Şimdi Ara

Rölanti Dalgalanması Sorunu Yaşıyorum... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
13
Favori
347.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu rölantide dalgalanma sorunu bende de başladı, ışıklarda yada trafikte durduğumda devir 1500e kadar yükselip düşüyor araba stop edecekmiş gibi oluyor (bazen ediyor da), motordan da öksürme-patlama gibi ses geliyor.
    Bu sorunu sadece lpg'de yapıyor, hatta benzine geçtiğimde rölanti hemen saniyeler içinde düzeliyor.

    Araba honda, 120.000 km'de, 500 km'den beri lpg var.

    Acaba napsak da bu sorunu çözsek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pentatlon P kullanıcısına yanıt
    Lpg yeni olduğu için alışma süreci olur. Alışma sürecini doldurmadan olur olmaz parça değişimi yapmayın.
    Taktırdığınız lpg ustası adam akıllı bir kontrol ve ayar yapsın. hava-yakıt karışımını felan kontrol etsin.
    Lpg takılmadan önce benzinli iken de aracın kontrolleri ve bakımı yapılmış olması gerekiyordu.
    BEN LPG USTAMA GİTTİĞİMDE; önce benzin bakımı yapılmadıysa elini sürmüyor.
    benzinde bakımlarını yaptır öyle yanıma gel diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 25 Ocak 2016; 9:23:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler.

    Bende ford FUSİON 2004 MODEL 1.6 BENZİNLİ ARAÇIM VAR. GAZ BAĞLI DEĞİL VE SON GÜNLERDE RÖLANTİ DALGALANMASINI GÖRDÜM. BENİM SORUNUMU BENZER BİR SORUN İNTERNETTE BULDUM VE BURAYA LİNKİ Nİ KOYUCAM. SORUNLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞABİLİR Mİ ? AYNI SORUNU YAŞAYIP NE GİBİ YOLLARDAN SONRA GİDERİLDİĞİNİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. BENİM DÜŞÜNCEM BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ AMA ODA ÇOK HASSAS BİR KONU USTADAN USTAYA DEĞİŞİYOR 30-40 LİRALIK TEMİZLİK İŞİNİ YAPAMAYIP SONRA TAMAMEN DEĞİŞTİRMEKTEN ÇEKİNİYORUM.

    https://www.youtube.com/watch?v=-2GfgmnSEDQ
  • jack311 J kullanıcısına yanıt
    Gaz bağlı değil den kasıt nedir?
    .
    Videoyu izleyince dehşete kapıldım. Rölantide dalgalanma 500-2000 devir arasında olur genellikle.
    4000 devire kadar çıkıp inmesi çok çok buyuk bir soruna işaret.
    Ama ilk önce şoförden dehşet aldım, hem yakıt lambası yanıyor hemde onuda kullanmış, benzinin tümünü bitirmiş.
    Arkadaşlar siz siz olun benzin lambasını yakmamaya çalışın, veya yanınca en yakın benzinciden yakıtınızı doldurun. Deponuzda çeyrek depo muhakkak bulunsun.
    2004 model ford 1.6 fusion u 30 bin km de alıp lovato lpg taktırıp 8 yıl , 100bin km kullanıp 130binde sattım, hiç başıma gelmedi.
    İlk aldığım yıl devir daim pompası patladı, garantiden değişmişti=fordların klasik sorunuymuş.
    Bir kerede lpg 4 yıllıkken rampada çekmeme sorunu oldu, lpg enjektörlerimden biri arızalanmıştı. Enjektörler 4 yıl çok bile gitmiş dediler, 300 lira civarında lpg enjektorlerim değişmişti.
    8 yaşında akü değiştirdim. Başka masrafım olmamıştı.
    9 yaşında ve 130 km de sattığımda fren ve debriyaj balatası bile değişmemişti (ama yaklaşmıştı)
    .
    Önerim: Fusion piyasada az olduğu için aynı motoru kullanan 1.6 focus1 araçlarla ilgili sorunlara bakabilirsiniz.
    Tamir olarak; ford servisine gidip sorunu teşhis ettirin, çok fiyat istemezlerse (pazarlık da yaparak) yaptırın. Dışarda da yaptırılabilir ama servisde yapılan işlemin garantili olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 19 Şubat 2016; 21:01:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ( GAZ) yani lpg li değildir. 1.6 LÜX benzinlidir. Video itnettten alınam bir örnektir. Bende ise araba rölantide iken 1.000 lerde sabit duruyor. Benim tek düşündüğüm boğaz kelebeği ilgili olması. Temizlettirmeyi düğşünüyorum ama oda ayrı bir sorun.Usta iyi olmayınca sürekli sanayiye git yapmaktan çekiniyorum. İşciliğin çok iyi olmadıgı sanayide çekinmek çok ta normal. En son bütün mekanızmaya para verip ( 400 tl) sorunu ortadan kaldırmayı düşünüyorum. 40 TL boğaz kelebeğini düzgünce temizleyip ayar yapamadıklarından.
  • ibrahim8998 İ kullanıcısına yanıt
    İbrahim bey benim araçta gazda aynı surunu yapıyor. Nasıl çözdünüz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım logan 1.2 16 v benzinli 30 bin km de lpg yok.

