Şimdi Ara

Rüyalar üzerine..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşadığım bir olay üzerine bir fikre kapıldım:
    1 yıl önce bir rüya gördüm. Rüyadan 1 yıl sonra da gördüğüm rüya sahnesini yaşadım. Duygularım, giydiklerim, karşımdaki insanın söyleği şey, yaptığım şeyler hatta mekan bile aynıydı. Ufak bir farklılık bile yoktu.

    Daha önce o yıl içerisinde 3-4 kez daha aynı şeyi yaşadım. Genellikle 4-5 gün sonra gördüğüm sahneyi yaşıyordum zaten.

    Beni şaşırtan şey ve düşünmeye sevk eden konu ise gördüğüm rüya 4-5 gün içerisinde değil de bir yıl sonra gerçeklelmişti. 1 yıl önce rüyayı gördüğüm zaman asla giymeceğim kıyafetleri 1 yıl sonra yaşadığım o anda giyiyordum.

    Ana konu ise hayatımın üzerinde hiçbir etkim olmadığı, karar mekanizmamım aslında benim elimde olmadığı ama o anda sanki ben öyle istiyor da öyle karar veriyormuşum gibi hissettirdiği. Zaten yaşacağım bütün sahneler, duygular belli gibi düşündürüyor bu yaşadıklarım. Bilinçaltımda bir anı kaçağı var da ara sıra oradan küçük anı sahneleri çıkıyor.

    Bu durumla ilgili biraz anksiyete de geliştirdim. Bazı kötü olayları(diğer gördüklerime nazaran) rüyamda gördüğümde o rüyaya konu olan mekandan olabildiğince uzak duruyorum.

    Diğer bir gördüğüm rüya ve hatırladığım anı şuydu; kendi evimin ocağından tamamen fatklı bir ocakta patlıcan közlerken gördüm ve 5 gün sonra annem aracılığı ile ilk defa tanıştığım ve evine geldiğim bir kadının evinde patlıcan közlüyordum. Ocak, duyduğum sesin tınısı, hatta patlıcanların ocaktaki yeri aynıydı.

    Bu durumu biraz araştırmaya çalıştım ama hep aynı, kısıtlı bilgiler çıkıyor. Bunu yaşayan var mıdır, tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum.

    Lütfen alaylı yorumlarınızı uzak tutun. Benim için önemli bir konu. Çünkü dediğim gibi rüyada gördüklerimi yaşadıkça, her gördüğüm rüyanın gerçekleşeceğine dair endişe duyuyorum. Her rüya gerçekleşmiyor tabii fakat her rüya da güllük gülistanlık olmuyor takdir edersiniz ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LukaCross -- 13 Mart 2020; 23:1:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Çocukluğumdan beri rüyalarım sıklıkla çıkıyor. 5 sene öncesinden annemin vefatını, cami avlusunda kardeşimle bitkin halimizi birebir aynı şekilde rüyamda gördüm. Bunlar oluyor. Çoğu kişi bilimsel açıklaması yok diyerek reddediyor. Fakat bilim herşeyi açıklayamıyor. Ayrıca rüyamda sıklıkla ertesi gün bir yakınımla tokalaştığımı falan görürüm. Ertesi gün aynı sahneyi yaşayınca rüyam aklıma gelir. Çok daha ileri boyutta metafizik olaylarım olmuştur uyku esnasında. Ama inanması da açıklaması da zor. He bana bunlar ne kattı dersen. İnsanın bedenden ibaret bir varlık olmadığına ve ölümden sonra da bir hayatın olduğuna inandım. Neden bilmem ama Baazı insanlar bunu çok sık yaşıyor bazılarıysa hiç yaşamıyor.
  • İbnü'l Arabi - Sayılar ve Rüyalar okumanı öneririm
  • Nasıl tv izliyorsak, zihinde kalan anıları rüyaların büyük oranda filmleştirdiğini düşünüyorum. Çünkü uyurken bile belki de beyinde önemli oranda elektrik oluyor ve bu elektrik muhtemelen sinirlerden geçiyor. Rem Uykusu vs. vs. makalelerini incelemeyi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ED4010EAB

