Şimdi Ara

Redmi Note 7 vs. Mi 8 Lite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün Türkiye'de Redmi Note 7'nin tanıtılması ve Mi 8 Lite ile aynı fiyat bandında sunulması sonrasında başlıktaki soru çok sorulmaya başlandı, bu yüzden oturup detaylı bir şekilde aradaki farkları yazdım, sizinle de paylaşmak istedim;

    Mi 8 Lite ile Redmi Note 7 arasındaki bariz farklar (artılar eksiler karışık):

    1-) Redmi Note 7 suya karşı önlemli, suya daldırılamasa da basit dökülmelerden, yağmurdan vs etkilenmeyecektir.
    2-) Redmi Note 7'nin bataryası çok daha büyük 4000 miliamper, GSMArena laboratuar testinde Mi 8 Lite 77 saat gösterirken Redmi Note 7 108 saat gösteriyor.
    3-) Redmi Note 7'nin ekrandaki çentiği çok daha küçük, damla çentik dizaynı var
    4-) Redmi Note 7'nin ön ve arka cam arasındaki kasası plastik, Mi 8 Lite'ın ise metal
    5-) Redmi Note 7'nin ekranı bir tık daha parlak olsa da renk verimi açısından daha geride, Mi 8 Lite'ın ekranı DeltaE 2'nin altına inebiliyor ki bu en doğru renk verimlerinden biri demek, daha doğru renk verimi sadece iPhone'ların LCD ekranlarında var
    6-) Mercimek kadar sensörde 48 megapiksel saçmalığını bir yana bırakırsak 12 megapiksel modunda Redmi Note 7'nin kamerası daha büyük sensörü ve daha açık diyaframı ile daha büyük bir potansiyel barındırıyor. Xiaomi daha bu potansiyeli açığa çıkarabilen bir kamera yazılımı yapabilmiş değil ama Google Camera yüklenerek özellikle düşük ışıkta çok iyi çekimler yakalanabiliyor. Google Camera kullanılmadan bile hem iyi ışık, hem de düşük ışık koşullarında 12 megapiksel modundaki Redmi Note 7, Mi 8 Lite'dan daha iyi fotoğraflar çekebiliyor. Özellikle gece fark daha da barizleşiyor ve Redmi Note 7 baya bir öne geçiyor fotoğraf performansında.
    7-) Redmi Note 7'nin hoparlörü hem ses yüksekliği hem de ses temizliği açısından Mi 8 Lite'dan çooook daha önde
    8~) Redmi Note 7'nin kulaklığa ve diğer dış kaynaklara verdiği ses de Mi 8 Lite'ın birkaç adım önünde
    9-) Ön kamerada Mi 8 Lite'ın çok daha iyi bir sensörü olmasına rağmen ikisi de fixed focustur ve aşağı yukarı aynı kalitede selfie fotoğrafları vermektedir
    10-) Mi 8 Lite 4K video çekebilmektedir. Redmi Note 7 de bunu yapabilir olmasına rağmen kendi kamera uygulamasına koymamışlar. Open Camera ile 4K çekilebiliyor. İyi ışık koşullarında Mi 8 Lite bir tık daha kaliteli video çekerken düşük ışık koşullarında (yani direk güneşin vurmadığı koşullarda) Note 7 fersah fersah öne geçmekte ve sensör ile diyaframın farkını hissettirmektedir.
    11-) Redmi Note 7, Mi 8 Lite'da olmayan iki güzel özelliğe sahip, birincisi 3.5 mm kulaklık girişi, ikincisi ise IR (Kızılötesi) kumanda özelliği.
    12-) Araştırmalarım sonucunda SAR değerinin 30'un altında olduğu sürece hiçbir öneminin olmadığını bulsam da, yani benim için önemli olmasa da Redmi Note 7, Mi 8 Lite'dan daha düşük bir SAR değerine sahiptir.
    13-) Redmi Note 7 daha yeni bir telefon olduğu için daha uzun süre Android, Güvenlik ve MIUI güncellemesi alacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

