Şimdi Ara

Run Flat Lastik & BMW (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
25
Favori
213.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de Driveguard 225/50/R17 var. Aracı aldığımda Kormoran yazlık lastiğe göre çok da konforlu değil.

    Dan dun geçmeye başladım normal geçtiğim yerlerden.


    Konfor anlamında çok da aşırı memnun kalmadım. Ama zamanla alışıtğımdan mı nedir, o kadar rahatsız etmiyor.


    Hava basınçlarım önler 29 arkalar 32 yapıyorum.

  • 2015 model 40.yıl F30 aracıma geçen hafta hankook evo3 rft lastik taktırdım. 5850₺ tuttu. Alındığı günden beri üzerinde olan lastiklerdi.(Potenza) Önler 225/45/18 arkalar 255/40/18. Hem direksiyon yumuşadı hem de içeri gelen ses ve bozuk yol sesi azaldı. Konfor arttı. Keşke daha önce değiştirseydim dedirtti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 serisi Gran Coupe aracımla daha önce ıslak zeminde yaşadığım olumsuz deneyimden ötürü orjinal gelen Turanza T0005 yazlık lastiklerimi daha konforlu ve güvenli bir lastikle değiştirmek istiyorum. RunFlat olması konusunda BMW ısrarı ve garanti açısından zorlamaları ikna ediyor ancak bir de yıldız olayı var. Görüştüğüm servis danışmanları hepsi YILDIZ + RUNFLAT olmaz ise bundan kaynaklı oluşabilecek durumlarda garanti kapsamı dışında kalır şeklinde bilgi veriyorlar. Hal böyle olunca seçenekler azalıyor ve belki de daha iyi olan runflat lastikler seçenek dışı kalıyor. Bu konuda bir yerde yazılı kural yok basit bir yıldızdan da insan kafa ağrıtmak istemiyor. Bu konuda doğru bilgisi olan mevcut mu? Runflat konfor ve güvenlik açısından 225/45/17 öneriler nelerdir?

  • Merhaba herkese, yazlık lastiklerimin değişim zamanı geldi ama modele karar veremedim. 225/50/17 rft için tavsiyeleriniz/yorumlarınız nelerdir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fberk07 F kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki bmw bu konuda ısrarcı. Yıldızlı onaylı lastik olması şart. Açıkcası o yüzden run flat dışında takmak riskli. Zaten araçtada stepne yok. Run flat ne kadar daha konforsuz ve seslide olsa hiç olmazsa bir patlama anında vs daha güvenli. Ayrıca gideceğiniz yere kadar da sizi götürür.


    Michelin veya Pirelli bakabilirsiniz. Çok yüksek dersiniz hankook da alabilirsiniz. Benim 2 aracımda hankook ile gelmişti. G20 yazlıklarım hankook kışlıklarım pirelli. Hankook daha öncede kullanmıştım. Ventus prime ile gelmişti. Hiç sıkıntı yaşamadım. Bence borusanıda bir arayıp ellerinde neler olduğunu sorabilirsiniz. Zaten yıldızlı seri harici lastik satmıyorlar. Siz de fikir sahibi olmuş olursunuz.  Run Flat Lastik & BMW 

  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ben de bu yönde bir adım atacağım sanırım. Runflat olması çok mantıklı başıma da geldi yağmurda çamurda uğraşmadan en yakın lastikçiye gittim verdiğim parayı sonuna kadar haketti benim gözümde. İşin enterasan tarafı örnek Michelin Pilot Sport 4 modeli bazı ebatlarında yıldız mevcut benim ebatımda yıldız yok.Madem BMW o modele başka ebatta yıldız vermiş bazısında niye vermiyor acaba. Veya kapı içinde yazan yük ve hız endeksine uymuyor o ebatta. İnsan ister istemez yıldıza takan hız ve yük endeksine de takar diyor. Ama markadan soğutucak saçmalık misal kışlık yeni nesil Bridstone Driveguard RFT lastikler daha iyi teknik verilere sahipken sırf yıldızı yok diye daha kötü test sonuçlarına sahip eski teknoloji modelini almak zorunda bırakılıyor insan. Dediğiniz gibi en doğrusu bayideki satılanlara bakarak kendimiz dışarıdan o modeli almak olacak sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gri G kullanıcısına yanıt

    Eğer kalite arıyorsanız Pirelli derim direk orijinal ekipman lastiği

     Run Flat Lastik & BMWlastikjantavm.com
    Pirelli 225/50R17 94W Run Flat Cinturato P7 (Oto) Yaz Lastiği
    https://www.lastikjantavm.com/urun/pirelli-225/50r17-94w-rft-cinturato-p7-eco-2028000

    Ya da sıfır ayarında yarı fiyatına 2.el lastik alabilirsiniz aracınıza uygun





  • Merhabalar, F30 3.16 aracımda 18" M sport jant üzerinde 255 40 18 ebatta arka, 225 45 18 ebatta ön lastikler mevcut. Lastikleri yenilemek istiyorum. Acaba bütün lastikleri 225 45 18 yapsam bir sorun olur mu? Artısı ve eksisi ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada lastikler Rft.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun 2015 420D Gran Coupe aracıma önlere 225 45 18 arkalara 255 40 18 petlas RFT lastik taktirdim. Yol tutus ve konfor olarak ilk etapta basarili gorunuyor. Şikayet almayan lastik olmadıgı icin, fiyat odaklı bakıp bu lastikleri sectim.

