Şimdi Ara

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma: Sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
10.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma: Sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu durduruldu



    Rekabet Kurumu yüreklere su serpen karar aldı. WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma kapsamında WhatsApp'ın kullanıcılardan hangi verileri alacağı, verileri nasıl işleyeceği ve verileri nasıl koruyacağı gibi hususlar incelenecek. WhatsApp'tan bilgi talep edilecek.



    WhatsApp sözleşmesini kabul etme zorunluluğu geçici olarak durduruldu



    WhatsApp, yeni sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların 8 Şubat 2021'den itibaren WhatsApp'ı kullanamayacağını açıklamıştı. Rekabet Kurumu, soruşturma tamamlanıncaya kadar bu zorunluluğun durdurulması kararı aldı. Bu karara göre Türkiye'deki kullanıcılar, WhatsApp'ın yeni sözleşmesini kabul etmese dahi Rekabat Kurumu soruşturması tamamlanıncaya kadar WhatsApp'ı kullanabilecek.



    Sözleşmeyi kabul edenlerin verileri korunacak



    Sözleşmeyi kabul edenler hakkında da karar alındı. Sözleşmeyi kabul edenlerin WhatsApp verileri, soruşturma tamamlanıncaya kadar eski koşullara göre kullanılacak. Yeni koşullardaki veri paylaşımı izinleri geçici olarak durdurulacak.



    Rekabet Kurumu, WhatsApp'tan talep ettiği bilgiler ile platformun yeni sözleşmesini inceleyecek. Türkiye'deki kullanıcıların veri güvenliği dikkate alınarak WhatsApp hakkında karar alınacak. Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinin ihlal edip edilmediği araştırılacak.



    Ayrıca Bkz.Facebook Türkiye’den WhatsApp güncellemesiyle ilgili resmi açıklama



    Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklama şöyle:



    "Rekabet Kurulu Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.



    Rekabet Kurulu’nun 11.01.2021 tarihli ve 21-02/25-M sayılı kararıyla, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğu hakkında Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC (hepsi birlikte “Facebook” olarak anılacaktır) hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla resen soruşturma açılmıştır.



    Bilindiği üzere, son günlerde, WhatsApp kullanıcılarına, WhatsApp kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncelleneceğine ilişkin bilgilendirme yapılmış, söz konusu bilgilendirmede kullanıcıların WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için WhatsApp verilerinin Facebook şirketleri ile paylaşılmasına onay vermeleri gerektiği, aksi halde 8 Şubat 2021’den itibaren WhatsApp’ı kullanamayacakları belirtilmiştir. Bu haliyle güncelleme, daha fazla verinin Facebook tarafından toplanmasını, işlenmesini ve kullanılmasını içermektedir.



    Alınan kararda ayrıca söz konusu uygulamalarının soruşturma sonucunda alınacak nihai karara kadar ciddi ve telafi olunamayacak zararlar doğurma ihtimalini haiz olduğundan 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesi çerçevesinde geçici tedbir alınması ve bu kapsamda Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar verilmiştir.



    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."




    Kaynak:https://www.rekabet.gov.tr/tr/Guncel/rekabet-kurulu-facebook-ve-whatsapp-hakk-14728ae4f653eb11812700505694b4c6







  • Ya bu kadar da rahat olmayın kardeşim. Adamların böylesine fütursuz olması mesele artık. Herşeye de FBI bizi mi takip edecek geyiğiyle bakmayın. Yarın birgün Whatsappdan satış yapmaya başlayacak adamlar, hem onlardan satın aldıkları kişisel verilerle bugün mal satmak için arıyorlar seni, yarın belki sana kredi vermeyecekler, üstelik güvenilirliği belirsiz verilerle, senin anlamsız iki geyiğin belki önemli bir işini engelleyecek. Gereksiz konuymuş, tamam adamlar senden gizli zaten yapıyordu bunu da artık ya verilerini paylaşmamı kabul edersin ya da kullanamazsın hadsizliğine de ayar vermezsen yarın bu devasa teknoloji şirketleri sana ne dayatacak bilemezsin. Şunu iyi anlamanız gerekiyor, bizim gibi sıradan vatandaşlar için bu trilyon dolarlık teknoloji şirketleri ve milyar dolarlık multi milyarder zengin iş adamlarına karşı tek güvencemiz devletler, devlet dediğimiz yapı normal yurdum insanlarında oluşuyor. Böyle durumlarda da işte vatandaşının hakkını hukukunu güvenliğini koruyabilecek tek yapı bunlar. Herşeyi bu kadar da hafife almayın, evet dünya saçma komplo teorileriyle dönmüyor ama eskiden anormal sayılan veri güvenliği meselesinin artık kullanıcıya dayatılacak konuma gelmesine de "dur orada birader" denmesi lazım.
    La ne büyüdü bu konu ya. Adamlar yıllardır bilgilerinizi alıyordu. Facebooktan tut Google instagram hepsi. Ücretsiz uygulamada ürün biziz. Bunu anlamayıp uygulamayı silenler komik duruma düşüyor. Aynı adamın telefonunda insta Facebook Google yüklü. Sesini çıkarmıyor. Bu medya ne garip bir şey. İnsanları nasıl yönetiyor

