Şimdi Ara

Regülator tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde 106 ekran lcd, masaüstü pc, 1 laptop, çamaşır mak, bulaşık mak, kombi, 1600 watt ısıtıcı, klima ve ufak çaplı olarakta uydu receiver gibi irili ufaklı elektronik cihazlar var. Hepsi aynı anda açık olmuyor ama sanki hepsini aynı anda kullanıyormuşum gibi düşünün.

    Elektronik dalgalanmalardan korunmak için regülator almak istiyorum. kaç Kva almalıyım? Ne marka almalıyım? Kendim montajını yapabilirmiyim? Monofaz,trifaz,servo ne demek?

    Bilgili üstadlardan tavsiye bekliyorum.

    Bir Yerli markadan (Reklam olmasın diye marka adını vermiyorum) 10Kva için 450 TL fiyat aldım.



  • Marka verebilirsiniz reklamlık birşeyi yok. Markalar ve modeller üzerinde biz de sık sık tartışırız. LCD nin marka ve modeli veya çektiği enerjiyi vermeniz daha doğru olacaktır. Çamaşır bulaşık zaten pek değişmez. Bunun dışnda ana sigorta kaç amper? evinizin ilk girişindeki sigorta yani. ve eve kaç faz geliyor. Bazı evlere tek faz gelir bazı evlere 3 faz. Tek faz gelenlerde sıkıntı olur zaten genelde. Tüm cihazların kaç watt çektiğini öğrendikten sonra güç faktörüyle çarpıp kaç VA gereksiniminiz olduğunu öğrenebiliriz. Mesela su ısıtıcı 1600watt çekiyorsa 1600VAdır çünkü rezistif bir yüktür. Elektrik motorları ve bilgisayar gibi yükler (kapasitif, endüktif) reaktif güce neden olur. Bu sizin sayacınıza yansımaz ama trafoye ek yük oluşturduğunuz bilinir. Fabrika gibi büyük bir işletmeniz olsa birde reaktif sayaç konulur mesela. Çok uzattım :) Evinize 3 faz geliyor ve ölçüm yaptığınızda sabit bir değer görüyorsanız (günün farklı zamanlarında) regülatör yerine pc ve kombiye UPS almanızı tavsiye edebilirim o da kesintiler için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.