Şimdi Ara

Resimler çok kötü çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde d3100 ve 18-55 lens var.Makinenin lcd'sinde daha hoş gözükürken bilgisayara attığımda aşırı kalitesiz gözükmekteler.RAW+Fine kalitesinde çekiyorum yaklaşık 12mb boyutları oluyor ama göze hoş gelmiyor acaba makine ve lensten kaynaklı mı yoksa ben mi çok yeteneksizim?



  • %99 siz çok yeteneksi.... bilgisizsiniz demek daha doğru olur. Çünki bilmediğiniz şey hakkında yeteneğiniz olup olmadığını da bilemezsiniz. Önce aracı verimli kullana"bilmeyi" öğrenmeniz gerek ki ondan sonra yetenek var mı yok mu görebilesiniz. Araba kullanmayı bilmeden "Ben F1 pilotu olmak için çok mu yeteneksizim" gibi bir şey...

    Ayrıca öyle bir şey taşıyacağınıza 500 TL'lere falan Olympus PEN E-PL3 , P3 bulunabilir.

    Resimler çok kötü çıkıyor
    We are living like in a Dolce Vita by Paolo Bronzetti, on Flickr

    Bir de fotoğraf makinesinin ürettiği sonuç konusunda en iyi yardımı bize o sonuçları en uygun biçimde paylaşarak alabilirsiniz. Bir sayfa detaylı yazsanız da paylaşacağınız 2-3 fotoğraf ile göreceğimiz kadar kesin bir şekilde ifade edemezsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    %99 siz çok yeteneksi.... bilgisizsiniz demek daha doğru olur. Çünki bilmediğiniz şey hakkında yeteneğiniz olup olmadığını da bilemezsiniz. Önce aracı verimli kullana"bilmeyi" öğrenmeniz gerek ki ondan sonra yetenek var mı yok mu görebilesiniz. Araba kullanmayı bilmeden "Ben F1 pilotu olmak için çok mu yeteneksizim" gibi bir şey...

    Ayrıca öyle bir şey taşıyacağınıza 500 TL'lere falan Olympus PEN E-PL3 , P3 bulunabilir.

    Resimler çok kötü çıkıyor
    We are living like in a Dolce Vita by Paolo Bronzetti, on Flickr

    Bir de fotoğraf makinesinin ürettiği sonuç konusunda en iyi yardımı bize o sonuçları en uygun biçimde paylaşarak alabilirsiniz. Bir sayfa detaylı yazsanız da paylaşacağınız 2-3 fotoğraf ile göreceğimiz kadar kesin bir şekilde ifade edemezsiniz.



    https://www.dropbox.com/s/j13dypl7j6lpc2z/DSC_0101.dng?dl=0https://www.flickr.com/photos/158720866@N06/? atayım hocam buraya göz atarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss Ya Matilda -- 12 Ocak 2018; 14:37:19 >




  • Nette gordugunuz guzel fotograflarin cogu fotograf programlarinda duzenlendigi icin o kadar guzel.

    Sizin makinenizde sorun yok. Fotograf duzenleme konusunda biraz calisin.

    Ayrica 18-55 lens ile seyirlik bir goruntu icin, daha cok 35mm-55mm arasi cekim yapmanizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimler çok kötü çıkıyor
    Izmit Savas Gemisi by Ugurcan Yavuz, on Flickr

    Bu fotoğraf titremiş. Tripod yada sabit bir yere koyarak çekerseniz gece fotolarını net olurlar. Tripodsuz uzun pozlama çekimi için benim şöyle bir yöntemim vardır.

    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1341

    10 küsür yıl evvel kompakt makinamla bile bu yolla cam gibi fotolar çekerdim. Bu yöntem ile bu gece bile evin balkonundan pencereden sokak vs. ne görünüyor ise fotoğraflayarak çalışabilirsiniz.




  • Eskiden karanlık oda vardı şimdi dijital doğduktan sonra beyaz oda oldu fotoğraf programlarınada biraz yoğunlaşmalısın
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Kiss Ya Matilda kullanıcısına yanıt
    13 Saniye uzun pozlamayı gecikmeli+uzaktan kumandalı yapmadıysa dediğiniz gibi tripoda bağlı dahi olsa titretir,

    Bir ihtimal daha var o da gece karanlığında geminin üzerine otofocus yaptı fakat o karanlıkta a/f hata yapar, hele ki 18-55 gibi bir lensle.


    Arkadaşa tavsiyelerim ;

    1- Tripodda dahi olsa gecikmeli zamanlamalı çekim yapın, mümkünse onu da uzaktan kumandayla yapın, bu şekilde shutter buttona bastığınızda oluşacak titreme ve sarsıntıyı fotoğrafa yansıtmamış olursunuz, ayrıca zamanlama yaptığınızda önce ayna kalkar ardından belirlediğiniz süre geçince de perde açılır kapanır, ayna çarpmasından kaynaklı titremeyi de bertaraf etmiş olursunuz. Mirror lock up seçeneği varsa bu da direk bir çözümdür, ama uzaktan kumanda muhakkak olmalı.

    2- Gece çekimlerinde özellikle 3.5-5 kusur diyaframa ve vasat ışık geçirgenliğine sahip zayıfça diyebileceğimiz bir kit lens ile asla otofocusa güvenmeyin, manuel netlemeye alın, netlemenizi yapın sonra hem vizörden hem de ekrandan netlediğiniz yeri kontrol edin. Daha düzgün sonuçlar alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 13 Ocak 2018; 6:49:33 >




  • kurs@tz kullanıcısına yanıt
    Hocam elimdeki tripod da dandikhttps://tr.gearbest.com/tripods/pp_632536.html?wid=90 onun yerine başka bir şey alıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kötü fotoğraf çekiyorum" diyenler için ufak bir rehber hazırlamıştım:
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=36
    Bir de bonus:
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=1127
  • Sizden kaynaklıdır. Öncelikle diyafram, iso ve enstantene nedir onları iyice öğrenin. Ardından fotoğrafın nasıl kadrajlanması gerektiğini ve birkaç fotoğraf tekniğini öğrenin. Bol bol fotoğraf çekip hatalarınızı bulun ve kendinizi geliştirin. Ve ne çekeceğinizi tabiki bilin. Konunuz güzel değilse ne yaparsanız yapın fotoğraf da güzel olmaz. Önemli olan ortaya çıkan şey sonuçta
  • size tavsiyem ozturert hocanın yazıları çok dikkatli ve en az üç kez okumanızdır. İşin püf noktalarını anlatıyor,ayrıca (görüşlerine katılmasamda) ara sıcakları da ayrı bir keyif.

    Not : eğer yazılarına cevap yazacaksan türkçe dil kurallrına dikkat et. Kendisi bu konuda biraz hasastırda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.