Şimdi Ara

| Gearbest Türkiye | (2612. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
19 Misafir - 19 Masaüstü
5 sn
52.783
Cevap
804
Favori
4.098.074
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26102611261226132614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Hocam, sen de satıcının yaptığı yanlışı bize savunma. Müşteri hizmetlerine de ilettim zaten.

    Satıcı 1 haftadır cevap vermediği ve Polonya depo gönderiminde gümrük vergisi ödeneceği yorumu üzerine siparişimi iptal talebimi de biraz önce ilettim zaten, 569USD üstüne bir de %40 gümrük vergisi ödemek istemiyorum.
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    sipariş numaram: 20062200961812370452

    corona sebebiyle bazı sorunlar yaşanıyor olabilir, buradaki ana problem satış şekli, yani hala kargolama süresi 3-5 gün içinde olarak görünüyor.
    hizmet zorunlu sebeplerden yavaşlıyorsa bunu satış sayfasında belirtirsin, depoda ürün yoksa teslim tarihini ona göre belirlersin.
    Gerekiyorsa 15-20 gün yazsınlar onu bilerek alalım eğer 15 günde kargoya verilecekse.
    şu an 15 gün mü, 3 ay mı, kaç gün, kargolama süreci belirsiz..
    Kızdığım nokta şeffaf olmayıp müşteriye her mesajda farlı ve çeşitli bahaneler söyleyip oyalamaları.
  • merakliyim_ben M kullanıcısına yanıt
    Ben kimseyi savunmuyorum, sorunsuz alışveriş yapın diye çabaladıkça herkes bildiğini okuyup burada beni sindirmeye çalışıyor maalesef. Paylaşmadığım linkler dışındaki mağazalarda vergiler dahil satış yok ki, çoğu gönderime dahi açık değil, kaç kez söyledim. Ayrıca sizlere 569 dolara vergi hariç ürün aldıracak kadar fırsatçı ve bencil değilim, lütfen biraz mantıklı düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GearBest.com -- 30 Haziran 2020; 13:38:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt
    Ben de vurguluyorum sürekli, az önce bu yazınızı da direkt gönderdim. Yalnız ben müşteri hizmetleri değilim, elimden geldiğince yanıltıcı cevaplar vermeden pürüzleri gidermeye çalışıyorum. Fakat gelen geçen bana kızıyor; ben depoda çalışmıyorum, müşteri destekle bir ilgim yok, herkese anlayış göstermeye çalışıyorum ama bir yere kadar. Yetkiliyle aramız bozuluyor sık sık, forum üyeleri de bilgisi olmadan bilinçsizce fikir beyan ediyor burada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Ben size kızmıyorum veya sizi müşteri temsilcisi olarak görmüyorum.
    bu başlık altına yazmış olmamın sebebi de yaşadığım deneyimi ürünü almak isteyenlerle paylaşıp eğer alacaklarsa durumu bilerek satın almaları içindir.
    Bunun sizinle hiç bir alakası yoktur, tamamen alıcı ve satıcı arasında ki durumun diğer alıcılar tarafından da bilinmesi içindir.
    Ürün ulaşırsa bunu da paylaşacağım, ürün iptal olursa bunu da paylaşacağım.
    Amaç diğer insanları süreç hakkında olumlu veya olumsuz tüm yönleriyle bilgilendirip satın alma tercihlerine yardımcı olmaktır.
  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt
    Herkes aynı şeyi söylüyor ama üstü kapalı şekilde beni de katıyorlar işin içine. Ürün iptal olmaz ayrıca, merak etmeyin.

    Bu arada ürünü benim sayfamdan mı aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GearBest.com -- 30 Haziran 2020; 14:42:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    sayfanızı ürünü aldıktan sonra gördüğüm için sayfanızdan almadım, ama ürün linki sizin paylaştığınız linkle aynı.
    Dediğim gibi size değil gearbestdeki satıya kızıyorum ben.
    Sizin sayfanızdan da olsa satıcı aynı satıcı ne yazık ki.. Satıcı şeffaf değil.
  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt
    Merhaba tek siz değilsiniz 6 haziranda siparş verdiğim ürün hala bana ulaşmadı satıcı tam bir yalancı aite asla ilgilenmiyor magaza ürünü magazayla iletişime geçin diyor ama sonuc yok benim gibi bir arkadaşım daha aynı sorunu yaşıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    27 Mayıs'ta sipariş verdiğim Viomi V2 Pro sonunda elime ulaştı, ürünü Viomi Official Store dan aldım. Vergi + sunum ücreti 259 TL ödedim.

    Gearbest.com arkadaşımıza özellikle desteği ve ilgisinden ötürü teşekkür ederim.