  • Merhaba arkadaşlar,

    Bridgestone Turanza T005 RFT mi önerirsiniz yoksa T005 Driveguard RFT mi?

    Araç 2016 model BMW 5.20i, fabrika çıkış lastikler Turanza ER300 RFT.


    Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz hort olacak ama BMW ve Mercedes e runflat harici lastik almayın neden mi. Benim cla200 vardı 2015 model. Rft leri söküp iyi bir lastik aldım normal rft olmayandan. Ama araç 120 üstünde rüzgardan etkilenmeye başladı direksiyon netliği oldukça kötüleşti virajlarda yayılma ve o virajlarda direksiyonun artan sertliği yerini yumuşaklığa bıraktı kendini velhasıl sürüş keyfi tamamen bitti aracın. Yol sesi azaldı konfor artı ona laf yok. Diğer aracımız 116d 2015 modelde 225/40/18 e geçtik en iyi lastiği taktık hankook s1 evo3 modelini. Araç virajlarda esnemeye başladı düz yolda o direksiyonu bırakınca ip gibi giden araç gitti yerine saçma sapan bir araç geldi. O yüzden kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bmw keyfini yaşatan o netliği veren runflat lastik diyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışlık lastikleri taktırdım, yazlık lastiklerimde ömrünü tamamlamış durumda, piyasa belli yazlıkları şimdiden alayım yaz sezonu taktırayım diyorum. Mevcut lastikler Bridgestone Potenza S001 RFT. Açıkçası kullandığım sürece kendisinde memnun kaldım ancak başka markada kullanmadığım içinde kıyaslama yapacak durumda değilim. Ses, hız etiketleri ve fiyat analizlerimden sonra 2 markaya kadar indirdim seçenekleri.

    Birisi Bridgestone Potenza S001 RFT, diğer Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ROF

    2 lastikten herhangi birini kullanlardan yada bu konuda fikri sahibi olanlardan tavsiye bekliyorum.



     Run Flat Lastik & BMW



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 10 Kasım 2023; 11:30:47 >




  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Geçmiş deneyimim Bridgestone'un kullandıktan sonra daha hızlı kauçuk özelliğini kaybedip sertleştiği yönünde. Belki bana öyle gelmişti veya o model/üretime has bir durumdu. Good Year'den ise genellikle daha memnun kalmışımdır. Değerleri kıyaslayınca da burun farkıyla Good Year tercih edilir duruyor. Ben ikisi arasında kalsam ve fiyatları arasında büyük bir fark yok ise hiç düşünmeden Good Year seçerdim. Ki en son aracımda Good Year RFT seçmiştim ve memnundum (GY Efficientgrip idi).

  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 2018 BMW G30 aracıma Pirelli P Zero aldım geçen hafta. 245/45/18 ve 275/40/18 ebatlar. Gayet memnunum, biraz yol gürültüsü var ama çok sert değiller. Goodyear’a bende bakmıştım değerler iyi ama Pirelli de benzer değerde olmasına rağmen yol gürültüsü aldığına göre kagit üstünde etiket değerlerine çok takılmamak gerekiyor diye düşünüyorum… Rft her durumda sert ve gürültülü olacaktır,belki Michelin PS4 biraz daha konfor sunabilir ama onunda fiyat yüksek, fiyat olarak en makul olanı hangisi ise onu almanızda fayda var ama Goodyear biraz daha iyi görünüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatu M kullanıcısına yanıt

    Goodyear tercih ettim. Teşekkür ederim.

  • murat425 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum. BMW runflat kullanan serilerin süspansiyonu yanakları hiç esnemeyen runflat lastiklere göre tasarlanmış. Normal lastiğe geçince top gibi sekmeye başlıyor. Bazıları bunu konfor zannediyor fakat bu klasik Amerikan aracı değil. Ayrıca 260 ile giderken lastiğin yarılma durumunda bile hiçbir şey olmamış gibi aracı durdurabilmek ve o şekilde yola devam edebilmek de bence paha biçilemez.


    Bunun yanı sıra xDrive olan araçlarda runflat değil BMW'nin onayladığını ifade eden yıldız simgesi olan runflat lastikten bile vazgeçince VTG yavru şanzıman diye tabir edilen şanzıman arızaları başlıyor.

    (Kapı etiketinde yazan ebat değerleri dışına çıkmak da buna dahil.)


    Yani sonuç olarak BMW de yıldız simgesi olan RunFlat lastikten şaşmamak lazım.

  • Merhabalar, f40 aracım için kış lastiği araştırmasına girdim. Bmw sitesinde pirelli sottozero 3 için fiyat gözüküyor ancak jant lastik takımı halinde. Sadece lastik alabiliyor muyuz? Bmw yıldızlı olmayan lastik alırsak ne zararı olur? Michelin pilot alpin 5 nasıl bir lastiktir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Litityum kullanıcısına yanıt
    G30 m sport aracım için Hankook kışlık aldım ve memnunum. Yazlıklar Pirelli P Zero rft ama kışlıklar değil. Benim ebatta seçenek çok az (ön arka farklı olduğu için) sizin ebatlarınız nedir ? Michelin Alpine iyi. Rft konusu ise çok karışık. Herkesin bir yorumu var ama ben bir sorun yaşamadım ve yaşanacağını da düşünmüyorum. Burada tercih size kalıyor…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hawkss kullanıcısına yanıt

    225/45/r17 hocam. Ben de uygun bir zamanda gidip bakacağım hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.