Şimdi Ara

Romanya' da 850 Mbps İnternetin 69 TL Olması (400 Mbps Upload) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
1
Favori
9.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    E tamam promosyonlu vs şöyle böyle sizin yaptığınız hesapta 1000/50 internete 130euro ödüyorsunuz. Hadi sizin yaptığınız gibi çarpalım. 130 euro 1067 tl yapıyor. Asgari ücret üstünden gitsek dahi (ki Verilere göre çalışanların yüzde 90 a yakını saatlik 9.35 euronun üzerinde ücrete çalışıyor).Vergilerden sonra elimizde kalan asgari ücret miktarını sizin gibi bekar bir tek kişi üzerinden gidelim. Bu konuda yanlış biliyorsam düzeltin ancak bekar bir kişinin yaklaşık olarak yüzde 40 vergi ödediğini biliyorum.1584*0,6 yaparsak elimizde 950 euro kalır.TL'ye çevirelim. 7798 tl yapıyor. Tabi ki işin içerisine aylık yeme içme vs girince çok uygun fiyatlı kalmayacaktır bu fiyat. Ancak konuştuğumuz hız da basit bir hız değil. Aylık 7 tane 1000/50 paket alabiliyor bir bekar asgari ücretli. Türkiye'de bu sayı eğer çok şanslıysanız 2. Eğer bekar değilseniz vergi oranı daha da düşüyor. Ayrıca bu hıza ihtiyaç duyan insanların çoğu da asgari ücret kazanmıyor. Bir mühendisi ele alaım ortalama mühendis maaşının 3799 euro olduğunu söylüyor veriler. Bu mühendisin de bekar tek başına yaşadığını varsayıp aynı hesap uygulayalım. Bahsi geçen paketten 17 tane satın alabiliyor. Türkiye'deki ortalama mühendis maaşına bakalım.Karşılaştırmanın adil olması için aynı siteden bakıyorum. Aynı site bana ortalama mühendis maaşının Türkiye'de aylık 8000 tl olduğunu gösteriyor.(Ne kadar gerçekçi bilemedim ama Almanya maaşını da aynı siteden aldığım için adaletli olması için devam ediyorum.) Bu paketten bir Türk mühendis yine hayali şartlarda(Altyapı , issin hizmeti getirmesi,vs.)8 kere satın alabiliyor. Şimdi soruyorum size. Hangisi daha uygun?





  • Romanya? Bir bakalım romanya romanya, almanya kıskanıyor, amerikaya iş vericez, ruslar korkuyor hmm romanya hakkında birşey dememiş ki? olabilir yani, neden şey ediyorsunuz ki?

