Şimdi Ara

RENAULT TWİNGO ALINIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
16.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üniversiteye başlayacak kardeşim için araba arıyoruz.
    Deli gibi twingo istiyor vazgeçiremedik. Normalde 30-40 bin tl arası araba alıcaktık ama twingo çok istiyor.
    Diyeceğim şu ki 15-20 bin tl twingoya vermeye değer mi? Sanayide ki ustalarla kanka olur mu?



  • bence kardeşin doğru bir karar vermiş çünkü twingo çok sevimli tam bir genç arabası. alacaksanız üstü açılan yerine klimalısını alın bence. tabii bulabiliyorsanız (temizini bulmak zordur) hem üstü açılan hem de klimalı olanını bulmaya çalışabilirsiniz. üstü açılanından almayın dememin sebebi üstü açılanların genelde klimalısı az bulunuyor bu yüzden dedim. klima daha önemli bence.

    temiz bakılmış bir twingo sanayiyle dost etmez kesinlikle. 1.2 60 hp motoru az yakar fena da kaçmaz hani 2001 sonrası modeller 1.2i 75hp clio motorudur alabiliyorsanız o versiyonları tercih etmenizi öneririm daha iyidirler...
  • bence kardeşin doğru bir karar vermiş çünkü twingo çok sevimli tam bir genç arabası. alacaksanız üstü açılan yerine klimalısını alın bence. tabii bulabiliyorsanız (temizini bulmak zordur) hem üstü açılan hem de klimalı olanını bulmaya çalışabilirsiniz. üstü açılanından almayın dememin sebebi üstü açılanların genelde klimalısı az bulunuyor bu yüzden dedim. klima daha önemli bence.

    temiz bakılmış bir twingo sanayiyle dost etmez kesinlikle. 1.2 60 hp motoru az yakar fena da kaçmaz hani 2001 sonrası modeller 1.2i 75hp clio motorudur alabiliyorsanız o versiyonları tercih etmenizi öneririm daha iyidirler...
  • Evet hocam şirin araçlar.

    Ama kardeşim çok dengesiz olmaya başladı 200.000 km de ki twingo alınır mı?

    Şimdi de twingonun yanına honda pcx istiyor bana babam beetle almıştı hey gidi günler.

    200.000 km'de ki twingo alınır mı? Nelere dikkat etmemiz lazım?
  • Yaşına göre km normal ekspere sokacaksınız iyice emin olmak isterseniz reno özel servise gidersiniz kompresyon testi yaptırıp lifte kaldırtıp incelettirirsiniz onun dışında aracın içi gayet geniştir koltukları yatak olur cam tavanlısını bulursanız satarken zorlanmazsınız.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-cam-tavanli-twingo-alize-1.2-lpg-li-582239813/detay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GayrimeşruDanışmanıÖzgür

    Evet hocam şirin araçlar.

    Ama kardeşim çok dengesiz olmaya başladı 200.000 km de ki twingo alınır mı?

    Şimdi de twingonun yanına honda pcx istiyor bana babam beetle almıştı hey gidi günler.

    200.000 km'de ki twingo alınır mı? Nelere dikkat etmemiz lazım?
    2002 model twingo kullanıcısı olarak konuşayım; 200 bin km'de araç pekala alınabilir şuan trafikte 300 bin üstü twingolar bolca bulunuyor. Bakımlı olması şartıyla motoru sağlamdır, mekaniği sağlamdır. Aracı alırken motor takozlarına baktırın kopuk olmasın. Kronik sorun diyebileceğim motor arka takozunun kopması olur. Orijinal harici takoz çok fazla randıman vermiyor 10-20 bin km civarı gidiyor. Fakat takoz orijinal ise 80 bin km kadar ömrü var. Orijinal yerine yan sanayi almak bir süre sonra orijinal fiyatını geçiyor anlayacağınız. (Yan sanayi 150 lira, orijinal 688 lira) Bunun dışında bolca çıkma parçası bulunur fakat motor mekanik kısmı hariç iç aksamda çoğu parçanın üretimi yok o parça sorunu da yurtdışından gelen çıkma parçalarla çözülüyor. Facebook'taki twingo sayfalarına katılmadan, araştırmadan bir twingo almamanızı öneririm. Eğer bakımlı bulursanız gerçekten üzmez ama hor kullanılmış bir twingo her araçtaki kadar üzebilir.

