Şimdi Ara

RetroPie Kurulum Rehberi [Raspberry Pi 3 ile Retro Oyun Konsolu] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
24
Favori
25.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • takeru T kullanıcısına yanıt
    Evet bahsettiğiniz emulatörlerde performans problemi yok. Mame ve PSX gayet düzgün 50-60 FPS'de çalışıyor. Örneğin RE3 ve Medievl 2

    RetroPie Kurulum Rehberi [Raspberry Pi 3 ile Retro Oyun Konsolu]

    RetroPie Kurulum Rehberi [Raspberry Pi 3 ile Retro Oyun Konsolu]

    Sonradan yüklediğim PPSSPP psp emulatöründe hayli prformans sorunu var. Oyunlar oynanmayacak derecede yavaş... N64'ün bazı oyunlarında da FPS düşmeleri oluyor ama birkaç tweak ve overclock ile onlarda çözülüyor. Normlde FPS düşmesi olan Conkers Bad Fur Day'i bikaç ayar ve overclock ile düzgün fps değerlerinde oynayabildim...

    Wireless dongle'ı varsa 360 gamepadi kullanılabilir. DS4 ve Xbox One S gamepadleri gibi blutoothlu gamepadlerde bağlanıyor ama bazıları sıkıntısız bağlanırken, bazılarında config dosyaları ile oynamak gerekebiliyormuş. Bu neye göre değişiklik gösteriyor bilemiyorum. Ben elimdeki DS4 V2 gamepadi bluetooth üzerinden sıkıntısız bağladım fakat bi pi ile eşleştir, bi ps4 ile eşleştir işi olmasın diye kablolu xboxone gamepadi kullanıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 14 Eylül 2017; 1:50:10 >




  • Selamlar, nihayet denediğim tüm NeoGeo oyunlarını çalıştırabildim.

    Bilgi olması için paylaşıyorum çünkü ilginç şekilde aslında kolay olmasına rağmen kimse yazıp paylaşmamış. Ben de izlediğim yabancı kaynaklı bir video ile çözebildim.

    Önce çalışmayan NeoGeo oyunlarını "Rom / Arcade" klasörüne attım. Sonra aynı klasöre internetten bulduğum "neogeo.zip" dökümanını attım. "neogeo.zip"ini "Bios" klasörüne de kopyaladım. Sonra oyun açılıyorken menüye girip mevcut emulatörleri denedim ve çalışanını buldum. Mantık yürüterek aynı oyunları "Rom / NeoGeo" klasörüne "neogeo.zip" dökümanıyla birlikte taşıdım. Emulatör seçmeye gerek kalmadan sorunsuz şekilde açıldı. Özetle keramet "neogeo.zip" dökümanındaymış. Bu döküman olmadan diğer kullanıcılar oyunları nasıl çalıştırıyor orasını hala anlamış değilim.

    Geriye MAME oyunlarını çalıştırmak kaldı. Belki onun da buna benzer bir çözümü vardır.




  • takeru T kullanıcısına yanıt
    Ben PS3 kolu ile bağlanabiliyorum, sıkıntı olmuyor. Sadece tanıtmak gerekiyor, ilgili videoları inceleyebilirsiniz.
  • Retropie 4.3 yayınlanmış. Müsait bi zamanda deneyip rehberi eklerim...
  • ben denedim 4.3 te tuş ayarlarında hotkey ayarı var birde en güzel tarafı artık şu mavi ekrandaki (adını bilmiyorum) ayarlarıda normal USB joystick ile yönetebiliyoruz başka bişey görmedim oyun performansı aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 24 Eylül 2017; 17:2:7 >
  • pcheveslisi kullanıcısına yanıt
    Selamlar, kurulumu baştan mı yapmalıyız yoksa 4.2'nin içinden update seçeneği ile yükseltilebiliyor mu?
  • Laynis kullanıcısına yanıt
    ben sıfırdan kurdum içinden update yapınca saatlerce bekletiyor. Bu arada ihtiyacı olan varsa 4elimdeki RASPBERRY pi 3 satıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5150 III

    Retropie 4.3 yayınlanmış. Müsait bi zamanda deneyip rehberi eklerim...

    Beklemedeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce 4.3'e yükselttim. Yaklaşık 2-3 dakika falan sürdü. Romlar, Temalar, Boxartlar, Retroarch ayarlarım falan aynen duruyor.

    4.2'den 4.3'e yükselticekseniz önce ;

    Konfigürasyon Menüsü > Retropie Setup > Update RetroPie Setup Script Diyip Setup Menüsünü güncelliyoruz.

    Arkasından

    Konfigürasyon Menüsü > Retropie Setup > Basic Install > Yes diyoruz. Yaklaşık 2-3 dakikada bitiyor. Yine aynı menüden Perform Reboot diyip Pi'a Restart atıyoruz.

