Şimdi Ara

Renaissance Heroes Rehber ( Yeni Soluk MMOFPS )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu konuda sizlere Türkiye'de ArkArena tarafından 2013 Nisan ayında kapalı beta ile yayınlanan ve şu an açık beta döneminde olan, hızlı ve dinamik oynanış yapısı ile fantastik bir MMOFPS olan Renaissance Heroes hakkında bir rehber sunacağız.


     Renaissance Heroes Rehber ( Yeni Soluk MMOFPS )


    Renaissance Heroes Tanıtım Fragmanı


    ]



    Oyunun sitesi ve İndirme adresi










    Son yıllarda görmeye alışkın olduğumuz çağımızın silahlarıyla donatılmış oyunların aksine Rönesans dönemine ait barutlu tüfekler, uzun menzilli oklar ve yakın dövüş silahı olarak kullanılan topuzları barındıran oyun, bizlere oldukça farklı ve eğlenceli bir deneyim yaşama şansını sunuyor.

    Eski ve tecrübeli oyuncuların çok iyi bildiği Quake'e ve Unreal Tournament’a birçok yönüyle benzeyen oyun da zeminden can, zırh ve cephane gibi özellikleri toplayıp karakterimizin özelliklerini arttırmamız mümkün. Oyunda şu an 8 farklı karakter bulunuyor ve her birinin kendine özgü hikayesi ve özelliği mevcut. Hamamları, sarayları, villaları, kütüphaneleri, Türk motifleriyle döşeli küçük haritaları ile aksiyonun hiç bitmediği Renaissance Heroes, Unreal Engine 3 motorunun gücünü de arkasına alarak oyunculara görsel anlamda tatmin edici kaliteye sahip grafikler sunuyor.

    Oyundaki ara yüzlerin basit ve anlaşılır olması, karakterimizi ve silahlarımızı çabucak ayarlayıp eğlenceye atılmamızı sağlıyor. Silahları güçlendirme seçeneği de bulunan oyunda, silahlarımızı silah geliştirme bölümünden herhangi bir sanatçıyı seçip güçlendirebilir ve ilginç bir sistem olan rüşvet sistemiyle sanatçıya rüşvet verip, güçlendirmenin daha başarılı olmasını sağlayabiliriz. Oyundaki görev ve başarı sistemi de oldukça gelişmiş ve görevleri tamamladıkça daha fazla bonus kazanma şansımız bulunuyor. Oyundaki başarı sistemiyle kendi başarı sıralamamızı ve oyundaki en iyi oyuncuların istatistiklerini görebiliyoruz.


     Renaissance Heroes Rehber ( Yeni Soluk MMOFPS )



    Oyun Modları


    Şu anda güncel olarak 6 farklı oyun modu oyunculara sunuluyor. Farklı mod türlerine göre değişiklik gösterebilen oyuncu sayılarında maksimum 6 vs 6’ya kadar çıkılabiliyor. Oyun modlarını biraz daha incelemek gerekirse; maç sonunda en fazla öldürme sayısına sahip olan takımın kazandığı ölüm maçı, arkadaşlarla birlikte oynanabilen bir oyun moduyken, rakip takımın merkezine girerek puan kazanılan “Hezarfen” gibi farklı ve eğlenceli modlar da mevcut. Ayrıca belirlenmiş bir noktayı ele geçirerek ve bir yandan da aynı bölgeyi ele geçirmeye çalışan rakip takımla savaşarak oldukça hareketli ve zevkli “Hakimiyet” adında başka bir oyun modu da bulunmakta. Bayrak ele geçirerek puan kazanılan “Kaptı Kaçtı” gibi farklı bir oyun modunun yanında, rakibinize meydan okuyabileceğiniz “Düello” modu ve herkesin tek olduğu ölüm maçı da Renaissance Heroes’un diğer oyun modlarından.
    Oyundaki farklı özelliklerden birisi de Nispet sistemi. Bizi çok eğlendiren ve rakibi de bir hayli sinirlendiren bu sistem oyuna çok iyi işlenmiş durumda. Rakip oyuncuyu öldürdükten sonra Z tuşuna basarak uygulanan sistemde, nispet yaparken ölmezsek ve nispet başarılı olursa karakterimiz ekstra can, zırh veya cephane gibi özellikler kazanıyor. Ve bu özellikler de hayatta kalmamızı birinci dereceden etkiliyor.


