Şimdi Ara

RG350 İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Emülatör tabanlı el konsollarının çoğu bir Linux türevi olan OpenDingux işletim sisteminde çalışmaktadır (MIPS işlemcili modellerde). Kaynak kodu açık olan bu işletim sistemi birçok geliştirici tarafından desteklenmektedir. Son dönemin popüler modelleri RG350 ve The New Pocket Go (diğer isimleriyle PlayGo ve MiyooMax) aynı donanıma (MIPS JZ4770 işlemci, 512MB RAM) sahip olduğundan derlenen emülatörlerin, freeware oyunların ve programların neredeyse hepsi bu cihazlarda sorunsuz çalışabilmektedir.

    Ancak, Linux işletim sistemi mimarisi üzerine kurulu OpenDingux, yeni kullanıcılar için bazı küçük zorluklar getirmektedir. Bu yazımda RG350 el konsolu için işletim sistemi güncelleme, Github’tan cihazda çalışacak emülatör, freeware oyun ve programları indirip kurma işlemlerini anlatacağım.

    Not: İşletim sistemi güncelleme dosyalarını harici karta kopyalayıp oradan dahili karttaki işletim sistemini güncelleyebilirsiniz ancak hazırda gelen işletim sistemi silinecektir ve işlemin herhangi bir nedenle tamamlanmaması durumunda çalışan bir işletim sisteminiz olmayacaktır. Bu yüzden bu yazıda işletim sistemini yeni bir hafıza kartına yazarak dahili hafıza kartını değiştirmeniz önerilmektedir.

    RG350 İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    DİKKAT: RG350’de dahili ve harici iki tane hafıza kartı yuvası bulunmaktadır. İşletim sistemi dahili hafıza kartından çalıştığından RG350’nin arka kapağını açarak dahili hafıza kartına ulaşmanız gerekmektedir. Arka kapağı açtığınızda kapağı 2cm kadar kaldırınız çünkü pil arka kapağa yapıştırılmıştır ve kablo ile anakarta bağlıdır. Pil kablosunu sökmeye gerek kalmadan arka kapağı yanda tutarak dahili hafıza kartına ulaşarak onu çıkarabilir ve yenisini takabilirsiniz (Sandisk yada Samsung marka bir hafıza kartı tercih ediniz) ve cihazla gelen hafıza kartını işlerin ters gitmesi durumunda kullanmak üzere saklayınız.

    RG350 İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    RG350 - CFW Yükseltme / Güncelleme (Custom Firmware - Upgrade / Update)

    - Bu firmware güncelleme ve yükseltme kılavuzu için Rouge CFW 1.7.9.7 işletim sistemi baz alınmıştır.

    1. github.com - Ninoh-FOX adresinden Rouge CFW 1.7.9.7’nin disk görüntüsünü indirelim. Dosya adı “sd_image.bin”, boyutu 418MB’dir.

    2. Sourceforge - Win32 Disk Imager programı ile bu dosyayı en az 16GB’lik bir mSD karta yazınız. .BIN uzantılı dosyalar varsayılan olarak gözükmeyebilir. Disk görüntüsü yükleme ekranında gösterilecek dosyalar olarak *.* şeklinde ifade edilen bütün dosyaları göster komutunu seçerek .BIN uzantılı dosyaları da görebilirsiniz. CFW'yi yukarıda da belirttiğim gibi yeni bir mSD karta yazınız.

    3. Bilgisayarda başka bir işlem yapmadan hafıza kartını RG350’nin dahili hafıza kartı yuvasına takınız. Kurulumda işletim sistemi var olan boş alanı tanımlayıp o alana genişleyecek, yaklaşık 500MB’lik bir SWAP dosyası yaratacaktır. Bu işlemler bittikten sonra cihaz yeniden başladıktan sonra yeni CFW kullanıma hazırdır.

    4. İşletim sistemi bulunan hafıza kartına ROM kopyalamak (fazla sayıda) işletim sisteminin tepki verme süresini uzatacağından ve genel bir yavaşlama yaratacağından ROM’lar ve diğer resim, müzik yada video içerikli dosyalarınız için harici hafıza kartı yuvasını kullanınız. Zaten işletim sisteminin olduğu hafıza kartı Linux dosya sisteminde (EXT4) çalıştığından bu zor bir işlem olacaktır. Harici hafıza kart yuvasında kullanacağınız kartı FAT32 dosya sistemi ile biçimlendirerek Windows tabanlı her bilgisayardan, Android tablet ya da telefondan bu mSD kart üzerinde işlem yapabilirsiniz.

    5. Rouge CFW’nin ileriki sürümleri için bir daha bu işlemleri yapmaya gerek yoktur. Güncelleme dosyasını (rg350-update-1.7.9.7-2020-02-15.opk örneğin) harici hafıza kartında APPS adında bir klasör yaratarak ve güncelleme dosyasını buraya kopyalayarak güncellemeyi menüden yapabilirsiniz. Güncellemeyi bitirdikten sonra bu dosyayı silebilirsiniz.

    6. İki hafıza kartı dosya transferi ve silme taşıma yeniden adlandırma gibi temel işlevler için applications / uygulamalar sayfasındaki DinguxCmdr’ı kullanabilirsiniz.

    Örneğin, OpenBOR oyunlarının varsayılan klasörünü harici hafıza kartına tanımlamakla uğraşmak istemezseniz OpenBOR oyunlarını harici hafıza kartından dahili hafıza kartına taşımanız gerekecektir (Ya da bu işlemi bir Linux işletim sistemi çalışan bir bilgisayarda da yapabilirsiniz). Bu şekilde sayısını sınırlı tuttuğunuz oyunları (en sık oynadığınız oyunlar örneğin) dahili hafıza kartına kopyalayabilirsiniz. Dahili mSD kartında OpenBOR oyunlarının varsayılan klasörü: /usr/local/share/OpenBOR/Paks 'dır. DinguxCmdr'da bu klasörü görmezseniz OpenBOR'u çalıştırarak bu klasörü yaratmasını sağlayınız. Sonra DinguxCmdr'dan kopyalama yapınız.

    RG350 İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    Github’dan Emülatör / Freeware Oyun / Program İndirip Kurma

    1. Github - SeongGino sayfasından ilgili klasörlerden -Applications (Uygulamalar)/ Emulators (Emülatörler)/ Games-Ports (Freeware Oyunlar) klasörleri- istediğiniz .OPK uzantılı emülatör, freeware oyun ve programı indiriniz.

    2. .OPK uzantılı bu dosyaları her iki hafıza kartından da çalıştırabilirsiniz. Ancak harici hafıza kartı yuvasındaki kartı farklı cihazlarda kullanacaksanız karttaki .OPK dosyaları yeni cihazda da gözükecektir (uyumlu ise). Bu yüzden bu dosyaları dahili hafıza kartındaki yerine kopyalamakta yarar vardır. Bunun için yine DinguxCmdr’ı kullanınız. Dahili hafıza kartında .OPK dosyalarının varsayılan klasör konumu: /media/data/apps şeklindedir. Uyumlu .OPK dosyaları türlerine göre cihazda Emülator / Oyun / Program sayfalarında gözükecektir.

    RG350 İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    Bağlantılar

    - Youtube - DB Tech - How to Install the "ROGUE" Custom Firmware on an RG350

    - Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi

    - aliexpress - Anbernic Official Store - RG350

    RG350 İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 16 Şubat 2020; 14:2:37 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.