    (Karşılaştırmada kullanılan bilgiler GSMArena detaylı laboratuvar testlerinden, GSMArena detaylı fotoğraf ve video karşılaştırma aracından, Kimovil karşılaştırma sitesinden ve çeşitli yabancı incelemelerden elde edilmiştir.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel konu. Paylaşım için teşekkürler.
  • Telefon arayışı içerisinde kaybolmuş tam mi 8 lite da karar kılmışken bir de bunu gördüm kafam hepten karıştı.
    2000 tl yi geçmemeye çalışıyorum ve aciliyetim var.
    Mate 20 lite
    Honor 8x
    Mi 8 lite
    Ve şimdi de Redmi Note 7 girdi araya. Aralarında kaldım. Redmi Note 4x kullanıcısıyım. 2000 i geçmeyecek bir şekilde cihaz arıyorum.
  • magazalarda bulamadım bakacagım,ama fazla uzun ve agır geldı sayısal degerler,muhtemeln aynı segmentde asus zenfone 5 2018 alacagım daha ıyı kamera,ekran ve stereo speaker farkında dolayı.
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Mate 20 Lite ve Honor 8x'deki Kirin 710 işlemci özellikle oyunlarda Snapdragon 660'ın gerisinde kalıyor. Ayrıca Snapdragon işlemcilerin daha stabil ve uygulamalarla daha uyumlu olduğu biliniyor. Genel itibariyle bu fiyatlardaki Huawei'ler çok kötü olmasa da Mi 8 Lite ve Redmi Note 7 her yönden 1-2 tık üstünler. Mi 8 Lite ile Redmi Note 7 arasındaki farklar da yukarıda, genel itibariyle (yazılım, kamera, ses performansı, şıklık vs) daha iyi bir telefon arıyorsanız Redmi Note 7 fakat yok "benim için ekran kalitesinden başka önemli hiçbir şey yok" veya "telefonun plastik kasalı olması benim için kırmızı çizgi, kesinlikle plastik olmamalı" diyorsanız Mi 8 Lite almanız gerekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız mi8 lite ın tasarımı o kadar güzel ki en başından beri beni cezbediyor. Redmi note 4x ten sonra da tekrar xiaomi almak istemiyordum fakat bütçemi karşılayabilen modeller arasında kaybolurken yine xiaomi ye kaydım.
    Oyun oynayan birisi değilim iki kere oyun yüklemişliğim dışında oyun oynamışlığım da yoktur. Telefonu aktif olarak kullanacağım için de note 4x ten sonra mi8 lite batarya olarak beni karşılamayacak.
    İstediklerim iyi bir ekran, güzel bir ses ve kamera deneyimi ve pil ömrü. Miui beni cezbediyor her ne kadar yazılım anlamında berbat bir çalışma sergiliyor olsalar da.
    Redmi note 7 ye karar kıldım gibi geriye telefonu alabileceğim bi yer bulmak. İki gün öncesine kadar her yerde karşıma çıkan honor 8x ve mi8 lite lar bile 2000 küsürde gidiyor ve hiç birini bulamaz oldum, piyasa enteresan.
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Evet piyasa bir ilginçleşti, dediğiniz şeyler dikkate alındığında gerçekten de o fiyatta en iyisi Redmi Note 7 olarak duruyor. Yakında bulunabilir hale gelecektir ama bir ek siyahı geldi şimdilik, yine de kısa sürede mavi ve kırmızı seçenekleri de gelir diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Malum sitede 1500-1700 aralığında satan kişiler buldum sıfır ve global cihazlar. Eğer bi sorun yaşamayacaksam onlara yöneleceğim gibi çünkü 1-2 gün içinde almam gerekiyor. İmei işlemi yapılabiliyor mu bu cihaz için?
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Facebooktaki güvenilir kişilerden (ki kendilerinden onlarca Xiaomi telefon almışlığım vardır kendime başta olmak üzere etrafıma) alacaksanız o fiyatta Xiaomi Mi 8 SE var, özellikle Snapdragon 710 işlemci ve Super Amoled ekran sayesinde hem daha performanslı olacak, hem de bataryası daha küçük olsa da şarjı daha uzun gidecektir, Samsung Amoled ekranının da çok daha kaliteli olacağı aşikar, 1650 TL'ya 6 Ram 64 Hafıza modelleri bulunabiliyor, malum araç satışı için kullanılan siteye güvenip kimseye para göndermeyin sakın, bol referanslı güvenilir satıcılar dolu etrafta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 2 Nisan 2019; 23:51:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Facebooktaki güvenilir kişilerden (ki kendilerinden onlarca Xiaomi telefon almışlığım vardır kendime başta olmak üzere etrafıma) alacaksanız o fiyatta Xiaomi Mi 8 SE var, özellikle Snapdragon 710 işlemci ve Super Amoled ekran sayesinde hem daha performanslı olacak, hem de bataryası daha küçük olsa da şarjı daha uzun gidecektir, Samsung Amoled ekranının da çok daha kaliteli olacağı aşikar, 1650 TL'ya 6 Ram 64 Hafıza modelleri bulunabiliyor, malum araç satışı için kullanılan siteye güvenip kimseye para göndermeyin sakın, bol referanslı güvenilir satıcılar dolu etrafta
    Mi8 se ye de çok baktım fakat tasarımı nedense beni inanılmaz itiyor zerre ısınamadım. Önceki telefonum olan note 4x i de malum site üzerinden almıştım üstelik ilk çıktığı zamanlarda hemen hemen istanbul içi gittim yüz yüze görüştüm herşey hazır halde aldım açtım inceledim okeyledik ve halletmiştim. Bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum da çok yeni cihaz note 7, ne bootloader kilidi durumu ne de malum yollardan kayıt durumu ortada değil o endişelendiriyor.




