Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56.032
Cevap
1.322
Favori
2.230.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • symars S kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki kararsız kaldım.
    Aslında aklımda Anker robovac 11s vardı hala daha en güçlü seçenek de o. Lakin kafamı İlife A9s de karıştırdı. Ekstra iyi bir mop ve navigasyonu olması güzel fiyat farkı da sadece 900 tl bütçem de var normalde direk almam lazım lakin kafamı karıştıran şu 3 soru

    1. Mop özelliği var lakin hali tanımıyor yani mop kullanacağım her seferinde halıları kaldırmam lazım ki bu da hiç pratik ve hayatı kolaylaştıran bir şey değil o zaman hali kaldırmak yerine al eline mopu mop yap değil mi :) Ayrıca diyorum ki bu alet güzel süpürürse sonuçta mop sıklığı da azalır ve haftada 1 mop da dert olmaz. Size de bu sebeple sordum acaba bu robotlar mop sıklığını ciddi azaltır mi zemin süpürüldüğü için temiz görünür mu?

    2. Soru işareti de piyasaya yeni çıkmış bir model ve dayanıklılığı soru işareti nedense Ankere bu konuda daha fazla güveniyorum

    3.soru ise İlife A9s de iki fırça var biri zemin biri hali için ve bu ikisi aynı anda temizlemiyor istenilen fırçası çıkarıp takmak gerekiyor. Tam bu noktada al sana bir kararsızlık abidesi daha hangi fırçayı taksam diye ki düşüneceğim sürekli :) Gerçi burada kullanan varsa cevaplarsanız sevinirim @hepsirobot Bey kullanmıştı. İlife A9s de hangi fırçayı kullanıyorsunuz ve bu fırça değiştirme olayı kafaya takılacak bir şey mi. Mesela hali fırçayı zeminde temizlik problemi yaratır mı yada tam tersi hali hali da sorun olur mu sürekli bunu mu degistirecegiz?

    Yani tüm bu sorular aklımda dönüp duruyor ben de karar veremiyorum. Mübarek Cuma yi da beklediğim için suan bu kararsızlık dert değil fakat kısa zamanda da karar vermek istiyorum. Bakalım siz güncellemeler deneyimler yazdıkça daha da bilgilenmiş oluruz forum olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    5.200'lük bataryalara göre az gelmişti ancak 160 m2'ye yetiyorsa aslında yeterleymiş, 1S ile arasında kaldım ama bu model de mop da var o biraz kafamı karıştırdı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • symars S kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.
    Sadece şu yıkama konusunu anlayamadım. Kuru süpüren robotun nesini haftada bir yıkayacaksınız?

    Ayrıca, filtresini doğru taktığınız taktirde fan içine bir şey kaçma imkanı yok, o konuda bir düşünceniz olmasın.

    Tek fırçalı olduğu için temizleme yuvasına da bir şey kaçma şansı yok zaten.

    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fırçalar hakkında:
    Bazı robotların kutusundan iki farklı fırça çıkıyor: hem kılları hem de plastik/kauçuk kanatları olan kombo fırçalar ve sadece plastik/kauçuk kanatları olan dövücü fırçalar

    Genel anlamı ile kombo fırçaları evin tamamında kullanabilirsiniz. Bu fırçalar halılara denk geldiğinde kıl kısımları ile halı havlarının arasına girerek özellikle saçları daha iyi toplayacaktır. Daha sessiz dönerler ancak kılların sürtünmesi yüzünden biraz daha fazla yorarlar makineyi - ki halı üzerinde robotun yorulması da normaldir zaten.

    Plastik/kauçuk kanatlı fırçalar ise evinizde halı yok ise kullanıma daha uygundur. Zemini hafifçe titretip parke aralarındaki tozları vs havalandırmaya da yardımcı olurlar.
    Daha gürültülü çalışırlar çünkü bir anlamda zemini döverek çalışırlar- zaten orijinal ismi “beater brush” şeklindedir.

    Bilgilerinize sunarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 16 Kasım 2019; 20:8:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    @hepsirobot Bey Cevabınız için teşekkür ederim.
    Şu açıdan sormuştum. Şimdi normalde Xiaomi veya Anker modellerinde Sizin dediğiniz kombo başlık var kıllar ve kauçuk kısım var zaten fotoğraflarında da bariz görünüyor. Bu A9s in kombi fırçasında kıllar bariz var fakat kauçuk dediğiniz kısım kıllara göre çok alçakta görünüyor sanki zemine kauçuk kisim değmiyor gibi duruyor neredeyse yok gibi. Xiaomi yada Anker modellerinde bu kombo fırçanın kılları arasında kauçuk kisim daha uzun görünüyor yani zemine kesin değiyordur. Yani bana bu a9s dövücü fırçasında kauçuk kisim biraz farklı geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetDH5355 -- 16 Kasım 2019; 20:29:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetDH5355 M kullanıcısına yanıt
    Bütün robot fırçalarını bilmeme imkan yok ancak Xiaomi dahil büyük çoğunluğunda kauçuk kısımlar kıllardan daha kısadır, kılların çok daha kolay esneyip halı arasına girip kiri tozu söküp çıkarması, kaucuğun da üstte kalıp bunları hazneye yönlendirmesi gerekmektedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim bir soru işaretini daha gidermiş olduk.
    Hepsiburada da dolaşırken robot süpürge Kategorisinin cesitlendigini gördüm ve birkaç ürüne rastladım bazıları 80 tl lik değişik ürünlerdi lakin 1 ürün çok dikkatimi çekti sizin fikirlerinizi almak istedim
    https://www.hepsiburada.com/gob2c-akilli-robot-supurge-p-HBV00000OTY1C?magaza=GOB2C+Global