    sorunum trafikte ilerlerken gazı bırakıp vitesi boşa aldığım anda rölanti 200 e hızlı düşüp tekrar 600 e çıkıyor hep bu şekilde,bu sorun bir gün sürekli olurken başka birgün hiç olmayabiliyor.

    bilgisi olan arkadaşlardan yardımbekliyorum,çekişinde gidişinde hiç sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problemi çözdük sonunda

    Ustam siboplardan şüphelenmişti emin olmak için bi tanıdık vasıtasıyla ford servisine götürdüm. Onlar da siboplar uzama yapmış dedi ve 2267 tl masraf çıkardılar. Kendi ustam da sadece 760 tl masraf çıkardı. 200 tl siboplar,135 tl üst kapak contası, 50 tl conta lastikleri, 35 tl liflok ve balata sprey, 200 tl işçilik, 150 rektefe işçiliği tuttu. Sonuç: saat gibi motor ve rölanti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay önce 2010 chevrolet lacettimin triger kayışını değiştirmek istedim. tanıdığım bi ustada değiştirdim ama triger değiştirirken boğaz kelebeğini çıkarıp temizlediler. fakat kelebeğin ayarı bozuldu ve sonuçta başka bi yerde onu da değiştirmek zorunda kaldım. lakin arabanın sorunları bitmedi. devir sürekli dalgalı. ışıklarda durmak gerektiğinde bazen stop ediyor. viraj alırken vites düşürmek istediğimde stop ediyor. hatta virajda 3 ten 2ye atarken önce stop ediyor sonra tekrar gaz yiyor ve yola devam ediyor tabi ciddi bi sarsma yapıyor. kelebeği değiştirdiğim özel servise götürdüm makinaya taktı şimdi de eksantirik mili arızası gösteriyor değiştirmek gerek diyor. eksantirik mili anlattığım problemlere sebep olur mu? ben problemin başka olabileceğini de düşünüyorum. ustalara da güven olmuyor ne önerirsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suvarigokhan

    YÜKSEK VEYA ALÇAK ROLANTİ SORUNUNA TAM ÇÖZÜM.

