Şimdi Ara

Rolex Sky-Dweller ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan haberi/bilgisi olan var mı?

    GMT Master gibisinden birşey olacaktır ama sanırım.

     Rolex Sky-Dweller ?



  • Bir süredir Sky Dweller adlı bir modelle ilgili iddialar dolaşıyor ortada, ben bir özet geçeyim.

    Öncelikle, Rolex Basel dışında (ne zamandır bu şekilde bilmiyorum) asla ve asla yeni model tanıtmıyor. Üretimi biten modellerin hangileri olduğunu öğrenmeye ilişkin bazı metodlar mevcut ama en doğru bilgiyi Rolex Basel esnasında veriyor. Basel'de piyasaya sürülen ve üretimi bitirilen modeller açıklandıktan sonra, bir sonraki Basel'e kadar sadece spekülasyon dönüyor, kimse sağlıklı bilgiye sahip olmuyor.

    Bu esnada yetkili satıcılardan alınan bilgilerin de çoğu yanlış oluyor. Bilinçli yetkili satıcı piyasaya çıkacak ve üretimi bitirilecek modeller hakkında açıklama yapmazken bazı satıcılar ise ahkam kesiyorlar, ama hiç bir geçerliliği yok.

    Gelelim Sky Dweller'a.

    1 ay öncesine kadar hiç böyle bir söylenti yoktu. Birkaç hafta önce, hangi forumda gördüğümü hatırlamıyorum ama Rolex'in Sky Dweller adını tescil ettirdiği bilgisine ulaşıldı. Patent ve marka tescil bilgilerinin bir kısmı açık olduğu için birisi büyük olasılıkla raslantısal şekilde Rolex'in Sky Dweller markasını tescil ettirdiğini fark etti, buna ilişkin resmi tutanaklar (PDF formatında) internette paylaşıldı.

    Tescil tarihi oldukça yeni, tam günü hatırlamasam da Mart 2011. Kimileri bu sene Sky Dweller adında bir yeni modelin çıkacağını iddia ederken, kimileri de bu tescilin ilerisi için yapılmış olabileceğini, markaların piyasaya sürecekleri modeller için pek çok adı tescil ettirdiğini, sonra bu adlardan birine karar verildiğini söyledi. (Araştırırsanız, zamanında Submariner için oldukça fazla sayıda model adı düşünüldüğü ancak Submariner'da karar kılındığı bilgisine ulaşırsınız.)

    Ben yorum yapmadım ve yapılabilecek en doğru ve yegane şeyi yaptım, Basel'i beklemeye koyuldum. Ancak dün gece Rolex Forum, Timezone ve Purists'te en üstlerde yer alan konular, Rolex'in resmi internet sitesinde Basel'de yeni bir model tanıtacağı, hatta saatin bezelinin bir kısmının sergilendiği, bunun ürün gamında yer olmayan bir saate ait olduğu, saatin iddia edilen adı (Sky Dweller) ile arka tema (bulutlar) fotoğrafının uyuştuğu yönünde tartışmalarla dolu. Şu anda Rolex'ten bilgi sızdıracak kimseyi tanımıyorsanız yapılması gereken tek şey, Basel'i beklemek olacaktır. Yarın gece, en geç perşembe sabahı yeni modeli göreceğiz.




  • İşte elimizdeki yegane ipucu bu foto...
    Yeni bir Yacht Master II faciası yaratmasında Rolex.

     Rolex Sky-Dweller ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.