Şimdi Ara

Referans koduna rağmen fatura çıkarıldı, ve çeşitli sıkıntılar, hoşçakal milleni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kontrat No: 1569561

    Arkadaşını getir kampanyası dahilinde bir arkadaşımın referansı ile bir kaç ay önce başka operatörden nakil yoluyla Milleni aboneliğimi başlattım. İlk ayın ücretsiz çıkması gerekiyor, telefon kullanmıyorum, zorla telefon hattını da kendi üzerlerine aldılar :)

    Diğer tüm firmaların yaptığından farklı olarak, sadece internet kısmı ücretsiz olup telefon faturalandırılmaya devam ediyormuş.
    10 tl için uzun vadeli müşterisini kaçırdı milleni.

    Çıkan ilk faturam 119,90 lira olarak çıktı.

    VARAN 1 - başvurduğumda 99,90 lira olarak başvurmuştum. Tamamen habersiz, bildirimsiz zam yapılmış. 110,90 olmuş.

    VARAN 2 - ücretsiz olması gereken ( evet kampanya şartlarında telefon ücreti faturalandırılmaya devam eder yazılmış. olsun. ayıp bence. ) ilk ay için, 10 liralık telefon faturası çıkarılmış.

    Kısacası müşteri 99,90 fatura beklerken hiç bir bilgilendirme yapmadan 119,90 liralık fatura çıkaran firmadır millenicom.

    Zaten "sözde" müşteri hizmetleri tamamen palavra. Bağlanmak zor, bağlanıp derdimizi açıkladığımız zaman da hattınızda sorun yok, cihazlarınızda sorun var, ping karşı taraftan kaynaklanmıştır gibi cevaplar veriliyor.

    Neymiş efendim ping sorunu tamamen server kaynaklıymış. yok ya! senin siten bile 50-60 ms verirken, yurtdışı oyun 200 verirken server kaynaklı öyle mi?

    Efendime söyleyeyim mobil bağlantımdan cayır cayır izleyebildiğim IPTV hizmetim, milleni bağlantısı ile açılmıyor. Sorun yine onlarda değilmiş :) kısıtlamaları kaldırın kardeşim, parasını veriyorum ben bu hizmetin diymi!

    Modem üzerinde alabileceğim maksimum hız 100mbit üstü gözükürken, (https://prnt.sc/ugg0ex ) müşteri temsilcilerinin ısrarla hattımın 79mbit desteklediğini (sistemden tahmini değere bakıyorlar) söyleyerek hızımı 79a setlemek istemeleri. Zorla 88e çıkartıyorum :)

    Yahu müşteri temsilcileri modemimin aldığı link hızını bile göremiyor be! Şuan 88le bağlanıyorum diyorum o sizin yorumunuz, maksimum 79 alabilirsiniz demeleri... :D

    şaka gibi.

    Neyse, kısacası, hoşçakal milleni, @GIBIRNET bağlantımı hızlı devral lütfen :D







  • Merhabalar:


    Pm üzerinden isim soyisim irtibat numaranızı paylaşır mısınız bu konuda sizlere yardımcı olmak istiyoruz.

    İyi günler dileriz.
  • İşte fark, milleniden önce gıbır yazıyor, şimdi fiyatı iki katı bile deseler yolundan dönen namerttir :)) formların elime ulaşmasını bekliyorum kardeşim akşama doğru çıktısını alıp gelmiş olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GIBIRNET

    Merhabalar:


    Pm üzerinden isim soyisim irtibat numaranızı paylaşır mısınız bu konuda sizlere yardımcı olmak istiyoruz.

    İyi günler dileriz.

    Merhaba @GIBIRNET bir süredir sizlerleyiz.

    Maksimum hat kapasitesi başta 130mbit gözükürken (türknet) sonrasında millenide 101e düşmüştü geçen sene. Yukarıda ilk mesajda ekran görüntüsü mevcut. Bu sene ise sizinleyiz, maks kapasite 80lere inmiş durumda ve link hızı 70-75mbit arasında oynamakta. Reel hız ise testlerde 60 civarı.

    Saha dolabına inanılmaz yakınım. Yazlık bölge, ancak fazla yoğunluk yok. Çevremdeki insanlar arasında bir tek bende internet bağlı desem yeridir.

    Üst komşum başka adrese nakil almadan hemen önce maksimum kapasitesi 130-140 civarlarında oynuyordu.

    Ben yine bu hızımla idare ederken hatta crc hataları ve dalgalanmalar başladı. Bir iki arıza kaydımız mevcut, dsl gidip 1-2 saat gelmediği oluyor.

    Ayrıca iç tesisatım da bulunmamakta. Apartman ankastresi yok. Telefon direğinden siyah kablo modeme geliyor. Yani tamamen TT sorumluluğunda olan, müşteri müdahale yetkisi olmayan altyapı ile alıyorum.

    Hız yapmayı seven bir insanım :)

    Port veya saha dolabı ile ev arasındaki kablo veya direkteki kutularda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Saha dolabına kadar fiber geliyor zaten.

    Bu konuyu nasıl çözebiliriz, yardımcı olabiliteniz varsa ne güzel olur. Cep numaramı dm atıyorum müşteri bilgilerini de sorgulayabilirsiniz.

    Sevgiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cemilian C kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz ilgili talebinizi teknik birime yönlendirmiş bulunmaktayım. Konu hakkında gelişme olması durumunda sizleri bilgilendiriyor olacağız.


    İyi günler dileriz.

  • Benzer bir muhabbeti de turknette yaşadım modemde görülen ulaşılabilir hız 33 mbitken hattımı 26 mbite sabitleyip üstüne size altyapınızın desteklediğinden fazla hız vermekteyiz dediler o ne demekse artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Son durum nedir acaba? Herhangi bir geri dönüş ne yazık ki gerçekleşmedi..

  • Cemilian C kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz süreçleriniz devam etmekle olup en kısa sürede sizlerle bilgi paylaşıyor olacağız.


    İyi günler dileriz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.