    50000 km de boğaz kelebeğim pırıl pırıl olmasına rağmen temizledim.Temizliği ıslak mendil ile yaptım (zarar vermez endişe etmeyin) siz yine de metal dostu maddeler ve çizmeyecek bezler ile temizleyin. Sonra aracımı çalıştırdım ve neticede rolantim aşırı yüksek idi. 2300 ile start alıyordu bekleye bekleye ancak 1200-1100 e düşüyordu ve gaza bastığımda rolanti tekrar yükseliyor ve zar zor düşüyordu 1100 e ve orada kalıyordu. Aracımda LPG de takılı. Benzin ile 60 km kullandım hiç lpg ye geçmeden ama nafile durduğumda netice aynı ve gaz kelebeği ağırdan alıyordu anlayacağınız. ECU yani motor beyni gaz kelebeğinin açılarını tanımıyor anlayacağınız. Sonra bir yöntem denedim gaz kelebeğini motora tanıtma yöntemi. Yöntem şöyle:

    Aracı benzinde çalıştırıyoruz ve sonra ağır ağır devir yükseltiyoruz, en son 6000 devirde lamda sensörü motora sinyal gönderiyor ve motor gaz kesiyor biz 10 sn boyunca gazdan ayağımızı çekmeden gaza sonuna kadar basıyoruz ve ayağımız gazda iken aracı stop ediyoruz. (Motor 3-4 sn sonra ancak susuyor çünkü 6000 devirden ancak iniyor) 10-15 saniye sonra kontağı çevirip aracı çalıştırıyoruz ve bekliyoruz rolanti devrinin normale geldiğini, göreceksiniz. LPG li araçlarda bu işlemden sonra aracı stop edip kontağı katın aracı kitleyin 1-2 dakika sonra aracı açın kontağı açın ama çalıştırmadan aracı LPG ye geçirin 10 sn bekleyin aracı çalıştırmadan kontağı kapatın sonra tekrar kontağı açın 10 sn bekleyin ve aracı çalıştırmadan tekrar kontağı kapatın ve son olarak kontağı açın aracı benzine alın ve aracı çalıştırın araç normal RPM değerlerine gelince aracıLPG ye geçirin, hayırlı olsun. Bu basit yöntem gaz kelebeği açılarını ECU ya tanıtmak için yapılan bir yöntemdir. Aynı zaman da kutup başı sökülünce otomatik cam kaldırma düğmeleri çalışmadığında da aynen cam limitlerini camların beynine tanıtmak için camları sonuna kadar kaldırıp indirmemiz yeterli.

    Ayrıca hava filitresi ile gaz gelebeği arasındaki sensörden de şüphelenip temizledim ama sensörden sonra da rolanti yüksekti ayrıca sensör öyle kolay kolay kirlenmez internette okuyup gaza gelip aracınızın sensörleriyle oynamayın, sökerseniz de yağsız elektronik konrtak temizleyici veya mass sensör cleaner dedikleri spreyler ile temizleyebilirsiniz.


    Genel ve Önemli Bilgi: Araçlarda rolanti dengesizliği genelde temizlik sonrası, sökülüp takılma veya soğuk kış günlerinde LPG li araçlarda LPG ye 60 derece sıcaklıktan erken sıcaklıklarda 30,35,40.... derecelerde geçilerek gaz sensörünün ECU ya hatalı kod göndermesi ve bu nedenle gaz kelebeğindeki düzensizlikler meydana gelmektedir. Yani LPG li araçların LPG beyni aracınızın ana beynini kopya ettiği için kendini kalibre ederken hatalı kalibre edecektir. Sonrasında sizde en yakın LPG ciye giderek usta şu LPG ayarlarına bir bak, Şuna bir yazılım at, şunu bir kalibre et vs diyerek sanayinin yolunu yada internette forumların yolunu tutacaksınız. Arkadaşlar LPG kalibrasyonu bir kere yapılan araç kolay kolay kalibrasyonu bozulmaz ama kalibrasyonun bozulmaması için benzin sıcaklığınızda aracınızı normal rölanti olan 750-800 rpm ve japon araçlarında toyota, hondalarda uzun süreli beklemelerde 650-700 rpm olduktan sonra aracın LPG ye geçmesi daha sağlıklı olacaktır. Yani eski tabirle otomatik jikle ne zaman ki devre dışı oldu araç normal sıcaklıkta ve devir göstergesi normal o zaman LPG ye geçmesi gerek. Siz bu sorunu genelde kışın yaşarsınız yazın çok nadirdir rolanti sıkıntısı olan. Dolayısıyla ben LPG geçiş sıcaklığını 60 olarak biliyorum çünkü LPG kitlerinin fabrika geçiş verileri de 60 derece motor suyu sıcaklı olarak yazıyor. Biraz benzin harcayacak fakat böyle baş ağrıtıcı, can sıkıcı sorunlarla da muhatap olmazsınız.
    Çoğu araçta gaz kelebeği kalibrasyonu yukarıdaki anlattığım şekilde oluyor, özel bir yöntemi varsa bilemem. Bazı alman araçlarında gaz kelebeği ve ECU yazılım ile sıfırlanıyor. Örnek Mercedes. Benim aracım 1.33 motor 2012 model Toyota Auris.

