Şimdi Ara

Robert Bowling Soru-Cevap (MW3 Hakkında Detaylı Bilgiler)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Robert Bowling Soru-Cevap (MW3 Hakkında Detaylı Bilgiler)


    Öncelikle herkese merhaba,bildiğiniz gibi Robert Bowling MW3 için internetteki tek resmi ağız ve geçtiğimiz günlerde aşağıdaki link üzerinden fanların sorularını yanıtladı.BSC editörlerine defalarca PM atmaya çalışsamda Donanımhaberin çok sağlam! altyapısı malesef onlara ulaşmama engel oldu bende kısıtlı ingilizcemle bu bomba kaynağı kendim çevirdim yanlışlarım için şimdiden affınıza sığınıyorum.Aşağıdaki bilgiler şu an için Türkçe kaynaktan alabileceğiniz en sağlam MW3 bilgileridir geneli itibariyle.

    http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/hwkjy/iam_robert_bowling_creative_strategist_on_modern/


    Oyunla ilgili genel yorumlarınız için Xbox 360 Ana Konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_45751636/tm.htm

    Oyunla ilgili genel yorumlarınız için Playstation 3 Ana Konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_46893740/mpage_1/key_/tm.htm


    Soru Cevapları yazıyorum Kullanıcı - Robert şeklinde yazacağım.

    Kullanıcı:

    Bir çok sorum var bunlar özellikle PS3 için,PS3 kullanıcıları hala Treyarch'ın batırdığı Black Ops sorunlarıyla uğraşıyor

    1.Bütün konsolların 60fps olmasına dikkat edeceksiniz sanırım,Black Ops gibi değil yani?Ve aynı çözünürlükte olmasınada dikkat edecekmisiniz (PS3 540p de yada iki konsolda 600p de?)

    2.Bu oyun IW 4.0 Engine ile çalışıyor değilmi? Altını çizebileceğiniz yenilikler nedir?

    3.-Balıklama=) atlama MW3'de olacakmı?

    4.IW/Activision/Respawn durumu hakkında yorum yapabilirmisin ,eğer hayırsa anlayabilirim ama benim büyük endişem MW3'ün IW'nin yaptığı "bakış ve hissetme" yeteneğini kaybetmesi.Açıkca söyleyebilirmisin bu oyun MW2 ve COD4 havasını taşıyabilecekmi?

    5.PS3'deki davet sistemi IW'nin önemsemediği birşeydi,lütfen private maçları private gibi yapın ve en azından Black Ops'un davet sistemini kullanın.

    6.MW3'teki silahlarda daha fazlamı geritepme olacak sizin üzerinde çalıştığınız konulardan birisi bumudur?

    7.Bıçakla saldırıda azalma?

    8."Noob" durumları lütfen dengeleyin MW2'de bunlar çok fazla abartılıydı(overpowered).Sende bende bunu biliyoruz.


    Robert:

    Tekrar seninle konuşmak güzel tek tek sorularının cevapları ise:

    1.FPS değeri herzaman 60 ve üzerinde ve çözünürlük ise tüm platformlarda aynı çizgide olacak.

    2.Hayır,bu motorun adı MW3 Engine,aslında doğal olarak adı IW5 olacaktı ancak yardımcı yapımcı partnerlerimiz Sledgehammer'a saygısızlık olmaması için MW3 Engine adını verdik.Bu Modern Warfare 2 motorunun geliştirilmiş versiyonu.Birçok avantajı bulunuyor daha büyük ölçeklerde akıcılık sağlıyor(kaplamalardan bahsediyor olabilir) ve MW3'deki ana oynayış özelliklerine FPS değeri ve pürüzsüzlük açısından katkısı var.Işıklandırma açısındanda birçok yenilik barındırıyor ve birçok seslendirme yeniliğide ekledik.

    3.Hayır balıklama atlama MW3'de bulunmayacak.

    4.Kesinlikle dava hakkında yorum yapamam.Fakat özellikle bana göre oynayışı Call of Duty 4'e yaklaştırdık ve akıcılık açısından MW2'den özelliklerde taşıyor tabi bunu ileri götürecek yeniliklerle harmanladık.Bunun dışında bu tamamen yeni bir ekip değil evet birçok yeni insan burada fakat yarıdan az insan IW'yi terketti Modern Warfare kıdemlileri ve buraya aşırı tutkun olan insanlar hala burada.

