Şimdi Ara

Rusya kendi alternatif internetini kurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bugün internet mevcut imkanlar içerisinde dünyanın herhangi bir noktasından erişilebilecek bir dünya haline geldi. Bununla birlikte internete bu denli özgür erişim ülkelerin istediği bir şey değil. Bazı hükümetler kendi kontrolleri altında bir interneti tercih ediyor.



    Alternatif olacak



    Çin, İran, Kuzey Kore ve Suudi Arabistan gibi ülkeler çok sıkı güvenlik duvarı inşa ederek vatandaşların her adımını takip etme veya istenmeyen tüm veri trafiğini engelleme gibi politikalar güdüyor. Rusya da buna katıldı.



    Ayrıca Bkz.YouTube kripto para videolarına savaş açtı



    Rusya İletişim Bakanlığı yaptığı açıklamada global internet ağına alternatif bir internet ağının ülke sınırları içerisinde başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu. Kullanıcılar bu test esnasında internet kullanımında herhangi bir değişiklik fark etmedi.



    Rusya’nın nasıl bir alternatif internet ağı kurduğu bilinmiyor. Intranet yani şirket içi gibi kapalı bir internet ağı kurmak dışarı çıkışı engeller ancak açıklamada kullanımda fark olmadığı belirtilmiş. Bu bakımdan internet sağlayıcılar ve operatörler ile birlikte dev bir güvenlik duvarı kurulduğu tahmin ediliyor.



    Kapalı sistem ülkelerin yavaş yavaş interneti tamamen kontrol altına alması elbette diğer ülkeler için de örnek teşkil ediyor. Her ülkenin kendi kapalı internet sistemine sahip olduğu bir gelecek kimsenin arzuladığı bir dönem olmaz.








  • yorumlara bak ... utanmasa Kuzey Kore Çin gibi olalım dicekler... sansür türkiye'de yeteri kadar var internet olmasa dünyadan bir haber olacağız... TV izleyen aklı selim insan kaldı mı ?

    İnternet olmasa ne gelen zamlardan haberin olur, ne surilerin işlediği suçlardan haberin olur, ne yayın yasağı gelen olaylardan haberin olur vs vs... "avrupa bizi gısganıy, dünya liedeeriiyiğ" diye gezeriz ortada
    Ars Technica gibi sitelere teknoloji sitesi diyebiliriz. Oralarda insanların yazdıkları yorumları okursanız zaten bilgi ve mantık farkı çok bariz ortada. Fakat DH Forum'a direkt teknoloji sitesi demek bence doğru değil. Her türden, her ilgiden insanların oluşturduğu topluluk demek bence daha doğru. Konuların altına mantıklı ve doğru cevaplar yazan üye sayısı çok az. O yüzden önerim bence pek kafanıza takmayın.
    evet biraz öyle oluyor... taraflı haber izlemiyorsun, yayın yasağından etkilenmiyorsun, birbirinin kopyası saçma sapan dizileri izlemiyorsun, %30'u sansürlü film izlemiyorsun.. 15 dk reklam görmüyorsun... bu arada düz uydu demişsin babamlarda TV+ var farkı yok normal uydudan. sanki rtük denetiminde değil...

    4 yıl önce evlendim o zamandan beri izlemiyorum tv...
    toplumun ozgurlugu ile ekonomik zenginlesme arasindaki iliskiyi gostermek icin kullanilan meshur bir what if sorusu vardir: interneti gelistiren sovyetler birligi olsaydi internet nasil bir yer olurdu? cevabi basit, internetin ilk atasi arpa-net gibi askeri iletisim agi olmanin otesine asla gecemezdi. ote yandan batida ozgur bir toplumda gelisen internet askeri ag olmanin otesine gecip bilginin ve dusuncelerin hizla paylasimiyla yeni fikirlerin uretilip uygulamaya kondugu trilyonlarca dolarlik bir ekonomi yaratmis durumda. acik kaynak projeleri, hizli iletisim, kaynaklarin daha verimli kullanimiyla trilyonlarca dolarlik katma deger uretiyor. sovyetler bu ozgur ortama sahip olmadigi icin geri kaldi, fakirlesti rekabet edemeyip yikildi. devami olan rusya fedarasyonuda bundan ders cikarmisa hic benzemiyor. yoksa rusyanin zengin ve ileri bir ulke olmamasi icin hic bir sebeb yok. neredeyse sinirsiz dogal kaynaklara cok iyi egitimli buyuk insan gucune sahip. ortada tum malzemeler var ama ondan helva yapacak dogru kafa yapisi yok. neticesinde 10milyon km2 lik koca rusyanin gdp si amerikanin, japonyanin tek sehrinden daha dusuk, koca dev ulke bir newyork yada tokyo kadar katma deger uretemiyor.
  • Büyük Distopyalara doğru gidiyoruz. Yeni bir Fransız devrimi yaşanacak bu dünyada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya da bir çok ülke kendi güvenliğini ve ülkesinin gerçek anlamda "bekasını" düşünürken biz internet bilgilerimiz dahil para eden ne varsa yurt dışına pazarlıyoruz. Yakında herkes tepemize çökecek gücü haddi bulacak kendisinde.
  • İşin neresinden tutsak garip. İnternet devri ile dev gibi şirketler, kendilerini ülkelerin üstünde görmeye başladı. Fakat ülkeler de şimdi geri hamle yapmaya çalışıyor. İçinden çıkılması zor bir girdaba doğru gidiliyor. Olay sadece bilgi güvenliği veya halkın bilgisinin devlet tarafından toplanması değil. Ama şu sıralar Google'a karşı birçok ülkede sağlam bir sessiz savaş hissediyorum. Özellikle Asya ve Avrupa taraflarında, Dolardan kurtulup Coin lere geçmek için can atan ülkelerde.

