Şimdi Ara

Regulator

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar A++ Samsung buzdolabi icin 220 sabitleyen 1kwa regulator olurmu acaba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 26 Kasım 2022; 17:35:1 >



  • "1000kwa" yı sanırım yanlış yazdınız küçük bir enerji santrali kapasitesine denk gelecek bir değer.  

    Pobleminiz için "online ups" leri araştırabilirsiniz.


    1KVA, 2KVA, 3KVA... farklı kapasite seçenekleride bulunmakta.


    Örnek 1KVA :


    https://www.hepsiburada.com/tuncmatik-newtech-pro-ii-x9-1-kva-lcd-online-ups-tsk5303-p-BD804992

  • rafet32 kullanıcısına yanıt

    Evet yanlis yazmisim 1 kwa oluyor sanirim, online ups istemiyorum, bakim maliyeti oluyor onlarinda. Aku degisimi vb. Bana 220 de gelen voltaji sabit tutacak regulator lazim. Kombi icin baysallar marka aldim ama o 600w bir cihaz. Acaba 1000w olan buzdolabinin ilk kalkisini kaldirirmi.


    https://www.hepsiburada.com/powermaster-slim-1000-otomatik-1000-watt-voltaj-reglatr-1000va-kombi-reglatr-p-HBCV00001GUUNC?magaza=Arzu+Elektronik&url_src=and-product-detail




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 26 Kasım 2022; 17:34:7 >




  • Powermaster 1000 için aşağıdaki videoda kullanan birisi tecrübelerini paylaşmış. Çıkış voltaj değeri sabit 220 göstermesine rağmen farklı bir ölçü aleti ile 209V ölçülmüş, ürün kalitesi buna göre değerlendirebilirsiniz.


    Kalkış akımını karşılarmı bilemiyorum. Forumda çok önceleri verilen şu mesaj fikir verebilir. Mesajı yazan arkadaş buzdolabında denemediğini belirtmiş.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/30482082




    Bülent Gerenleryoutube
    Powermaster PWR-1000 Otomatik 1000 Va Voltaj Kombi Regülatörü ürün performansı ile ilgili kısa bir video umarım beğenirsiniz. http://hedefbilgitoplumu.com
    https://www.youtube.com/watch?v=WTYbJwzFuj4&ab_channel=B%C3%BClentGerenler




  • @rafet32 Unutulmayan o mesajın sırrı nedir aceba?


    Sayın konu @social Sahibi ben de 50liraya buzdolabı pazarlığı yaptığımı hatırlıyorum. Buzdolabından daha pahalı upslerin konuda konu olması neden? Tabi öğrenci buzdolapları için bu varsayım, belki de üst seviye bir cihazdan bahsediyoruzdur. Ama regülatör ya da ups ile korumayı im tavsiye etti?


    Buzdolabı elektronik devreleri zaten kendi regülatörüne sahiptir. BU gerilim kompresörde etkinse sadece, o da alternatif akım motorudur. Yani bir elektronik devre kadar hassas olmayacaktır, az miktar gerilim farklarından etkilenmeyecektir. Ama farklı bişiler var ve de ille gerilimin dalgalanmasından korunmak isteniyorsa varistör ya da kesici bir devre düşünülebilir. Buzdolabını komple durdurmaması için kısa süre kesme uygulanır.


    Diğer taraftan ek cihazlar arıza yapıp ya da devre dışı kalıp siz uzaktayken buzdolabını uzun süre pasif bırakıp içindekilerin bozulmasına sebep olabilir. Bu tip cihazlar ayrıca verimsizlik sebebidir enerji sarfiyatını arttırır ve kendilerinin de bir ömrü vardır.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam tam olarak sizi anlayamadim, 700tl lik bir urun, 20bin tl ye yakin fiyatlara alinan buzdolabini surekli dengesiz gelen santiye elektriginden koruyabilirse neden almayayim. Hakli oldugunuz nokta var tabi, uzun sureli evde olmadigimiz zaman cok oluyor. Ara cihaz bozulursa kotu olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 26 Kasım 2022; 20:50:54 >
  • rafet32 kullanıcısına yanıt