    5.Private maçlar için özellikle yaptığımız işler var ve çoğunlukla PS3 için bunları tasarlıyoruz.

    6.Evet,bu Spec Ops'u oynayan bir çok oyuncu tarafından not edildi E3'de.@z0mgItsHutch'ın Spec Ops oynadıktan sonraki yorumlarına bakabilirsiniz twitter'dan.(Hutch MW3'de çok daha fazla sekme olduğunu söylemişti ve en stabil silah ACR'mış ve en pahalı olanda buymuş Spec Ops'da.MP5 COD4 deki haline geri gelmiş oynaması MW2'deki MP5K dan çok çok daha zevkliymiş ama genel olarak silahlar MW2'den daha çok sekmeye ve geri tepmeye sahipmiş.)

    7.Evet Commando'yu oyundan sildik.

    8.Bütün patlayıcılar yeniden dengelendi,bunu onların "ana silah" olamayacakları kadar dengeledik diyebilirim.


    Kullanıcı:

    Tek bir söyleyişle size göre MW3'deki en büyük yenilik nedir diğer COD'lara göre.Yada şöyle diyelim şu anda açıklayabileceğiniz en büyük yenilik nedir size göre?

    Robert:

    Kesinlikle Spec Ops.İlerlemeli seviye atlama,matchmaking killstreakler ve unlocks'lar ve MW2'deki Spec Ops'da beğenilen herşey üzerine bunların kurulması.

    Ayrıca yeniden Silaha-Silah odaklı multiplayer'in oyuna dönmesine çok büyük bir şey bana göre.(COD4 dengesini kastediyor.)


    **Kullanıcı:

    MW2'ye kıyasla MW3 multiplayerinde ne gibi yenilikler var oyun bu sefer daha dengelimi?

    **Robert:

    Dizayn felsefesi olarak bu oyunu Call of Duty 4'ün üzerine inşa ettik.Hepimizin Modern Warfare 2'de sevdiği şeyleri koruduk fakat dünya genelinde sevilmeyen Silaha-silah askeri oynayışın üzerine çıkan herşeyden kurtulduk.Daha az hava desteği sağladık yinede kullanılacak fakat sadece oynayışa yardımcı olması için gerçek hedef olarak değil.(Abartı killstreakleri kastediyor.)

    Şu an için multiplayer ile ilgili çok önemli asıl detayları malesef veremem çünkü öğeler hergün dengeleniyor ayarlanıyor ve yenilikler ekleniyor.

    Fakat kesin olanları yazmak gerekirse.One Man Army ve Commando tamamen silindi,tüm patlayıcılar yeniden dengelendi,Stopping Power yerine silahların güçleri arttırıldı ve dengelendi ve hedefimiz olan COD4 dengesi sağlandı.


    Kullanıcı:

    Sevilen ve sevilmen geliştirilen ve silinen şeyler nelerdir multiplayerda?

    Robert:

    Sevilen/Geliştirilen: Yüksek silah hasarı,silaha silah oynayışa odaklanma,özelliklerde derinlik fakat tasarımda basitlik.

    Sevilmeyen/Silinen: OMA,Commando,Abartı güçte patlayıcılar,Nuke,Last Stand(Second Chance)


    Kullanıcı:

    Neden BF3 yerine MW3 almalıyım?

    Robert:

    Kesinlikle ikiside almalısın.Battlefield 3 yada DICE ile ilgili tek bir kötü şey söylemeyi reddediyorum çünkü ikiside harika.Ve DICE takımından birçok arkadaşım var.Eğer FPS fanı iseniz ikisinide almalısınız çünkü iki oyun FARKLI.İkiside kendi iyi oldukları konularda en iyisini yapıyor ve kendine özgü oynayışları var.(Arcade-Sim bizim bir türlü anlatamadığımız şey..)




