Şimdi Ara

Red Dead Redemption satışları 70 milyona ulaştı: İlk oyun hala deli gibi satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Red Dead Redemption satışları 70 milyona ulaştı: İlk oyun hala deli gibi satıyor
    Rockstar Games’in en popüler ikinci oyun markası olan Red Dead Redemption serisi, her iki konsol neslinde de her iki oyunuyla birlikte toplamda 70 milyonu aşan bir satış sayısına ulaşmış durumda. Aktarılan verilere göre Red Dead Redemption 2’nin bu sayıdaki payı oldukça büyük.



    Ayrıca Bkz.Pokemon'un ana karakteri Ash Kethcum, 25 yıl sonra nihayet şampiyon oldu



    Orijinal oyun 1 milyon adet sattı



    Rockstar Games’in sahibi Take-Two Interactive'in son verilerine göre, Red Dead serisinin satışlarının 24 milyon adedi Red Dead Redemption’dan geliyor. Red Dead Redemption 2 için ise bu sayı 46 milyon olarak açıklandı. Yayınlanan rapor serinin 30 Haziran ile 30 Eylül arasında iki milyon kopya sattığını duyuruyor. Xbox 360 ve PlayStation 3'teki Red Dead Redemption ile PlayStation 4 ve Xbox One'daki Red Dead Redemption 2'nin her birinin 1'er milyon kopya satmayı başardığı görülmekte. Bu oldukça ilginç zira orijinal oyun 2010 yılında çıkmıştı ve neredeyse 12 yıldan daha uzun bir süredir piyasada.



    Red Dead Redemption satışları 70 milyona ulaştı: İlk oyun hala deli gibi satıyor
    Artan tam oyun satışlarına rağmen, Rockstar Games dikkatinin çoğunu Grand Theft Auto 6'ya odakladığı için Red Dead serisi şu anda ikinci planda. Oyunun ücretsiz çevrimiçi çok oyunculu servisi olan Red Dead Online hala aktif, ancak Rockstar bir süredir buraya herhangi bir yeni içerik getirmedi. Daha önceki haberler, yeni nesil konsollar için planlanan olası bir Red Dead Redemption remaster'ın geleceğini söylüyordu ancak bu projelerin iptal edildiği bildiriliyor. Red Dead Redemption 2'nin PlayStation 5 ve Xbox Series X/S'de yeniden piyasaya sürülmesiyle ilgili söylentiler de vardı ancak bu konuda herhangi bir gelişme şimdilik yok.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/89483/red-dead-redemption-franchise-sales-break-70-million/index.html







  • Bugüne kadar kimin çıkarttığı belli olmayan bir söylenti ile baktık oyunların Türkçe çıkartılmamasına. “Türkiye’de oyun satılmıyor ki adamlar Türkçe çıkartsın” denildi. “Eğer Türkçe olmasını istiyorsak oyunları hep satın alalım” denildi. Bu bahaneyle Türkiye’de daha çok oyun satılırken, Türkçe çıkan oyun sayısı aynı oranda artmadı. Oyunların Türkçe çıkması için iki yol var. 1-Devletin yasa çıkartıp Türkçe olmayan oyunların satışını yasaklaması 2-Şirketlerin zorunda bırakılması. Birkaç iyi niyetli oyun şirketi, Türkiye’de oyunumu sevenler var, onlara jest olsun, oyunumu Türkçe yapayım dedi. Onun dışındaki şirketler ise “Oyunum popüler zaten, Türkçe olmasa da alıp oynuyorlar niye Türkçe yapayım ki” mantığıyla yaklaştı. Haklılar da. Size şunu sormak istiyorum: “Oyun Türkiye’de yeterince satılmıyorsa niye Türkçe çıkartsınlar yeaaaa” diye soruyorlar, asıl oyun Türkiye’de yeterince satılmıyorsa niye Türkçe çıkartmasınlar? Oyunlar Türkiye’de şirketlerin beklediğinin çok daha ötesinde satın alınıyor zaten. Türkiye’de daha çok satmak isteyen, ya da zorunda kalan adam, müşterinin parasını alabilmek için, müşterinin talebini karşılamak zorunda kalır. Biz Türkçe çıkmayan bir oyunu Türkçe yaması çıkmadan satın alırsak, adam neden Türkçe piyasaya çıkartmaya zahmet etsin ki? Herkes iyilik timsali mi arkadaşlar? Bir tane restoran yoktur 4 köfte satarken herkes memnun 5’er tane koyayım aynı paraya diyen. Ama 4 köfte az bulundu diye kimse yemeği yemezse ya indirim yapmak zorunda kalır ya da köfteyi arttırmak. Oyunlar Türkçe çıkartılmadığı sürece “single player” oyunlara para vermeyin. Gelin boykot edelim. Boykot ettiğimizi de hem oyun şirketlerine hem de çevremizdeki insanlara bildirelim. Oyunlar Türkçe olana kadar oyunları satın almayalım. Bir oyun şirketi A oyunu Türkçe olmadı diye boykot edilirse, her gün mesaj yağmuruna tutulduğu halde yine çevirmezse, sonra A oyununu bizler tutup çevirirsek ve çeviri bittikten sonra “Oyununuzu çeviren bir ekip olduğu için oyununuzu satın alıyorum” mesajları yağdırarak oyunu satın alırsanız, işte o zaman aynı şirketin o günden sonra çıkacak B oyunu Türkçe çıkar. B oyunu Türkçe çıktı diye parayı peşin verip o oyunu alırsak da, o şirketin daha sonra Türkçe çıkartmadığı oyun olmaz. Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, yapmamız gereken budur.


