Şimdi Ara

RTX 4090 güç kablolarında erime sorunları tekrar başladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RTX 4090 güç kablolarında erime sorunları tekrar başladı
    Nvidia, GeForce RTX 4090'da yaşanan güç kablosu erime sorunlarına açıklık getirmiş olsa da, sorunlar tamamen çözülmüş değil. Son olarak ekran kartında bulunan 16-pin güç konektörü ve harici konektörlerin yetersiz olduğu gösteren bir dizi yeni vaka daha yaşandı. 



    RTX 4090 kabloları hakkında şikayetler artıyor



    Hatırlayacak olursak bu sorun, Ekim ayında birden fazla kullanıcının güç kablolarının yandığını veya eridiğini söylemesiyle başladı. Bunun ardından Kasım ayında Nvidia, kullanıcıların adaptörleri yanlış bağladığını söyleyerek dünya çapında 50 vakanın yaşandığını doğruladı. Ancak Reddit platformunda kullanıcılardan gelen şikayetler artmaya devam ediyor.



    Bilmeyenler için RTX 4090, 16 pimli 12VHPWR konektörler ile tanıtıldı ve doğal olarak ATX 3.0 güç kaynaklarına destek sunuyor. Ancak ATX 2.0 PSU'ya sahip olan kullanıcılara dönüştürücü desteği sunulduğunu da hatırlatalım. Şu ana kadar ATX 3.0 destekli PSU konektörlerinde ise herhangi bir yanma veya erime sorunu yaşanmadı. 



    RTX 4090 güç kablolarında erime sorunları tekrar başladı
    Bu noktada konektörü Nvidia'nın talimatlarına uyacak şekilde bağladığını belirten bir Reddit kullanıcısı, altı aylık kullanımın ardından güç kablosunun eridiğini gösteren görüntüler paylaştı. Ayrıca amiral gemisi GPU, oyun oynamak yerine öncelikli olarak yapay zeka modelleri için kullanılmış. Bir diğer kullanıcı ise, satın aldığı iki adet RTX 4090'ın yalnızca birinde sorun yaşandığını belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.RTX 4090 yanma ve erime nedeni belli oldu: Kalitesiz kablolar



    Son olarak güç kablosunun eridiğini söyleyen başka bir kullanıcı ise, RTX 4090'ı üçüncü taraf Corsair SF750 platin adaptör ile kullandığını ve GPU'yu yüzde 70 güçle sınırlandırdığını belirtti. Yani GPU ve PSU'ya büyük bir yüklenme söz konusu değil. Nvidia, yeni vakalar hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak yanma veya erime sorununa karşı en iyi çözüm, harici adaptörlerden kaçınmak ve ATX 3.0 PSU'ya yönelmek gibi görünüyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98819-users-report-melting-16-pin-rtx-4090-power.html



  • Allah kimsenin başına bu durumu vermesin. yandıktan sonra gelşde anlat bızım satıcılara-servıslere.


    adamlar bosuna 1000 wat ve ueri psu onermıyolar.


    misal


    PALIT GeForce RTX 4090 GameRock OC ekran kartı - inventus



    ayrıca bunuda bosuna onermıyolar


    12VHPWR PCI-e Cable – CableMod Global Store


    ayrıca 4090 gibi bir karta;

    corsaır eskı tıp psu ya 4 gırıs olan bu alınmalıdır


    CableMod C-Series Pro ModMesh Sleeved 12VHPWR PCI-e Cable for Corsair – CableMod Global Store

  • Allah kimsenin başına bu durumu vermesin. yandıktan sonra gelşde anlat bızım satıcılara-servıslere.


    adamlar bosuna 1000 wat ve ueri psu onermıyolar.


    misal


    PALIT GeForce RTX 4090 GameRock OC ekran kartı - inventus



    ayrıca bunuda bosuna onermıyolar


    12VHPWR PCI-e Cable – CableMod Global Store


    ayrıca 4090 gibi bir karta;

    corsaır eskı tıp psu ya 4 gırıs olan bu alınmalıdır


    CableMod C-Series Pro ModMesh Sleeved 12VHPWR PCI-e Cable for Corsair – CableMod Global Store




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Mayıs 2023; 19:34:47 >
  • PCB tasarımı küçüldü, güç konnektörleri küçüldü, TDP arttı. Böyle sorunların patlak vermesi gayet dogal değilmi? GPU'lar sıcak çalışan cihazlar tasarım değişimi yapacaksan bunu göz önünde bulundurup test sürecinide, tekniklerinide geliştireceksin.

  • Corsair type-4 çıkışlı güç kaynakları için. Ben aldım kullanıyorum.
    https://www.amazon.com.tr/Corsair-Premium-600W-12VHPWR-Kablosu/dp/B0BLXXQ9Z5

    Benim PSU RM1000e modeli.

  • Nvidia bundan vazgeçerse güç kaynakları yeniden mi değişecek? Yoksa bu konnektör Nvidia dan bağımsız mı?

