Şimdi Ara

Renault, VW ve Tesla'ya rakip olacak bir elektrikli model geliştirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Firma, elektrikli ürün gamını özel bir model ile genişletecek.
    Renault, giderek yükselen elektrikli otomobil talebini karşılamaya hazırlanıyor. Avrupa'da günden güne daha popüler hale gelen elektrikli modeller, Fransız markanın en büyük gündem konusu olmuş durumda.

    Renault, VW ve Tesla'ya rakip olacak bir elektrikli model geliştirecek

    Şimdilik bünyesinde Zoe isimli modelini barındıran firma, çok daha kapsamlı bir elektrikli model ile piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor. Nissan'ın yardımı ile geliştirilecek bu model, Tesla Model 3 ve Volkswagen I.D. 3 gibi modellere rakip olacak.

    Üretilecek platform, Nissan ve üçüncü ortak Mitsubishi tarafından da kullanılacak. Renault'nun elektrikli otomobil bölümünün başındaki Emmanuel Bouvier, konu hakkında Automotive News Europe ekibine şu ifadeleri kullanmış:

    "Tüm segmentlere birer elektrikli otomobil yerleştirebileceğimiz bir ürün gamı üzerinde çalışıyoruz. Henüz Tesla ile kafa kafaya çarpışmamız pek mümkün görünmüyor ama planımızın pazar payından daha büyük bir yüzde almak olduğunu söyleyebilirim."

    Özellikle Nissan'ın Leaf modeli ile edindiği tecrübe, Renault'nun elini güçlendirmesinde yardımcı olacaktır. Bu iki firma hem daha az maliyetli hem de geniş bir menzil sunabilen elektrikli otomobiller üretebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel bir haber. Aslında araç türünden daha onemli bir sey var, şarj istasyonlari ve batarya kapasiteleri. Su an bildigim kadariyla Tesla model s 75 kwh civari bir batarya kullanimi veriyor. Monofaz dan sarj etmeye calissaniz 20 saatte anca sarj olur. Seviye 2 sarj istasyonlarinda 1.5 saat civari. Superchargerlarda 40 dakika. Ayrica bu supercharger sayisi da cok az.
    Uzun yola cikilacaksa işkenceye döner. 3 5 lira kar edecegim diye ugrasilmaz. Ama sehiricinde mantikli, her gün ise git gel, arada yan şehre git aksam garajinda sarjina tak. Onun harici bence su anlik gereksiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu defa sıvı soğutmalı batarya sistemi kullansınlar, zira rapidgate konusunu kısa vadede başka türlü çözemeyecekler.

    Bir de ProPilot'ın çok daha fazla geliştirilmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renodes

    Renola

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araç şu dünya konjonktüründe gereksiz enerji konusunda hala fosil ve nükleer yakıtlar muhtaç ve verimi düşük bence gelecek hibrit araçlarda olacak şimdilik onlarda alternatif yakıtlar kullanabilecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araç Türkiye’de olmaz. Ben sürekli uzun yol yapan birisiyim, ortalama 2-3 dakika da fullediğim depoyla kesintisiz 900 küsür km yol yapabilirim, elektrikli araç bana bunu sağlayacak mı ? Sağlarsa bile geneli ucube tasarımlı araçlar, Tesla Model S hariç tabii ki ancak şu id3 müdür nedir şahsi kanaatim berbat bir tasarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazara ve ihtiyaca göre araç üretecekler. Aslında elekteikliden önce dizel hibrid konusu da var. Renault dCi Powerful diye 2 piston supercharger bir motor geliştirdi. İleri de hibrid araçlarda kullanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLİO SYMBOL -- 11 Ekim 2019; 6:29:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.