Şimdi Ara

Run Flat Lastikler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
30.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bazı yeni araçlarda tercih edilen runflat lastiklerin avantajları ve dez avantajları nelerdir acaba?

    Aracım lpg li ve sürekli uzun yol yaptığım için yedek lastik taşımak durumundayım tabiki bagajı etkiliyor bu durum....

    Run flat düşünüyorum sonraki lastiğimi

    Avantajları patlasa da gidebilmesi ve sert yanakları sayesinde balon yapma olasılığının düğmesi olarak düşünüyorum

    dezavantajıda konfor olarak normal lastiğe göre daha kötü olabilir ama bu benim için çok önemli değil açıkçası....

    Başka ne gibi avantaj ve dezavantajı var bu lastiklerin ?

    sert yanak yol tutuşu arttırır mı düşürür mü?





    Arkadaki araçlara bakın adamlar nasıl araç stokluyor bu nasıl satıştır yuh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 7 Haziran 2010; 12:05:29 >







  • Run Flat her araca takilamaz......bunun icin ön takimda bazi deyisiklikler gerekli.Ben almanyada Pirelli lastik firmasinda calisiyorum.Ve calisdim kisim saddece Run Flat Lastik üretiyor.Konforu cok az etkiliyor, nitekim bizim lastiklerimiz direk BMWnin sifir araclarinda kullaniliyor.
  • Ne gibi değişiklikler ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DonsuzLaz

    Run Flat her araca takilamaz......bunun icin ön takimda bazi deyisiklikler gerekli.Ben almanyada Pirelli lastik firmasinda calisiyorum.Ve calisdim kisim saddece Run Flat Lastik üretiyor.Konforu cok az etkiliyor, nitekim bizim lastiklerimiz direk BMWnin sifir araclarinda kullaniliyor.


    Aracım e39 bmw (sıfırında tabiki yoktu o zamanlar)

    Acaba takılabilir mi ? Ne gibi farklılıklar var acaba? normal lastiğin kalın yanaklısı diye biliyordum ? Şaşırdım açıkçası
  • aracınız ona göre üretilmedi ise sonradan takılamaz. Yanaklar çok sert olduğu için süspansiyonların ona göre dizayn edilmiş olması gerek.
  • BMW YENİ MODEL ARAÇLARINDA BU LASTİĞİ KULLANIYORSA EMİN OL İYİDİR
  • Run Flat düşüncesi yatar o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    normal lastiğin kalın yanaklısı diye biliyordum ? Şaşırdım açıkçası


    Hayir, sadece yanaklari kalin olmasi araci tasimaz.Yanaklari demir kablosu ilen sarili...bunun sayesinde arac patlak lastiklen 80 km/h hiziylan en az 100km yol yapmasini
    sagliyor.

    bunun disinda ,ön takimda birkac deyisiklik gerek...
    donnidarko isimli üye dogrusunu söyledi.....süspansyon kesinlikle deyismesi gerekiyor.Birsey daha var deyismesi gereken, ama malesef türkcesi aklima gelmiyor.
    2004-2005 model her BMW RunFlat lastikleri kullanabilir halde teslim ediliyor.Ondan önceleri malesef bu özelligi yok.Umarim yardimci olabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzLaz -- 8 Haziran 2010; 23:44:03 >




  • herkese teşekkürler
    run flat projesi yatmıştır
    o yüzden lpgciler hiç run flat diye söylemiyor...
  • Arkadaşlar aracıma bilmeyerk Michelin pilot RFT Lastik aldım.Geri iade edemedim.1400-TL boşuna gidecekti.Çok araştırdım.Bir çogu aracına hasar verir takma lastikleri dediler.Aracım Voswagen sharan.Ben lastikleri,bir lastikcinin israrı üzerine taktırdım.Lastik ebadı 205-55 r16. Lastiklere 25 psi hava bastım.İnanırmısınız lastikler normal lastikten daha konforlu ve daha performanslı geldi.Aracım eskisi gibi vurmuyor.Çok sade bir sürüş keyfi veriyor.Siz söylenenlere boş verin.Ben bizzat yaşadım bunları.Başından geçen en iyi bilendir.Gerekirse sorunlarınızı bizzat sorabilirsiniz. nisanoglu@hotmail.com
  • Run flat lastikler basınç takip sistemi olmayan araçlarda kullanılmaz. Otomobilinizin lastikleri araç üreticisi tarafından orijinal ekipman donanımında run flat olarak kullanmadıysa sizde aracınıza sonradan run flat lastik takamazsınız. Diğer lastiklerden çok daha sert bir yapıya sahip olan bu lastiklerin normal jantlarla da kullanılmaz. Ülkemizde genellikle BMW markalı araçlarda yoğun olarak kullanılan bu lastikler sürücülere üst düzey güvenlik sağlamaktadır. Lastiklerinizin ani olarak basınç kaybetmesi durumunda sizi gideceğiniz noktaya kadar götürebilecek özellikte tasarlanmış olan bu lastiklerin doğru kullanılması da oldukça önemlidir. Eğer yolculuk esnasında basınç takip sisteminiz uyarı verdi ise ve duracak imkanınız da varsa mutlaka durup lastiklerden neden uyarı geldiğini kontrol etmelisiniz. Aksi taktirde basınç kaybı olan lastiğinizin yerine yenisini almak zorunda kalabilirsiniz. Run flat lastiklerin kullanıldığı araçlarda stepne bulunmamaktadır. Benim tavsiye araçlarınıza mini stepne almanızdır. Basınç kayıplarında eğer durabiliyorsanız ve güvenliğinizi tehlikeye atmayacaksanız. Patlayan lastiği mini stepne ile değiştirin. Run flat teknoloji uygulanmış olan lastikler ile lastik patlasa dahi 80 km hızla ile en az 80 km yol gidebilirsiniz. Bu gibi zor ve tehlikeli bir durumlarda lastik değişimi yapmaktan kurtulmuş olursunuz. Stepne taşımayacağınız için otomobilinizin bagajında daha çok yeriniz kalır. Ayrıca otomobilinizin ağırlığı da azalmış olacaktır. En prestijli araç üreticileri fabrika çıkışı evresinde Run Flat lastikleri orijinal ekipman olarak kullanmayı tercih etmektedirler. Run Flat lastikler yalnızca hava basınç takip sistemine sahip araçlarda kullanılmalıdır. Otomobilinizde basınç takip sistemi bulunmuyor ise Run Flat lastiklerin tercih edilmesi çok büyük sorunlara neden olabilir. Otomobilinizin süspansiyon sisteminin de Run Flat lastik teknolojisini desteklemesi gerekmektedir. Run Flat lastikler otomobilinize araç üreticileri tarafından oem olarak takılmadıysa sonradan aracınıza bu teknoloji ile üretilmiş lastikleri takmanız son derece yanlış olacaktır.