    Oyunun Farklı Yönleri


    Görmeye pek alışık olmadığımız, FPS oyunlarında bir yenilik olan Gazap modu ise dengeleri değiştirecek şekilde tasarlanmış. Bu moda sol alttaki Gazap barının dolması halinde hiç bir tuşa basmadan girebiliyoruz. Gazap barının dolması için art arda ölmemiz ve takımımızın kaybediyor olması gerekmekte. Gazap moduna girdiğimizde silah hasarı, can, zırh ve hareket hızı gibi özelliklerimizin limitleri oldukça yükseliyor fakat bu mod sınırlı bir süre içinde geçerli. Maç sırasında silah güçlendirmek için ekstra malzemeler kazanmamız da mevcut. Bu malzemeleri kazanmak için rakibin üstüne zıplayarak öldürme, bomba ile öldürme veya maç sırasında bir görevi tamamlama yolu ile kazanabiliriz.


     Renaissance Heroes Rehber ( Yeni Soluk MMOFPS )




    Karakter Rehberi


    Her karakterimizin kendine özgü bir hikayesi ve oynanışa etki eden bazı yetenekleri var. Oyundaki karakterlerin yeteneklerine ve hangi alanda uzman olduklarını anlamak açısından önemli detaylara bir göz atalım.


    Rossi



    ''Rossi 23 yaşında, hem genç hem de yakışıklı bir savaşçı. Kendisi Da Vinci’nin bilinmeyen öğrencisi ve rahmetli hocasının rüyasını gerçeğe dönüştürmek için yola çıktı.''

    Rossi hocasının da öğrettiği gibi tam bir tüfek ustası. Kendisi tüfek saldırı hasarı bonusu ve daha fazla cephane taşıma gibi özelliklere sahip. Bu iki yetenek birbirini tamamlıyor ve Rossi oyunda bulunan tüfekler ile kullanıldığına durdurulmaz bir canavara dönüşüyor.



    Medici



    ''Medici ismini oyunun hikasinden hatırlıyorsunuzdur. O kilise muhafızlarının şimdiki lideri ve tek amacı Da Vinci makinesini bulup dünyaya hükmetmek. Henüz 28 yaşında olması ise buna engel değil.''

    Medici liderlik rolünü fazlasıyla hak eden bir karakter. Tüm silahlarda arttırılmış atış hızı ve diğer karakterlere göre daha fazla başlangıç cephanesine sahip. Bu da demek oluyor ki eğer Medici’i seçtiyseniz sürekli ateş etmelisiniz. Medici’nin bu özellikleri savaş alanında daha fazla kalmasına yardımcı olurken, birebir savaşlarda atış oranı ile avantıjlı olmasını da sağlıyor.



    Bart



    ''Bart 64 yaşında olmasına rağmen henüz savaşmaktan vazgeçmemiş. Kendisi St. Gregory Manastırı’nın son muhafızı. Kilisenin etkisini kaybettiği bir zamanda kendinden geçerek Jaque isimli karakteri diriltmiş ve kafasına göre yol almaya başlamış. Da Vinci’nin makinesini ise kiliseyi eski haline getirmek için istiyor. Bart anlayacağınız üzere dinine oldukça bağlı biri.''

    Bart açıkçası birçok oynanış biçimine hitap eden bir karakter olmuş. Kendisi tüfek ile saldırdığında fazladan kritik vuruş kazanırken bunun yanında bir de yakından kullanılan silahlar ile daha fazla hasar verme gibi bir özelliğe sahip. Benim gibi yakın dövüş silahlarını seven biri için bu yetenek oldukça gerekli. Fazladan tüfek kritiği ise yine birebir mücadeler ile sıkça karşılaşan oyunculara rakibine daha fazla hasar vererek hayatta kalma şansı tanıyor. Bart bu sayede oyunu hızlı oynamayı sevenlere de oldukça hitap ediyor.


    Jaque



    ''Bart 400 yıl kadar önce barış kuvvetlerinde sıradan bir asker iken bir gün Bart tarafından diriltilerek savaşa mahkum ediliyor. Da Vinci makinesini mezarına geri dönebilmek için istiyor. Jaque kaba görünüşüne rağmen aslında duyguları olan bir robot.''

    Jaque arttırılmış defansı ve zırh puanı ile oyunun en sağlam tanklarından bir tanesi. Bu önemli yetenek sayesinde Jaque rakiplerine göre çok daha uzun süre hayatta kalabiliyor. Ben Jaque isimli karakteri bir yakın dövüş silahı ile oynamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu yüksek zırh ve defans size rakipleriniz arasına kolayca girme yetisi kazandıracakır. Jaque uzun süre hayatta kalabildiği için kalabalık çatışmalarda da her zaman takımı için bir artı oluyor.


    Barossa



    ''O kiliseden intikam almanın yollarını arayan muhteşem bir korsan. Da Vinci makinesini köle pazarında satılan arkadaşlarını kurtarmak için istiyor. Bu nedenle Barossa’yı az da olsa Spartacus’e benzetebilirsiniz.''