    güzel bir bilgi deneyeceğim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suvarigokhan

    YÜKSEK VEYA ALÇAK ROLANTİ SORUNUNA TAM ÇÖZÜM.

    50000 km de boğaz kelebeğim pırıl pırıl olmasına rağmen temizledim.Temizliği ıslak mendil ile yaptım (zarar vermez endişe etmeyin) siz yine de metal dostu maddeler ve çizmeyecek bezler ile temizleyin. Sonra aracımı çalıştırdım ve neticede rolantim aşırı yüksek idi. 2300 ile start alıyordu bekleye bekleye ancak 1200-1100 e düşüyordu ve gaza bastığımda rolanti tekrar yükseliyor ve zar zor düşüyordu 1100 e ve orada kalıyordu. Aracımda LPG de takılı. Benzin ile 60 km kullandım hiç lpg ye geçmeden ama nafile durduğumda netice aynı ve gaz kelebeği ağırdan alıyordu anlayacağınız. ECU yani motor beyni gaz kelebeğinin açılarını tanımıyor anlayacağınız. Sonra bir yöntem denedim gaz kelebeğini motora tanıtma yöntemi. Yöntem şöyle:

    Aracı benzinde çalıştırıyoruz ve sonra ağır ağır devir yükseltiyoruz, en son 6000 devirde lamda sensörü motora sinyal gönderiyor ve motor gaz kesiyor biz 10 sn boyunca gazdan ayağımızı çekmeden gaza sonuna kadar basıyoruz ve ayağımız gazda iken aracı stop ediyoruz. (Motor 3-4 sn sonra ancak susuyor çünkü 6000 devirden ancak iniyor) 10-15 saniye sonra kontağı çevirip aracı çalıştırıyoruz ve bekliyoruz rolanti devrinin normale geldiğini, göreceksiniz. LPG li araçlarda bu işlemden sonra aracı stop edip kontağı katın aracı kitleyin 1-2 dakika sonra aracı açın kontağı açın ama çalıştırmadan aracı LPG ye geçirin 10 sn bekleyin aracı çalıştırmadan kontağı kapatın sonra tekrar kontağı açın 10 sn bekleyin ve aracı çalıştırmadan tekrar kontağı kapatın ve son olarak kontağı açın aracı benzine alın ve aracı çalıştırın araç normal RPM değerlerine gelince aracıLPG ye geçirin, hayırlı olsun. Bu basit yöntem gaz kelebeği açılarını ECU ya tanıtmak için yapılan bir yöntemdir. Aynı zaman da kutup başı sökülünce otomatik cam kaldırma düğmeleri çalışmadığında da aynen cam limitlerini camların beynine tanıtmak için camları sonuna kadar kaldırıp indirmemiz yeterli.

