Şimdi Ara

Rusya kendi alternatif internetini kurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    sansür ile ABD bağımlılığına karşı çıkışı ayırt edebiliyor isek söylediklerinde bir sorun yok. sansüre Hayır, aynı zamanda ABD yede Hayır.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Tv izlemiyoruz diyince ne oluyor kendinizi çok üst filanmı görüyorsunuz ? gidipde düz uydu kullanırsan birşey izliyemezsin paraya kıyıcaksın.
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:25:43 >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    evet biraz öyle oluyor... taraflı haber izlemiyorsun, yayın yasağından etkilenmiyorsun, birbirinin kopyası saçma sapan dizileri izlemiyorsun, %30'u sansürlü film izlemiyorsun.. 15 dk reklam görmüyorsun... bu arada düz uydu demişsin babamlarda TV+ var farkı yok normal uydudan. sanki rtük denetiminde değil...

    4 yıl önce evlendim o zamandan beri izlemiyorum tv...
  • ruslar yapıyorsa bir tehdit durumu oluşmuştur ya da oluşuyordur ki bu işi benimsemişler.çin'in zaten bu konudaki tutumunu biliyoruz.internet ve tv yayınları maalesef kitleleri yönlendirmek için bir araç olarak kullanılıyor.bunu şu devirde bilememek cahilliğin,sığlığın dik alasıdır bence.

  • sosyal medyada milletin algısı değişirmi demişler :) değişir tabi helede bu devirde artık ailelerin çoğu daha 2-3 yaşlarında çocuklarının eline telefon tablet verip yemek yediriyor yada başlarından savuşturmak için ekrana baktırıyorlar. yeni neslin en az %80 ni anne baba tarıfından büyütülmüyor büyüten anneanne, babaanne ve internettir. devletin görevi vatandaşlarına sahip çıkmaktır amerikada trump sosyal medyada algı oluşturdurdu diye yargılanıyor.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Çok cool be adam tv izlemiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 26 Aralık 2019; 18:47:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya buna benzer bi girişimi arpanet'ten önce aslında ülke genelinde kurmaya çalışmıştı sovyetler zamanında Victor Glushkov öncülüğünde, ama politbüro önüne geçip istemedi. Merak edenler OGAS'ı araştırabilir.

  • Bizimkinde lamba yanmıştır. Yerli ve millî internet! Akşam yatarken de düğmeyi kapatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 26 Aralık 2019; 22:6:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkeler değil de şu "Sosyal Medya" komple kendi alternatif internetini kursa ve normal internet trafiği kapsamında işlem görmese harika olurdu.
  • toplumun ozgurlugu ile ekonomik zenginlesme arasindaki iliskiyi gostermek icin kullanilan meshur bir what if sorusu vardir: interneti gelistiren sovyetler birligi olsaydi internet nasil bir yer olurdu? cevabi basit, internetin ilk atasi arpa-net gibi askeri iletisim agi olmanin otesine asla gecemezdi. ote yandan batida ozgur bir toplumda gelisen internet askeri ag olmanin otesine gecip bilginin ve dusuncelerin hizla paylasimiyla yeni fikirlerin uretilip uygulamaya kondugu trilyonlarca dolarlik bir ekonomi yaratmis durumda. acik kaynak projeleri, hizli iletisim, kaynaklarin daha verimli kullanimiyla trilyonlarca dolarlik katma deger uretiyor. sovyetler bu ozgur ortama sahip olmadigi icin geri kaldi, fakirlesti rekabet edemeyip yikildi. devami olan rusya fedarasyonuda bundan ders cikarmisa hic benzemiyor. yoksa rusyanin zengin ve ileri bir ulke olmamasi icin hic bir sebeb yok. neredeyse sinirsiz dogal kaynaklara cok iyi egitimli buyuk insan gucune sahip. ortada tum malzemeler var ama ondan helva yapacak dogru kafa yapisi yok. neticesinde 10milyon km2 lik koca rusyanin gdp si amerikanin, japonyanin tek sehrinden daha dusuk, koca dev ulke bir newyork yada tokyo kadar katma deger uretemiyor.

  • Şuanki internet amerikan üretimi ve abd merkezli. Herkesin interneti değil Abd nin interneti ve herkesin kullanımına açık.

  • Bu konu içi ucu kirli bir değnektir. Olması da olmaması da sorun teşkil eden bir durum; olmaması, dışarıdan gelen hacker saldırıları esnasında bankalarımızın yaşadığı problemlerin vb diğer problemlerin yaşanmasını neden olur iken (güvenlik önlemleri demeyin, önlemlerin hiçbir zaman mükemmel bir seviyesi olamaz/olamayacak), diğer yandan olması da olmaması halinde yaşanak problemlerden korur iken bir yandan da bizim gibi (yüksek potansiyele sahip) hükumetlerin elinde %110 düzeyinde sansür uygulayan bir silah haline dönüşebilir.
    Bu konu, teknoloji dünyası içerisinde, tartışmasının hiçbir zaman bitmeyeceği enden konulardan birisidir.

  • Şimdi internet çok güzel herşeyi arayıp buluyoruz her işimiz görüyoruz laylaylom ama artniyetli kişiler yüzünden acaip riskli bir ortam.İlerisi ne olur hiçbir fikir yürütemiyorum.
  • Eğitim seviyesi artarsa, istediğiniz kadar manipüle edin. Yani İnternet kısıtlamak yerine eğitime odaklansak?

  • Devlet otoritesi ve imkanlarıyla yeni bir saadet zinciri yaratılacak, millet kandırılıp paralar toplanacak. En iyimser olarak bu arabalar yapılsa ve piyasa sürülse bile ülkenin ancak yüzde birlik kesimi sahip olacak geri kalan %99 birşeyler yalayacak. Kaldi ki en önemli komponentleri, yine yabancılardan tedarik edilecek bu da onlara fiyat ve üretim miktarını kontrolün imkani tanıyacak. Kendi aç sefil iken başkasının başarılarıyla övünmek ancak anadolu maymunlarına özgü bir özellik olasa gerek.

  • ben de benzer sistemin memleketimizde olmasını destekliyorum. herşeyin bir haddi hududu var. her türlü verinin online olması ve ciddi bir güvenlik açığı. Özgürlükçü "polyanna" arkadaşlar gerçek dünyada yaşadıklarının farkında değiller galiba. sana özgürlük, demokrasi vs diyen adamlar kendi verilerine gelince aynı politikayı uygulamıyor malesef. tüm veri toplama ve işleme kabiliyeti onların elinde olduğu için sesleri çıkmıyor şu anda . Bu verilerin ve imkanların tamamının çin veya rusyada olması durrumunda "özgür batı" medeniyeti nasıl tepki verirdi düşünmek lazım.

  • Sansürcülükten ziyade ,sanki her şeyi kendi halkının güvenliği için yapıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.