    Barossa gerçekten oynamaya değecek iki farklı yeteneği bünyesinde barındıran bir karakter. İlk olarak bu dev korsan headshot önleyici bir kaska sahip. Bu kask sayesinde oyunun en etkili ve sinir bozan silahı olan arbaletlere ve onları kullanan karakterlere (ilerde değineceğiz) karşı avantıjınız olmuş oluyor. İkinci güzel şey ise özel silahlar için arttırılmış hasar bonusu. Bildiğiniz gibi haritalarda bulunan sarı toplardan alırsanız limitli cephanesi bulunan bir özel silaha sahip oluyorsunuz. Genelde bazuka benzeri olan bu silahı kullanmayı seviyorsanız Barossa’yı mutlaka denemelisiniz.


    Aisha



    ''Aisha içimizden biri. Türk İmparatorluğunun yetiştirmiş olduğu en iyi ajanlardan biri olan Aisha, henüz 23 yaşında genç ve alımlı bir bayan. Özgürlüğünü elde edebilmek için Da Vinci’nin makinesini istiyor. Özgürlüğe olan inancınısı asla kaybetmemiş anlaşılan...''

    Aisha yani Ayşe şu an oyunun en çok tercih edilen karakteri durumunda. Şüphesiz ki bunun ilk sebebi karakterimizim arbalete olan sevgisi. Aisha arbalet ile daha fazla hasar verme yeteneğine sahip, bu da onu başarılı bir suikastçi yapıyor. Bir diğer özelliği olan bonus can puanı ile Aisha karakteri ‘’camper’’ dediğimiz FPS oyunların korkulu kitlesi olan ‘’pusucular’’ için biçilmiş kaftan. Eğer bu hızlı oyunda daha fazla taktik geliştirip tempoyu biraz yavaşlatmak istiyorsanız, Aisha tam size göre bir seçim.


    Alphon



    ''Alphon 40 yaşında. Kendisi dolandırıcılığı ve palavrayı seven bir kaşif. Da Vinci makinesini, Eden Bahçesini bulmak ve dünyaya kendini kanıtlamak için istiyor.''

    Alphon aslında oynanış olarak Jaque’e fazlaca benzeyen bir karakter. Benzer olarak Alphon da yüksek can puanı ve defans gibi özelliklere sahip. Aynı şekilde bu karakter de yakın dövüş için oldukça uygun. Uzun süre hayatta kalma yetisi ile Alphon rakiplerinin arasına kolayca girebilir ve onları etkisiz hale getirebilir.


    Sika



    ''Cumhuriyetçilere karşı savaşan, kilisenin yanına sığınmış simyacılardan. Simyacılar kilise için çalışageldiler ancak hiçbir zaman efsanevi Semender'e ulaşamadılar. Simyacı bir ailenin soyundan gelen Sika, DaVinci makinesini; Semender’i bulmak için istiyor. Fakat görünüşte henüz çocuk denebilecek yaşta yani 17 yaşında bir genç kız Sika...''

    Sika oynanış olarak tamamen hedef alma üzerine kurulu bir karakter. İlk yeteneği olan ‘’Arbaletle kolay atış’’ sayesinde arbalet kullanırken düşmana hedef aldığınızda hitbox dediğimiz hedef göstergesi hafif büyüyor. Tam bu sırada yaptığınız atışlar ile düşmanı kolayca vurabiliyorsunuz. Sİka’nın bir diğer özelliği ise Headshot atmanın yani kafadan vurmanın kolay olması. Masum güzelliğinin altında can yakıcı bir savaşçı bulunan Sika’da gizli silahlardan birisi.



     Renaissance Heroes Rehber ( Yeni Soluk MMOFPS )



    Artılar / Eksiler

    + Hem seslendirmeler hem de içeriğin tamamen Türkçe olması.
    + Ücretsiz olması.
    + Oyunda hiçbir şekilde hilenin bulunmuyor olmaması ve bunun getirdiği huzurlu bir oyun ortamı.
    + Tamamen kendine has bir tarzı olması, piyasadaki oyunlardan farklı ve dikkat çekici olması.
    + Oyunda bol silah seçeneği olması.
    + Seviyenin hızlı ilerlemesi ve üst seviyelerde ki çarpıcı silahlara daha erken sahip olunabiliyor olması.
    + Nispet sistemi ile rakibe tatlı sataşmalarda bulunabiliniyor olması.
    + Silahların oyunda ücretsiz olarak alınabilmesi, görev yaptıkça hediye olarak da gelmesi.
    + Silah satın aldığınızda siz oyunu oynamadığınızda, silah süresinin işlememesi. Yani bir hafta bile oynamasanız döndüğünüzde silah süresi kaldığınız yerden devam ediyor.
    + Altın (Gerçek para gerektiren) eşyaların fiyatlarının piyasadaki oyunlardan çok daha uygun fiyata satılması. Ve silahı uzatma opsiyonuyla diğer seferlerde %25 daha ucuza alabilme.
    + Oyunun sürekli gelişmekte olması ve dolasıyla daha fazla harita - silah eklenecek olması

