Şimdi Ara

Roketsan, insansız deniz araçları için torpido geliştiriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Roketsan, insansız deniz araçları için torpido geliştiriyor!



    Roketsan, ülkemizin denizlerdeki savunma gücünü artırmak için torpido geliştirme faaliyetlerini tam gaz sürdürüyor. Türkiye’nin ilk ağır sınıf milli torpidosu AKYA’nın teslimatına sayılı günler kala şimdi de ‘çok hafif sınıf torpido' geliştirildiği ortaya çıktı.



    Ağır sınıf için AKYA, hafif sınıf için ORKA torpidolarına ilaveten çok hafif sınıf torpido için hazırlıklara başlandı. Roketsan Sualtı Sistemleri Proje Yöneticisi Levent Çomoğlu, çok hafif sınıf torpido sisteminin insansız araçlarında kullanılması için geliştirileceğini açıkladı. İnsansız hava araçlarında, insansız deviz araçlarında ve insansız denizaltı araçlarına entegre edilecek. Ayrıca gemilerdeki atış platformları ile kullanıldığında çoklu atış kabiliyeti mümkün olacak belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.İlk ağır sınıf yerli torpido AKYA gelecek ay teslim edilecek



    Çok hafif sınıf torpidolar sürü halinde saldırı yapabilme özelliğine sahip olacak. Yapay zeka teknolojileri ile donatılacak. Birlikte kullanıldığında çok daha etkili olacak. İnsansız hava araçları yaygınlaştı ve bu araçlara yönelik yerli mühimmatlar kullanıma sunuldu. Önümüzdeki yıllarda da insansız deniz araçlarının yaygınlaşacağı düşünülüyor. Bu doğrultuda çok hafif sınıf torpidonun geliştirilmesi büyük önem taşıyor.




    Kaynak:https://www.savunmasanayist.com/roketsandan-insansiz-platformlara-cok-hafif-sinif-torpido/







  • dogru uygulanirsa buyuk donanmalarin korkulu ruyasi olur. savas gemilerinin en buyuk kabuslarindan biri farkedilmeyen bir denizaltidan gelecek torpido saldirisidir, buna karsi katman katman savunmalari onlemleri vardir ama ufak dronelar sessiz olacaklarindan farkedilmeleri guc, cok sayida swarm saldirisi yapacaklarindan durdurulmalari cok zor olur. tek eksi yani kucuk olcekden oturu acik denizlerde uzun menzilli olamazlar, turkiye cevresinde savunma amacli kullanilaksa cok bir zafiyet yaratmaz.

    modern savasin her alaninda ayni gidisati goruyoruz, gecmisin pahali buyuk araclari karsisina cikan ufak ucuz ama cok sayida drone ordulari swarm saldirilariyla bir anda pahali donanimlari savunmasiz kilabiliyor.

  • hay maşallah. vatana millete hayırlı uğurlu olsun. sadece savunma değil saldırı silahlarında da çok ileri seviyede olmalıyız.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Bunlarla Ege’de kuş uçurtmayız. Doğu Akdeniz’de de çok sorun yaratırız. Okyanus için pek işe yaramaz tabii mesafeler devasa.

    İha’da yaptığımızı denizde deniyoruz tutarsa deniz savaşları mantığını değiştirecektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.