    Bunların dışında Quick Scope'da bir zarar görmüyorlarmış MW3'de olabilir diyor.Theatre mode olacakmış yeniliklerle birlikte ve Unlock sistemi devam edecek büyük ihtimalle ve player card'da tasarım yerine yine unlock olacak diyor yani ödüllendirme sistemi bizim için önemli diyor oyunun uzun ömürlü olması açısından.Hile için yeni önlemler alıyorlarmış ve en önemlisi MW2 gibi kısa bir yapımcı desteği olmayacak diyor uzun bir süre MW3'ü güncel tutacaklarmış bunda Elite'inde katkısı olacaktır tabi.Çevirmediğim yine önemli sorular elbette var ama İngilizcem zaten kısıtlı daha fazla batırmayayım,yöneticilerden biri PS3 bölümünede yansıtabilirse sevinirim yazı kısa olsada baya emek verdim.

    Vaktim olduğunda güncelleme yapacağım.







  • Hocam öncelikle ciddi anlamda emek vermissin,ellerin dert görmesin büyük bir keyifle okudum tüm yaziyi..


    Konuya gelecek olursak;

    "**Robert:

    "Dizayn felsefesi olarak bu oyunu Call of Duty 4'ün üzerine inşa ettik.Hepimizin Modern Warfare 2'de sevdiği şeyleri koruduk fakat dünya genelinde sevilmeyen Silaha-silah askeri oynayışın üzerine çıkan herşeyden kurtulduk.Daha az hava desteği sağladık yinede kullanılacak fakat sadece oynayışa yardımcı olması için gerçek hedef olarak değil.(Abartı killstreakleri kastediyor.)


    Fakat kesin olanları yazmak gerekirse.One Man Army ve Commando tamamen silindi,tüm patlayıcılar yeniden dengelendi,Stopping Power yerine silahların güçleri arttırıldı ve dengelendi ve hedefimiz olan COD4 dengesi sağlandı.

    Sevilmeyen/Silinen: OMA,Commando,Abartı güçte patlayıcılar,Nuke,Last Stand(Second Chance)"



    Yazinin bu kisimlarina oldukca sevindim,MW2 güzel oyundu fakat abartili seyler cok can SIKIYORDU.. Cod 4`ün Silah-Silaha dengeli Multiplayer tarzini getirecek olmalari harika bir haber..




  • quickscope varsa tamamdır
  • Çok güzel hazırlamışsın, eline sağlık. BF3 Killa.
  • quote:

    Kullanıcı:

    Neden BF3 yerine MW3 almalıyım?

    Robert:

    Kesinlikle ikiside almalısın.Battlefield 3 yada DICE ile ilgili tek bir kötü şey söylemeyi reddediyorum çünkü ikiside harika.Ve DICE takımından birçok arkadaşım var.Eğer FPS fanı iseniz ikisinide almalısınız çünkü iki oyun FARKLI.İkiside kendi iyi oldukları konularda en iyisini yapıyor ve kendine özgü oynayışları var.(Arcade-Sim bizim bir türlü anlatamadığımız şey..)


    Burası, kilit nokta. Fanboylara, her iki oyunun da farklı olduğunu bir türlü anlatamadık. Silah arkasından bakılan her oyun, tek tip FPS kategorisine konuluyor. Ben de, her iki oyuna önsipariş vereceğim.

    @Tinúviel

    Hocam, ellerinize sağlık.
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • İlk oyundan sonra ticari amaçlı piyasaya sürülen bir oyunun izinden gitmeyecekleri hesapta güzel görünüyor. Lakin okuduğum kadarıyla, cevapların çoğunda da CoD 4'e benzetmeye çalıştıklarının üstü çizilmiş, niyeyse artık!? Şahsi fikrim adına E3 2011'de yayınlanan fiyasko videolar bu laflara hiç bir şekilde inanmamam gerektiğini kanıtlıyor. Bundan önce olduğu gibi yine aynı ticari amaçlı oyunu önümüze sunacaklar, yine CoD 4'ün adını kullanarak şimdiden trailer'lar ile gazlanan belli başlı kitleler sayesinde daha çok para kazanacaklar. Robert efendinin bu yıl çoğunlukla Battlefield 3 oynayacağı forumlarda tartışılır oldu, kesinlikle bu yorumlara katılıyorum...

