Şimdi Ara

Renault Megane mi Skoda Octavia mı Peugeot 508 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
7.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konular arası intersepşın yaşayarak en sonunda şu iki araba arasında kaldım. birisi 1.5 DCi 2016-2017 icon paket Skoda ise 2016 model Style CR

    Megane'nin bagaj ağzı genişliği korkutuyor iken Octavia'nın kuru DSG'si korkutuyor. İkisinde de 200.000 KM'yi devirmek istediğimden dolayı bir parça kararsız kaldım.

    Araçlar hakkında bahsederken KM-Yıl ve tramer kaydı bir kriter olmadığından da bahsedeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 19 Şubat 2019; 20:42:43 >



  • megane daha yakışıklı daha donanımlı daha oyuncaklı bence edc de sorunlu dsg de octavianın megane a göre tek üstünlüğü genişlik ve kullanışlılık olur yerinde olsam megane tercih ederdim
  • Megane'ye binmedim fakat forumlarda baya bir kronik sorun oldugunu duydum.Octavianin eksileri cidden yalitimi kotu ve arkasi gelebiliyor bazen sert girerseniz.Artilari genis kullanisli style paket alacaginiz icin guzel bi-xenonlari var.2 elde bej ic doseme tercih ediliyor ama bakimi zor.
  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt
    Kronik sorunlarına baktım biraz fakat çok fazla göremedim. Octavianın yalıtımı Superb'den sonra gerçekten o kadar kötü gelir mi? Superb'de bej döşeme kullandığım için bej alacağım. Sadece Megane'da siyah tonlu döşemeden alacağım fakat çok değişeceğini sanmıyorum.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Sınıf farkı olacağı için illa ki bir Superb konforunda yalıtım beklemeyin hocam. Zaten o kadar yalıtım olsa bu sefer superb satamaz. 2 araç ile de çok uzun süreli kullanım yapacakmışsınız bence yedek parça açısından da ustası açısından da daha avantajlı olan megane ı tercih ederdim. Şimdilik kronik sorunları pek çözülememiş olsa bile 2-3 seneye bu aracın her bir detayı çözülmüş olur.
  • Ben megane kullanıcısıyım 2016 sedan dci edc icon.Kullandığım en sorunsuz araç.Daha önce astra,focus,QQ ve primera kullandım.Hepside sıfır alındı.

    Aracın eksileri

    -Bagaj ağzı dar.

    -Arkası fazla basık.

    -Görüş açıları sıkıntılı.

    Son olarak ha edc,ha dsg aynı sistem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Bir de son sorum şu, biraz taşlı-topraklı yollarada gideceğim(Çankırının köy yolları gibi ). Megane'da veya direk C sınıfı bir araçta sıkıntı çıkar mı? Superb'in yerden yüksekliği sanırsam iki arabadan da yüksek olduğu için sıkıntı çıkartmıyordu ama iki arabada biraz alçak.
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    İlk ikisini incelerken ben de farkettim, fakat 3.sıkıntının çok problem olabileceğini sanmıyorum. EDC-DSG aynı sistem demek doğru mu bilmiyorum. İnternette EDC-DSG kullanıcı sayısı eşit miktarda olduğunu düşünüyorum fakat DSG'nin sorun çıkarttığı postları EDC'den fazla gördüm(EDC'nin sıkıntı çıkarttığını bilmiyordum internette derin araştırınca buldum, DSG iki adet tanıdığımda problem yaptı)
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Forumdan hemşerim çıktı ya daha ne olsun. Valla hemşerim ikisi de alçak köye de vuracağım dersen eski kasa yı boşver ama yeni kasa duster al daha iyi. Bagaj dert olursa port bagaj kullanırsın mis gibi. Girmediği çıkmadığ yer kalmaz. Geçen eylül de mantara gittim çerkeş ışık dağına çamurda battım duster 2 çeker birde aldı çıkardı valla birde güzel lastik takarsan on numara araç yenisi.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Herhalde şehir ve forum üzerinde soyum dışında ilk gördüğüm hemşerim . Sanırsam yerden yüksekliği yeter. Zaten o kadar ağır yollara girmiyorum köyünde toprak yolu bakımlı sıkıntı çıkartmaz. Duster'ın yeni kasasını alsam adı çıktığı için insanlar dacia mı almış o paraya A3 alırım diyenler çıkacağı için uğraşamam. Şu Octavia ile Megane arasında kalmış durumdayım ve iki arabada birbirinden güzel birbirinden farklı hatalara sahip(şanzıman dışı) hangisi bilemedim.
  • megane daha yeni bir kasa. octavia da ise kasa değişimi yakındır. octavialarda genelde şirket, filo araçları falan çok fazla. sonuçta ikisi de güzel araba. hangisi kelepir ve orjinal denk gelirse.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    İkisi arasında kalmış isen kesin mesane derdim skoda ya Çankırı da bakacak adam yoktur hocam bu da bir gerçek sen uzun süreli kullanacaksın Çerkeş te bile reno ya bakacak adam var. Ama milletin dediğini boşver şimdi 100 bine yakın bu 2 araca vereceksin yine aynısını diyecekler. Hem sen de diyeceksin ki tamam sen a3 al bende duster kim dağa tırmanacak hadi de