    Nasıl tv izliyorsak, zihinde kalan anıları rüyaların büyük oranda filmleştirdiğini düşünüyorum. Çünkü uyurken bile belki de beyinde önemli oranda elektrik oluyor ve bu elektrik muhtemelen sinirlerden geçiyor. Rem Uykusu vs. vs. makalelerini incelemeyi tavsiye ederim.
    İyi güzel söylüyorsun da hocam, asıl benim için mesele rüyaların anılardan sonra değil de önce olması.
    Tezini şu yönden anti-tez üretiyorum; benim daha önce görmediğim yerleri veya cisimleri rüyanın içine nasıl katabilir?
    Rüyadan uyandığımda, anıyı yaşadığımdaki his aynı. Bazen konuşmaları hatırlayabiliyorum rüyada, bazen hatırlamıyorum. Rüyada hatırlamadığım konuşmaları, gerçek hayattaki anımda yaşadığımda aslında dinlememiş olduğumu fark ediyorum. Arkada fısıltı gibi kalıyorlar.
    Yeni rem makalelerini inceleyeceğim. Teşekkür ederim hocam.






    Bir de herkese şunu sormak istiyorum,
    Rüyanızda bir şey görüyorsunuz ve onun devamını görüyorsunuz. Ya da yine rüyanızda gördüğünüz bir şeyi sanki gerçekten görmüş gibi rüyanızda yine başkalarına (tanımadığınız kişilere, görüşmediğiniz arkadaşlarınıza da) anlatıyorsunuz.

    Çok garip açıkcası. Sanki kafamın içinde başka bir hayatım varmış gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LukaCross -- 30 Mart 2020; 12:58:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ruyalar sahih ve şeytandan olmak üzere ikiye ayrılır kötü rüya gördüğünde iyiye yormak gerekiyor. Şeytandan olabilecegini düşün yani
    Ruh gelecekte yasayacaklarını biliyor bence basımıza gelecek bir olayın bizim için hayırlı olup olmadıgı hakkında uyarıyor. Dikkate almak iyi yorumlamak gerekiyor. Hz yusuf olayında ki gibi yani..
    Bende senin gibiyim bazen bu kadar cok ruya gormek ve onları yorumlamak yoruyor ama yinede seviyorum ruya gormeyi
    Özel ruyalarıda kimseye anlatmamanı tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jung,freud'un okumadığım kitabı makalesi kalmamıştır. Rüyalar konusunda çok uzun zaman hem kendi üzerimde hemde çevremin rüyalarına göre bi çok değerlendirme yaptım. Şunu bak sana kesinlikle söyleyebilirim dini hiç bi kavram rüyaları mantıklı açıklayamaz açıklamıyor , din bunlara en son cevap vericek şeydir.


    (rüyamda gördüğümde o rüyaya konu olan mekandan olabildiğince uzak duruyorum. ) Rüyada bi mekanı görmen demek bi şekilde bilinçaltına onun kodlanması demektir bu 1 yaşında'da olabilir. Sonralar'da olabilir bu mekanlarla veya olaylarla ilgili bi şekilde bilinçaltına kodlanmışsa o boş yere rüyalarına yansımıyodur. Kesinlikle o şahıs veya o mekan bi şekilde daha önce kafana takılmıştır, O mekanda bi korku yaşamış olabilirsin evine geldiğin kadından hoşlanmış'da olabilirsin korkmuşta olabilirsin bilincsiz bi şekilde.

    Rüyalar'ın geleceği gösterme konusu ise şununla bağlantılı rüyalarımız bilinc ve bilinçdışın'da toplanan verileri harmanlayıp bize olasılık sonucu doğacak senaryoları izletir, Seni olabilecek şeylere hazırlar. En korkulu dehşetli rüyalar ise genelde bastırdığımız duygularla ilgili olanlar olur bu konuda freud o kadar haklı ki adam korkunç bi zekaya sahip şunu o dönemlerde farkedebilmek gerçekten büyük iş. Gördüğüm kabusların , korktuğum rüyaların bi coğu benim cocuklukda yaşadığım travmalarla bastırmaya calıştığım duygularla ilgili olduğunu deneyimledim.

