Şimdi Ara

Rusya'nın doğalgaz fiyatlarını artırmasına karşı alternatif arayan Almanya, kendine dev termos yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
6.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya'nın doğalgaz fiyatlarını artırmasına karşı alternatif arayan Almanya, kendine dev termos yaptı



    Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken enerji ve kamu hizmetleri için Rusya'nın fosil yakıt endüstrisine bağımlı olan ülkeler, alternatif yollar aramaya başladı. Rusya'nın doğalgaz fiyatlarını ciddi oranda artırması üzerine Almanya, bu duruma karşı kendine dev bir ısı depolama tankı yaparak çözüm buldu.



    Ayrıca Bkz.Eskişehir'de Çin’den sonraki en büyük nadir toprak elementi rezervi keşfedildi!



    Berlin, Rus gazı yerine kendi yaptığı ısı depolama tankı ile ısınacak



    Rusya'nın doğalgaz fiyatlarını artırmasına karşı alternatif arayan Almanya, kendine dev termos yaptı



    Yakın bir zamanda TechXplore tarafından Almanya'nın kış aylarında evleri ısıtmak için Berlin'de dev bir termos yarattığı bildirildi. Vattenfall tarafından yapılan yaklaşık 45 metre yüksekliğinde olan kule şeklindeki ısı depolama tankı, 50 milyon litre su depolayabilecek. Tank, suyu 13 saate kadar sıcak tutabilecek ve yaz aylarında Berlin'in sıcak su ihtiyacının çoğunu karşılayabilecekken kış aylarında ise yüzde 10'unu karşılayabilecek. 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan tesis 52 milyon dolara mâl oldu.



    Yapı, Almanya'daki rüzgar ve güneş panellerinden elde edilen yedek elektrik enerjisini kullanarak çalışacak. Ayrıca tesis yenilenebilir enerjinin talebinin aşıldığı dönemlerde dev bir pil görevi görecek. Almanya'daki elektrik şirketi Vattenfall'ın ısı biriminin başındaki Tanja Wielgoss, ısı depolama tankını "İhtiyacımız olmadığında ısıyı depolamamıza yardımcı olan devasa bir termos ve sonra onu kullanmamız gerektiğinde serbest bırakabiliriz." sözleriyle açıkladı. 









  • Dış ticarette milyarlarca euro fazla veriyolar bir de, böyle projeler için aniden lazım olan kaynak o yüzden var.


    Edit: maşallah dediğimiz iki atım atamıyor 😁 almanya 31 yıldır ilk defa ticaret açığı vermiş


    https://tr.investing.com/news/economy/ecbden-tahvil-darbesi-bidenin-vergi-indirimi-shimaonun-borcunu-odeyememesi--piyasalarda-neler-oluyor-2324320

    Başkan burada yaşayanlar için Almanya nasıl cennet gözüküyorsa senin içinde burası cennet gözüküyor. İşin içine girince, bizim ülkede geçinemeyince anlarsın olayı. Almanya nin refah düzeyi buradan kat kat iyi olduğu için sen parasal konuları değil , bize boş beleş gelen konuları kafaya takıyorsun.


    Tr ise şu an bitik durumda. Sen Almanya da enflasyon yüzde 50 diyorsun. Türkiye de gerçek enflasyon yüzde 300. Asgari ücret o kadar çok artıyor ki , bir o kadar kat kat enflasyon artıyor. Alımgücü iyice düşüyor. Olan tecrübeli elemanlara oluyor. Burada iki kişi çalış. Karı koca. Gene para yetmiyor. Colugunu cocugunu besleyemedikten sonra hiçbir anlamı kalmıyor ülkenin. Ayrıca genetik olarak bizim ülkede genetik daha bozuk. Ülkenin çoğu yaşlısı patır patır kanser oluyor ve yeni nesil yaşlandığı zaman bu oran daha da fazla olacak. Çünkü hiçbir Avrupa ülkesinin yemediği GDO lu gıdaları tüketiyoruz. Firmalar daha ucuza satmak için daha fazla kimyasal ürün basıyor piyasaya.


    Elin avrupalisi emekli olunca ülke ülke gezerken, bizim emeklimiz ise emekli olunca yaşamak için ekstra işlerde çalışıyor. Çoğu insanımız yazları bırak ülke değiştirmeyi, il bile değiştiremiyor. Avrupa da bir ürüne yüzde 10 zam geliyorsa, aynı ürünün buraya yansıması yüzde 80 zam olarak yansıyor.

  • Almanya bitttiii bu dakikadan sonra döndüremezler... bu 90 nesli var işte üreten düşünen. geri kalan 2000 ve üzeri nesil tam aptal nesil. dışarıdan gelen "çok kültürlüler" arasında iyice mallaşmışlar yok olup gidecekler :) 30 sene sonra almanya da tek tuk kalan beyazlar da hayatlarını kurtarmak için rusya ve eski sovyet ülkelerine kaçacaklardır ...

