Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (513. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
10.289
Cevap
103
Favori
2.354.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • frk89 F kullanıcısına yanıt
    yi günler aradan 12 sene geçmiş sizde bu durum geçti mi gamze çöküntüsü gibi bende de var geri dönerseniz çok mutlu olurum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SanalKatliam S kullanıcısına yanıt
    yi günler aradan 12 sene geçmiş sizde bu durum geçti mi gamze çöküntüsü gibi bende de var geri dönerseniz çok mutlu olurum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Champions League kullanıcısına yanıt
    yi günler aradan 12 sene geçmiş sizde bu durum geçti mi gamze çöküntüsü gibi bende de var geri dönerseniz çok mutlu olurum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende tedaviye başladım arkadaşlar 6 aylık

    bu ilaç egzamayı azdırıyormu yüzümdeki egzema 5' inci günde kızarmaya başladıda :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilacı 1 aydır kullanmıyorum sıkıntı olur mu? randevu alamadım bir türlü çünkü. boşa gitmemiştir umarım o kadar kullandıklarım.

  • Reçetesiz satılıyor mu bu ilaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt

    26 yaşında pratisyen doktorum, 2 ay boyunca günde 20mg şeklinde ilacı kullandım. İkinci ayın sonunda libido azlığı ve hafif erektil disfonk hissettim ve hemen ilacı bıraktım. İlacı bırakalı 2.5 hafta falan oldu, şu an iyiyim. Bu ilaç DHT'yi düşürerek zaten libidoyu mahvediyor. Buna ek olarak sürekli düşünmek de psikolojik olarak sizi kısır bir döngüye sokuyor. Öncelikle gidip bir kan tahlili yaptırın ve FSH LH testosteron DHT Tiroid hormonlarınız bunlara baktırın. Bunlar normal olduğu halde sorun çekiyorsanız kendinize şunu söyleyin "Erekte olamıyorum" bir süre cinsel açlık çekin ve normal şekilde erekte olduğunuzda o kısır döngüden çıktığınızı göreceksiniz.

  • emre510 kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözümü bahsettiğiniz kadar kolay değil sevgili meslektaşım. Şanslı bir mağdur olduğun için şükret, her şeyi normal olduğu halde bir türlü düzelemeyen binlerce hasta var. Keşke o kadar kolay olsa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de başladım bu ilaca 2. Ay içerisindeyim. 0 yan etki mşşallah dudağım kuruyor azıcık sadece. Depresif düşündürüyormuş falan diyolar da e ben zaten hep depresiftim eheheh inş düzelir suratım amin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben başlayalı 1 hafta oluyor burun kuruluğu için nazalnem kullanan var mı ben bugün ilk defa sürdüm burun içine

  • Bu ilacı ekim 2021 den beri kullanıyorum. Son 1,5 ayım kaldı. Kiloya göre hesaplandığı için 7,5 ay kadar sürmüş olacak. Kuruluktan kaynaklanan bir sürü sıkıntı yaşadım. dudak kuruluğu hep vardı. 2 kere göz kızarıklığı (kuruluktan kaynaklı) 2 kere dış kulak enfeksiyonu doktorum ilgisi yok desede bence var hiç hayatımda kulak enfeksiyonu geçirmediğim halde 2 ayda 2 kere geçirdim kulak kepçesi pul pul döküldü ve şişti. ilkinde antibiyotik kullandım ikicinde bekledim biraz kremler sürünce geçti kendi kendine. yüzde yanma, pul pul dökülme, hassasiyet hepsini yaşadım. cildim hiç kusma yapmadı doktoruma sorduğumda düşük dozda başladığım için dedi. kan değerleerimde de hiç bozulma olmadı çok şükür. Yıllardır bu dertle uğraştım sırf karaciğerim bozulur diye tedirgin olduğum için başlamak istememiştim. bunlar ergenlik sivilceside değil 30 dan sonra başlayan yanakta çıkan ve sinirimi bozan şeylerdi. Henüz bitmedi ama büyük ölçüde azaldı. son 20 gündür yeni sivilcem çıkmadı. İzler var tabi ama yüzeysel çok rahatsız ederse lazer tedavisi uyguluyorlarmış. Ama çok maliyetli bir tedavi. özel sigortam karşıladığı halde ilacı kremi yaptığı yan etkilerden gittiğim muayeneler düşünülürse bana epey maliyetli geldi. başlıyacak olanların uzun bir süre binimum her yerine krem damla merhem vs kullanmayı göze alması lazım. ihmal etmesen bile sıkıntı yaşıyorsun. düzenli nemlendirici güneş kremi kullanmak gerekiyor.

  • Arkadaşlar 3.ay yarısındayım nefes darlığı ve aşırı stres yapıyor normal mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu yorum üzerinden bir deneyim süreci paylaşayım istiyorum.

    Daha önce 17 yaşımda 7 ay kadar roaccutane kullanmıştım ancak şu an 23 yaşındayım ve yeniden kullanma ihtiyacı hissettim.

    Yan etkilerini zaten yaşamış ve bilen biri olarak bu sefer deneyim nasıl geçecek diye merak ediyorum açıkçası. (Bu sefer zoretanin kullanacağım 30 mg - 53 kg)


    Geçen seferkinde biraz bilinçsizdim ve doktor da bana nemlendirici vermemişti dudak kremi hariç. Bu nedenle yüzüm gereksiz kurumuştu. Bu sefer düzgün bir nemlendirme rutini ile başlıyorum hadi bakalım :D

    Geçen seferkinde göz ve burun kuruluğu pek yaşamamıştım ancak saç derisi kuruluğu ve bileklerimde egzama olmuştu.