    Cikisinin zaten +-%10 oldugunu teknik sayfasinda paylasiyor urun ureticisi. Asil olan %2-3 cikis esnekligi veren cihazlardir. Ben ornek olsun diye powermaster linkledim. 2 ve 1 kw polat regulator siparisi verdim. 1kw lerin buzdolabine yetmeyecegi, 2kw olanlarin yetecegini ogrendim. Polat markada %2-3 cikis esneklik payi varmis.

  • @social şimdiden hayırlı olsun. Powermaster için çıkışın +-%10 dalgalanması katalogda belirtilmiş ama,cihazın üzerindeki ekrandanda düzgün şekilde gösterilmesi (aktif çıkış 209V iken cihazın size 220v göstermesi) ürün kalitesi hakkında fikir verebilir düşüncesindeyim.


    @karafetva Mesajın hiçbir sırrı yok. Sadece kalkış anındaki aşırı akım çekilmesine getirilen öneriye dikkat çektim.

  • rafet32 kullanıcısına yanıt

    Tabiki orda bir alicengiz yapmis firma, ben oncesinde Apc LS1500-RS 1500 VA Otomatik Voltaj Regülatörü almistim, bir sure kulandiktan sonra youtube da bu urununde hic bir halta yaramadiginin videolarini izledim ve kullanmayi biraktim daha dogrusu basir bir tv ye bagladim, urunun uzerinde giris cikis gostermedigi icin bir ise yariyormu bilmiyorum. Umarim yeni aldiklarin stabil calisir, ureticiyle konustum, urunlerinin cok kaliteli oldugunu soyledi. Hb uzerinden aldim

  • @rafet32 İilgili mesaj Tarihi : 18 Mart 2009 04:58:41 Unutulmadıysa unutulmamasının denk geldiyse de denk gelişinin mutlaka bir hikmeti vardır...


    @social Buzdolabını korumak yerine daha da zarar verirse ? Ayrıca koruma ne derece bir koruma? Buzdolabı fiyatının yüksek olabileceğinden zaten bahsettim ancak koruma sadece kısmi bir parçaya yönelik olacaksa gereksiz kalabilir. Akla gelen kompresör kısmı. Kompresör voltaj dalgalanmalarından ne kadar etkileniyor? Bilgi sahiplerinden fikir bekleriz. Kompresör için kalkış anı önemli ve koruma da bu ana yönelik düşünülürse, regülatör yerine kalkış desteği namına önlem düşünülebilir. Buzdolabı için tehlikeli gerilim sınırlarını da öğrenmek lazım. Mesela inverter özellikli ve ya farklı elektronik donanımlı buzdolaplarının 120Volt ve aardaki her gerilimle çalışıyor oluşu şaşırtmaz bizleri.


    Ne denli bir gerilim dalgalanması yaşıyorsunuz ? İlle de bir cihaz alınacaksa bu cihazların gerilim farklarına cevap karakteristiği de vardır, düşünülmesi gereken.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Anladim hocam bu kadar teknik bilgilere sahip degilim. Dalgalanmanin cok oldugunu komsular soyluyor, su an calisan dolapta bir sorun gormedim ben ama komsular regulator alacaklarindan bahsettiler. Simdilik kullanmayacagim ilerleyen zamanlara gore aksiyon alacagim. Sizin dediklerinizin hakli olma payi cok daha buyuk

  • social kullanıcısına yanıt

    Buzdolabı modelinizi yazarak elktrik dalgalanmalarına ne kadar dayanıklı olabileceği konusu hakkında fikir bekleyebilirsiniz.

    AYrıca tek tek cihaz satın almaktansa komple komşularla bir çözüm olabiliyor mu diye bakılablir. her elektrik saatinde olması gereken müstakillik yüzünden belki zor ama düşünmek gerek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.