Şimdi Ara

Router'a bağlı cihazları Modem görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, biraz karışık bir durum ve bozuk bir Türkçeyle anlattığım için peşinen özür dilerim. Ancak 3 gündür router resetlemekten-modemi yeniden başlatmaktan-kablo takıp çıkarmaktan yoruldum.

    Sorunum şu: SOL fiber modem'e (HG255s) LAN to WAN olarak bağlı Netis Router'a yine LAN ile bağlı cihazlara router kendi IP range'inden DHCP yaptığı için modeme bağlı ana bilgisayarda router'a bağlı cihazları göremiyorum.

    Ana bilgsayarda Plex server kurulu ve salondaki TV'den ana bilgisayardaki dosyalara erişmek istiyorum ama modem 192.168.1.1 router ise 192.168.0.1 IP aldığı için sanırım modem sadece netis router'ı görüyor ama ona bağlı cihazları görmüyor. TV aynı IP range'de olmadığı için de Plex uygulaması ana bilgisayarı görmüyor.

    Router'in IP'sini değiştirip DHCP'yi kapattığımda router sapıtıyor ve internet bağlantısı gidiyor. Windows 10'da Plex'in yeni sürümleinrde network ayarlarından TV'nin IP'sini manuel girmem gerekiyor ama farklı IP range girince Plex server access izni vermiyor.

    Router'a 192.168.1.111 IP atadım ama router dağıtırken yine 192.168.0.1 kullanıyor. Router'da DHCP kapatıp, modem IP atasın diye uğraştım ama yukarıda yazdığım gibi router'in IP'sini değiştirip DHCP kapatınca internet gidiyor ve router modeme bağlanamıyor.

    Yapmak istediğim mümkün mü ve nasıl yaparım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



  • modemin blogu ile routerın bloğunu aynı yap,192.168.0.1 modem ise router 192.168.0.2 olsun router uzerinden dhcp yi kapat olması gerekenin en basit anlatımı bu. ayrıca wan bacağı sıkıntı cıkartıyorsa anlattığımı wan olmayan bacaklardan herhangi birine modemi girerek dene
  • Teşekkür ederim. Akşam deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

    modemin blogu ile routerın bloğunu aynı yap,192.168.0.1 modem ise router 192.168.0.2 olsun router uzerinden dhcp yi kapat olması gerekenin en basit anlatımı bu. ayrıca wan bacağı sıkıntı cıkartıyorsa anlattığımı wan olmayan bacaklardan herhangi birine modemi girerek dene
    Maalesef olmadı. Ne yaptıysam Router sürekli modemden farklı blok atıyor. Modemi 192.168.0.1 yapınca router 192.168.1.1 alıyor.

    Başka bir çözüm buldum ama. Netis'in çalışma modunu Bridge olarak değiştirince modemin DHCP'si devreye girdi ve aynı bloktan IP atadı. Böylece Plex bilgisayarı gördü. Başkalarına yararı olur belki diye çözümü yazdım. İlginize teşekkür ederim.

    Bu arada her ne kadar sorun yaşadıysam da Netis WF2710 cihazı ihtiyacı olanlara tavsiye ederim. 50 Mbit fiber internetim var ve 2.4 GHz wi-fi bağlantıda bile 40 Mbps üstü gördüm. HG255s modem dibinde bile o kadar çekmiyor.
  • Çözülmüş olmasına sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.