Şimdi Ara

Regülatör seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eve bir adet regülatör alınacak voltaj sorunundan dolayı.yalnız bu elektrik işlerinden hiç anlamam onun için yardımınız lazım
    1-Eskiden servo tabir edilen regülatörler vardı sanırım (bildiğimiz her yerde olan regülatörler) ama şimdilerde yeni modeller çıkmış mikro işlemci kontrollü vb. diyor) .Mikro işlemcili olanlarla eski tip (sanırım servo ) olanların farkı nedir?
    2-Hangisi daha iyidir?
    3-Bir ev için ne kadarlık bir regülatör gerekir ?Klima /tv/buzdolabı/fırın/tv/bilgisayar diğer beyaz eşya vb. cihazların olduğu bir ev için
    4-tavsiye edebileceğiniz bir marka varmıdır (istanbul avrupa yakasında ) ?
    5-Montaj sırasında dikkat edilecek bir şey varmıdır (monte ederken şunu şunu yapsınlar gibi) ?
    6-Eskiden bu regülatörlerden tak tuk ses çıkardı sanırım mikroişlemcililerdede bu gürültü varmı?regülatör kurulsun ben hiç başına gidip gelmiyim diyen bir kullanıcı ne tip bir model tercih etmelidir?

    Googla'da yaptığım araştırmalarda gördüğüm şey bu regülatörcü arkadaşların sitelerini yapan webmasterların kelimesi kelimesine birbirlerinden kopyala/yapıştır yapmış olduklarıydı

    cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    mikroişlemcili regülatör için bir link vereyim bakın zaten yazılanlar her yerde aynı

    http://www.servolt.com/micro_monofaze1.asp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 13 Ocak 2008; 11:40:58 >







  • arkadaşlar bu konuda banada yardımcı olurmusunuz?
  • Slm.

    Cevap verecek olmadığına göre ben cevap yazayım..


    İhtiyaç olan güç değerinin belirlenmesi: Regülatör seçimi yapılmadan önce aynı anda çalıştırılacak cihaz veya makinaların değerleri tespit edilmeli ve bunlar toplanarak ihtiyaç olunan güç belirlenmelidir.Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, elektrik motoru ile çalışan bazı makinaların ( bulaşık makinası, buzdolabı, klima, matkap, kırıcı-delici, hava kompresörü .. vb ) ilk çalışmada fazladan güce ihtiyacı olduğunun bilinmesidir. Fazladan ihtiyaç olunan bu değer, makinanın sürekli ihtiyaç duyduğu gücün % 30 ile %200 ü arasında değişmektedir. Bunu tespit etmek için çalıştırılacak makine veya cihazın ilk kalkış gücünün ( demeraj gücü ) iyi bilinmesi gerekir. Aşağıda bazı makinaların sürekli ihtiyaç duyduğu ve kalkış için ilave güç ihtiyacı yaklaşık olarak verilmiştir.


    Çalışma Gücü
    Buzdolabı 700 Watt
    İlk Çalışmada İlave Güç İhtiyacı (W)
    1400 Watt

    (Bugün ölçüm yapan priz ile buzdolabından çekilen watt değerini ölçtüm :İlk çalıştırmada 3-4 saniye içinde 727w sonra 72 w çekmeye başladı.ARÇELİK müşteri hizmetlerini servisi aramama rağman mail atmama rağmen hiç kimse ve forumdaki arkadaşlar dahil hiç kimse yardımcı olmadı bende kendim ölçtüm. Yani 727 wat demiraj gücünü bulmuş oldum.)

    Elektrik motoru bulunmayan bazı cihazlar ise kalkışta ilave bir güce ihtiyacı bulunmamaktadır. Bu cihazlar ve yaklaşık ihtiyaç duyduğu değerler aşağıda verilmiştir. Kat Kaloriferi ,Televizyon ,Bilgisayar v.b..

    Verilen değerler yaklaşıktır ve sizin cihaz ya da makinanızı temsil etmeyebilir. Doğru değeri çalıştıracağınız cihaz ya da makinanın teknik detaylarından almalısınız.
    Aynı anda çalıştıracağınız tüm cihazların demeraj değerlerinide hesaba katarak bir güç ( watt yada kilowatt ) değeri bulunur. Regülatör seçimi yaparken bu ihtiyacın % 20 fazlasını almak en doğru yöntemdir.
    Örneğin çalıştıracağınız tüm cihazların toplam watt değeri 2500 watt olsun. Bunu % 20 artırarak 3000 watt değeri bulunur. 3000 watt gücün VA değeri ise 3000/0.8 değeri ile bulunur ( 0.8 değeri sabit bir değerdir ). Bu işlemle 3750 VA = 3.75 kVA değeri bulunur. Bulunan bu değer sizin sürekli çalışma gücü 3.75 kVA olan bir Regülatöre ihtiyacınız olduğunu gösterir.

    (Bugün ölçüm yapan priz ile buzdolabından çekilen watt değerini ölçtüm :İlk çalıştırmada 3-4 saniye içinde 727w sonra 72 w çekmeye başladı.ARÇELİK müşteri hizmetlerini servisi aramama rağman mail atmama rağmen hiç kimse ve forumdakiler dahil hiç kimse yardımcı olmadı bende kendim ölçtüm. Yani 727 wat demiraj gücünü bulmuş oldum.) Ve geldi regülatör seçimi yapmayaihyiacın %20 fazlasını seçmek güvenlik katsayısını artıtır.727*1,2 = 872,4 watt yapar ve geldik VA değerini hesaplamaya ....
    872,4/0,8 = 1090,5 VA olduğunu bulduk. Demekki 2488 CNG A+++ Buzdolabı için 1090,5 VA REGÜLAÖTÖRE yani 1,5 KVA regülatör rahat işimi görür. Sizde bu şekilde diğer beyaz eşyalarınızı seçebilirsiniz..



    http://www.fotografarsivi.x10.mx/index.php?/page/regulator_secimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan3007 -- 20 Mayıs 2012; 13:10:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.