Şimdi Ara

««««««« Rönesans Krallıkları »»»»»»»

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyuna level 0 karakterinizle başlıyorsunuz ve giderek karakterinizi, yaşadığınız kasabayı ve yaşadığınız eyaleti geliştirmeye çalışıyorsunuz.
    Oyunda level atladıkca ustünüze yeni kıyafetler alabilir devletin çeşitli makamlarında çalışabilir meyhaneye gidip arkadaşlarınızla ve diğer kullanıcılarla
    sohbet edip yemek yiyebilir, sohbet sırasında arkadaslarınıza içecek ısmarlıyabilir ve hatta kumar oynayabilirsiniz :) Üretim yaparak para kazanabilirsiniz.
    her eyaletin belirli kuralları dışında özel kurallarıda olabilir. Kurallara uymazsanız mahkeme tarafından cezalandırılacaksınız(savunmanızı iyi yapıp cezanızı düşürebilirsiniz



    Bölüm 1: Çok açsınız (Nasıl ve ne yemelisiniz ?)

    Oyunda hergün iki Açlık Puanı(AP) gideren yiyecek yemeniz gerekli. Bunun anlamı 1 somun ekmek yada 2 çuval mısır yemeniz gerektiğidir.

    1) Evde yemek yemek

    Ev > Eşyalar 'a tıklayın ve burada 2 somun ekmek göreceksinz. Kullana basarsanız bunlardan birini yersiniz

    2) Meyhanede yemek yemek

    Kasaba > Meyhaneye tıklayın bir meyhane seçin. İçinde oyuncu olan bir tane seçerseniz sorularınıza cevap vericeklerdir. Menüyü sor'a tıklayın buradan yemeğinizi yanındaki altın paraya tıklayarak alın. Etkisi 10 dk içinde meyhaneden çıksanız bile görülecektir. Seviye 1'e kadar başkaları size içki ısmarlasın siz paranızı harcamayın.

    Bölüm 2: Alış - Veriş (nasıl yiyecek alınır)

    Başlamadan önce, Seviye 0 iken EKMEK ve MISIR DIŞINDA HİÇBİRŞEY SATIN ALMAYIN. Eğer bıçak yada ayakkabı yada başka bir şey alarak şeytana uyacaksanız, bölüm 3'e atlayın sizin seviye 1 olmanızı geçiktirmek istemiyorum. Eğer sadece yemek almaya söz verirseniz okumaya devam edin . Kasabaya tıkladığınızda sol altta pazarı göreceksiniz. Pazara tıklayın > 'Kişilerin Sattığı' na girin ve ekmek ve mısırı bulana kadar sayfayı aşağı kaydırın. Günde 2 mısır yada 1 ekmek yemen gerekli, bu yüzden hangisi ucuza geliyorsa onu al. Alacağınız ürünün yanından kaç adet alacağınızı seçin. Eşyalar heybenize eklenecektir daha sonra satın ala tıklayın. 10 dk içinde aldığınız eşyalar 'Eşyalar'(bknz. 1.Bölüm) bölümünde gözükecektir.

    Bölüm 3: Yaşamak için çalışmak

    Seviye 1 olmanız için 90 akçeden fazla para biriktirmeniz gerekir. Şu anda çalışabileceğiniz 5 yer vardır.

    1) Maden

    Seviye 0 'lar için en iyi para kazanma yerlerinden biri madenlerdir. Hem iyi para kazanırsınız hemde eyalete yardım edersiniz. Madenler 16-17 akçe arasıda parayı iki taksit halinde verirler. İlk taksit çalışmanızın ertesi günü olur ve paranızın yarısını alırsınız geri kalanını ise pazar günü alırsınız. Madende çalışmak için şu yolu izleyin Eyalet > Çalışmak > (Maden resmine tıklayın).

    2) Başkası için tarlasında çalışmak

    Bu işe şu şekilde laşabilirsiniz Kasaba > Belediye binası > iş duyuruları. Bir iş bulun detaylara basın ve işe başvurun. iyi haber buradan kazandığınız parayı ertesi gün alırsınız, ve bazı işler madenden çok para öder. Kötü haber ise işe alınıp alınmadığın 10-20 dk içinde belli olur bu yüzden başvurduktan sonra sonucu beklemeniz tavsiye edilir.

    3) Kasaba özel bölümü ( Orman, Göl, Meyve bahçesi )

    Bulunduğunuz kasabaya göre değişen özel bir bölümdür. Bu bölüme ulaşmak için Kasaba > (ilgili bölüm:Göl,Orman,Meyve Bahçesi). Gölden balık; Meyve bahçesinden meyve; Ormandan tomruk odun kazanısınız. Burada çalışıp elde ettiğiniz ürünleri pazarda satabilirsiniz. Bu ürünleri KESİNLİKLE elinizde tutmayın yada yemeyin kazandığınızda hemen pazarda satışa koyun. Satış yapmak için 'Eşyalar' bölümünden eşyanın yanındaki satışa koy linkine tıklayın, uygun fiyatı bulmak için pazarınıza bakın ve/veya belediye duyurusuna birgöz atın.