  • orhun_kandemir kullanıcısına yanıt
    Ben şuna karşıyım.Bak nekadar ucuzmuş durumuna.Askari ücret almıyorum.Fakat gerçekten pahalı bir ülke.Ev kirası bir çok etken var.Üç kişilik bir aile yeme içme kira gibi bir çok unsur birleşince 3500 euro ile ucu ucuna geçinir.Euro maaş almakla lüx bir yaşantı sürdürmüyor insanlar.Benim bahsettiğim şey siteye girip şu internet pakedi şu diye örnek verilmesi ve ülkede çok ucuz Türkiye pahal internet demek yanlış.Her ülkenin kendine göre maliyeti var.Alt yapı çok farklı 100 / 200 / 500 / 750 Mbits gibi hızları verirken büyük bir kısmını göstermeyen miktarları vermek yanlış.Türkiyede internet eve gelmesi için aylık kullanım tesisat bedeli , telsiz kullanım unitymedia gideri gibi vergiler yok.Caddenden fiber internet geçer binaya bağlamak için 900 euro tesisat parasını sen verirsin.Türkiyede askarı ücret net 2324 TL . Sizin hesabınız gibi 7 tane internet pakedi alabiliyorsa 332 TL aylık çok uygunmu görünüyor.Hayır fakat Türkiye internet alt yapısı 100 Mgbits Maximum verebiliyorsa yapılacak bişi yok.Almanya için 100 Mbps maliyeti 90 euro kadar.Ama alt yapı elverdiği için 100 Mbps hızla 500 veya 750 fiyat farkı 10 euro bu yüzden maksimum altyapı kurtaran yerler 1000 Mbits alıyor fark çok büyük değil.Sakın yorumumdan şu anlaşılmasın Türkiyede İnternet fiyatları pahalı ama ne yazıkki Avrupa’da internet hayal edildiği gibi ucuz değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 3 Ağustos 2020; 3:6:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    Evet hocam 330 TL'ye 1000mbps uygun, çünkü eğer 1000mbps 330tl olursa 100mbpsin taş çatlasın 40tl olması gerek. Tabi ki sizin bahsettiğiniz gibi internet fiyatları arasında uçurum olmama durumu buraya yansimazsa. Ancak burada 8mbps gibi ilkel hızlara 60-80 TL istiyorlar.Burada 100mbps fiber en ucuz 110tl artı modem kirası. Tabi eğer şanslıysanız. Orada ücret ödeyip bina altyapısını yaptirabildiginizden söz etmişsiniz. Burada öyle bir şans zaten yok. Paşa gönülleri ister de proje yaparlarsa fiber kullanırsın. Hala internet altyapısı olmayan insanlar var İstanbul'da dahi. Avrupa'da özellikle Almanya'da hayat Türkiye'ye kıyasla oldukça ucuz. Yine verdiğiniz örnek üzerinden gidiyorum 3500eur a 3kisilik aile kit kanaat geçinir demişsiniz. Gelin düz hesap 4000 eur yapalım. Sizin bahsettiğiniz bu miktarı lira olarak düşündüğümüzde yoksulluk sınırı ve açlık sınırı arasında bir yere denk geliyor. Bir aile eğer İstanbul'da yasiyorsa 4000tl gibi bir mebla ile işi çok zor. Kendi kanaatimce Avrupa da mesleği genel kabul görmüş evrensel mesleklerden olan iki ebeveyn (iki mühendis)( bir finanscı Bir mühendis)(daha çok çoğaltılabilir) ve bir ya da iki çocuktan oluşan aile çocuklarının ihtiyacını karşılama kaygısı duymadan yasayabilir. Bu da Gbps bir internete 130euro vermeyi karşılar. Almanya'nın Ekonominin çok güçlü bir ülke olduğu zaten su götürmez bir gercek.


    Edit: Vodafone.de de100/40 internetin ilk 12 ay 20 sonraki 12 ay 40 EUR olduğunu gördüm . Sizin üstte bahsettiğiniz ek internet masraflarını ekleyeyeim dedim ancak kabel tesisat ücreti dediğiniz şey her ay ödeniyor mu emin olamadim. Siz yaşıyorsunuz daha iyi bilirsiniz.

    Ekleme: Dikkate alıp güzel bir üslupla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada. Buralarda ekonomiden sonra en çok aradığımız şey bu saygı ve doğru tartışma ortamı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhun_kandemir -- 3 Ağustos 2020; 3:55:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E

    bizim toplum batının sadece fantezilerini çalmış, o yüzden geri kaldık. onlar çalışırken biz keyfimize harcadık. kısacası bunun batı doğuyla ilgisi yok, geri kalmış ülkelerin en büyük sebebi önüne bakmak istememesi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesi ve sen çalış ben üstüne konam gibi dingil bir yaşam benimsemesi. toplumları kıyaslamayı bırakın artık. batıda sadece sistem ve ekonomi gelişmiş ama insanlık yok. ordada açlık çeken onlarca insan var. herşeyin asgari ücretine bakmayı bi kenara bırakın artık.  

    Keşke kendini bu kadar yormasaydın anlayabilecek kapasite çok az.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starlink ten başka bir umut yok.