    Onun dışında ben benzinli kullanıyorum, karma tüketimim 6.80 litre. İç hacmi geniştir baş diz mesafesi iyidir binmeden önce bu ne derler sonra arabaya oturunca ne kadar genişmiş şaka mı? diye sorarlar istisnasız. Motoru Renault clio ile çok benzeşir fakat kafa yormak ne demek bilmeyen sanayi ustaları maalesef uğraşmak istemez. Eğer iyi bir usta bulabilirseniz sorun yaşamazsınız. Genellikle küçük şehirlerde usta sıkıntısı oluyor. Çoğu problemi de fan kulübü üyeleri birbirine danışarak çözüyor. Tekrar belirtiyorum bakımlı bir araç almazsanız, düzgün usta bulamazsanız arabadan soğutur adamı. Eğer düşündüğünüz araçlar varsa ilanını bana atarsanız değerlendiririz.
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.

    Kardeşim 195 sıkıntı yaratırmı?
  • bolca 1.90 üstü kullanıcısı var hiç sorun olmaz.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    [
  • alınır mı bilmem ama biraz güvensiz bir araç gibi geliyor bana. ufak olmasından mütevellit. hava yastıkları var mı bilmiyorum fakat kardeşinizin yaşının genç olması, muhtemelen ilk aracı olması sebebiyle Allah korusun ufak tefek kazalar yapması durumunda bile sıkıntı çıkabilir. Daha güvenli bir şey bakmanızı tavsiye ederim.
  • iyi bakıldıysa neden alınmasın ki? kaldı ki 200 bin altı twingo'da pek kalmadı zaten.

    bikaç tüyo vereyim;

    1- 99 model ve üzeri öneririm. 99 yılında twingo makyajlandı. ön konsol filan değişti daha albenili oldu. çift hava yastıklı bulmaya çalışın.
    2- twingo öyle ilginç bir arabadır ki içi çift kişilik bir yatağa dönüşebilir. ciddiyim. ayrıca bir takım filmler çevirmek için fena araba değildir e genç adam sonuçta genç adama böyle arabalar lazım gelir
    3- bunların 2001'e kadar anahtarları kızıl ötesi sistem immobilizer mı ne vardı, bazen anahtar saçmalayıp hata verebiliyor. buna dikkat edin. tamiri biraz masraflıydı ama çok öncedendi tabi artık anahtar teknolojisi gelişmiştir ucuza halledilir sanıyorum. anahtarı clio symbol anahtarının ışıklı ve gri renk olanıdır.
    4- bir twingo'nun kliması olup olmadığını anlamak için en iyi yol, eğer araçta torpido gözü kapaklıysa klima yoktur. torpido gözü kapaklı değilse ve torpido gözüne pek benzemiyorsa klimalıdır. zaten panelde de ac tuşu olur klimalılarda oradan da anlayabilirsin.
    5- frenleri zayıftır. fazla gazlanacak bir araç değil. tek güvenlik donanımı 2 airbag.