    Favorites olayı gelmiş güzel olmuş. Örneğin bir oyunun üzerinde iken Xbox Gampadinde Y, PS Gamepadinde Üçgen tuşuna basınca o oyunu favorilere ekliyor. Ana sayfada Favorites diye bir bölüm açılıyor. Tüm seçtiğiniz tüm favori oyunlarınız orda toplanıyor. Her seferinde emulatöre girip oyunu bulmak zorunda kalmıyorsunuz.

    Biraz kurcalıyım ekleme yaparım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 25 Eylül 2017; 21:19:45 >




  • Sanırım mevcut arayüze oyunların videolarını gösterme özelliği de gelmiş, ben de akşam güncelleyip deneyeceğim.

    Bir soru sormak istiyorum, oyun isimlerini değiştirmenin bir yolu var mı? Bahsettiğim zip dökümanını değiştirmek değil, arayüzde görünen isimlerini değiştirmek.

    Düzeltme: Oyun isimlerini yeniden adlandırmayı başardım fakat tüm harfleri büyük yazıyor, küçük harflerle yazmayı başaramadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 29 Eylül 2017; 23:39:34 >
  • Selamlar, geçtiğimiz günlerde SpaceOddity isimli yeni bir tema yayınlandı. RetroPie içinden temaları güncellememe rağmen bunu temalar menüsünden görmüyor. Daha listeye eklenmemiş olabilir mi, fikriniz var mı ya da temayı kendi içindeki menüden değil de bilgisayara indirip usb ile kurmanın bir yolu var mı? Teşekkür ederim.

    http://www.arcadepunks.com/new-retropie-theme-emulationstation-space-oddity/

    https://github.com/retropie/retropie-setup/wiki/themes

    https://github.com/lipebello/es-theme-SpaceOddity




  • Laynis kullanıcısına yanıt
    İyi günler... Bu temalar bildiğim kadarıyla manuel olarak indirilip retropieın içine atılıyor. Tam olarak nasıl yapıldığını bilemiyorum...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bu sistemi raspberry yerine farklı bir cihaza kurulabilir mi? Elimde kullanılmayan 2 adet netbook var (Atom ve Celeron işlemcili) Bu cihazları kullanabilir miyim?

    Edit: Sitesini gezerken PC'ler de de kullanılabildiğini öğrendim. Öncelikle Ubuntu kullanılması gerekiyormuş. Akşama fırsat bulursam bir deneyeyim. Kurulumu biraz karışık ama çözeriz herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 16 Ekim 2017; 13:23:57 >
  • Tekrar selam, evdeki netbooklardan birine ubuntu + retropie kurdum. Snes oyunlarını denedim, sorunsuz oynanıyor. Diğer oyunları nerden temin edebiliriz? Dorrent üzerinden mi? Bildiğiniz bir platform mevcut mu?
  • Tekrar merhaba,

    Cevaplayan yok ama ben sormaya devam edeyim. PS1 ve 2 oyunlarını roms klasörünün içindeki gerekli yerlere atmama rağmen retropie göremiyor. Nasıl çözerim bu sorunu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnacoN

    Tekrar merhaba,

    Cevaplayan yok ama ben sormaya devam edeyim. PS1 ve 2 oyunlarını roms klasörünün içindeki gerekli yerlere atmama rağmen retropie göremiyor. Nasıl çözerim bu sorunu?

    Sanırım ps 2 oyunlarını henüz çalıştırmiyor ps 1 oyunlarını psx emulatorune atmanız lazım eğer indir diginiz dosya sağlam sa çalışması lazım çalışmıyorsa farklı emulator de açmanız gerekir indirdiğiniz sitede hangi emulator de çalıştığı yazar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada tecmo world cup 98 neo geo oyunu nü bir türlü çalıştıramadım oyun da yazılar lisanslar geliyor ama oyuna girecekken simsiyah ekranda kalıyor oynayan var mı bu oyunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal_ansen kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler, İndirdiğim oyunların sadece Bin dosyaları var. Retropie 2016'dan beri *.Cue uzantılı dosyası olmadan oyunları çalıştırmıyormuş. Eve gittiğim de oyunların Cue dosyalarını oluşturup tekrar deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnacoN

    Cevabınız için teşekkürler, İndirdiğim oyunların sadece Bin dosyaları var. Retropie 2016'dan beri *.Cue uzantılı dosyası olmadan oyunları çalıştırmıyormuş. Eve gittiğim de oyunların Cue dosyalarını oluşturup tekrar deneyeceğim.

    Bulursanız buradan da paylaşırsanız sevinirim mesela street hoop, street figter 3d olan ve birde en çok su tecmo world cup 98 bunları da ben indirmeme rağmen acmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben retropie'den sıkıldığım için Lakka kurdum gün, oyunları attım tarattım ama daha açmak nasip olmadı. (İşlem gece geç saatte bitti) Cue yapmak için bir sayfa bulmuştum, tekrar bulup ekleyim.

    Edit:
    http://nielsbuus.dk/pg/psx_cue_maker/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 23 Ekim 2017; 10:45:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.