  • serafon kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle,
    3 adet 8 pin kablo yetmiyor diye yeniliğe geçtiler fakat Mevcut kablo kesiti için minicik pinlerden geçen akım nedeni ile ısınmadan ötürü erimeler gerçekleşiyor :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nm olayı darboğaza gidiyor bakalım nasıl çözüm üretecekler bu işe! Özellik olarak pas geçilmesi gerektiğini düşündüğüm seriydi 4000 serisi, başka sorunlar da çıktı. inşallah 5000 serisi hem 4K performansta hem de bu tür konularda yüz güldürür. Tabi fiyatlar böyle giderse konsol her zamankinden daha mantıklı hale geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanicilarin cogu yanlis montajdan dolayi bu problem ile karsilasiyor. Ekran karti ve PSU icinden cikan dokumanlarda da bu durum net bir sekilde belirtiliyor (Boyle takman gerek diye tek sayfalik koca bildirim var).
    Ancak saniyorum ki bu kullanicilar estetik gorunsun diye custom kablolar ile bunu gormezden geliyor.
    2 farkli PSU (ATX 3.0 ve ATX 2.0) ile RTX 4090 denedim. Gercekten 16 pinli kablonun olayi cok farkli. 4090 normal zamanlarda bile oyunlarda 450W guc cekiyor PSU'dan. Daha agir bir islem henuz yapmadim ama gordugum biraz daha yuklensem ciddi bir is icin 600W kesinlikle gorecek guc tuketiminde. Bu durumda da piyasadaki estetik gorunen ama kalitesiz kablolar erime yapmasi gayet normal. Cablemod'da bile sadece kablo icin 100 Euro isteniyor. PSU 300 Euro toplamda 400 Euro biraz pahali geliyor haliyle insanlara.

  • Vay be forumda da herkeste 4090 varmış, güzel.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
  • 1200w s tier plat psu ile 3080ti kullanıyorum, arada furmark yapıyorum, test ederken bile bir şüphe ile yaklaşıyorum kablolar da erime olur mu diye.
    Millet 40-50k verip 4090 alıyor fakat gidip D C tier 750w gold psu lar ile kullanıyor, aklım almıyor, sonra da kablolar eridi haberleri geliyor, o kadar para harcıyorsunuz bir psu alacak paranız mı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX 3050 Ti devam

  • gunesahmet kullanıcısına yanıt
    Hocam şakamısın?

    Takarsın fişi bitirirsin işi, birde özel eğitimmi alacak son kullanıcı?

    En beceriksiz kullanıcının bile kolaylıkla takabileceği kablo yapacak üreticiler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maalesef saka degil gercek. Yeni teknoloji oldugundan dolayi bu onlemi almalari gayet normal. Herkes bilincli bir sekilde bilgisayar toplayamiyor ki bunu bilgisayar satan buyuk bir magazada bile bire bir gordum ve yasadim. Ilk Power connectorlu ekran kartlari piyasaya ciktiginda adamlar connectoru baglamadan ekran kartini takmis ve haliyle goruntu alamamislar. Ekran kartini bozuk diye cope atmislardi. Ben deneyip calistigini gorunce o donem 1/3 fiyatina bana verdiler. Bunun gibi bir cok olay mevcut.

    Bir diger noktada 16 pinlik 12VHPWR kablosunun bukulmemesi gerekiyor. Ama toplanan bilgisayarlarin bazilarinda gozlerimle gordugum o kablo cok gorunmemesi icin oldukca bukuluyordu. Bu da kablo ustundeki isinin artmasina neden oluyor ve kacinilmaz son ortaya cikiyor.

  • Birde soyle dusun yan urun kullanarak on binlerce liralik bir urune zarar veripte garanti beklemek ne kadar etik? Yanlis anlama hicbirisi babamin oglu degil veya herhangi bir firmayi savunmuyorum. Ama kullanma talimatini okumadan kafana gore is yaparsan sonuclarina da seve seve katlanirsin.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    bir konuda dm yazdım bakar mısınız

  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, GSM meselesinden dolayı dm bakamıyorum, konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 28 Mayıs 2023; 19:45:40 >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Konu açmadan sorumu yazayım, core contact işlemci soğutucu nasıl oluyor?, ben şu anda amd wraith max rgb soğutucu üzerine akasa viper 12cm ters bağladım, kasa kapağı açık fx 4300 işlemci boşta 11 derece yükte 58 derece gördüm!, bu tip soğutucunun daha etkili olduğunu düşünüyorum, kule tipi yüksek ısı yayma kapasiteli modeller sizce daha mı iyidir?, örn: Zalman CNPS20X

  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

    Eyvallah.


    Boşta 11 derece mi? Böyle bir şey olması imkansız. Hem de şu yaz günlerinde.


    Bir de, ters bağladım derken, soğutucu blok üzerine hava üflemesi yerine, oradan hava çekip dışarı üflüyor doğru mu? Böyle bir şey olmaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.