    Kaynak: http://www.runflat.com.tr/
    Run Flat lastik Fiyatları: http://www.lastikcim.com.tr/Run-flat-lastik-fiyatlari,TA-760.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911



    konforu önemsemem demişsiniz ancak. runflat leri takıpta yola çıkınca düşünceniz değişir derim.

    arkadaş aldı. malum biliyorsunuz run flat özelliği çok sert yanaklar ile sağlanıyor, yani lastik patlasa hiç hava kalmasa bile, janta değmeden sert yanaklar üzerinde gidebiliyor araç. Anlayacağınız yarı fiyatına satmak zorunda kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 22 Haziran 2013; 17:47:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911



    konforu önemsemem demişsiniz ancak. runflat leri takıpta yola çıkınca düşünceniz değişir derim.

    arkadaş aldı. malum biliyorsunuz run flat özelliği çok sert yanaklar ile sağlanıyor, yani lastik patlasa hiç hava kalmasa bile, janta değmeden sert yanaklar üzerinde gidebiliyor araç. Anlayacağınız yarı fiyatına satmak zorunda kaldı.

    merhabalar bu süreç içinde araç değiştirdim ve tesadüf ki aldığım araç runflat özelikli.
    Evet sert yanaklar konforu biraz törpülüyor lakin sürekli uzun yol gittiğim için benim açımdan güvenlik daha önemli.
    Yarılma gibi durumarda bile lastik yapısını hemen kaybetmiyor . Yüksek hızlarda ülkemiz gibi her türlü yol şartının her an karşınıza çıkabileceği durumlarda ek güvenlik sağlıyor benim için.
    Aracın süspansiyonları da sert 17" 45 runflat yanaklarla epey hissediyorsunuz ama araç zımba gibi gidiyor şahsen çok memnunum gidişinden.
    Konfor önceliği olanlara tavsiye etmem ama.




  • Run Flat lastikler çok ses yapıyor diye biliyorum ben.
  • çok ses farkı hissetmedim açıkçası pek ama aynı aracın runflat olmayanını yakın zamanda kullanmadım belkide ses farkı oluyordur bilemiyorum . Beni rahatsız eden bir yol sesi gelmiyor şuan için.
    dediğim gibi lastik tümsek, çukur gibi yerlerde darbeyi emme görevi neredeyse yapmıyor. Çok az bir pay var yani darbeyi emmesi için.
    Ancak ani yarılma gibi durumlarda güvende olduğunuzu biliyorsunuz. Ek olarak lastik salınımı olmadığı için daha bir rayda gidiyormuş hissi veriyor.
  • bende 2000 model alfa romeo 156 aracıma 225/45/17 run flat lastik takmak zorunda kaldım aracın eskiden çukurlarda alt takımından ses gelirdi ve çukurarı çok hissettirirdi ancak şuanda hem direksiyon çok yumuşak hemde alt takımdan vurma sesi almıyorum :S bana çok ilginç geldi ama durum bu
  • lastik basınç sensörü olmayan araçlarda runflat lastik kullanmanın diğer bir tehlikesi de patladığında farketmemizin zor olması olabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    Dediğiniz olabilir, colt'lar yanılmıyorsam bridgestone turanza er300 rf lastiklerle fabrikadan geliyor. Araçta yedek lastik yok, lastik tamir kiti ve şişirme kiti var. basınç sistemi yok. Ben 2. sahibi olduğum için ve eski sahibi yerine normal lastik aldığı için bilmem, inme durumunda fark edip edememeyi..

    donanım seviyesine göre değişiyor olabilir. ben de emin değilim sadece fikrimi söyledim.

    ben de aracimda stepne tasimiyorum. tamir spreyi. o da polis sorarsa diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -alize- -- 23 Eylül 2013; 21:14:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alionurtsn

    lastik basınç sensörü olmayan araçlarda runflat lastik kullanmanın diğer bir tehlikesi de patladığında farketmemizin zor olması olabilir diye düşünüyorum.



    Gercekten anlamak cok zor.

    Neyseki lastik uyari sistemi artik cok basit ve kalici bir cozume ulasti gibi.
    Arac abs sensorlerinin lastik tur sayilarini karsilastirip gerekirse sizi uyariyor.
    Eski sistem direk basinci soyluyor ama cok sık bozuluyordu. Kirilan pilleri biten vs simdi cok basit olarak ureticiler bu konuyu cozdu diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sert çookk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.