    Ayrıca başlığı açan arkadaşın eline sağlık. Ego tatminkarlarının başlıklarıyla kirlettiği Xbox bölümünde bu tarz konular görmek sevindirici...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRises -- 15 Haziran 2011; 0:24:40 >
  • En buyuk yeniliklerden biri killstreaklarmis

    Cok iyi olacak
  • Hazırlayan arkadaşa çok teşekkürler iyi olmuş gerçekten bizler için.İnsanlar deli gibi BF3,MW3 savaşı yapıyorlar resmen.Ama Robert Bowling gerçekten doğrusunu söylemiş.Örneğin Bad Company 2 de gerçekçilik olağanüstüydü diyebilirim yani oyunun odak noktası zaten gerçekçilik havasını katabilmekti.Sim oyunların amacıda bu zaten.Ancak Call of Duty arcade bir oyun olduğu için detaylar önemsiz kılınıyor her zaman için oyuncunun senaryodan ve atmosferden zevk alması hedefleniyor iki yapıt bu konuda birbirinden ayrılıyor.Ama insanlar hala yok BF serisinde senaryo dandik,yok CoD serisinde grafikler dandik deyip duruyor.Bana kalırsa hem Black Ops Hem MW2 grafikler gayet tatmin edici idi sonuçta ortada rezalet bir şey yok.Ayrıca Call of Duty serisindeki senaryo,atmosfer ve oynanışı ben hiçbir oyunda göremedim.Mw2 çıktığında millet bitirdiği zaman her yerde konuşuluyordu Shepherd şerefsizi Ghost'u öldürdü çok duygulandım vs. İşte Call of Duty'nin Call of Duty olmasını sağlayan budur arkadaşlar.Şu kavgalar bir son bulsa ne güzel olucak aslında.Şahsen ben iki oyunuda ilk çıktığı gün alıcam orjinal olarak.FPS kralları bunlar çünkü.Herkese iyi geceler




  • slide olmaması kötü olmuş bekliyordum ben hatta twit atacaktım dün . birde olması gereken 2 özellik daha var bunlar olursa zaten senaryo enfes olacak spec opsta süper oyun hittir benim için 3RD maçlar dönecekmi ve black opstaki wager matchi koyacaklarmı bunlar varsa tamamdır
  • One Man Army ve Commando tamamen silindi. Sürekli grenade launcher atanlardan, üzerimize süratle koşup bizi bıçaklayanlardan, kısacası bu sinir bozucu durumlardan kurtulduk artık.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tüh Commando'nun olmaması çok kötü oldu.Artık oyunda trolleyemicez.
  • silahlara önem vermeleri güç olarak çok önemliydi güzel iş başarıyorlar çıksın bir an önce.
  • Eline emeğine sağlık. Fps ve grafik olaylarına çok sevındım
  • @ Tinúviel tesekkurler ellerine saglik kardesim. Herseyden once MW3 un Efsane Call of Duty 4 un uzerine MW2 nin iyi ve sevilen yonleri ile insa edilmis bir oyun olmasi beni fazlasiyla mutlu etti.
  • Gelen bilgiler umut verici. OMA-Commando gibi perklerin olmaması, patlayıcıların etkisinin azaltılması vs. güzel şeyler. Umarım beklentilerimizi bu sefer boşa çıkartmazlar.
  • Teşekkürler okuyan,beğenen herkese.
  • Second Chance ve Commando'nun kalkması çok güzel bir yenilik olmuş ayrıca spec-ops u sabırsızlıkla bekliyorum.. Umarım Treyarch'ın rezilliğini unuttururlar..
  • Hocam bu soru sorma olayı bitti mi?Bitmediyse acaba playercardlarda Türk bayrağı olup olmadığını da sorar mısın?MW2 ve BC'de bayrağımız yoktu.Üzücü bir şeydi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ego555

    Hocam bu soru sorma olayı bitti mi?Bitmediyse acaba playercardlarda Türk bayrağı olup olmadığını da sorar mısın?MW2 ve BC'de bayrağımız yoktu.Üzücü bir şeydi


    Olay bittikten sonra denk geldim benimde aklımda bunu twitter yada mail vasıtasıyla sormak ancak şu an için küçük detaylara cevap vermiyor.Ben bayrağı sorarsam muhtemelen bana multiplayerin bu kısmı henüz hazır değil gibi bir cevap verecek.Aslında şu anda multiden bir video verebilirler söylenene göre neredeyse her akşam oynuyorlarmış MW3 multisini sürekli dengelemek için uğraşıyorlar.Açık beta yapılmayacak ama kapalı beta olacak keşke bir fırsat olsada ucundan görebilsek oyunu ama çıkışına kadar bekleyeceğiz mecburen.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.