    4) EAÜ (Eyaletlerarası Asgari Ücret)

    Alınacak gibi bir iş değildir . Çok çağresiz iseniz bu işe başvurun. Sadece 8 akçe kazanırsınız madenden daha azdır. Ödeme şekli maden gibi 2 taksittedir - 5 akçesi hemen alınır, diğer 3 akçe pazar günü gelir. Nereden başvurabileceğinizi söylemek istemiyorum bunun yerine 3. yada 5. işleri tercih edin

    5) Cami için çalışmak

    Cami için çalıştığınızda 5 akçe kazanırsınız. Camide çalışmak için Kasaba > Cami > camide çalış. Seviye 1 olmak için 2 kere camide çalışmanız gerekli. Size tavsiyem eğer pazara yakın bir günde isek madende çalışmanız böylece pazar olunca paranızı alırsınız ve aldıktan sonra camide çalışırsını böylece bir dahaki pazarı bekmek zorunda kalmazsınız. Aynı şekilde işduyurularında bir iş bulduysanız o işte çalışmaya çalışın camide çalışmayı sonraya ertelersiniz. EAÜ den az para verdiği halde neden camide çalışmanız gerektiğini düşünüyorsanız aşağıya bakın.

    Bölüm 4: İtibar puanı ve Güven puanı

    Seviye 1 olmak için 90 akçenin yanında 5 itibar puanınada ihtiyacınız vardır. Güven puanları oyuncular tarafından verilir ve itibar puanınızı 1 artırır. Seviye 0 da iken itibar puanını camide çalışarak kazanabilirsiniz. Seviye 0 da iken en fazla 3 güven puaı(GP) alabildiğiniz için ve seviye 1 olmak için 5 itibar puanına ihtiyacınız olduğundan camide 2 gün açlışmaya ihtiyacınız var.
    Söylediğim gibi cami iyi para vermemektedir bu yüzden çalışabildiğiniz kadar az camide çalışın. Kasaba > Belediye > Kasaba bilgilerine girerek buradaki oyunculara mesaj atarak onlardan size güven puanı vermelerini isteyebilirsiniz. Her oyuncu her pazar 2 güven puanı dağıtmak için alır. Güven puanı istediğinizi kasaba forumunda ve meyhanelerde karşılaştığınız insanlarada söyleyebilirsiniz.

    Bölüm 5: Seviye atlamaya hazır mıyım? Nasıl yapabilirim?

    Seviye 1 olman için 90 akçe ve 5 itibara ve seviye 1 olurken seçtiğin tarlanda ihtiyacın olacak bazı şeyleri tamamlamış olman gerekir.

    Buğday tarlası

    Başlangıç için 90 akçe seviye atlamaya,3 günlük yiyecek tarlanızda çalışırken yemek için, 1 çuval buğday ekim için. Buğday tarlasının verimi artırılabilir böylece daha fazla ürün elde edebilirsiniz. Ayrıca buğdaydan un yapılarak bu unlar ilede ekmek yapılır ve ekmek üretimine katkınız olur.


    BURADAN KAYIT OLABİLRSİNİZ


    Üvey baba bölümüne electromagnetic yazdığınızda her kayıtta bana 10 akçe gelecektir(oyun parası) lütfen üvey baba bölümüne electromagnetic yazınız ^^ (sizleri bu oyunla tanıştırmam karşılığında ufak bir ödül ^^)

    eğer tanıtımda ve rehberde bir yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltirse sevinirim ^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultansærcher -- 15 Eylül 2008; 18:53:59 >







  • Arkadaslar gerçekten çoook güzel bir oyun. Sizinde seveceğinizi umuyorum.
  • eğer oyunu beyenmezseniz karakterlerinizi inzivaya çekmenizi öneririm :)
  • Ben oyuna kaydolmuştum zaten şu an seviye 1'im yalnız bi sorum olacak, 2nci tarlayı almak istiyorum sebze tarlası olarak.. Yalnız belediye binasından satılık tarlalara geldiğim zaman ordaki listedekilerin hangisinin sebze olduğunu nerden anlayacağım?
  • Kırallık :D:D herneyse anlayan anladı :D


    Bu arada her bu tür oyunun kurallarında referans linkini forumlara vermek yasaktır yazar , referans linkin ile milleti kandırma...

    asil site

    www.kralliklar.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draglino -- 15 Eylül 2008; 13:19:46 >
  • onu aşşağıya yazdım zaten :) Arkadaşın sorusuna gelincede satılık tarlanın yanında ayrıntılar yazar oraya tıkladınmı ne tarlası olduğunu görürsün :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sultansærcher

    onu aşşağıya yazdım zaten :) Arkadaşın sorusuna gelincede satılık tarlanın yanında ayrıntılar yazar oraya tıkladınmı ne tarlası olduğunu görürsün :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultansærcher -- 15 Eylül 2008; 18:53:59 >


    nedense mesajdan sonra değiştirilmiş :) Salak sandın sanırsam buradaki :)
  • yanlışlıkla kırallık yazmıştım onu değiştirdim arkadaşım. slyyy e de sorabilirsin sen ilk mesajını yazmadan önce konu tamamlanmıştı :) ama bakıyorumda illede bi hata bulmaya çalışıyorsun. Böyle dolaylı yoldan söyleme bişeyi benimle bir problemin varsa açık açık söyleyebilirsin. Ve buradaki kimseyi salak sanmadım herşey ap açık ortada :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.