    Merak edenler için; 27 Mayıs'ta verdiğim sipariş Gearbest.com'un firma ile görüşmesi sonucu 4 Haziranda kargoya verildi, 12 Haziran'da Almanya'dan Türkiye'ye gönderilmek üzere işleme alındı. 1 hafta ses çıkmayınca 18 Haziran'da yine Gearbest.com arkadaşımızın yardımları ile ürünün Türkiye'de gümrükte beklediğini öğrendik. Aynı gün gümrük çıkışı yapılarak önce İstanbul Başakşehir Uluslararası PİM oradan da yine gün içinde İstanbul Arnavutköy KİM'e gönderildi. 5 iş günü burada bekleyip hiçbir hareket olmayınca PTT çağrı merkezini aradım malesef bekleyin demekten başka birşey yapılmadı. Ptt işyerlerinde santral da dahil telefon cevaplama misyonu olmadığı için kargomun akibeti ile ilgili bilgi alamadım. 50 km lik yol gidip kargonuz bizde değil dağıtım merkezine gönderildi yanıtı alma ihtimali de olduğu için gitmeyi göze alamadım. Ptt internet sitesinde bize ulaşın alanından şikayetimi ilettim, buradan gelen talepleri ilgili ptt genel merkezinden ilgili ptt işyerine yönlendiriyorlar dolayısıyla cevaplamak durumunda kalıyorlar. Önce e-ticaret gönderilerinde yaşanan yoğunluk, en kısa sürede gönderilecek vs standart yanıt gönderildi. 2 gün içinde hareket olmayınca tekrar ilettim yine yoğunluk vs denilip işleme alıyoruz denildi ve aynı gün içinde ptt takip sitesinden oturduğum semte bakan dağıtım merkezine gönderildiğine dair kayıt oluşturulduğunu gördüm. Ertesi gün takip sitesinde hiçbir hareket olmayınca gönderildiği yazılan PDM ye gidip kargomu almak istedim bana verilen yanıt kargonuz bizde değil Hadımköy'de görünüyor oldu. Kargom Arnavutköy KİM den Hadımköy'de bir Ptt ye gönderilmiş. Bu yanıt üzerine 26 sında durumu anlatan 3ncü şikayetimi yazmam sonucu kargom 29unda doğru dağıtım merkezine sevk edilip adresime teslim edildi.

    İşin özeti ben kargo sürecinde sorun yaşadım ama bu sizin de aynı sorunu yaşayacağınız anlamına gelmiyor ama eğer benim gibi İstanbul'da ikamet ediyorsanız Ptt'de ciddi bir yoğunluk var, bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. İmkanınız varsa ürün ülkeye geldiği gibi gidip kendiniz teslim alın.

    Ürüne gelirsek ilk izlenimlerim gayet iyi. Paketleme iyi idi, oradan oraya dolanmasına rağmen neyseki sağlam olarak geldi. Evim net 110 m2, tek şarj ile bütün evi süpürebiliyor süpürme tamamlandığında şarj %40 a düşüyor. Benim için gayet yeterli. Çalıştırdığımda direkt versiyon güncellemesi yaptı, ardından kenarları süpür ile evin haritasını gayet başarılı bir şekilde çıkarttı. Şimdilik sadece süpürme kısmını deneyebildik, mop performansını deneme şansımız olmadı ama süpürmesinden memnun kaldık diyebilirim. Bir oraya bir buraya gidiyor ne yapıyor bu deseniz de uygulamadan kontrol ettiğinizde aslında odalardaki her yeri süpürdüğünü görebiliyorsunuz. Şu ana kadar fark ettiğim tek sorun çıkardığı haritada tekrar süprüme yaparken daha önce olmayan bir engel/engeller varsa tekrar bütün evi dolaşıp baştan harita çıkartmaya çalışıyor. Bir de hangi sıralamaya göre odalara gittiğini çözemedim açıkcası, evin bir ucundaki odayı süpürürken diğer ucundaki odaya geçebiliyor. oda sıralaması nasıl yapılıyor bilen varsa bana da haber versin :)
  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt
    merakliyim_ben M kullanıcısına yanıt
    Panda ZG-Store için forumda konusunu açmıştım, yanılmıyorsam geçen hafta da bu konuya tekrar yazdım.

    Konu aşağıda göz atabilirsiniz. Bu mağazanın ne ticaretten haberi var ne de ahlaktan arkadaşlar, bilginiz olsun.

    https://forum.donanimhaber.com/gearbest-com-pismanliktir--143966348#143993623

    Banggood dan siparişimi verdim 4-5 gün süre içinde sorunsuz geldi, bu mağazayı tercih etmektense alternatif arayın derim. Ben öyle yaptım ve çok şükür sorunsuz geçti süreç.

  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Az önce iadem gerçekleşti sonunda. İlginiz alakanız olmasa işimiz zordu. Çok teşekkür ederim
    Yeni siparişimde bilgilendireceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    satıcıyla teyit ettirdiğinize birşey demedim bende gearbest sitesinin canlı destek ekibi ile konuştum adamlar vergilerin alıcıya ait olduğunu söylüyor. Eğer satıcı güvenilir bir satıcıysa zaten sorumluluk sahibidir ve gümrük vergisi ve ötv 100 doları geçse de müşteri güvenini sarsmamak için ödemeyi yapar. Ancak benim izlenimim satıcı oyalama sürekli oyalama taktikleri ile milletin parasını alıp süründürüyor herkesi.