    Ayrıca hava filitresi ile gaz gelebeği arasındaki sensörden de şüphelenip temizledim ama sensörden sonra da rolanti yüksekti ayrıca sensör öyle kolay kolay kirlenmez internette okuyup gaza gelip aracınızın sensörleriyle oynamayın, sökerseniz de yağsız elektronik konrtak temizleyici veya mass sensör cleaner dedikleri spreyler ile temizleyebilirsiniz.


    Genel ve Önemli Bilgi: Araçlarda rolanti dengesizliği genelde temizlik sonrası, sökülüp takılma veya soğuk kış günlerinde LPG li araçlarda LPG ye 60 derece sıcaklıktan erken sıcaklıklarda 30,35,40.... derecelerde geçilerek gaz sensörünün ECU ya hatalı kod göndermesi ve bu nedenle gaz kelebeğindeki düzensizlikler meydana gelmektedir. Yani LPG li araçların LPG beyni aracınızın ana beynini kopya ettiği için kendini kalibre ederken hatalı kalibre edecektir. Sonrasında sizde en yakın LPG ciye giderek usta şu LPG ayarlarına bir bak, Şuna bir yazılım at, şunu bir kalibre et vs diyerek sanayinin yolunu yada internette forumların yolunu tutacaksınız. Arkadaşlar LPG kalibrasyonu bir kere yapılan araç kolay kolay kalibrasyonu bozulmaz ama kalibrasyonun bozulmaması için benzin sıcaklığınızda aracınızı normal rölanti olan 750-800 rpm ve japon araçlarında toyota, hondalarda uzun süreli beklemelerde 650-700 rpm olduktan sonra aracın LPG ye geçmesi daha sağlıklı olacaktır. Yani eski tabirle otomatik jikle ne zaman ki devre dışı oldu araç normal sıcaklıkta ve devir göstergesi normal o zaman LPG ye geçmesi gerek. Siz bu sorunu genelde kışın yaşarsınız yazın çok nadirdir rolanti sıkıntısı olan. Dolayısıyla ben LPG geçiş sıcaklığını 60 olarak biliyorum çünkü LPG kitlerinin fabrika geçiş verileri de 60 derece motor suyu sıcaklı olarak yazıyor. Biraz benzin harcayacak fakat böyle baş ağrıtıcı, can sıkıcı sorunlarla da muhatap olmazsınız.
    Çoğu araçta gaz kelebeği kalibrasyonu yukarıdaki anlattığım şekilde oluyor, özel bir yöntemi varsa bilemem. Bazı alman araçlarında gaz kelebeği ve ECU yazılım ile sıfırlanıyor. Örnek Mercedes. Benim aracım 1.33 motor 2012 model Toyota Auris.

    Beyler su mevzu hakkinda fikri olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cuma günü Zeytinburnu Opel Balkan'a gittim dur kalklarda klima devreye girdiğinde rölantide dalgalanma oluyordu vitesi D'den N'ye almazsam veya klimayı kapatmazsam araç stop ediyordu. Sektörde ki sıkıntılardan dolayı Opel Balkan kapatma kararı almış ve bazı cihazları arızalı olduğundan ve tamir ettirmeyi düşünmediklerinden araca bakamadılar.
    Bir arkadaşımızın yönlendirmesiyle cumartesi günü Acıbadem Opel GTC Global'e gittim; yapılan tetkiklerde klimanın biraz fazla sesli çalıştığından bakıma girmesi gerektiği, kompresör devreye girdiğinde gaz kelebeği kirli olduğundan rölantiyi tam ayarlayamadığı kanaatına varıldı ve gaz kelebeği temizlendi.
    3 gündür yoğun trafikte yol testi yaptığımda sıkıntının giderildiğini gördüm Kasım ayında ki yıllık bakımı Ağustos ayına çekerek klima ile birlikte diğer bakımları da yaptıracağız...
  • 2001 Model citroen xsara var. Aracıda yeni aldım daha önce böyle bir problemi olup olmadığını bilmiyorum. Biraz benzin LPG kokusu var diye tamire götürdüm. Kokular kesildi fakat bu defa arabanın devir saati vites değiştirirken yada rolentide çalışırken direksiyona sağa yada sola çevirdiğimde 10000 devir olan saat 20000 çıkıyor. 3 gün serviste kaldı yaptık dediler arabayı teslim aldım 800,00 tl. de masraf ettim. Ama sorun çözülmedi. Ön bilgi ve fikir edinmek için bana yardımcı olmanızı önemle rica ediyorum.
  • Selamaleyküm arkadaşlar benimde bir sorum olacak araçlar konusunda pek uzman değilim ilk defa 10 ay önce renault 2000 model clio aldım aracım aldığımda 37,200 km de idi şu an ise 41,000 km civarında benzinli lpg hiç takılmamış bende acemiliğimi atlatıp şöförlüğümü pekiştirme niyetiyle aldım zaten pekte kullanmıyorum haftada 1 2 ve az yaktığı için gerek duymadım.

