Şimdi Ara

Rega Brio 3 mü Pioneer A-A6 mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kapanabilir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 24 Şubat 2015; 11:27:37 >



  • İmkanınız varsa dinlemeden satın almayın. Tercihim Pioneer' dan yana olurdu. GSA elektronik ile görüşün
  • A6 yı dinledim ve hoşuma gitti ama rega yı malesef Ankara da dinleyemedim. Bildiğiniz bir yer var mı acaba?
  • Rega brio-3 için hep olumlu şeyler duyduk kendini kanıtlamış bir model ama iki anfiyide dinlemedim diğerini ise (pioneer) hiç tartışmadık bile onu hiç bilemiyorum...Bu arada Cambridge audio,Nad,Rotel,Naim,Roksan,Creek vs..bunlardan da listenize girebilecek modeller var öyle hatırlıyorum..Kriterleriniz nelerdir biraz açarsanız daha fazla yardımcı olunabilir..Bir de bu markalardan bazıları uzaktan kumanda kullanmazlar sırf seste oluşabilecek bozulmalardan dolayı mı yoksa maliyetlerden midir bilemiyorum..Büyük ihtimal çok az da olsa seste oluşabilecek bozulmalardan ötürü koymuyorlar..
  • Pioneer A6 da direct tuşuna basıldığında lcd ekranın enerjisini kesiyor sırf seste parazit falan olmasın diye ayrıca tamamen mono blok yapıda üretilmiş . kullanacağınız hoplar nedir acaba ?
  • Sn mecanica
    91db ve 88db hoplar arasında ne gibi farklar var yani hangisini sürmek için daha güçlü anfi gereklidir sizce
  • Herkese selam;
    Pioneer A-A6 MK2 modeli amfinin yaklaşık 8 aylık kullanıcısı olarak izlenimlerimi yazmaya çalışayım.Öncelikli olarak üretilen bu amfiler daha önceki serilerde olduğu gibi (referance serileri hariç) sadece güçlü derin bas üreten kaba tabirle pop müzik amfisi olmaktan çıkarak daha müzikal bir yapıya bürünmüş.Ben genelde new age tarzı müzikler dinliyorum buna ek olarak vokal ve classic müzik eşlik ediyor.Bundan 6-7 yıl önce olsaydı bu tarz müzikleri dinlemek için pioneer bileşenlerini seçmek (cd oynatıcı-amfi) tercih sıramızın oldukça altlarında yer alırdı.Ama A-A6 ve A-A9 serileri oldukça beğeni kazanan cihazlar.Amfinin hem ses hemde fiziksel olarak artı ve eksilerini amatör bir kullanıcı olarak yazayım.
    Fiziksel özellikleri
    Yapı olarak oldukça şık ön yüz alüminyum kaplama, kumandada A-a6j gibi oyuncak kumanda değil.
    Mono blok yapısı altın kaplama hoparlör ve ses giriş noktaları güzel yanları eksileri ise sağ hoparlör bağlantı noktasıyla güç girişi çok yakın (kolayını bulsalar üst üste koyacaklarmış).Birde giriş sayısı fazla cihaz kullanacaksan yeterli gelmeyebilir.
    Ses olarak ise oldukça temiz kesinlikle parlak olmayan (hafif bir dinamizm var diyebilirim sadece) bir amfi.Direct audio fonksiyonu oldukça başarılı,cd dinlerken sürekli bu modda kullanıyorum.Orta ve üst frekanslar iyi ama alt frekans eksikliğini biraz hissettirebilir.Burada diğer bileşenlerin seçimide önemli tabiiki.
    Bende Yamaha AS 500 , Denon PMA 710,Rega Brio 3 modeli arasından bu modeli maalesef dinleme ve karşılaştırna şansım olmadan seçtim ama hiç pişmanlık duymadım alışverişimden kesinlikle memnun kaldım.Ama Rega Brio 3 modelinde kumanda olsaydı kendime karşılaştıma fırsatı yaratırdım.Biraz üşengeçlik olduğu için kumandasız bir ürün kullanma fikrini benimseyemedim.Umarım cihazları karşılaştırma şansın olur ve en doğru seçimi yaparsın.