    Alıntıdır.

  • Bir de Red Dead Revolver vardı ama, "kim ipler onu" olmuş galiba.
  • Deli gibi?
  • : ) Bu oyunun satmamasi şacma olurdu zaten, Piyasanin top3'ü. Cogu oyuncu eminim Yapay zekanin farkına yeni variyordur : ) Bu oyun uzunca yillar zirvede kalacaktir.. Zaten piyasada kaç tane eşsiz oyun var ? Türkçe dil gelse muhteşem olurmuş..

  • 1 ve 2 böyleyse 3. Oyunu nasıl olur düşünemiyorum.
  • dahaa dün rdr1 i 20 liraya aldım xbox da. düşünenler kaçırmasın son 1 gün kaldı


    ps4 ve pc kullanıyodum, geriye uyumluluk dandik olduğu için oynayamamıştım malum ps3 nesli oynanmıyor pcye de çıkmamıştı zaten. tek seçenek xbox kalıyor ya da emülatör falan vardır kesin de uğraşmak istemedim pcde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 13 Kasım 2022; 19:32:22 >
  • Çok normal tüm zamanların en iyisi benim için ..birde rockstar türk düşmanı olmasa Türkçe oynardık oyunu
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Metinler ilkokul seviyesinde bazen :)
  • daha fazlasını hak ediyor sonuna kadar. Rockstar keşke ilk oyunun remake versiyonu da çıkarsa oynasak.
  • furandor kullanıcısına yanıt

    Türk düşmanı falan değiller. Satışlar yeteri kadar yüksek değil. Bunlar bize düşman kafasından çıkın. Bizden aldıkları gelir belli bir seviyeye ulaşırsa dil desteği gelir.

  • İlk oyunu pcde remake olarak görmeyi çok isterim, söylentileri vardı ama askıya alındı sanırım gta6’dan sonra.
  • rakanishu R kullanıcısına yanıt

    Vay Rakanishu, seni az kesmedim be.


    Neyse, "köpek gibi satıyor" da diyebilirlerdi, buna da şükür :P

  • @Dürüstİnsan


    Geçen forumda görmüştüm adam indirimde 22 tl olan oyunu korsan oynamanın derdinde aynı adam eminim Türk düşmanlığı falanda der şaka gibi.

  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

    Türkçe dil desteği için ne kadar satması gerekiyormuş?

  • ilk oyun > rdr 2

  • mertvontrier kullanıcısına yanıt
    Dil desteği verecek kadar çok olması gerekiyor. Böyle çok satan bir oyun için çıta daha yüksek olabilir.
  • Oyun efsane de online kısma desteği kesti, R* oyuncu dostu bir firma değil para dostu artık
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    5 sene arayla oyun çıkaran ve garanti para kazanan firma olduğu için Türk düşmanıdır benim için. Sony çatır çutur koyuyor kaç kişi uncharted oynadı?
  • Aref6 kullanıcısına yanıt
    "5 sene arayla oyun çıkaran ve garanti para kazanan firma olduğu için Türk düşmanıdır benim için."

  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Emeğe saygı göstermek gerekiyor. Sevdiğin bir oyuna para vereceksin. Bu kadar basit.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.