Şimdi Ara

RuslarTürkiye'deki turların fiyat artışını tartışılıyor(Otel fiyatları ciddi arttışta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rus turizm piyasasının temsilcilerine 2021 yaz dönemi erken rezervasyon fiyatları geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında Türkiye turlarının fiyatlarında yüzde 30'luk yaşanıyor. Rus haber portalı TourDom.ru Rus seyahat acentalarına bunun nedenini sordu. Rus acentalara göre Türk otelciler COVID-19 nedeniyle yaşadıkları kaybı telafi etme arzusunda. Türkiye tur maliyetlerindeki artışta bundan da daha büyük sebep ise rublenin zayıflaması.

    Alanya'ya 1 haftalık turun maliyeti 14 bin ruble arttı

    Moskova'da acenta sahibi Natalya Kotelnikova 2020'de, erken rezervasyon promosyonu için Alanya'daki 4 yıldızlı otel konaklamalı turun yaklaşık maliyetinin 124 bin rubleye olurken aynı paramatrelerle bu yaz 138 bin rublenin üzerine çıktığını ifade etti. Kotelnikova'ya göre bu artış sadece kur farkından kaynaklanıyor. Kotelnikova' “Döviz cinsinden fiyatlar fazla artmadı, bazı oteller için geçen yılki seviyesinde kaldı. Ancak rublenin değer kaybetmesi nedeniyle turistler için maliyetlerde gözle görülür bir sıçrama oldu ”diye yorumluyor.

    TBG seyahat acentesi ağının temsilcisi Valentina Kharitonova da Türkiye'de tatil fiyatlarının bu yıl arttığını belirtti. Kharitonova'ya göre bu artış rublenin zayıflamasından kaynaklanıyor(yani kur). Kharitonova bunun yanı sıra COVİD-19 sebebiyle otellerin kabul edebileceği müşteri sayısına sınırlama getirilmesi, otellerin 2020 kaybını telafi etme çabası, çoğu yabancı destinasyonun Rus turistlere kapalı olması gibi sebeplerin de fiyat artışlarında etkili olduğunu belirtiyor. Rus turizmcilere göre Antalya'da fiyatlarını artırmayan oteller de var. Pink Elephant acente ağının Genel Müdürü Alexan Mkrtchyan, Türkiye'deki otel fiyatlarının bu yaz arttığını doğruladı: “ Örneğin 5 yıldızlı Rixos Premium Tekirova'da tatilin maliyeti 200 bin ruble'den başlıyor. Döviz kurlarında oynama olsa bile bu yine de yüksek bir fiyat. Türk otelcilerin fiyatlarını bu kadar yükseltmemeleri gerekiyor”diyor.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.