Şimdi Ara

Ricoh Caplio Rx istanbulda nerede satılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ricoh Caplio Rx almak istiyorum siyahından. Aydınlar fotodan aldım birtane ölü piksel vardı deiştirmek için gittim ellerinde yoktu para iadesi aldım,Vatan bilgisayarda satılıyormuş mail attım stoklarda yok. Online almak istemiyorum çünkü üstteki ayar düğmesini farklı yumuşaklıklarda oluyo ve ben olabildiği kadar rahat hareket edenlerinden istiyorum elimle denemem şart almadan önce. İstanbulda başka nereden alabilirim birisi bana yardımcı olabilirmi ?



  • hocam bende aydınlar fotodan ricoh caplio rx aldım şu ölü piksel olayını biraz açıklarmısın nedir?nasıl anlaşılır?ben yeni kullanıcıyım(halk arasında acemi diyorlar)nasıl anlayabilirim?teşekkür ederim.
  • Verdiğim rapidshare linkindeki resme birazda büyüterek bak işaretledim sana noktaları. Ölü sensör var aslında orda malum resmi çekerken şu 3.2 megapiksel yani aşaa yukarı 3 milyon nokta sanırım görüntüyü çekmek için renk değerleri alıyor bunların arasında 2 3 tanesi bozuk sa örnekte görüldüğü gibi alakasız bir renkte nokta oluyor ve bu her resimde sabit yer değiştirmiyor.

    http://rapidshare.de/files/8080309/RIMG0015.jpg.html
  • hocam verdiğin linkte resmi açamadım !!!
  • nasıl açılmaz hocam ya linke tıkla alttaki seçeneklerden FREE ye tıkla anında yeni bir sayfa açılıyo altında da resim görünüyor
  • teşekkür ederim fotoğrafı gördüm senin resim gece çekimi gündüz çekimlerinde de anlaşılabiliyormu yoksa bende seninki gibi bi foto çekim bakayımmı?işin gerçeği hiç bu anlamda dikkat etmemiştim fotolara!!
  • gündüz gece farketmiyor sonuçta ölü piksel onlar iş yapamayan sensörler,ben gece ve karanlık ta daha iyi görünsün diye o resmi seçtim gündüz renkli bir resim de gönderebilrdim de seçmesi zor olurdu o noktaları.Bence sende siyah bir yüzeyin resmini çek ki foto tamamen siyah olsun farklı renkler hemen sırıtır yada atıyorum beyaz bir a4 kağıt fotosu çeksen de aynı olur bence.
  • Ben bikaç fotoğraf inceledim sanırım benim makinada ölü piksel yok ama yinede kıllandım tam karanlık bi ortamda deniyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanoral -- 28 Kasım 2005, 11:27:11 >
  • Yoktur muhtemelen de test yapmak lazım.Benimki şansızlık çok istiyordum o makinadan aldım kısmetim diilmiş.Bir daha almak içinde ürün bulamıyorum başka model yine ricoh alcam ama 2 3 ay sonra ellerindeki ürünler satılsın yenileri gelsin bekliycem sanırım.Şu anda gri ve siyah var aydınlarda 1 er adet.Siyahın üstteki ayar tulu çok sert,gri istediğim gibi üst ayar tuşu yumuşak ama ben ille siyah isterim :D bekliycem sanırım...
  • arkadaşlar bu makinın enstantene hızı manuel olarak ayarlanbiliyormu acaba?
  • arkadaşlar maalesef benim makina da da ölü piksel çıktı, hem de dört tane
    tam siyah bir foto çekildiği zaman çok daha net olarak görünüyor...
    ben de makinayı aydınlardan almıştım,
    makinayı alalı 4 ay filan oldu,
    şimdi bir mail atayım ,bakalım ne çıkacak
    bu problemden tamiri filan oluyor mu acaba, yoksa değiştirilmesi mi gerekiyor?
  • fanifan hocam velilecek cevabı bizimle de paylaşırsan sevinrim böylece firmanın bu gibi durumlardaki tavrınıda öğrenmiş oluruz.
    teşekkürler
  • işte benim ricoh rx de ki ölü pikseller,
    bunlar ancak siyah bir zemin üzerinde çekilince anlaşılıyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 30 Kasım 2005, 9:35:01 >
  • geçmiş olsun fanifan, umarım sorunun çözülür.İşaretlediğin 4 yerin 3 ünün ben ölü pikselliğinden şüphe duyarım farklı birşeyler de olabilirler toz vs...Ama birtanesi kesin ölü piksel dikkat edersen bariz renk ve boyut farkı var aynen benim gönderdiğim resimdekilerle aynı boyutta. :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tafesan