  • Pioneer A6 alindi.
  • Hayırlı olsun mecanica, incelediğim kadarıyla amfi çift trafolu ve galiba 8 adet kapasitör var içinde :) İzlenimlerini olumlu olumsuz paylaşırsan seviniriz..
  • bekliyoruz hayırlı olsun tsi 400 bir aralar düşündüğüm kolonlar arasındaydı keyifli dinletiler
  • Mecanica selam,

    Oncelikle hayirli olsun. Ben de A-A6 MK2'yi arkadasimda dinleyip inanilmaz keyif almistim. En yakin zamanda ben de dusunuyorum. Bir kac yazisma oncesinde 1.000TL civarlarinda oldugundan bahsetmistin. Ben epey bir internette bakindim ancak bu fiyata rastlayamadim. Genelde 1.500TL civarinda sen ne kadar odedin alirken merak ediyorum? Eger daha uygun ise ayni yerrden alabilirim.

    Tesekkur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Teşekkürler,
    Pioneer A6 pişti sayılır ve TSi400 ile çok güzel bir ikili oldular. Gerçekten hergün akşam eve gidince ilk işim amfinin o güzel düğmesine basmak oluyor. Sesi duyan inanın şöyle bir donup kalıyor nasıl yani diye
    Çok müzikal bir sahne var artık. TSi ın pırıl pırıl olan o sesine A6 çok yumuşak ve temiz bir hava kattı. Bir jazz daha ne kadar güzel dinlenir o bateri, piyano daha ne denli gerçekçi gelir (çocukluğumdan beri piyano çaldığımdan ilk olarak hemen piyano sesine bakarım ve dinamik aralığı çok yüksek bir enstrumandır) bilemiyorum.
    Gerçekten harika oldular. Harika diyorum tabi ki tamamen f/p açısından. Bu f/p konusu önemli bir konu ki birçok üst segment ürüne sahip arkadaşlarımız da okuyorlar forumu. Ben belirli bir bütçe ile bu işleri yaptığımdan genelde hep f/p oranına göre değerlendirip ona göre alım yapıyorum. Genel olarak HiFi sistemlere bakldığında giriş seviyesi olarak bile değerlendirmeyecek odyofiller ve üst segment ürün sahipleri mutlaka olacaktır.
    Sonuç itibariyle şu anda ne amfiye ne de hoparlörlere acaba gözüyle bakmıyorum ve gayet memnunum. Forumdaki ve Ankara'daki arkadaşlarım istedikleri zaman misafirim olabilirler.
    Herkese sağlıklı ve mutlu seneler.

    Kendisinden çok daha pahalıya satılan teneke amfilerden daha iyi olduğunu sadece kullanıcıları bilir.