  • Almanya aslinda bitmedi almanyayi bitiren göcmenlerdir, avrupada büyük bir degisim olucagini düsünüyorum göcmenlere karsi ciddi tedbirler alicaklar, daha gecen hafta ispanya siyahi göcmenleri gercek mermilerle tarayip 100lercesini üst üste yigdilar görüntüleri ortada ama bütün avrupa ülkeri bunu görmezden geliyor.Yani üzülerek söglüyorum bir yandanda haklilar bikti adamlar.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    aynen aynen Alamanya bitti benim kuzende geçen sene Mercedes GLS 350 si ile geldi oda diyordu Almanya bitti falan çok kötü durumlar

  • FROSTPUNK ! Oynayanlar anladı bile.

  • Yorumlara bak, Almanya bitmişmiş, o yüzden mi onların ekonomisi ve kişi başı düşen milli gelir bizden daha iyi.

  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt
    Esasen kendi ettiklerinin belasını çekiyorlar dahada çekeceklet etme bulma dünyası eden bulur derler.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Aynen

  • Böyle bir çözümü sadece Almanya yapar

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt

    hadi ya ... eski sovyet ülkelerinde de vardı. bunu uygulamak için merkezi ısıtma olması gerekli. berlin'de olma sebebi de sovyet yönetiminde inşaa edilmesinden dolayı.


    liberal sol ve komüzmi sevmem ama rus malı sağlam olurdu. zaten sovyetler bu yüzden ve yiyicileri yüzünden kaybetti.

  • Bizde saçma sapan kulanılamayan yap işlet devretlere ödenen garantilerle neler yapılabileceğinin kanıtı hem de tamamen vatandaşın yararına başkasının cebi için olmayan bir proje,bizde daha da elektrik şirketleri zengin olsun diye milyarlarca destek veriliyor ama bu vatandaşa daha çok zam olarak dönüyor işte niye Almanya olamıyoruz bu yüzden adamlar senelerdir hep akıllıca devletin halkın yararına çalıştıkları için bu haldeler.

  • Bizde bazı insanlar gerçekten sanal bir dünya da yaşıyorlar

  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Dış ticarette milyarlarca euro fazla veriyolar bir de, böyle projeler için aniden lazım olan kaynak o yüzden var.


    Edit: maşallah dediğimiz iki atım atamıyor 😁 almanya 31 yıldır ilk defa ticaret açığı vermiş


    https://tr.investing.com/news/economy/ecbden-tahvil-darbesi-bidenin-vergi-indirimi-shimaonun-borcunu-odeyememesi--piyasalarda-neler-oluyor-2324320




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 4 Temmuz 2022; 15:37:22 >
  • Hocam yazınızı bayağı tesirli buldum. Benim de uzun zamandır Avrupa'nın son zamanlarda nüfus artışının azalması ve ileride azınlık haline bile gelebilecek olabilme ihtimali zihnimi işgal ediyor. Benim bir iki sorum var aslında size. Özelden sorabilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğalgaz ve elektrik fiyatları tüm dünyada enflasyonu uçurmaya başladı. Avrupa ise bu durumdan 3 kat daha fazla etkilenecek. Diğer ülkeler güllük gülistanlık geliyor ama her ülkenin kendine göre zorlukları var. Tek artısı teknolojik aletlere ve arabalara çok kolay erişiyorlar onun dışında her ülkenin zorluğu var elbette.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Bu çözüm Türkiye'de 40 yıldır uygulanıyor. Akdeniz evlerindeki çatılarda duran güneş enerjili su depolarını gördün mü. aynı mantık işte.

  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt
    Rusya'nın doğalgaz fiyatlarını artırmasına karşı alternatif arayan Almanya, kendine dev termos yaptıEl Duderinoyoutube
    Update and background info: https://redice.tv/red-ice-tv/barbara-spectre-is-back Check out the complete playlist "Replacement Migration": https://bit.ly/2TjCGAR
    https://www.youtube.com/watch?v=x2oKhAb1BxI

    adamlar dünya'yı şekillendiriyorlar. bunun planını 40 50 yıl önceden yapmışlar. şimdi senin yaşadığın ülkenin de yapısı ile oynuyorlar. 20 yıl önceki kadının anlattıları. bu kadın ünlü düşünür yahudi ... hayır bunları anlatıyorsun "gomplo teorızı bunna" diyenlere bunu acur arazi oluyorlar.


    ben kendi görüğümü söylüyorum. haftaya cumartesi çıkıp sana sağda solda apartmanlardan bağıra bağıra çalınan arapça müzikleri de kaydedebilirim. almanlar ölüyor ... yerlerine alman gelemiyor. doğu avrupadan da gelen yok eskisi gibi. kim geliyor? arap, siyahi, paki, hindu vs. onların da sosyal yapıları belli. adamlarım kültürü için normal olanlar sana değil vs...


    yani napabilicen? sanıyorlar ki bizim Türkiye'den gelen diplomalıları, almanlar sınır kapılarında bekliyorlar :) tamam, araplardan sonra Türklere saygı arttı ama almanlar daha da içlerine kapandı bu yaşam alanları konusunda... eşimin eğitimi bitsin dönücem... bu topraksız ve az topraklı tarım üzerine araştırmalar yapıyorum mesela. dağlık alan çok bulgaristan'da ... Türklerin yaşadığı şehirlerde, AB fonları ile güzel projeler yapılır. Ama hepsinin sırası var.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.