Şimdi Ara

rthdribl v.1.2: Ekran kartlarında artifact'leri tespit etmek için hızlı ve etkili !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • rthdribl v.1.2 ya da tam adıyla Real-Time High-Dynamic Range Image-Based Lighting demosu DirectX 9 üzerinde pek çok kişinin FarCry v1.3 ile tanıştığı HDR teknolojisinin Shader Model 2.0 kullanarak sunan Japon programcı Masaki Kawase tarafından geliştirilmiş bir yazılım.

    rthdribl v.1.2 ile HDR'ın nelere kadir olduğunu : ) tam anlamıyla görebilmek mümkün zira çok sayıda kaplama ve diğer ayarlar sayesinde oldukça zengin bir ortam sunulmuş.

    Demonun diğer genel özellikleri şöyle:

    - True HDR (High-Dynamic Range) Rendering- IBL (Image-Based Lighting)- Glare Generation (Afterimage, Bloom, Halo, Ghost, and Star)- Automatic Exposure Adjustment- Iris shaped Depth of Field blur- Realistic Motion Blur- FSAA (Full-Scene Anti-Alias)- Fresnel Reflection (Specular Reflectance, Metallic Color-Shift)Demo gerçekten etkileyici görüntüler oluşturabilmesi yanında çoğu ekran kartı Overclock'çusu için artifact'leri yakalamayı daha doğrusu oluşturmayı 3DMark'lara göre daha hızlı biçimde gerçekleştirerek önemli bir avantaj sağlıyor. Sözün özü; bu demo ile ekran kartınıza tam manasıyla yüklenebilir ve OC yaptıktan sonra orta/uzun vadede çıkacak sorunları çok daha kısa sürede tespit edebilirsiniz.

    Demo gerçek zamanlı karmaşık HDR efektleri ürettiğinden çok ciddi kare sayıları görmeyi ummayın.

    FarCry'ın oyun dünyasına kazandırdığı ve kişisel fikrime göre Half-Life 2 ve/veya Doom 3'ten çok daha önemli olan HDR, gelişen ekran kartlarıyla beraber oyunlara yepyeni bir gerçeklik seviyesi katacak. Ve bu demoda bunun çok önemli bir kanıtı...

    20630Kb büyüklüğündeki demoyu aşağıdaki linkteki resmi sitesinden indirebilirsiniz.

    Uyarı: Demoyu çalıştırabilmek için modern tam DirectX 9 desteği sunan ekran kartına ihtiyacınız var. Ayrıca Demo'nun tam ekran değil pencere içerisinde çalıştırılması tavsiye ediliyor ! Ciddi sorunlar yaşamamak için ekran kartınızın üreticisi tarafından tavsiye edilen gücü sağlayabilen güç kaynağı kullanın ! Yetersiz güç sisteminizin stabilitesini olumsuz etkileyebileceği gibi sadece performans düşüklüğü biçiminde de kendini gösterebilir!


    Sayfanın Linki : http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/








  • ben bu linki bi kaç hafta once donanim genelde vermiştim...cidden işe yarayan bi program ve x700pro ile sorunsuz çalıştı..yani ati X*** serisi ile HDR desteği vermekte..farcry ise HDR seçeneğini neden sadece nvidia 6*** serisine göre uyarladı bunu merak ediyorum..
  • Bu olayda artifactler nasıl ayılıyor, onu ayamadım.
    Ne güsel atitool da göseriyo ama o da biraz sakat.
  • Ekran kartlarının prime95'i diyebilirim.
    Gerçekten dehşet kastırıyor, ya da benim alet gerçekten aşırı dandikleşti
  • HDR rendering DX9 destekleyen bütün kartlarda çalışır, ben bir yıl kadar önce 9500 üzerinde çeşitli demolar çalıştırmıştım. FarCry'da HDR'ın sadece NVidia'larda çalışması yazan firmanın seçimi sadece.
  • far cry da hdr ps3 kullanılarak ancak oynanabilir performans verecek şekilde çalıştıgından sadece nv6xx serisi kartlarda çalışıor.
  • bir turlu indirecek link bulamadim japon amcanin kendi sitesi de calismiyor
    bu arada anladigim kadariyla program gpu'daki artifactler icin iyi de gercek dx9.0 testi degil cunku yazar shaderlari kendi yazmis
  • Üstte verdiğim link çalışıyor ve hiç bir problem yok.

    Yine de her türlü ihtimale karşı demoyu denemek isteyenler için direkt linki:

    http://www.daionet.gr.jp/~masa/archives/rthdribl_1_2.zip

    quote:

    Orjinalden alıntı: ozturert

    bir turlu indirecek link bulamadim japon amcanin kendi sitesi de calismiyor
    bu arada anladigim kadariyla program gpu'daki artifactler icin iyi de gercek dx9.0 testi degil cunku yazar shaderlari kendi yazmis




  • benim 9250 açmadı.Acaba 8.1 desteklediğindenmi?
  • evet. yukarıda sadece TAM DIRECTX 9.0 destekleyen ekran kartlarında (ör:fx5200) çalıştığı şöyleniyor
  • gerçekten çok güzel ekran kartının bütün efektlerini görebiliyorsunuz
  • Bende beğendim
  • keşke benimkide çalıştırsaydı
  • Ati 9550 'de gayet iyi çalıştı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.