Şimdi Ara

Renault Captur Şamandıra Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2. kez aynı sorunu yaşadığım için sizlerden bilgi almak istedim.
    2 kez 2 farklı istasyondan 100’er TL motorin almama rağmen yakıt göstergesi yukarıya doğru yerinden bile oynamadı.Ama aşağıya doğru tüketimi gösteriyor.Konuyu araştırdığımda sorunun, kuvvetle muhtemel şamandıradan kaynaklandığı belli oldu.Aklıma takılan bir kaç sorum olacak.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1- Şamandırayı değiştirmeden, daha basit bir işlemle bu sorunu çözme şansım var mi?(kısa devre, depo boşaltımı vs)
    2-Captur şamandırası ile diğer Renault modellerinin(Clio, Symbol) şamandıraları aynı mıdır?
    3- İnternette 3,500 liradan, 300 tl’ye kadar değişik fiyat skalası mevcut.Orjinal parça mı seçmeliyim, yoksa muadili bir parça da olur mu?
    4- Şamandıranın tamiri olur mu, olursa ne kadar sağlıklı olur?
    5- Captur’un şamandıra kapağı koltuğun altında mıdır, yoksa yakıt deposuna yakın bir yerlerde mi?(Yakıt deposuna yakınsa tamiratı çok zahmetli oluyormuş)

    Kısaca bilgi almak istediğim konular bunlar.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum







  • Yardım edecek birisi var mi?
  • Captur hakkında bilgim yok fakat şamandralar takılı kalabiliyor. Kontak açık yakıt almış olabilir misiniz? Alttan bir darbe falan da almış olabilir, fiş geçirmiyor olabilir. Yani öncelikle sökmenizi tavsiye ederim parçayı almadan. Koltuğu yukarı çekin, bir kapak varsa ordan sökülür. Eğer yoksa alttan yakıt deposunun sökülmesi gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 7 Ağustos 2020; 12:39:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Josepth

    Captur hakkında bilgim yok fakat şamandralar takılı kalabiliyor. Kontak açık yakıt almış olabilir misiniz? Alttan bir darbe falan da almış olabilir, fiş geçirmiyor olabilir. Yani öncelikle sökmenizi tavsiye ederim parçayı almadan. Koltuğu yukarı çekin, bir kapak varsa ordan sökülür. Eğer yoksa alttan yakıt deposunun sökülmesi gerekir.
    Evet babam jest olsun diye yakıt doldurayım demiş ancak araç çalışırken almış.Ondan sonra düzelmedi araç.Bununbir çözümü var mı ki?
  • Yakıt alırken anahtarı kontaktan çıkarıyor musunuz
  • SEMOZA45 kullanıcısına yanıt
    Zamanla kendiliğinden düzelecektir. Düzelmezse kutup başını çıkartıp deneyin hocam.
  • Tekrar kontak kapali yakit alin veya teybin acilis kodlarini biliyorsaniz aku kutup baslarini söküp takin.
  • servise gidin ekrana bi reset atsınlar düzelir. 2012 üzeri renault&dacia araclarda depoya pompa attıktan sonra yakıt koymaya devam edince oluyor. bende 2013 sandero stepway 0.9 var. 50lt depo 58lt yakıt koyunca full göstermedi servis 5dk reset attı düzeldi.
  • Kontak kapalı yakıt aldım yine düzelmedi.Akü kutup başını söküp tekrar deneyeceğim.Cevaplar için herkese teşekkür ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEMOZA45

    Evet babam jest olsun diye yakıt doldurayım demiş ancak araç çalışırken almış.Ondan sonra düzelmedi araç.Bununbir çözümü var mı ki?

    Alıntıları Göster
    ben de yeni captur aldım aynı sorun başıma geldi %90 anahtar takılıyken yakıt almaktan kaynaklı..Birisi aracın arkası yokuşta kalacak şekilde birkaç saat park etmeyi söylemişti.
  • servis kalibrasyonunu yapıyor. değişim ve ya tamir gerekecek bir durum olduğunu sanmıyorum renault grubu araçlarda kart yuvaya takılı yakıt alınca oluyor.
  • Akü kutup başını çıkartıp tekrar takınca sorun düzeldi.Radyo kodunu girdim işlem tamamlandı.Fikirlerini esirgemeyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.