    Her gün her gün yazmam haftada bir falan yeterli olur bence.


    *****


    5. gün: Şu ana kadar herhangi bir kötü etkisini görmedim aksine cildim sanki iyi gözüküyor ilginç bir şekilde. Ama bunun ilaçla alakası olmayabilir tatilden yeni geldim xd.

    UPDATE 7. gün: Çok olmasa da bir miktar kuruluk hissetmeye başladım bugün. Ayrıca bir hafta içinde sadece bir tane aktif akne oldu.

    UPDATE 12. gün: Kurulukta bir artış olmadı sadece burnumun kenarı da hafif kuru. Aksine yüzüm daha çabuk yağlanıyor sanki ama bu aralar artan sıcaktan mı yoksa ilaçtan mı bilemedim. Çıkan akne hızlıca kurudu.

    UPDATE 20. gün: Şehir değiştirdim nemsiz burası, yağlanma geçti bu sebeple mi bilmiyorum. Kuruma hala çok kötü değil aynı şekilde devam ediyor sadece bir tık daha kuruluk var. Akne olmadı hala ama siyah noktalarım belirginleşti gibi.

    UPDATE 30. gün: 17 gün nemsiz bir şehirde kaldığım süre sonucunda yüzüm ve saçım 0 yağlanıyor. Yüzümdeki kuruluk bir tık arttı ama çok değil, nemli bir yere geri döndüm bence kuruluğu eski seviyeye ulaşır bu nemle. Ama yine de artık yağlanma durumu kontrol altına alınmış gibi duruyor.

    Elim kuruyup yara oldu biraz geç fark ettim ama kaşımayıp bol bol nemlendiriyorum biraz iyileşti gibi. Önceden tedbir almak lazım her kuruluğa karşı.

    Bu son 10 gün içinde siyah noktalarım bayağı belirginleşti ve kolayca temizlendiler. Şu an çok az var. Bir miktar da sivilce çıktı ama kötü boyutlarda değil. Yavaş yavaş o kusma süreci oluyor sanırım ancak aşırı rahatsız edici bir şekilde olmuyor.


    UPDATE 1.5 ay: Dediğim gibi nemli bir şehre dönünce yüzümdeki kuruluk azaldı. Düzgün bir nemlendirmeyle gayet iyi durumda şu anda. Ama bir miktar da yağlanması geri geldi. Çok değil ama var. Burdan anlıyorum ki nemli veya nemsiz bir şehirde yaşamak bile tedavi sürecine çok etkili olabiliyor. Elimdeki yaralar da geçti. 2 haftada birkaç akne çıktı ama çok kötü değil.

    UPDATE 2 ay: Yüzüm tekrardan biraz yağlanmaya başladı demiştim o geçti yine. Ama o nemsiz yerdeki kadar olmadı idare ediliyor hala, iyi. Bu süreçte yüzümde birkaç kötü akne çıktı ama geçtiler ve o zamandan beri (yaklaşık 10 gün falan) yenisi çıkmadı hiç bakalım ne olacak. Gözüm azcık kurumaya başladı. Daha kurumasın diye göz damlası kullanıyorum arada. Normalde göz kuruluğu hiç olmayan biriyim ama hep de bilgisayar başında olduğumdan + ilaç, bu kadarı normal bence. Ancak en büyük sıkıntım bu aralar hiç motivasyonum yok biraz depresif takılıyorum ama bu durum ilaçtan mı yoksa genel bir durum mu onu bilemicem henüz.

    UPDATE 3. ay: Yüzümün kuruluğu normal seviyede, hala elim kuruyo biraz. Bu ay bir tane büyük sivilce çıktı ama kurudu artık onun dışında olmadı. Ama bu ay göz kuruluğu yoğunlaştı ve bir gözümün astigmatı ilerledi gibi. Bu kuruluktan mı bilmiyorum henüz. Modum bu ay iyi gibiydi genel olarak.

    UPDATE 4. ay: Kuruluk yine normal seviyede, gözümün kuruluğu bu ay daha iyiydi bulanıklık falan fark etmedim o kadar. Ama bu ay modum çok aşırı düşüktü. Bu ilaca mı bağlı hiç bilmesem de ilaca bir hafta ara verdim bu ay içerisinde. Şimdi yeniden devam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JadeR -- 13 Şubat 2024; 11:6:10 >
  • yedekhesap466 Y kullanıcısına yanıt

    Merhaba şu an ne durumdasınız? Roucctane kullandınız mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre510 kullanıcısına yanıt

    Peki nasıl kurtulacağız? Çok çaresizim. Mailiniz var mıdır? Yani Türk formlarinda cinsel yan etkiden pek bahsedilmemis. İngilizce arayınca bir sürü şey çıkıyor. Hayatımı mahvetti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Betonaoturmaüsütürsün kullanıcısına yanıt

    Yüz kızarıklık sorunuz ilacı bırakınca geçtimi, geçtiyse ne kadar sürede geçiyor ilacı bırakınca. Aynı durum ben de de var yüzüm çok kızarık korkmya başladım.

    .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thakan T kullanıcısına yanıt

    Merhaba ilacı kullanınca kızardığınızı söylemişsiniz üzerinden çok geçmiş ama soru sormak istiyorum bu kızarma ilacı bırakınca geçtimi yardımcı olursanız çok sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thakan T kullanıcısına yanıt

    Merhaba kızarma durmunuz geçtimi ilacı bırakınca. Yardımcı olursanız çok sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realmoby kullanıcısına yanıt

    Yüzünüzün kızarması ilacı bırakınca geçti mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMoE T kullanıcısına yanıt

    ilacı bırakınca yüz kızarmanız düzledi mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.