    Nihayet eli yüzü düzgün yerinde yazılmış bir yorum okudum şu forumda

    Aynen öyle arkadaşım, eskiden bu dayatmalara ses çıkaran bile olmazdı en azından şimdi hey noluyor birader diyen birileri var, bu da bir kazanımdır, faydası olur olmaz başka bir konu.

    Ama en azından ortaya konan tavrı önemsiyorum, gayet yerinde.

  • Yes yes yes
  • Harika, harika, harika
  • Kabul edenler nolcak?
  • En azından bir işe yaradıkları yer çıktı. Zırt pırt "Şimdi değil" demekten bıkmıştım.

  • Kabul edenlerle ilgili bir şey yok sanırım.

  • Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma: Sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu durduruldu
  • O kadar gereksiz bir konu ki.Durdursan ne olacak zaten adam herşeyi yapıyordu.Telefonda arkadaşla araba hakkınds konuşuyorum anında karşıma araba reklamı çıkıyor.

    Akıllı telefon kullanıpta gizlilik bekleyen insanların kafası da bir başka.
  • Sözünden dönsede sileceğim WhatsApp'ı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GwynBleidd48

    Kabul edenler nolcak?
    Bu hikayede yanan biz olduk..
  • Yeni sözleşmedeki veri paylaşımı kararı geçici olarak durduruldu. Buna sözleşmeyi kabul eden Türkiye'deki kullanıcıların verileri de dahil. Sözleşmeyi kabul edenlerin verileri, eski sözleşmeye göre kullanılacak.

  • Bence anlamsiz zaten uyuz oluyordum telegram kullanin.
  • La ne büyüdü bu konu ya. Adamlar yıllardır bilgilerinizi alıyordu. Facebooktan tut Google instagram hepsi. Ücretsiz uygulamada ürün biziz. Bunu anlamayıp uygulamayı silenler komik duruma düşüyor. Aynı adamın telefonunda insta Facebook Google yüklü. Sesini çıkarmıyor. Bu medya ne garip bir şey. İnsanları nasıl yönetiyor
  • Telegram kullanırım artık.
  • 8 Şubat 2021 olacak. Ocak değil
  • Ya bu adamlar zaten yopluyodu verileri bi degisiklik olmadi diyip uyariyi geri cektiler galiba yani yine toplanacak her halukarda
  • Yüreklere su serpen kısmına bayıldım 😂😂😂
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Herkez senin bildiklerini bilmiyor da ondan😃
  • kingsix K kullanıcısına yanıt
    Bende şunu anlamıyorum, tamam amerikan firmaları bilgilerimizi dilediği gibi kullanıyor da, Ruslar hiç böyle birşey yapmaz mı? Alasını yaparlar. Amerikalıların yaptıklarını bir şekilde tüm dünya öğreniyor ifşa ediyor. Ama rusların yaptıkları çok çok nadir ifşa oluyor. Bence bilinmeyen bilinen tehlikeden daha tehlikelidir.
  • Yeni şartları kabul edenler ve etmeyenler için Facebook’un, alınacak nihai karara kadar veri paylaşımını içeren yeni koşullarını durdurması istenmiş özetle.
    Sonuçta, adam şartlarını ortaya koyuyor ve kabul etmezsen uygulamayı kullanamayacaksın diyor haklı olarak.
    Bence yavaştan farklı mesajlaşma uygulamalarına yönelmeli şikayet edenler.
    Ben wp devam edeceğim sanırım.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.