    zamanında twingo'yu taaaam alıyordum ki, son anda direkten döndüm. ama hala aklımdadır. çok araştırdım. buluşmalarına gittim. bir gün mutlaka alacağım eve ikinci üçüncü araç olarak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 18 Temmuz 2018; 17:45:48 >
  • üstteki üyenin de dediği gibi 99 model üstü almanızı tavsiye ederim. Makyajın yanı sıra ısı ve ses yalıtımında da gelişme olduğu söylenir. Elektrikli direksiyona sahip olması genelde dışarıdan korkutucu gelir arıza verir vs diye ama hidrolik direksiyonlu araçlarda hidrolik sistemleri arıza verebilirken twingo'nun elektrikli direksiyonunda şu ana kadar herhangi bir arıza görülmemiş. Karşılaşılan tek sorun orijinali 80 lira olan kilometre kaptörünün bozulabilmesidir.(sık bozulan bir şey değildir yalnızca ihtimal) bu bozulduğunda direksiyon belli belirsiz sertleşir/yumuşar, hareket halinde hız göstergesi sıfır gösterir. ufak olan kaptörü değiştirip sorunsuzca binersiniz. Zaten kronik sorunu çok fazla olan bir araç olsaydı bu kadar seveni, kulübü olmazdı diye düşünüyorum. Arka koltuklarını tamamen yatırıp doblo tarzı bir bagaj elde edebilirsiniz. Bu şekildeyken çamaşır makinesi bile sığıyor(gerçek). Şehiriçi için üretildiğinden vites aralıkları da çok kısadır. Kullanımınıza göre değişir ama 40'la giderken bile 5. vitese attığım çoğu zaman olmuştur tabi devirinde atarsanız 70 - 80'dir normali. Aslında az yakmasının en büyük sebebi vites aralıklarının kısa oluşu. Bir de benzin alırken, aracı yıkarken, kırmızıda beklerken... sürekli yanınıza gelirler meraklı meraklı sorarlar "kaç yakıyo bu?" "vaay içine bak ne kadar geniş" "üstü de mi açılıyo bunun ya?" "aslında tam keyif arabası hee" bu tarz cümleler kurarlar mutlu olursunuz.

    övdük parlattık şimdi de objektif olmak adına kötü yönlerinden bahsedelim.
    ESP'yi geçtim araçta ABS bile yoktur. Güvenlik donanımı olarak sadece aktif gergili(kaza anında gerilen) emniyet kemerleri ve 2 tane airbag'i bulunur(yolcu + sürücü). Frenleri düşük hızda iyi olsa da yüksek hızlarda kesinlikle güven vermez. Daha önce de söylediğim gibi şehiriçi için üretildiğinden uzun yolda insanı yorar. Bel ağrısından vs. bahsetmiyorum koltukları rahattır ama gerek vites aralıkları gerekse performansı anlayabileceğiniz üzere düşük oluşundan dolayı bunu söyledim.

    kronik sorun diyebileceğim bir şey daha varsa o da iç aksam plastiğidir. Her araçta olduğu gibi twingolar da güneş altında kalmaktan nasibini fazlasıyla alır. Yıllarca güneş altında kalınca orasını burasını sökmeye kalktığınızda belli başlı parçalar elinizde kalabilir bisküvi gibi dağılabilir. Örneğin 2 adet hoparlör kapağı vardır bunlar yıllarca direktman güneş aldığı için "dur bakayım hoparlörleri neymiş" diye açmaya çalışırsanız çatır çutur dağılır. ama yenisi bulunur çifti 100 liradır mesela. belli başlı böyle parçalar var ama her tarafı böyle algısı oluşmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 18 Temmuz 2018; 18:30:36 >
  • Aldınız mı hocam aldıysaniz yorumları bekliyoruz
  • Bende merak ediyorum yakıt tüketimi nasıl?
  • Enteresandir ilk defa bir marka model yorumlanirken yakitindan bahsetmemisler. Tüpte ne yakar acaba?
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    şehiriçi 7.5/8 litre, şehirdışı 5.5/6 litre benzin tüketir. bu değerleri 1.25 ile çarpın bu da lpg tüketimidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 8 Mart 2020; 20:22:49 >
  • Bence kardeşin sizden daha iyi arabadan anlıyor.. Twingo öğrenciyi bırak herkese on numara gelicek bir arabadır..

    Temizi üzmez sorunsuz dur usta dostudur parçası tamiri ucuz basittir.. Yurtdışı dahil Türkiye dede twingo nun kendine ait kemik bir müşteri kesmi vardır güzelde prim yapar..

    Bakımı yalıtımı söylemiyorum zaten.. Altını kalın kalın çiziyorum temizi için diyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.