    sorunum şu: aracı çalıştırdığımda araç çalışıyor fakat ara gazı vermezsem 1 2 dakika boyunca araç stop ediyor dediğim gibi ortalama 2 dakika ara gazı verip araç ısınmaya hafif başladığı (bunuda hararet gösterge ibresi yavaşca yükselmeye başladığından anlıyorum) zaman stop etmesi kesiliyor (fakat araç genede biraz titrek bir şekilde çalışıyor) birde aracı ilk çalıştırdığımda ara gazını verdiğimde göstergedeki lambalar hafiften söner gibi oluyor sanki araç benzinle değil elektirikle çalışır gibi :)

    ben bunu aslında havaların soğumasınadandır diye düşündüm. fakat sizin tecrübenize dayanaraktan öğrenmek isterim. benim farkında olamıyacağım başka bir neden olabilirmi veya bir arıza durumu ? ilginiz içinde şimdiden teşekkür ederim...




  • Merhaba,



    Clio marka aracınızın arızasının sebebi rolanti motorudur. Boğaz kelebeğindeki rolanti motor yuvası aşırı kirli olduğunda yada rolanti motoru arızalı olduğunda araç sabahları jikle devrine geçemez. Bu sorunu çözebilmek için ilk etapta boğaz kelebeğini temizlettirip adaptasyon yaptırmanız gerekmektedir. Eğer istanbuldaysanız size bu konuda yardımcı olabilirim.



    Araçlarınızın problemleri hakkında yazacağınız tüm sorulara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Acil bir sıkıntınız olursa 0535 719 10 78 arayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnplt

    99 toyota corolla 1.6 efi motor aracımda benzer sorun var. sadece rölantide 300-900 devir aralıgında geziyor, ve stop ediyor.motor sıcakken kelebeğin altındaki sensörün fişini çıkardığımda araba süper, rölanti 900 e çakılı kalıyor ve hiç oynama olmuyor, bu defada araba soğukken çalıştırınca rölantide durmuyor hemen stop ediyor taki motor ısınıncaya kadar... emin değilim ama benimkinin sorunu gaz sensörü, yada rölanti kontrol motoru...

    hocam sorunu buldunuzmu aynı araçtan bendede var rölanti düşük çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hâlâ böyle bir sorunu olan varsa ben buldum sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaz kelebeği makarası stop a vuruyor ayağınızı her gazdan bıraktığınızda buna yıllar sonra yarım mm egilmeye sebep oluyor ve rolanti düşüyor hava metre yani rolanti ayarlayici hareket e geçiyor ve dalgalanma ya sebeb oluyor focus1 de L şeklinde olan makaradaki bölge yi bukerek yarım mm açtım ve fabrika ayarlarına geri döndüm sorun çözüldü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor soğuk iken yüksek devirde çalışıyorsa rolanti ayarlayici si sağlam demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava akış metreyi değiştirdik sorun devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.