  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Yüzyüze görüşerek alınabilir evet, yalnız dediğiniz gibi, daha imei kırılmadı hiçbir zaman kırılamayabilir, bootloader her türlü açılır o problem değil ama imei problem, eğer kırılamazsa kesinlikle pasaport kaydı gerekir ki böyle bir durumda garantili cihazdan pahalıya gelir. Benim elimden geçti Mi 8 SE, fotoğraftaki o köşeli görüntü ile alakası bile yok, hatta gerçeğini gördüğümde, elime aldığımda neden fotoğrafta o kadar köşeli çıkıyor bir türlü anlam veremedim... Aslında köşeleri yeterince oval, ön arka cam, oldukça güzel cihaz, tek problemi global olmaması, Band 20 yok ve Mi EU rom ile kullanacaksınız. Gerçi şu an elimde global Mi 5S var, global romdan o kadar çektikten sonra Mi EU stabil Rom'a geçtim, öyle memnunum ki, zerre problemi yok romun, MIUI'nin tüm güzelliği açığa çıkıyor :)

    Hatta bence malum sitede yazan yerlerden birine gidin görün cihazı, benim her zaman alışveriş yaptığım yer de Zeytinburnu'nda, tabi ben Ağrı'da olduğum için parayı gönderiyorum o da bana gönderiyor cihazı, yüzyüze görüşmüşlüğümüz yok ama 20'yi aşkın cihaz aldım kendisinden, eğer size yakınsa adresini numarasını atayım özelden, gidip Mi 8 SE'yi ve diğer cihazları mıncıklayın. 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Nisan 2019; 8:53:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam mi 8 se den vazgecmemin en buyuk nedeni de global olmamasi aslinda. Donanima kanmak istemiyorum redmi note 7 nin saglamligi da cezbediyor suan beni. Telefonu cok hunharca kullanan minciklayan birisi oldugum icin 😂
    İmei durumu muallakta suan o kotu pek kullanicisi yok yeni bir cihaz ama sanmiyorum o sorunun da asilamayacagini. Aciliyetim var derdim o. Şimdi bakıyorum tekrar sitelerde yine bulunmuyor. Dun stogu olmayan bi site 2400 yazıyordu şimdi 2200 yazmis cihaza 7 tane stogu var. Garanti avantaji var iyi guzelde 2000 lik cihaz ne ara boyle fiyat degisikliklerine gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500 liraya buldum aslinda, bir de garantiyle genelde ugrasmam zaten aldigim gibi rootlar xiaomi.eu rom yukler gereksiz tum uygulamari silerim suan ki cihazımi da oyle kullaniyorum. Direkt dalasim var suan 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Imei sorunu aşılır olayına kesin gözüyle bakmayın derim, Mi 8, Mi Max 3 ve Mi MIX 3 için imei sorunu aşılamadı sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Evet bugun biraz daha arastirmam sonucu farkettim bunu. Anlasilan stok bekleyecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.