her sync gecikme yapıyor bu FS ve gsync'i yanlış lanse ettiler: direkt monitöre bağlanacak hayat çok güzel olacak diye ama kullananlardan çok şikayet gördüm.heves edilecek şeyler değil bence.al 144hz devam et.

    işte bi oyun bulmuşlar bunda süper slogan ama hepsinde niye değil?oyuna göre değişen donanımsal monitörü karta bağladık mı olur?

    RX 580'den Vega 56'ya Geçtim

    https://www.anandtech.com/show/11664/amd-radeon-software-crimson-relive-edition-1772/6

    şöyle de bir durum var mesela gta5'te istemem vsync o bu dersen oyundan atabiliyor.çözümüne baktım vsync açın demişler dedim sıkıntı yok 144 fps'yi geçmese de olur ki geçmiyor zaten 95 105 falan oluyor.2k'da yok zaten 144'ü geçer uçar kaçarım diyen oyun.cs go gibi vardır ben oynamıyorum.
  • Sonuç ne sonuç şimdi performans ne kadsr katlandi kaç fps artiş oldu bende düşüncedeyim rx 590 ne zaman geliyor ne zaman cikiyor.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    580'den vega 56'ye geçmek 1060'dan 1070 ti'ye geçmek gibidir bi %50 atar performans.590 580'in cilalanmış hali olacaksa pek hızlı olmayacaktır vega 56 kadar olmaz mesela.
  • Performans ayni demiş ondan dedim yani 2gb bit degeri fark olucaktir illa rx 590 bakicam gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 7 Kasım 2018; 21:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ".heves edilecek şeyler değil bence.al 144hz devam et. "

    Aynen katılıyorum. PR çalışmaları F ve E sync. Optimizasyon sıkıntılardan ötürü a.sync dışında kullanmayı gerek görmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

    Bu mesaj silindi.
    Powercolor Red Dragon Vega 56, 6+8pin,Red Devil 8+8 pin.
    En hızlısı Red Devil.Powercolor en üst model Red Devil,Red Dragon küçük kardeşidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    ".heves edilecek şeyler değil bence.al 144hz devam et. "

    Aynen katılıyorum. PR çalışmaları F ve E sync. Optimizasyon sıkıntılardan ötürü a.sync dışında kullanmayı gerek görmüyorum.
    Nasıl yani,oyna bakalım Quake Champions Freesync açık olarak.
    Sonra da kapat Freesync'i tearingler havada uçuşuyor.
    İnanılmaz şekilde iyi çalışıyor Freesync,kaymak gibi akıcı,yırtılmadan görüntü.
    Ayarları en düşüğe çekince 144 fps üstünde gene yırtılmalar başlıyor.
    35-144 fps arası mükemmel çalışıyor,143 fps kilit atıyorum,paşalar gibi.
    Gsync gecikmesi,Freesync gecikmesinden daha fazla Linus kanalında yıllar önce karşılaştırmasına bakmıştım.
    Freesync'i çok başarılı buldum zaten daha önce Rx 560 ile denemiştim.
    Üst seviyede çok daha extrem ayarlarda Vega 64 ile muhteşem diyebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.