Şimdi Ara

Romanya ya yerleşmeyi düşünüyorum. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
15
Favori
35.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senvo1

    quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    gece hayati fln iyi ozelden bilgi vermeye gerek yok her halti yaparsiniz iste.

    valla benim bir suru arkadasim var turku sevmeyen 1-2 hiyar vardir kesin mesela ev ararken 1-2 kisi turke kiralamam demis ama yuzyuze hic karsilasmadim.

    romenleri amerikadan taniyorum work and traveldan. bi ziyarete gittim mayista hayran kaldim herseyine ulkenin. ucuz kizlari guzel muthis bi yer iste.

    bugun derse gittim ilk defa baya iyi ortam hoca flnda kafaydi. bi cok ulkeden ogrenci var iyi yani. 1.90 lik polonyali kiz vardi lehce konustum biraz sasirdi

    da bazi yonlerden garip ulke mesela benim dekontu kaybetmisler aradilar bugun son kaydi yapamiyolar o yuzden yahu dedim banane. iste yarin print screen yapip usb ye attigim bi resmi gostercem baslarim yani. kabul etmezlerse yikacam ortaligi zaten.

    boyle burokratik islemlerde oyle bi hata yapiyolar ki turkiyeyi ararsiniz yani. o yonleride var.

    lehçe nerden biliyosun yahu polonyalılar da iyi diyolar

    o nedir yahu dekontu kaybedip bir de kaydı mı almıyolar

    biliyorum dediysem mrb naber adim su senin adin ne, polonyali kizlarda fena bi zamanlar onlarlaydim ordan biliyorum :)

    ya yarin gorucez iste diycem en azindan buyrun hesap numaram bakin banene kardesim o dekont olmadan vizede alamazdim ki zaten. olay cikarmaya kadar yolu var cunku hakliyim.




  • sen heralde türkiye de polisten kan davalından felan kaçıyorsun ya oranın insanları hayat kadını olarak buraya geliyor sen oraya gidiyorsun ilginç doğrusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entrik4 -- 25 Ekim 2012; 8:37:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Romanya' ya ingilizce öğrenmek için gitsem uygun olur mu acaba ? Hem öğrenim, hemde tatil hesabı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: entrik4

    sen heralde türkiye de polisten kan davalından felan kaçıyorsun ya oranın insanları hayat kadını olarak buraya geliyor sen oraya gidiyorsun ilginç doğrusu

    senin ulkenin diplomasini cop yerine koyulmuyoken romanyadan diploma alan biri tum avrupada calisabiliyo, 80 lerde 90 larda kaldi buraya gelen hayat kadinlari. Romanyayi gormeden yorum yapmak sacma.

    hee turkiyede polisten kaciyodum, havaalaninda durdurmadilar zaten beni ben sizden kaciyom deyince buyur dediler gozunu seviym yahu.

    alphabetagama,
    Romanya ya ingilizce ogrenmeye gelme ingilizce ogren oyle gel :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peaceb

    dostum iyi tercih yapmıssın.. ben 1 sene kaldım romanya köstencede.. 10 numara yerdir.. yazın mutlaka ugra.. turklere ve turkce konusan çingenelere dikkat et arkadaslık kurma hayır gelmeyecegini garanti edebilirim.. mumkun oldukca turk oldugunu belli etme ben 1-2 tatsız tecrube yasadım özellikle gece clublerinde.. ingilizce her turlu işini gorur ama romence ögrenmeye gayret et derim..

    kostenceye yakinda arkadasimin dugunune gitcem zaten gormus olurum. bi kac cingene tartakladim zaten biri para istedi kovaladim digeride bi kiz arkadasa para vermessen siz gidince arabanizi cizerim dedi korkuttu yakasindan tuttum 17-18 yasinda bisey fare gibi kurtulup kacti. ezdirmemek lazim.
  • okul isini hallettin mi haci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kez romanyaya 2 kez de rusyaya gitmiş biri olarak

