Şimdi Ara

Rusya’dan Türkiye’ye enflasyon suçlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rus Federal Devlet İstatistik Servisi, kasım ayının son haftasında ülkede haftalık fiyat artışının yüzde 0,46 ile 2019’un başından beri en yüksek rakama ulaştığını duyurdu. Kurum, sıçramanın nedenini Türkiye’ye seyahat maliyetinin artması olarak gösterdi.

    Paramedya'nın haberine göre; Rusya Federal Devlet İstatistik Servisi, 23-29 Kasım 2021 haftasında Rusya’da tüketici fiyatlarının yüzde 0,46 arttığını, bunun önceki haftaya göre iki kat daha hızlı artış (yüzde 0,20) anlamına geldiğini duyurdu.

    Resmi istatistik kurumu Rosstat’ın açıklamasına göre, bu sert sıçramanın başta gelen nedenlerinden biri, Türkiye’ye seyahat maliyetinin yeni yıl öncesinde büyük artış göstermesi oldu.

    Rusya’da yaşayanların bir süredir enflasyon sepetinde, yurt dışı tatil kalemi olarak Türkiye de yer alıyor. Böylece enflasyon yıl başından 29 Kasım’a kadar yüzde 7,51’ye ulaşırken, son bir yıllık rakam da yüzde 8,38’i geçti.

    Rosstat, Kasım ayının son haftasındaki rekor artışın ana nedenlerini açıklarken, Türkiye’ye yılbaşı tatili turlarının maliyetinin yüzde 55 oranında yükselmesine atıf yaptı.

    Diğer faktörler olarak, bir haftada tavuk yumurtası ve buğday ununun yüzde 1,11, ekmeğin yüzde 0.57, sosisin yüzde 0.51 oranında zamlanmasına dikkat çekildi. Raporda Türkiye turlarının maliyetinin yılbaşından bu yana yüzde 89 oranında arttığı savunuldu.

    Enflasyon hesabında satın alınan yabancı turizm hizmetlerinin yüzde 1,6’lık bir paya sahip olduğu, bu hesaplamaya sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda Yunanistan, İspanya, Tayland dahil diğer popüler destinasyonların da dahil olduğu vurgulandı.

    Rosstat’a göre, Kasım ayının son haftasında yüksek enflasyonda dolar ve euronun rubleye karşı yüzde 2,1 değer kazanması da etkili oldu.


    yeni çağ gazetesi
    Rusya’dan Türkiye’ye enflasyon suçlaması. Bir sen eksiktin ay ışığı misali Ruslara bak hele
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/rusyadan-turkiyeye-enflasyon-suclamasi-bir-sen-eksiktin-ay-isigi-misali-ruslara-bak-hele-490594h.htm







  • Aha Ruslar bile bunu diyorlarsa ben daha bisey demiyorum. Lan ben rusyadayim, rus rublesi 1 senede TL karsisinda %70 deger kazandi  

  • Putin: "Dış güçler enflasyonu artırdı".

  • Demekki zamlar, paranin deger kaybindan bile cokcok fazlaki adamlarda bile enflasyon yaratiyor. Reis isini biliyor, kuresel enflasyon yaratarak herkesi dize getirecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    rusyanin basindaki putinde tekelci ve su dunyayi yonetenlerin elindeki oyuncak..gram kadar ulkesini dusunen bagimsiz bir yapida olmus olsalardi...

    son halka turkiyenin cokmesi soncunda siranin kendisine gelecegini bile bile aptallik yapmazlardi...

    eh yeri gelmis yazim...o goldeki kucuk baliklar bittiginde buyuk baliklar birbirine saldircak o zaman ne yiyecegini gorcez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 2 Aralık 2021; 21:29:49 >
  • Putin nasıl kapıda bekletmişti bunları ahahahahaa  

  • Larry kullanıcısına yanıt

    kardeşim uzun cümleler kurma

  • Larry kullanıcısına yanıt

    ciddiye alip cevap verme hocam 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.