    Sizburada ülkemizdeki arkadaşlarımızın daha uygun fiyatlı ürün temin edebilmeleri için uğraşıyorsunuz bunun için hepimiz minnettarız. Benim gözlemlerim satıcının dürüst olmadığı yönünde. Satıcının dürüst olmadığı mesajlara cevap vermemesinden ve daha önce kur yükseldi zam geldi bahanesi ile milletin ürününü göndermemesinden anlaşılıyor.

    Burda kimse sizin şahsınıza olumsuz birşey yazmasa da ürünü siz tavsiye ettiğiniz için sorumluluğu kendi boynunuzda hissediyosunuz. Sizde ki sorumluluğun 10 da biri satıcı da olsa bu sorunların hiçbiri yaşanmazdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merakliyim_ben

    Evet. Panda GZ Store Satıcısı ne sorulara cevap veriyor ne iadeleri onaylıyor. Biraz daha takip et ve bekle bence.
    pandanın cevap vermemesine alıştık. Fakat online chat bölümüne sorunu yazıyorum 24 saat içerisinde size dönüş yapacağız diyorlar. 24 saat geçiyor yeni bir 24 saat başlıyor. 3 - 4 gündür böyle. İade etseler yeni ürün sipariş edecektim ama güvenim giderek azalıyor. sanırım alanlar ürünlerini teslim alana kadar bekleyeceğim.
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgin için teşekkürler ama ben işimi tanıdıkla, torpille, referansla ya da içeriden birileri ile çözmek istemiyorum. 14 Mayıs'ta iptal ettim siparişi bir buçuk ayı geçti, en son 3 gün istemişlerdi, 10 gün geçti 2 gün daha istiyorlar, chatten yazınca abuk sabuk iş günü hesabı yapıp yan çiziyorlar. Bir daha buradan ne alışveriş yaparım ne de tanıdığıma yaptırırım. Banka itiraz edin paranızı iade edelim diyor, 1 hafta daha bekleyeceğim olmazsa son çare olarak bunu yapacağım artık. 2 aydır hesaplarımı burdan iade gelecek diye yapıyorum gelmiyor tüm hesaplarım alt üst oluyor. Paranın üstüne yatıyor bunlar. Alışveriş yapanlar bunu göz önünde bulundursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gearbest'ten başı fazlasıyla ağrımış biri olarak yazıyorum. Daha önce de forumda bunun tartışmasını yapmıştım.

    Yok Gearbest'ten alınır mı, gümrük vergisi dahil mi ( ki bu kadar problem yaşanan bir satıcının halen vergiyi kendisinin karşılayacağına inanmıyorum, kesin Türkiye Gümrüklerinde problem oldu istediğimizi yapamadık gibi bir cevap gelecek ) sorularına bakınca hiç mi araştırmıyoruz diyorum. Arkadaş banggood'da vergiler dahil olarak 20 dolar pahalıya kafanız rahat alabilirsiniz. 600 dolar verip 20 dolarından mı sakınıyorsunuz.
    https://www.yurtdisifiyati.com/urun/roborock-s5-max-robot-supurge/

    Al abi bir göz ucuyla bak indirim kodu da varmış, kod da çalışıyor. Kafanız rahat olsun.
    Ben Gearbest'ten aldım hata ettim siz etmeyin....
  • sonsuzsuzluk S kullanıcısına yanıt
    Link aynı ama aldığınız yer farklı. Ben TR yetkilisi değilim, sayfa da sadece forum üzerinden sipariş veren üyeler için faaliyette ama sizin gibi sayfayı sonradan keşfedip soluğu burada alan birçok kişi mevcut. Her önüne gelen yaşadığı problemi yazarsa benim emeğimi göz ardı etmiş olur. Kimin bağlantısıyla aldıysanız oraya yazın.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MTmy M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Bilgilendirme için de teşekkür ederim.

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fkfk F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, aslında kurumsal çalışırken böyle sorunlarla pek karşılaşmazdık ama butik mağazalarla çalışmaya başlayınca son birkaç aydır ticari disiplinden yoksun bir şekilde çalışma yapılıyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Ürünü alırken sizi kim yönlendirdiyde sorunu ilgili kişinin platformunda çözün.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü buradan görüp aldım. Bu başlığa sorunumu çözmek için değil, yaşadığım sorunu başka arkadaşlar da yaşamasın diye uyarmak için yazıyorum. Gearbest'ten yaşadığım sorunu gidip banggood başlığında yazacak da değilim tabi ki burda paylaşacağım.
    Konuyu okuyan arkadaşların bilgisine. Gearbest bir buçuk aydır paramı iade etmiyor. Sürekli ek süre isteyip oyalıyorlar. Bunu bilerek alışveriş yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26102611261226132614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.