    öncelikle kızlar konusuna gelince alexandra stan orada sokakta görebileceğiniz normal bir insan ve öyle çok havalı falan da değiller.
    yaşam rahat aylık 2500 lira gelirim olsa yerleşirim oraya o kadar ucuz ve terör gibi saçma sapan korkuları yok.
    istanbula ankara ile aynı uzaklıkta olduğunu da hatırlatmalıyım yani istediğiniz zaman atlayıp gelebilirsiniz.

    rusya konusunda ise

    kızları o abartılan kadar güzel değil bol bol içmeyi seviyorlar başka da bi halt yok.
    hayat ucuz ama bölgesel terör olayları mevcut ve en önemlsi polis rusyada kanun onlar ne dediyse o türk olduğunuz için suçlusunuz sizin alayacağınız.
    trafik konusunda gitmiş arkadaşlardan yorum istiyorum çükü ben ömrümde rusyadaki gibi trafik görmedim 90 km yok 3-4 saatte gidiliyor.

    benzer ülkelerle ilgili görüşlerinizi lütfen paylaşın...




  • Ee ne oldu o iş?
  • Bizde mi gitsek ne yapsak bıktım bu ülkeden.İngilizceyi ilerletip yüksek lisansa oralara başvurayım.
  • beyler duzeni sistemi oturttum burda cok memnunum cok ucuz ulke kizlar asiri guzel burda olsa direk dizide basrol kapicak kiz pesimden agliyo yeri geliyo. her turlu eglence ortamim cok iyi club, kari kiz arkadas ortami cok iyi. okulada alistim.


    dil bilmiyosaniz gelmeyin ama burdaki turk ogrenciler ne ing. ne romence bildiginden icinde patliyo. ben amerikada romenlerle tanistigimdan benim ortamim fln cok farkliydi gelmek isteyene tavsiye ederim ama iyi dusunun bu yonlerinide.

    zaten amerika maceralarimi yazmayi bitirince romanya maceralarimida yazicam gunluk gibi olucak cunku hala burdayim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    beyler duzeni sistemi oturttum burda cok memnunum cok ucuz ulke kizlar asiri guzel burda olsa direk dizide basrol kapicak kiz pesimden agliyo yeri geliyo. her turlu eglence ortamim cok iyi club, kari kiz arkadas ortami cok iyi. okulada alistim.


    dil bilmiyosaniz gelmeyin ama burdaki turk ogrenciler ne ing. ne romence bildiginden icinde patliyo. ben amerikada romenlerle tanistigimdan benim ortamim fln cok farkliydi gelmek isteyene tavsiye ederim ama iyi dusunun bu yonlerinide.

    zaten amerika maceralarimi yazmayi bitirince romanya maceralarimida yazicam gunluk gibi olucak cunku hala burdayim.

    dil çok önemli ingilizce bilen azdı hatırladığım kadarıyla ama yaşanır yer. bu arada romenler ticaret yapmaktan işletme kurmaktan korkuyorlar ama çalışkan insanlar o sebepten bir işletme kurarsan zenginlik zor değil şimdi saçmalama diyenleriniz olacak ama ticari zekamız ve ya risk alma katsayımız sebebi ile öndeyiz




  • ilk kez bir insanı kıskandım vallahi hayret.. Hayırlısı olsun şimdiden bu güne kadar ülkeden hiç çıkmayı düşünmemiştim ama nedense şu konuyu okurken çok cazip geldi.

    Tabi benim için mümkün değil sadece imrenerek izleyeceğim anlaşılan..
  • bende üni.yi okuduktan sonra gideyim o zaman
  • Git Bükreş'e. Tüm pislikler orada. Başıma gelmeyen kalmadı benim Romanya'da. Nefret ediyorum o ülkedende, insanındanda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    evet arkadaslar yerlestim sonunda ev fln hersey tamam buthis ortamlar birazda yakisikliysaniz hayvani kizlar kesiyo ayrintiya girmiym ama 2 haftada bile baya bisey yasadim simdiden.

    okula pazartesi basliyorum islemler biraz suru cunku. en sonunda laptop ve internette aldim yazabiliyorum. taksi fiyatlarina inanamazsiniz turkiyede 100 lira tutucak yer orda 20 lira tutuyo. insanlari serefsiz demissinizde benim arkadaslar super insanlar acayip yardim gordum romen insani turk insanina 5 basar acik soyliym hic oyle yabanci diye kotulemeye kalkmayin.