    Mesela bizim kangoo var artık değiştir diyor bende bu meblağ lara bakıyorum valla octavia station wagon 4x4 Nile baktım ama gönlüm duster dan yana onu alamazsak kangoo yine bu araçlar bizim yollara hiç gelmez ne kadar bakımlı olursa olsun Kızılcahamam ı geçtikten sonra en bakımlısı bile Ankara'nın sokağı kadar iyi değil maalesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    A3 vardı araç tık etmedi . Çankırı yollarında Ankara sokaklarında her yerde çalıştı. Megane'ın bu bagajı biraz sıkıntı olabilir. Mesela yerler arası iş için giderken All-in-One printer'lar var neredeyse tamamen kare ve megane'ın bagaj eşiği girmesine zor yeter gibi duruyor. Bu durumdan korkuyorum. Octavia'da bakılacağı zaman çıkartacağı masraflarda korkutuyor. Aylığın ne olursa olsun emeklilik zamanı gelecek 50.000 KM'deki aracı 200.000 KM devrilecekse emekliliğe kadar yolu var. Emeklilikte 6 ayda bir 1800 vermekte acıtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 15 Şubat 2019; 20:50:16 >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Her birinden orjinal ve kelepir olanları seçtiğimde arada kalmam yüzünden konuyu açtım. Yoksa 3-4 aracı ilânların doyurucu olmaması sebebiyle elemek zorunda kaldığım oldu.
  • 200.000 km dediğiniz için benim tercihim Megane olurdu, motoru çok atik olmasa da sonuçta dci.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    DCi-TDi ömür farkı nasıl olur? Çok hızlı kalksa ne olur kalkmasa ne olur sonuçta İstanbul trafiği içinde 120'nin üstüne çıkılacak otoban sayısı çok azaldı.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Hocam inanın tam olarak bilmiyorum. Şu an kullandığım şirket aracı 1.5 dci edc clio. Daha önce dsg de kullnadım. DSG bariz daha iyi edc den ancak edc daha sorunsuz. E zaten dci motorun bayağı sağlam olduğunu biliyoruz. O yüzden benim tercihim edc + dci olurdu. Bir de Renault kendine has bir marka. Skoda ise Vw çatısı altında.

    Bu iki seçenek dışına çıkabilecekseniz CDTI da önerebilirim kullanıcıları memnun diye biliyorum. Excelance donanım led matrix li bir araç alınabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    A3 vardı araç tık etmedi . Çankırı yollarında Ankara sokaklarında her yerde çalıştı. Megane'ın bu bagajı biraz sıkıntı olabilir. Mesela yerler arası iş için giderken All-in-One printer'lar var neredeyse tamamen kare ve megane'ın bagaj eşiği girmesine zor yeter gibi duruyor. Bu durumdan korkuyorum. Octavia'da bakılacağı zaman çıkartacağı masraflarda korkutuyor. Aylığın ne olursa olsun emeklilik zamanı gelecek 50.000 KM'deki aracı 200.000 KM devrilecekse emekliliğe kadar yolu var. Emeklilikte 6 ayda bir 1800 vermekte acıtır.
    Bagat sıkıntı ise aslında otomobil ruhsatlı ticari baksan daha iyi değil mi? Courier var Kangoo var doblo var daha iyi iş yapar. Hem uzun süreli olarak da düşündüğümüz de kolay kolay seni üzmezler. Olmadı bir tane yazıcıyı al yükle arabana buyruğa veya maise getir, test aracına yükle alıyor mu almıyor oradan net bilgi alırsın. Printer olarak da ortalama boyutta birşey al ki ona göre hareket edersin sonra küçük bir printer ile deneyip pişman olma.

    Zaten işin için emeklilik girince kuş gibi maaş alacaksın onuda arabaya yatırma bence oyuncağı çok gibi görünse de bu kadar çok satan araç yarın birgün yas sanayinin suyunu çıkarır uyguna halledersin.

    2018 İLK DOKUZ AY rakamlarını buldum.

    Renault Megane Sedan 23.522 ///// Skoda Octavia 5.366

    bu bile parça sıkıntının olmayacağını ucuza alacağını gösterir hocam.




  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Hocam belirtmemişim işi siz bir parça yanlış anlamışsınız. Ben aile için alıyorum fakat yılda 1-2 kez iş amacıyla bir yerdeki departmandan işte monitörü sıkıntılı diye benim çalıştığım departmana götüreceğim. Hani iş için araba alacak olsam zaten on tane farklı şey alırım. Printer olarakta zaten büyük bir şirket olduğu için öyle bir printer zorunluluk halinde.
  • Hocam neden D sınıfı 2013+ model otomatik 508 almiyorsunuz ?
    Ses yalıtımı, malzeme kalitesi ve konforu megane, skoda ile karsilastirilamaz. 1.6 e hdi yari otomatik ama yine seri bir araç. İkinci el dolu paket düşük km 100 bin den aşağı bulursunuz herhalde.

    Edit: hatta blue hdi 1.6 lar tam otomatikmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 15 Şubat 2019; 21:44:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.