  • Biz de kendi oyun sitemizi kurduk. Gamezillas.com "Türk işi oyun sitesi"

  • bizim de bu tarz bir sistem kurmamız gerek yoksa batının algı yönetimine hep açık konumda kalırız. youtube trendlere bakın batının algıcı adamları trendlerden düşmüyor dolar 12tl olacak diye bir taraflarını yırtıyorlar. batının çıkarlarını koruyan adamlar hep trendlerde milletinin çıkarlarını düşenen adamlarsa kanarda köşede ne trendlerde ne tavsiyelerde özellikle yeni nesil tehlike altında kendi çıkarlarına hizmet edecek adamları sanki milletimize kendi seçimleriymiş gibi gösterebilirler.

  • atarlı.ergen A kullanıcısına yanıt
    youtube trendler:
    ekrem imamoğlu öyle bir şey dedi ki!!!
    ekrem xxxx'i fena bezentti
    dolar 20tl olacak olmazsa gel ....

  • kullanıcılar farketmedi demiş de eminim fark edilmiştir.çünkü bir hafta önce Rusya'da internet üzerinden film izlerken filmin son beş dakikasında internet kesildi.10 dakika sonra internet geldiğinde aynı adrese tıklayınca bir uyarı yazısı çıktı.

  • Ülkeler de insanlar gibidir. Birbirinden farklı karakter, tip ve davranışlara dillere sahiptir. Bunlar onların birey olmasını sağladığı gibi ülkelerin de birer millet olmasına sağlar. İnternet üzerinden içerikler bir toplumu dizayn etme konusunda başarılı olur ise bu dizaynı kimin çıkarı için yapacağı kuşku götürür. Birinin istediği gibi hareket ederseniz muhtemelen bu kişinin çıkarına hizmet edersiniz, bunun tersi söz konusu olamaz. Yöneten mazoşist bile olsa sizi sadist olarak kurgulayacaktır. O yüzden her ülke, millet ve kişinin kişilik haklarını, dilini, alışkanlık ve huylarını, geleneklerini korumaya hakkı vardır. Kendi ülkesine göre internette özgürlüğün bir kısmı olabilir. Her ne şekilde olursa olsun bu da bir başka kişilerin sizi kendi çıkarına şekillendireceği garantisi olsa bile sizi sizden birinin şekillendirmesi daha sağlıklıdır bence.

  • darısı bize
  • Sanki amerika takip etmiyor, tek fark biri sinsice yapiyor biri aciktan

  • Abovv yorumlara gel. Bildiğin intraneti destekliyor adamlar. Birde burası teknoloji sitesi. YouTube da trendlerden algısı değişen adamı bi zahmet iplemeyin. Yani sen diyorsunki kapanalım dünyaya, algımızı biz değiştirelim. Tam kuzey kore, tebrikler.

  • helloloto H kullanıcısına yanıt
    Ars Technica gibi sitelere teknoloji sitesi diyebiliriz. Oralarda insanların yazdıkları yorumları okursanız zaten bilgi ve mantık farkı çok bariz ortada. Fakat DH Forum'a direkt teknoloji sitesi demek bence doğru değil. Her türden, her ilgiden insanların oluşturduğu topluluk demek bence daha doğru. Konuların altına mantıklı ve doğru cevaplar yazan üye sayısı çok az. O yüzden önerim bence pek kafanıza takmayın.
  • Adamlar haklı, Zero Days belgeselini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

  • Sansürcülüğe, kısıtlayıcılığa ne çok hevesliymiş millet.

  • Burada bu habere olumlu yaklaşan kişilere iyi dikkat edin, yarın bir gün Türkiye böyle bir şey yaparsa en çok onlar tepki gösterecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: atarlı.ergen

    bizim de bu tarz bir sistem kurmamız gerek yoksa batının algı yönetimine hep açık konumda kalırız. youtube trendlere bakın batının algıcı adamları trendlerden düşmüyor dolar 12tl olacak diye bir taraflarını yırtıyorlar. batının çıkarlarını koruyan adamlar hep trendlerde milletinin çıkarlarını düşenen adamlarsa kanarda köşede ne trendlerde ne tavsiyelerde özellikle yeni nesil tehlike altında kendi çıkarlarına hizmet edecek adamları sanki milletimize kendi seçimleriymiş gibi gösterebilirler.
    Ben nedense bir sürü arapça başlıklı video görüyorum, 12 tl yerine.
  • yorumlara bak ... utanmasa Kuzey Kore Çin gibi olalım dicekler... sansür türkiye'de yeteri kadar var internet olmasa dünyadan bir haber olacağız... TV izleyen aklı selim insan kaldı mı ?

    İnternet olmasa ne gelen zamlardan haberin olur, ne surilerin işlediği suçlardan haberin olur, ne yayın yasağı gelen olaylardan haberin olur vs vs... "avrupa bizi gısganıy, dünya liedeeriiyiğ" diye gezeriz ortada
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.