    Telekomun bankalara 5 milyar dolar borcu var. Hariri parayı çarptı, gitti. Ttnin değeri o kadar değil. Uluslararası dava açılmadı hala. Belli ki siyasi emir var, rüşvet almış birileri.

    Bankalar parasını almadan tt asla düzelmez. Alsada düzelmez. Her halta ta rant peşinde koşan bir devlette hiç bir şey değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuklacini

    Geçen yaz Romanya'da iki ay kaldım hattım Vodafone'du yaklaşık 40-50 lira arasına 35 GB internet +Sınırsız Facebook servisleri kullanıyordum.Ayrıca Romanya ile görüşüm hala gelişmekte olan bir ülke olduğu (4 Şehrini-3 İlçesini gezdim) ama şunu söyleyebilirim 10-15 yıl sonra kesinlikle Türkiye den refah bir yer olma yolunda.

    Yanlış yapıyorsun. Burada Romanya türkiye den 4-5 kat daha gelişmiş yazman gerekirdi. Burada bunu yazanların % 99 u ergen ve en fazla Antalya ya gitmiş tipler ama tüm ülkeler hakkında çok kapsamlı bilgileri var.


    Romanya'da kira fiyatlarını da yaz bence




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 3 Ağustos 2020; 7:16:34 >
  • superonline fiber 15 mbps aynı fiyatı veriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10 yıl önce


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle konular açayın yüregimiz yaralamıyın bizi ualştırma bakanlığı haledece işte 100mbps verecekler yakında yakında dediğim 2032 falandır kesin

  • orhun_kandemir kullanıcısına yanıt
    Almanya alt yapısı cabel üzeri internet omurga sistemi ile komple sarılmıştır.Cabel kablo tv üzerinden dir.Gigacity kavramı ile 1000Mgbits görür büyük şehirler.Türkiye gibi fiber , hiper gibi kavramlar yok.Fiber optik cabel altyapısı var .Bunun yenilenme ve yayılma hızını devlet kullanıcılara faturalar.Tek bir cabel sistemini Vodafone ( Almanya, UK , polonya, avusturya, isviçre,Hollanda, Romanya ,Fransa tamamen cablo alt yapısı bu şirkete aittir ve 280 Milyon toplam kullanıcısı var ) sayiptir.fakat diğer ISS hizmete açıktır.Bu yıllardır bu şekilde olduğu için kabelanschluss her kullanıcı için ücretlidir.Yani ISS kontrat yaparken zaten standart masrafını bilir.Bildiğim kadarıyla Türkiye’de her ISS yüksek hız için ayrı hat döşüyor.Ayrı ayrı yatırım yapma sebebiyle maliyet yükseliyor.Ama Almanya yüksek standart da cabel alt yapısı tektir ve ana kullanıcı ihale ile alır hem internet hem tv telefon iletir .Ayrıca belli bir oranda yıllık cabel sistemine yatırım yapmak zorundadır..Fakat devlet şart koşar tüm ISS internet ana servis sağlayıcısından çok cüzi fiyatla tüm müşterilerine ulaştırır.İpv4 ve ipv6 altyapısını kullanıyor.Burda DSL çok kullanılmaz düşüktür hız yavaştır.Bunun yerine 4G modemle internet kullanılır.Çok nadirde olsa cabel alt yapısı olmayan köylerde 4G vardır.Özetle Türkiye’de ayrı ayrı hat döşemek yerine tek bir internet omurgası bulunmuyor maliyet artıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 3 Ağustos 2020; 14:21:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkürler bilgiler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romanya internet hızı olarak gerçekten sayılı ülkelerden birisi. 6 ay Romanyada yaşadım Vodafone hat kullanıyordum aylık 25 lei fiyata hediyelerle birlikte 60-70 gb a kadar internet geliyordu. Genel olarak Türkiye ve Romanya karşılaştırıldığında Türkiyeden 1-2 seviye altta olduğunu düşünüyorum. Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen ülke hala Çavuşesku nun etkilerini üstünden atamamış. Belki 10-15 yıl sonra farklı bir konuma gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.