    Yani işin özü rüyaların geleceği göstermiyor sana seni bilinçaltında bastırdğın şeyler, kodladığın şeyleri derleyip sana olabilecek senaryo'yu hazırlıyor bunu izletiyor sana. Bunun için şey diyebilirsin o ev, kadın , soba ile en ufak düşüncem alakam yoktu bilinçaltına kodlanan şeylerin farkında olamayabiliyoruz.




  • Ben sana 6 ay önce yaşadığım bi olayı anlatayım, Seninkine benzer gelişti ve jung'un hipotezi kafamda doğrulandı gibi birşey.

    Jung'un hipotezine göre rüyalarımızda gördüğümüz imgeler , sahneler kolektif bilinçdışımızdan gelebiliyor, Yani atalarımızın dedelelerimizin genetik olarak bağlı olduğumuz kişilerin gördükleri sahneleri görebiliyoruz. Hatta mitolojik varlıkların , arkeolojide bi yerlere çizilmiş şeyleirn bu kolektif bilinçdışından yansıyan şeyler olduğunu savunur.

    6 ay önce rüyamda hayatım boyunca hiç görmediğim yüz ve mekanlar gördüm. Ve bunu 4 gün üst üste gördüm sahne olarak görünüp görünüp gidiyolardı bi şekilde kafama takıldı. Ne cocukluğumda ne bu yaşıma kadar hiç gitmediğim ve görmedğim yüz ve mekanlardı. Bu noktaya kadar carl jung'u da tanımıyorum bu arada hiç yani 0. Bundan annemlere bahsettim, annem'de teyzemlere bahsetmiş, Teyzemin anneme dediği şey dedemin dedesinin simasından ve yaşadığı yerlerden bahsediyo demiş bu cocuk kadın irkilmiş hatta, Teyzemle konuştuğumda dedelerimizin yaşadığı yer kafkasya'Da ufak bi bölge internetten bi kaç araştırmasına filan baktığımda şoka uğradığım gördüğüm mekanlar aynıydı. Rüyalarıma yansıyan yüzler ise dedemin dedelerin fenotiplerine birebir uyuyor teyzemin bildiği kadarı ile. Ben bu konuyu unuttum geçti gitti aradan 6 ay geçtikten sonra trt'de freud belgeseli yayınlanıyodu belgeselde öğrencisi carl jung'dan bahsediyordu rüyalar ile ilgili konuları ele aldığına değinince kimmiş bu neyin nesiymiş diye bakayım dedim.

    Adamın kolektif bilinçdışı hipotezi çıktı karşıma ; hipotezine göre korkularımız , içgüdülerimiz , gördüğümüz rüyaların bi coğu kökenlerimizden geliyor yani yeni modern tıp'da gen aktarımı diye geçiyor bu. Gün içindeki davranışlarımız kişiliğimizi oluşturan ana etmenlerin bi coğu atalarımızdan kalıntı bunlara bağlı programlanmış bi şekilde dünya'ya geliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 26 Nisan 2020; 19:28:42 >




  • Yani geçmişi yeterince iyi analiz edersek gelecekte olacak bütün olası senaryolar bellidir diyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzer bir durumu da yaşamıştım açıkçası.

    Rüyamda yeni bir eve taşındığımı ve o evde 4 yıl boyunca yarı-hapis bir hayat yaşadığımı görmüştüm. Gerçekleşti cidden.
  • Evet, DNA'larımızda atalarımızın anıları saklı ona bir şey demiyorum ama sen dedenin geçmişini görmüşsün. Geçmişte yaşanan bir şeyi görmek ile yaşayacağın bir şeyi görmek aynı değil ki.

    Bu konuyu açalı baya bir zaman oldu. Hâlâ bu tür rüyalar görmeye devam ediyorum ama o "ben bunu gördüm" artık eskisi gibi şaşırtmıyor. Rüyaları belki eskisi gibi net hatırlayamadığımdan ya da bu küçük olayları değiştirmek için direnç göstermek istemediğinden.

    Eskiden , bu küçük olayları bile değiştiremiyorsam kaderimi nasıl değiştirebileceğim diye düşünürdüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüyalar benim için kötü bir yer
    Sürekli vahşet görüyorum ama lucid zamanlarında evet bir nevi dejavu oluyor umarım o lucid olmayan rüyalar gerçeğe çıkmaz
    Ve en son kardeşimin intihar ettiğini gördüm umarım buda gerçeğe çıkmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.