    Bu ürünün fiyatı nispeten uygun 370 tl tabi yaptığı da kısıtlı lakin ürünü Robogil Stella modeline benzettim ve o da aynı sitede 900 tl ye satılıyor 3 yorumu var ve Alanlar da hali haric ortamlarda memnun olduğunu yazmış ki zaten ürün haliya çıkamıyor herhalde daha çok ofis vb yerler için. Siz ne diyorsunuz evinde hali olmayan küçük yerler için başlangıç olabilir mi ? Artı silebiliyor da değişik makina :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MehmetDH5355 M kullanıcısına yanıt
    Bu tür ürünlere bence boşa para vermeyin.Çok çabuk arızalanır ve iş görmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 16 Kasım 2019; 21:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde ben de öyle düşünürdüm lakin garip gelen bence Robogil Stella nin aynısı ve Stella sahiplerinin yorumları kötü değil. Zaten gücü falan çok yok sadece hali haric sert zemini temizleyip siliyor o kadar. Fiyatını düşününce açıkçası sırf deneyip ne kadar sürede bozuluyor vs için deney amaçlı bile alınabilir geldi. Hem halılara istese de çıkamadığı icin hali kaldırma derdi de yok :)
    Gerçi Aliexpress yorumlarına da bakılabilir orada mutlaka uzun dönem yorum da vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın ana konusuna da yazdım, buraya da bırakayım..

    Xiaomi S50 robotu dün akşamdan bu sabaha kadar şarjda tutup bu sabah kuru süpürme testlerini yaptım ve sonunda dedim ki; bu teknolojiyi bulanların, geliştirenlerin, emeği geçenlerin hepsinin ellerine sağlık. Büyük kolaylıkmış hakikaten. Beklentimin üzerinde bir performans gösterdi.

    Ev net 135 metrekare, salon en uçta, uzunca bir koridora bağlı odalar ve koridorun sonunda yatak odası var. Modem de en uçtaki salonda. Bu haliyle çalıştırıp yarım saat sonra evden çıktım. Dışarıdan kontrol ettiğimde 1 saatlik temizlikten sonra modemden uzak bir odaya geldiğinde bağlantı koptu ve istasyona geri dönemeden olduğu yerde uykuya daldı. Bağlantı zayıf diye de tekrar çalıştırmadı. Eve gelip router taksam da işe yaramadı, tekrar istasyona götürüp bir kez daha çalıştırıp işim olduğu için tekrar çıktım evden. Bu sefer de başka bir odada bateri pedalına tekerleği takılmış kurtaramamış kendini bizimki, yine uykuya dalmış. Eve döndüğümde kurtardım çocuğu pedaldan ve tekrar çalıştırdım, bu sefer router da takılı olduğu için sanırım, düzgünce temizliğini yapıp bitirdi ve yerine döndü. Fakat anladım ki evde bazı şeyleri cihazın çalışma alanına göre değiştirmek gerek. Mesela oğlanın baterisinin önüne bir yasak bölge hattı çekersem sorun çözülecek.

    Toz toplama haznesinden çıkan pisliğe ve topladığı uzun saçlara inanamadım.Hem utandım dedim çocuğa ayıp oldu daha ilk günü bu ne pislik diyecek hem de yaptığı işi takdir ettim, oldukça başarılıydı.

    Çalışması da çok sessiz. Yerini de beğenmiş maşallah, güzelce gitti kuruldu yerine ve uykuya daldı. Önümüzdeki birkaç gün daha testlerini yapıp birbirimize daha da ısınalım bakalım. Sonra zaten vazgeçilmez olacak kesin.

    Evimizin yeni üyesi, gözbebeğimiz Robocan'ımız.






    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • GoldenShoot G kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde...

    Ne güzel yazmışsınız, elinize sağlık.

    Her zaman söylüyorum, robot süpürgeler evdeki başka cihazlara benzemiyor, ailenin bir ferdi oluyorlar hemen.

    Aman dikkat edin, alışınca yokluğu bir dert.



    İyi günlerde kullanınız.

