Şimdi Ara

Rusya’nın 5. nesil ve tek motorlu bir savaş uçağı geliştirdiği iddia edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya’nın 5. nesil ve tek motorlu bir savaş uçağı geliştirdiği iddia edildiRusya’nın tek motora sahip beşinci nesil ve hafif bir savaş uçağı geliştirmeye başladığı iddia edildi. F-16 ile aynı klasmanda olması beklenen uçak için Sukhoi Tasarım Bürosu’nun görevlendirildiği belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.ABD, hipersonik silahlarda kullanacağı motorun testini başarıyla gerçekleştirdi



    Rus devlet ajansı RIA Novosti’ye dayandırılan habere göre yeni nesil uçak, üstün manevra kabiliyeti ve thrust vectoring (itiş vektörlemesi: uçak motor çıkışlarının hareket ettirilmesi sayesinde sıra dışı manevralar yapılmasına olanak sağlayan sistem) gibi özelliklerle gelirken insanlı ve insansız sürümleri de üretilecek.



    Rusya’nın 5. nesil ve tek motorlu bir savaş uçağı geliştirdiği iddia edildi



    Büyük abisi SU-57’de kullanılan Izdeliye 30 motorlarından tekine ev sahipliği yapması beklenen uçak, RIA Novosti’nin iddialarına göre “hipersonik” hızlara çıkabilecek. Burada bir virgül koyup aynı ajansın uçağın maksimum hızının Mach 2’nin üst limitlerinde sınırlanacağı belirttiğini de söylememiz gerek. Zira konunun uzmanlarına göre Izdeliye 30 motoruyla donatılmış ve tahmini kalkış ağırlığı 18 ton olan bir uçağın Mach 5 hızlarına ulaşması pek mümkün görünmüyor.



    Tasarım?



    Peki, söz konusu uçak nasıl bir tasarıma sahip olacak? Bununla ilgili pek bir detay bulunmasa da BMPD adlı sitenin Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov’un masasında bulunan bir uçak maketini refarans göstermesi ve bunu haber yapması, yeni nesil savaş jetinin tasarımıyla ilgili bir ipucu verebilirmiş gibi duruyor. Fotoğrafta burun kısmı Su-57’ye benzeyen ancak F-16’nınkine benzer bir hava girişine sahip bir uçak görünüyor.






    Tüm bu gelişmelerle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Rus medyasından yayılan söylemlerin, son dönemde Avrupa ve ABD merkezli yeni nesil savaş uçağı haberleri karşısında atılmış bir propaganda adımı olarak görmek mümkün.




    Kaynak:https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a36546468/russia-new-fighter-jet/







  • bullx kullanıcısına yanıt
    F-16’ya rakip olacak denmiyor aynı klasmanda olacak deniyor tek motorlu daha ucuz ve basit hafif Avcı uçağı olacak f-15 nasıl safkan hava avcısı ise f-16’da hafif hava avcısı su-57 ile bu uçak arasındada böyle birşey olacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rus pilotları MiG-27 sonrası tek motorlu savaş uçağına özlem duyuyordu. Uçağın çift motorlulara göre daha düşük olacak fiyatı ihracat başarısını arttırır.

  • jet motorlarını ne zaman geçecek bir teknoloji gelecek merak ediyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    Rus pilotları MiG-27 sonrası tek motorlu savaş uçağına özlem duyuyordu. Uçağın çift motorlulara göre daha düşük olacak fiyatı ihracat başarısını arttırır.

    nedeni rus motorlarinin guvenilirligi olabilir. tek motor bir motor arizasinda ucagin dusmesi demek, son derece guvenilir bir motorun olmasi gerek. rus motorlari performans olarak amerikan motorlarinin gerisinde kalmasada guvenilirlik ve omur konusunda cok iyi yerde degilller.

  • amerika yapsa geliştirdi, rusya yapınca iddia etti.

  • Yalnız henüz su 57'nin motoru bitmiş değil. Su-57 de 5. Nesil üzerine tasarlandı fakat motor kısmındaki bıraktığı izi henüz kaldıramadılar. Radarlarda motor izi çok bariz belli olduğu için geliştirmesi neredeyse 20 yıla yaklaştı ama hala tamamlanamadı. Tabii o motor biterse Halide diğer tek motorlu uçağı yapmakta oldukça kolay olacaktır. Tabii motoru 5. nesil yapabilirlerse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 31 Mayıs 2021; 16:4:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amerika yılların amerikası adamlar videolarla gösteriyor zaten. geri kalmış ülkeler ancak maketle resimle. lafla peynir gemisi yürümez. laf değil icraat yapanlar ortada adı amerika olmuş.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    alakası yok... mig27 tek motorla son derece güvenilirdi...

  • İnşallah ilerde biz de böyle markalaşırız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tek motorlu ve çift motorlu savaş jetleri arasındaki fark nedir? Çift motorlu olması daha iyi olmaz mı, hem yedekli hem de daha hızlı olur vs.

    Detay bilgi bekliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugah6aiw

    alakası yok... mig27 tek motorla son derece güvenilirdi...

    onu motor arizalarindan 12 mig27 kaybeden hindistana sormak gerek. kaldiki mig27 yuksek performans muharebe jeti degil, yer hedeflerini vurmak icin yapilmis bir ucak. ayni dizayn parametlerine sahip degil. keza guvenilirlik ile performans birbrilerinin tersi parametreler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 2 Haziran 2021; 8:59:33 >
  • Rusya Mig29'u çıkarttığında Amerika neye uğradığını şaşırmıştı. Trabzon'a inen Mig29'u görmek için onlarca Cia mensubu gelmişti.

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen paralı kamuoyu ajanı falan mısın. Her halta nane oluyorsun. Ona buna salça olmayı bırak. Çok biliyorsan aç wikipedia ya kaza kırım oranlarına bak, burada çığırtma!

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    uçan sayısıyla düşen oranla çok güvenli... ona göre Fihting Falcon hiç düşmedi motor arızasından sadece gece uçuşunda garip inişler yaptı dersin... fotografları var... :P

  • BekirHan kullanıcısına yanıt

    yankee yalaması mısın her uçak düşer düşmeyen uçak müzede ki orada bile düşen uçak olmuş...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Bence siz o pis ağızınızı silin gelin de sonra insan gibi oturup konuşalım. Allaha şükür kimsenin ne yalaması ne yancısı oldum. Batının ürünlerine yazılımsal olarak ne kadar şüphe ile bakıyorsam Rusların ürünlerine de donanım olarak o kadar şüphe ile bakıyorum. Sizin gibi düşünmeyeni size karşı gibi düşünmeniz acınası bir tavır.


    Savunma sanayii konusunda ise yeterince bilgim var. Rosoboronexport ne desem bilmeyecek cahil kafaların, ROE ihracat ürünü ile Rusya' nın kendi için ürettiği silahlar arasındaki farkı araştırabilecek keskinlikte zekaya sahip olmayanlarla tartışmam.


    Engelledim, hadi yoluna git!





  • @BekirHan yav he he... aynı değerler F-16 içinde var Rus yaptı diye kalitesiz olur diye iftira atan yankee mandası...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.