Şimdi Ara

Realtek ALC887 çipli ses kartı arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Realtek ALC887 çipli ses kartı arıyorum, PCI da olabilir, USB de olabilir farketmez, yeterki Realtek ALC887 olsun, internette çok aradım ama yeterli bilgiye ulaşamadım, yardım edebilecek birisi varmı?



  • h81m'de vardı sanırım
  • p8h67-m-le de var
  • Arkadaş sanırım ayrıyetten takılan ses kartı olarak sormuş. Bildiğim kadarıya öyle bir ürün yok. Anakartlarda onboard çip olarak kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25 Nisan 2020; 12:1:9 >
  • bilgisayar başında kulaklık takarım, bu sebeple ses farkını aşırı derecede hissedebiliyorum, eski anakartım h67 msi idi ve onda bu sesten vardı ve çok severdim, şimdi alc1200 kart var ve sesi çok çatlak geliyor kulağımı tırmalıyor ekolayzırlada ayarlayamadım. şu oyun kulaklıklarına takılan usb ses kartı gibi bi alc887 kart olsa süper olurdu ama yok galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 23 Ağustos 2020; 21:24:34 >
  • Alc dedigin ses yongalari genelde dandik oluyor bahsettigin ses karti bende var windows 10 un ses karti problemi oldugunda kullandiydim berbat bir kaliteye sahip oldugunu soyleyebilirim sesler camur gibi geldi reamen bence 2. El xfi titanium bulun yada daha ust bir seriye gecin zxr larin cok iyi oldugu soyleniyor keza asus ses kartlarida cok ovuluyor fakat asuslarda creativeler de oldugu gibi dolby ve dts encoder lari olmadigi soyleniyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    hangi çip çamur gibi ses? alc887 mi? açıkçası bi ses kartına 700 tl vermek.. bilemiyorum, almadan önce deneyebilmem lazım istediğim sesi alırsam tmam.

    hocam şöyle bi örnek vereyim madem, hyperx cloud2 nin usb ses kartı var ya, onun sesi ile alc1200 ün sesi neredeyse aynı, çok çatlak geliyor bana o ses, kulaklarım tırmalanıyor, alc887 nin soft, kulak yormayan rahat bir sesi vardı... kalite farkı olabilir ama işte bilemiyorum, tercih meselesi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 24 Ağustos 2020; 19:13:26 >
  • molella M kullanıcısına yanıt
    Ses kalitesi tonalite ve ses rengi kisideb kisiye degisen farkli bir algi olmakla birlikte ayni ses kartini kullanan anakartlardaki gurultu orani ve kullnilan elektronik komponentlerin kalitesi oldukca degiskenlik gosterir ses karti piyasasina gelince forumlari inceleyin herkes ayrica alinan internal ses kartlarinin kalitesinin cok daha ust seviyelerde oldugundan bahsettigini goreceksiniz. Bir ses kartina 700 tl vermek mantiklimi derseniz bu tamamen size kalmis sonuc itibariyla o fiyat kur ve vergilerlede o hale geliyor tamammen butcesel bir konu o konuda size soyle yapin yada yapmayin diyemem birde bu konu zevk meselesi ornegin ben bahsettiginiz rakami telefonun sesi az geliyor diye bir kulaklik amplifikatorune verdim suanda ses daha yuksek ve dolgun geliyor mutluyum ve severek kullaniyorum yani sonuc tamamen goreceli kaldiki bu ulkede focal marka grande utopia model hoperlorlerin satildigini ve sadece hoperlor olarak mercedes amg den pahali oldugunuda unutmayin. Ses sistemi konusunda nekadar verirseniz okadar alabileceginiz birseydir. Alacaginiz sey odeyeceginiz miktara degermi buna siz karar vereceksiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • molella M kullanıcısına yanıt
    Hyper x kulakliklarin usb ses kartlari onboard yani alc chipsetli seskartlarina denktir hemen hemen tek artisi kendi kulakliklarinin ses rengine gore optimize edilmesi gibi bahsi gecen creative ve asus kartlar ise baska bir dunya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • molella M kullanıcısına yanıt
    Xfi titanium fatality pro olanini tavsiye ederim ama soyle diyeyim bu kartlar cok eski kartlar hele hele audigy modelinin windows 10 destegi bile olmaya bilirler asusun bu modelini ise bilmiyorum size ozellikle onerecegim model cerative in zxr modellerinin giris seviyesi ama suanda baktimki 2500 tl civari bu kartlar icinden kalite bakimindan xfi titanium fatality ilerleyen senelerde yeni windows surumleri icin asus diyecem xfi titaniumlardaki windows 10 surucu sorunu halledildi simdilik ama hala bazi bilgisayarlarda once daniel-k nin modlanmis suruculerini kurup uzerine official driverini kurmak daha iyi sonuc veriyor bazi ekstra ozellikler aciliyor asuslar ise daha yeni bir seri oyuzden windows 10 sorunu cikmayacaktir ama asuslardada benim bildigim dts connect ve dolby digital live yok. Bu iki ozellik tum oyunlarda dolby digital veya dts ses almanizi sagliyor. Onun icin ilk secimim creative xfi bu arada audigy yi unutun cok cok eski bir kart 2005 2009 arasi kullanildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada asusun kartinda alc1200x varmis islemci olarak gonderdiginiz aciklamadan okudum creative lerin ses islemcileri ise kendilerine has islemcilerdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Biz alc1200 den kaçarken o bizi buldu HAHA... Tşk hocam bilgilendirme için...
  • molella M kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin umarim hem butcenize gore hemde zevkinize gore bir ses alirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki sorum olacak, kulaklığım cloud alpha s den oyunlarda en iyi sesi nasıl alabilirim.
    1. Anakartta alc1220 ses yongası var. Alc1220 den ses alabilmek için sadece anakartın arkasındaki 3mm(3.5mm mi bilemiyorum) üzerinden mi bağlamam gerekiyor?
    2. Kulaklığı usb üzerinden bağladığımda kulaklığın kendi ses (ara aparatıı var) kartından mı sesi almış oluyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 25 Ağustos 2020; 4:35:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xdian X kullanıcısına yanıt
    oyunda iyi ses almak için yapman gereken şeylerin en önemlisi zaten o kulaklığı almış olmandır :D , 7.1 i açıp kapayıp hangi sesin sana daha ver,mli geldiğini denersin, ben 7.1 i açmıyorum zaten çatlak olan ses 3 kat daha çatlaklaşıyor, ancak anakart ekolayzer ayarlarından bazı pro oyuncuların yaptığı gibi ayar yapabilirsin ama usb kart takılıyken bunu yapamazsın çünkü usb kartı taktığında anakartın değil usb kartın çıkışına geçersin, evet arkadaki 3,5 mm ses çıkışı direk alc1220 den çıkış verir ve dediğim gibi usb kart bağlayınca da alc1220 değil o kartın sesini kullanıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 25 Ağustos 2020; 17:25:41 >
  • Sağolasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.