    - 5, 6 seneden eski bilgisayarlarda çalışmayabilir.
    - Alışmak çok az vaktinizi alabilir ama alıştıktan sonra başından kalkmak istemeyeceksiniz.
    - Oyun daha betada olduğu için birkaç eksiği var, ama bu haliyle bile oldukça içerik var denebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Güzel bir tanıtım olmus oyunda saglam birşeye benziyor indirip deneyecegim eline sağlık hocam
  • Ellerinize sağlık, dh ahalisi ile maç atabilir kendi aramızda turnuva düzenleyebiliriz. :)
  • Belirtmeyi unutmuşum. Oyundaki nickim Princeps. Oyun içinde benimle irtibata geçebilirsiniz , birlikte oyunlar atabiliriz.
  • indireyim ben de, birkaç saate girebilirim sanırım eklerim hocam seni de.
  • pay2win mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özkan

    Belirtmeyi unutmuşum. Oyundaki nickim Princeps. Oyun içinde benimle irtibata geçebilirsiniz , birlikte oyunlar atabiliriz.

    Biraz önce hamamda kapıştık. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

    pay2win mi

    Sanırım free 2 play olup, pay 2 win olmaya en uzak fps bu Türkçe fpsler arasında. Elbette kostümlerden falan bir %5-%10 fark alırsın ama o kadar işte.

    Birincisi silahlarda 3-4 tane haricinde hepsi oyun parasıyla alınıyor. Parayla aldıkların da max 1-2 dmg daha yüksek vuruyor cidden.
    İkincisi aldığın silahlar, kostümler vs. sen oynamadığın zaman gitmiyor, süresi atmıyor diğerlerindeki gibi ve silah bitip yeniden aldıgında daha ucuz bir fiyata alma-uzatma seçeneği koymuşlar.
  • Oldukça iyi bir oyuna benziyor indirip hemen oynamalıyım! :)
  • 1 ay kadar önce oynadım. Oyun güzel ama pek sardığı söylenemez.
  • Oyundaki player sayısında gözle görülür artış var. Artık farklı oyun modlarından da odalar mevcut oyunda. Kaptı Kaçtı favorim
  • Emek harcanmış hakkını vermek lazım lakin oyun sıkıcı.Daha güzel oyunlara yönelmeleri lazım.Ava , Special Forces 2 , Warface , Planetside 2 varken şansları yok benim gözümde.
  • Bu arada bugün ya da bu hafta sonu diyim, oyuna başlamak için iyi fırsat, hem tecrübe puanı hem de oyun parası %15 bonusluymuş pazartesi sabaha kadar


    Bonus bilgisi
  • İki günden beri devam ediyorum. Oynadığım süre boyunca epey keyif aldım diyebilirim. Oynadığım eski MMOFPS türlerine göre çok daha farklı ve güzel dinamiklere sahip olduğu için RHO beni bunaltmış değil. Örneğin bir Arbalet kullanması o kadar keyifli ki elinizden bırakasınız gelmiyor.

    Ayrıca oyunda 20 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında devam edecek bir etkinlikte bulunuyor. Etkinlikte sıralamaya giren oyuncular sanırım oyun içi bir çok eşya kazanıp çeşitli eşyalar içinde çekilişe katılmaya hak kazanıyor. Konuyla ilgili detaylar aşağıda ki linkte bulunuyor.

    >> İlgili Link <<



    Son olarak Raidcall adresi açtım. Raidcall kullananlar burada denk gelip birlikte oynayabilirler. Raidcall ID : 6927653
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Çok güzel bir oyun kolay alışılabilecek ve sıkmayan bir oyun denemenizi tavsiye ederim :)
  • denemekten zarar gelmez videolardan izlediğim kadarıyla farklı bir atmosferi var
  • Güzel bir oyuna benziyor indirip denicem.
  • Oyun Çok güzel millet ben oynuyorum isteyen yüklesin, isteyen dedim ama düzeltiyim yükleyin deneyin gerçekten.
    İlk başta biraz kotu oynarsınız ama sonra sonra alışırsınız akarsınız resmen

    TAVSİYEM OLUR
  • Oyunu indirip denedim gerçekten cok hoş ve güzel bir oyun diğer FPS oyunlarından farklı yapısı var.
  • Oldukça emek harcanmış ve gayet başarılı bir çalışma olmuş Türkçe seslendirme özellikle :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.