Şimdi Ara

Rekabet Kurulu AralGame Hakkında Soruşturma Açtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://tr.ign.com/aral/73209/news/rekabet-kurumu-aralgame-hakkinda-sorusturma-acti

    Rekabet Kurumu, AralGame hakkında 'bilgisayar ve konsol oyunlarını yüksek fiyattan satışa sunduğu, ayrıca bunu birlikte çalıştığı firmalarla anlaşmalı olarak yaptığı' gerekçesiyle soruşturma açtı!

    Rekabet Kurumu'ndan yapılan resmi açıklama:

    Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Ticaret A.Ş.’nin dağıtımını yaptığı bilgisayar ve konsol oyunlarını yüksek fiyattan satışa sunduğu, ana oyun dağıtıcıları ile anlaşma/uyumlu eylem içinde olduğu ve nihai satış noktalarında yeniden satış fiyatını belirlediği iddası ile yapılan başvuruya ilişkin yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

    Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.02.2015 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak,

    - Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. A.Ş.,

    - Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. A.Ş.,

    - Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.,

    - Teknosa İç ve Dış. Tic. A.Ş. ve

    - Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş.

    hakkında soruşturma açılmasına, 15-08/108-M sayı ile karar verdi.

    Bilindiği üzere, 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklamaktadır. Soruşturma, bahse konu teşebbüslerin aralarında yaptıkları yatay ya da dikey anlaşmalarla veya uyumlu eylem halinde bilgisayar ve konsol oyunları alanında 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı.

    *Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

    edit: konuyu oyun haberleri kısmına açamadım bir türlü, o yüzden buraya açtım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokberkTunc -- 13 Mart 2015; 0:02:17 >



  • Iyi oldu kan emicilere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omg cidden mi lan fiyatlar ne zaman düşecek peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goblin Mind kullanıcısına yanıt
  • Harbiden gerçekse süper ya
  • Devletin uzun süreden beri yaptığı en iyi iş diyebilirim.Fakat anlamadığım nokta hem elektronik ürünlere anti-damping uygulatıyor zorla,hemde bu firmalara soruşturma açıyor.Komedi
  • Senin benim bizim spotçulardan aldığımız tüm oyunları Aral getirip dağıtıyor bu işten fazla para kazandığı için büyük firmalara oyunları 200 250 civarında gönderiyor açıklayabilmek için yat kalk dua et Aral a spotçular o veriyor dağıtıcı firrma
  • Kerem5466 K kullanıcısına yanıt
    Aral tamamen kam emici firmadır. Spotçulara bütün oyunları aral vermiyor kimisi yurt dışından almış bırakmış satmış piyasada dönen oyunlar. İsteyence 200 tl lik oyunu 70 liraya bile satabilirler ve bundan kar ede bilirler. Bknz:Bilkom Witcher 3. Aral ortalama olarak her oyundan yüzde 50 40 civarı kar ediyor ve sizler almaya devam ettikçe fiyatları bu oranda tutuluyor.
  • BrotherTwo B kullanıcısına yanıt
    Ben oyunlarımı genel olarak İstanbul spotçularından ve Sakarya Adapazarı ndaki spotçulardan alıyorum resmi olarak Aral dan oyun almıyorum fakat spotçular sayesinde öyle oluyor peki nereden alalım oyunları siz söyler misiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.