  • Sn mecanica aklımda yanlış kalmadı ise daha önce A-607R kullanıyordunuz . Merakım ne gibi + lar kattı cihaz gerçekten ciddi farklar yakalayabildinizmi yorumlarsanız sevinirim .
    Bu arada yeni cihazınız hayırlı olsun Selamlar.
  • Sn Mecanica Öncelikle değerli yorumlarınız için tşkler yazdıklarınızı büyük bir keyifle okudum .
    Avr ve sterio konusundaki görüşlerinize tamamen katılıyorum @Atalay Alper ve sizin değerli tavsiyelerinizde halen sterio konsunda bana referans oluşturmakda .
    İlk etapda bir takım Kef Q15 bookself edinmiş bulunkadayım ama halen bir sterio almadım H/K marantz ve pio arasında bir şeylerle başlamaya niyetim var, Ama sizinde tercih etiginiz üzre başlangıç olarak F/P bir ürün niyetindeyim şimdilik daha çok okumak, Bilgi toplamak ve ufak ufak keyfini çıkartarak tecrübe etmek niyetindeyim konuya hakim oldugumu hissetigimde ise inşallah gönlümdeki aslan ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum .
    Q15 ler konusunda yorumlarınız var ise ögrenmek isterim
    Müzik dolu keyifli günler .
    Saygılar.
  • Sn Mecanica Henüz sterio amfi ile malesef deneme şansım olmasada AVR üzerinden yaptıgım dinletilerde ki genelde klasik müzik ve klasik jazz agırlıklı kullanımım oldu Q15 lerle ve gerçekten mit ve tizleri çok başarılı geldi bana malesef bas konusunda aynı yorumu yapamayacagım şimdilik .
    Almadan önce fazlası ile yorum okudum geneli yurtdışı forumlar idi ve yorumlar tamamen bu yönde idi ki sonuçta Yamaha RX-V1900 AVR üzerinden bu sonucu aldım aslen bas da dinlediğim müzik tarzına göre gayet tatminkar benim için ve F/P bir sterio,da tahminim daha verimli olacagıdır .
    Sinema sistemi ile kullanımda ise Bose acoustimass15 kullanıyorum malum sistemde bas ve mid hoplar mevcut Q15 ler BA larla gerçekten çok uyumlu oldu İleriki aşamalarda niyetim farklı bir takım bookself de alsam bunları sinema sistemi ile sürmek şeklinde bu manada gerçekten çok tatminkar .
    Şimdilik düşüncelerim bu mezrada ama bakalım zaman neyi gösterir .
    Saygılar.

    edit: imla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 6 Ocak 2012; 23:01:56 >




  • Rega Mira 3 kullaniyorum, cok memnunum. Brio nun kumandasi yok bence buyuk sorun.....
  • Merhaba,

    Bende daha önce Mecanica'nın forumda yazdıklarını okuyarak ve bizzat kendim dinleyerekPolk Audio TSI 400 almıştım.Kolonlarımdan gayet memnunum.Fakat bildiğim kadarıyla kendisi VSX-520 ile kullanıyordu.Ben ise o tarihte,ağırlıklı olarak müzik dinleyeceğim için Pioneer A-A6MK2 almıştım.Fakat an itibariyle kolonlarımdan memnun olmama rağmen amfi konusunda bir tatminsizlik yaşamaktayım ve değiştirmeyi düşünüyorum.Aklımda Audio Analogue,Synthesis gibi markalar var.Sizden de ricam farklı bir konu açmadan bana önerebileceğiniz bir marka veya model var mıdır?
  • Rs3 aldim once, birkac gun dinledim, baslari bulamadim, hos yeni sistemler yanmadan baslar kayip olur ama, rs5ile degistirdim. 25 m2de rega dac ve dh labs kablolar ile dinliyorum. Regalar birborleri ile cok uyumlu, cok memnunum, renksiz caliyor, biraz geride gibi. Ancak usb kullanacaklar yani sadece usb den dac baglayacaksaniz hegel hd2 alin. Rega dac usbde Max 16 bit caliyor. Qosmio dan optic ile ciktigim icin ben 24/96 dinleyebiliyorum. Mediamarkt ta headphonedan spdif E convertersiz guzel br kablo satiyorlr, bordo bir kable. Bir de rp1 pikap aldim, dinliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbb19 -- 9 Ocak 2012; 3:07:56 >
  • 2500 TL civarı olur muhtemelen..
  • Açıkçası tam benim konum olmuş...Ben de bu aralar Harman Kardon 3480'i değiştirmeyi düşünüyorum. Genelde Rega Brio 3 çok tavsiye edilen bir ampli fakat işte kumanda olayı gerçekten benim için olmazsa olmaz. Ben bunun maliyeti düşürmek adına bir karar olduğuna eminim çünkü geçen sene rega brio-R adıyla modeli yenilediler. Farkı kumandası olması.

    Hiç aklımda yokken pioneer a6'yı gördüm ve merak etmeye başladım açıkçası. Fiyat olarak çok uygun ama yorumlar da bayağı bir olumlu. 3480'i değiştirip pionner a6'ya geçilir mi sizin görüşünüz?

    Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.