Şimdi Ara

Rotasız Seyyah der ki;

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 yılı aşkın süredir sosyal medyaya her gün yeni bir içerik üretiyorum. İlk günden bugüne kadar sosyal medyadaki kitlenin günden güne saçma bir hâl aldığına şahit oluyorum. Paylaştığım her gönderinin altında ya siyasi ya da din konulu bir kavga yapılıyor. Genç kesim ise maalesef daha da berbat bir durumda. Azımsanmayacak kadar bir kısmı her gönderiyle dalga geçiyor. Dünyanın ücra köşesindeki bir köye gidip, orada yaşayan birinin fotoğrafını paylaşıyorum, ki o kişi bana ne kolaylıklar yapmış, evini açmış ama bu çocuklar o adamla dalga geçiyor, hatta hakaret bile edebiliyorlar. Aynı şekilde beni evinde misafir eden kişilere de benzer hakaretler yapıldığı için YouTube kanalımdaki tüm videolarımı yoruma kapattım. Bu kişileri engellemek de çözüm değil. Rotasız Seyyah sosyal medya hesaplarında zaten binlerce engellenmiş kişi var. 7/24 bu kişileri takip edip, engellemekle uğraşılamaz.
    .
    2018 YKS ortalamasına baktığımızda; Türk Dili ve Edebiyatında 24 sorudan 4,7, matematikte 40 sorudan 3,9, fizikte ise 14 sorudan sadece 0,46 doğru cevap verilmiş. İşin daha da kötüsü; OECD’nin yayınladığı istatistikte Türkiye’deki öğrencilerin yaklaşık %40’ı okuduğunu anlamıyor. Yani Türkçe okuyor, anadilinde okuyor ama ne okuduğunu anlamıyor. Karşımızda böyle bir Z, Y ya da altın kuşağı denilen bir kitle var. Belki bu kitle içinde siz, sizin çocuğunuz, yakınınız ya da benim akrabam da var. Bu çocuklar 3-5 yıl sonra kafede, restoranda, bir AVM’de çalışırken muhattabınız olacak, trafikte, yolda ya da parkta karşınıza çıkacak ve size hayatı zindan edecekler.
    .
    Hangi inançtan ya da hangi siyasi görüşten olursanız olun ama ülkedeki bu eğitimin çöküşünü görmezden gelemezsiniz. Benim çocuğum ya da kardeşim öyle değil deyip, işin içinden sıyrılamayız, çünkü sokağa çıktığınızda eninde sonunda bu insanlarla muhattap olacaksınız ve hayat kaliteniz düşecek. 10-12 yıl İngilizce ders görüp, mezun olunca tek cümle İngilizce konuşamayan çocukları yetiştiren bir eğitim sistemini düzeltmek belki onlarca yıl alacak ama en azından bizden farklı görüş ve inançlara sahip kişilere saygı duymayı öğretebilirsek; inanıyorum ki çok büyük yol katedeceğiz.
    .
    Daha güzel günlere…



  • çok iyimser yaklaşılmış


    yıllarca ingilizce eğitimi verip ingilizce öğretemeyen

    yıllarca türkçe dersi verip bir redifi kafiyeyi bulduramayan

    yıllarca coğrafya öğretip haritada türkiye haritası çizdiremeyen

    yıllarca matematik öğretip basit bir mantık problemini dahi çözdüremeyen


    dersten okuldan eğitim öğretimden soğutup milyonlarca gencin başı boş gezmesine müsade eden herkes suçludur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.