    1 saat oncede apartmanimdan 30 metre otede turk lokantasi buldum sicak yemek fln hersey vardi turkce konustuk demleme cay ictim ayrica cok ucuz tabiki. cok sevindim. romanya ya gelmek yaptigim en iyi seydi hayatta.

    Hocam seni Beşiktaş bölümünden , WAT macerandan beri tanıyorum.. Dikkatle yazdıklarını takip ettim , şimdi ki konumunda WAT programında Romenlerle tanışmış olmanın büyük avantajı var diye düşünüyorum..

    Romanya'da hayat konusunda herhangi bir bilgim yok , çok fazla sıkılmazsın zaten orada eğitim amaçlı bulunuyorsun.. Her şey gönlünce olsun , umarım her şey istediğim gibi gider.. Birde sıkılmamak için belki , bir işte çalışabilirsin.. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tour Guide -- 27 Kasım 2012; 11:35:34 >




  • bende romanya doğumluyum vatandaşlığımda var istediğim ülkeye vizesiz gidebiliyorum alabiliyorsan vatandaşlık almaya bak 10 sene orda yaşaman gerekiyor sanırım

    Askerliğimi bitirdikten sonra iş yeri acıcam romanyada bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drift34 -- 27 Kasım 2012; 12:31:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    kızları ruslara bile 5 basar, gidip görmeden arkadaşımdan duydum vs demeyin lütfen.

    kız için gitmiyorum sırf arkadaşlarım var istediğim zaman gidip gelirim ztn, kız konusunu unutun. ekonomik olarak yaşancak yer avrupa birliği ülkesi diploması bizimki gibi naylondan değil gerçekten geçiyo avrupa ülkelerinde.

    gerçekten herşey ucuz üstelik istanbul bükreş arası 1 saat, isterseniz otobüsle 12 saatte gidebiliyosunuz.

    trafiği yok, en kötü yarım saatte şehrin bi ucundan bi ucuna gidebilirsiniz. dedim ya daha düşünme aşamasındayım.

    Türkiye mi avrupa birliğimi deseler Türkiye derim
    ha gezmeye gitceksen olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @ 16F84A

    ingilizce bilen az degil hemen hemen herkes ingilizce konusuyo turkiye ye gore, bukreste tabi daha fazla oran var daha gelismis sehir oldugu icin ama. Sana is yeri konusunda sacmalama diyen olamaz cunku bilinen bisey yarisi turk olmus romanyanin isletmelerle fln. Romenlerde kabul ediyo turkler ticari yonden yetenekli akilli diye.


    @Treth,

    herkes kendi kaderini yasar hocam oyle ockta kiskanilcak bi hayatim yok yani maddi durumum oyle cok iyi fln degil bende is bakiyorum burda.

    Geeking,

    Bukreste pislik var diyosan istanbulda hic yasayamazsin bukres insani turk insaninin yaninda cok saf kalir. Zaten turkler herkesi kandiriabiliyo o ayrida.

    Be happy,

    cok sagol dostum, zaten 1-2 is gorusmesi yaptim ins yakinda calisabilirim.

    drift,

    valla kiymetini bil romen vatandasliginin bende cok isterdim AB vatandasi olmayi. Kalabirim belki sonra, zaten romanya cok zor degil kendini calisiyo gibi bile gosterebilirsin sirf kalmak icin.




  • inonu88 kizlar dedigin kadar iyise evlen bitanesiyle 2 sene sonra vatandassin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlıkları türklerden daha iyi daha sıcak kanlı onu biliyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.