    geçmiş olsun fanifan, umarım sorunun çözülür.İşaretlediğin 4 yerin 3 ünün ben ölü pikselliğinden şüphe duyarım farklı birşeyler de olabilirler toz vs...Ama birtanesi kesin ölü piksel dikkat edersen bariz renk ve boyut farkı var aynen benim gönderdiğim resimdekilerle aynı boyutta. :(


    bilemiyorum, haklı da olabilirsiniz, makinanın objektifini bir sileyim, öyle tekrar deneyeyim,
    başka şekilde neresini temizleyebilirim ki?
    bu arada dün aydınlara mail attım, makinayı değiştirmelerini talep ettim,
    bekliyorum bakalım ne cevap gelecek.
  • maili boşver kendin git konuş.Çok sallıyor onlarda.Geçen hafta ricoh u iade ettim kredi kartıyla almıştım işte iptal etmeleri için işlemi faturayı makinayı herşeyi braktım...Bankamı aradım yok öyle bi iptal işlemi bir kaç gün bekleyelim geç ulaşıo ibazen dedi bankacım bekledim yine yok, adamları aradım dün gerekli şahısla görüşüldü o da yok yok denildi ,dedim nasıl iş X şahıs ölse şirket mi batıcak onun yerine bakan 2. adam yokmu ulaştık adama , ortada ne işlem ne bişey.Yani kontrol etmesek 12 ay ödiycez parasını uğraş dur sonra.Ne hikmetse diş gösterince bu gün işlemi yaptılar bankaya faksladık fln dediler.
    İade işinde biraz zorlanabilirsin bu yüzden maille yorulma zaman kaybetme önce, git adamlarla görüş malum ben aldığım hafta tüketici hakları vs şeyininde desteiyle iade edeiblirim bir makinayı ama seninkinin üstünden süre geçmiş..LCD monitörlerde bile 3 pixel ölü nokta olmadıkça geri iade almıyolar öyle birşeyler karşına çıkmasın da işte bıdı bıdı et iade etmek istediğini söyle...Olmazsa şikayetvar.com a fln şikayet yazarsın... :D ben hayatımda 1 kere yazdım oraya ve sonucu da aldım şirket bana olmaz garanti dışı dedi parça yazdım oraya hemen gelin ilgilenelim oldu.




  • ben istanbula 1300 km uzakta oturuyorum... kendi gitme imkanım yok
    Arkadaşlar cevap geldi, aydınlardan... cevabı aynen alıyorum..
    Ayrıca da firma ismini açıklamakta bir sakınca görmüyorum...

    From : Fatih KAYIR <fatih@aydinlarfoto.com>
    Reply-To : <fatih@aydinlarfoto.com>
    Sent : Thursday, December 1, 2005 3:12 PM
    To : <osmankeser19@hotmail.com>
    Subject : FW: ricoh caplio rx


    "Merhaba Osman bey,

    Öncelikle web sitemize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyoruz. Firmamızda satılan dijital fotoğraf makinelerinin tamamı 2 yıl distribütör garantisi altındadır. Üretimden kaynaklanan arızalar mümessil firmaların onayından geçtikten yenisi ile değiştirilmektedir. Mağazamızda ve İnternet sitemizde satışı yapılan yüzlerce fotoğraf makinesinin bahsettiğiniz bu tür kontrolden geçmesi mümkün değildir. Fotoğraf makinenizi en kısa zamanda tüm aksesuarları,orijinal ambalajı,garanti kağıdı ve faturasıyla birlikte firmamıza yollamanız gerekmektedir. Gereği en kısa zamanda yapılıp size bilgisi verilecektir. Teşekkürler.

    Saygılarımızla,

    www.aydinlarfoto.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 2 Aralık 2005, 8:51:18 >




  • Evet Fatih bey çok ilgilidir.Ama şu var bende götürdüğüm zaman deişim kabul etti ama istediğim gibi makina yoktu ellerinde sadece 3 4 tane vardı stokta.Yani sanıldığı gibi online da satış yapsalar ellerinde çok ürün tutmuyolar bende öyle biz izlenim oluştu.Gri olanlardan 1 2 tane siyah olanlardan 1 2 tane.Üstteki mod tuşu zor hareket ediyodu diğer siyahın umarım size aynısını göndermezler gönderirseler biraz rahatsız bir durum olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.