    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sizin buradaki yorumlarınız ve açıklayıcı cevaplarınız da insanların bu cihazlara olan bilgisini artırıyor ve yönlendiriyor. Emeğinize sağlık, teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar iyi geceler
    İçinde kullanma kılavuzunda temizleme haznesi fırçalar yıkanabilir zaman zaman yazıyorda demekki zorunlu değil ozaman..içine birşey kacmaz öyleyse ama burda bı arkadaş peceteyi yuttu falan demişti..yada olmadık bı zemine cikiyo kurtulamıyor bu gibi olaylar. Artık onları yaşayıp görücem ama siz varsa aklınızda uyarılar bize yapın çok memnun olurum😊bizden de saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetDH5355 M kullanıcısına yanıt
    Hali kaldirma işi varsa cidden zor olur daha buralardasiniz nasılsa ben ve ben gibi birçok arkadaş yazıyor fikir sahibi olursunuz illaki..hepsirobotta hepimize bilgi veriyor içiniz ferah olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • symars S kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Peçeteyi yutması tabiri sanırım fırça ile gövde arasında kalması ve kenarlarına sıkıştırması şeklindedir.
    Filtre fanı ve motoru koruma amaçlı tasarlanır.
    Yıkamanızda bir sakınca yok tabii ama her hafta yıkamanız gerekiyor gibi bir kural yok.
    Temel olarak ben özellikle fırça başlıklarının birkaç kullanımdan sonra mutlaka temizlenmesini öneriyorum çünkü burada biriken kıl ve saçlar keçeleşip gövdeye zarar veriyor.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 16 Kasım 2019; 23:37:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    Sadece kuru temizlik yapan bir robot arıyorum. Ben evde yokken cep telefonuyla temizlik başlatabilmem önemli. Fiyat çok önemli değil. Önceki yorumları okudum ama karar veremedim hangi robotu önerirsiniz acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 08020048 0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Sadece uzaktan çalıştırayım derseniz iRobot R671 veya R8XX, haritalama da yapsın istiyorsanız iRobot R9XX veya i7 veya Xiaomi Mijia 1S.

    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • symars S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sizler de rehber olacaksınız deneyimlerinizi zevkle okuyoruz. Hayırlısı Bakalım yakında inşallah bizde deneyimleyen oluruz
    Bu arada İlife A9s de hali fırçasında kıllar var fakat kauçuk kisim yokmuş yani kombo fırça değilmiş. A9s kullananlar fırça ve temizlik farkını yazarsa çok sevinirim zira Halida yada zeminde performans almak için degistirmek gerekiyorsa çok anlamsız olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu ay sonuna kadar birini almış olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Ali Tan Bey ve robot zehrini almış arkadaşlar:)
    ben de birkaç haftadır sürekli kıyaslama videosu izleyip forum takip etmekteyim. Hatta ufak bebeğimden dolayı gecede ancak 3 saat uyuduğum halde forumu tamamen okudum diyebilirim. Artık nihai bir karar varmak istiyorum.

    Evim tek kat 150 m2, çoğunlukla sert zemin, halı sayısı az, çok dökülen uzun saçlara ve emekleyen bir bebeğe sahibim.
    Benim için uygulama üzerinden bölge/oda seçerek temizlik başlatmak ve no-go bölgeler seçebilmek olmazsa olmaz özellikler. S50'de karar kılmak üzereydim ki Almanya'dan cihaz getirme şansım doğdu. Osmo 930 ve 950'nin eş zamanlı silme/süpürme yapabilmesi (tabii diğer özellikleriyle de birleşince) cazip geliyor.

    Şu anki fiyatlar:
    Osmo 930 - 375 €, Osmo 950 - 600 €.
    950'nin hepten yeni bir altyapı üzerine kurulduğunu biliyorum ancak incelemelere baktığımda benim için %50 fiyat farkına değecek bir performans farkı gözlemleyemedim.
    Beni ürküten şey şu. 930'un Mediamarkt.de sayfasında iki adet kullanıcı cihazın 9 ay sonra bozulduğundan ve bir daha adam olmadığından bahsetmiş. Ali Tan hocam sizin bu konuda duyumlarınız, gözlemleriniz var mıdır? Youtube'da bir videonun altında da "1 sene çalışan 930 var mıymış" şeklinde alaycı bir yorumla karşılaştım. Bu nedenle çok tedirgin oldum.

    Epey uzun yazdığım için kusura bakmayın. Bu kadar incelemeden ve yurtdışından hatırla ürün getirttikten sonra birkaç ay içinde bozulursa çok üzülürüm.
    Bir ihtimal, black friday'i bekleyip indirim olursa 950 de satın alabilirim. Orada oturan tanıdık var (ama robot elime ne zaman geçer bilmiyorum). 11.11 indirimlerinde 950'de indirim olmuş muydu acaba, takip eden arkadaşımız var mıdır?




  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.