Şimdi Ara

Realme XT [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
7
Favori
22.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de 2 gün önce aldım bu cihazdan, cihazı almadan önce çok araştırmalar yaptım.

    Mi 9T, reno2z ve bu telefon arasında gidip geldim. normalde sd730 farkıyla 9t en mantıklı tecrih gibi duruyordu gözümde. Hem kasa kalitesi hem ekranı vs ancak ghost touch sorununun hem bizde hem de global da çok fazla kişide ortaya çıkmasından mütevellit elemek durumunda kaldım. Ya bana da çıkarsa diye telefonu kullanmak istemedim açıkçası. reno2z hem kamera hem kasa kalitesi hem de tasarım anlamında çok iyiydi yani benim gözümde realme xt nin kailteli kasalı versiyonu gibiydi ancak o chipsetle fiyatını kesinlikle haketmiyordu gözümde.

    internette bu telefonla alakalı özellikle hintlilerin çok açıklayıcı videoları mevcut. özellikle dayanıklılık konusunda 2 tane video izledikten sonra xt iyice kafama oturdu.

    2 gündür kullanıyorum şimdilik gayet memnunum. gittigidiyorda ekstra indirimle 2495'e aldım.

    fotoğraf kalitesi olarak mi 9t den bir tık daha iyi, işyerinde arkadaşla karşılıklı olarak da test ettik(arkadaşta 9t var). ekran parlaklığını şu ana kadar sonuna kadar açma ihtiyacı duymadım ekranı gerçekten çok iyi özellikle dışarda gün ışığında bu kadar rahat okunabileceğini düşünmemiştim.

    şarj hızı gerçekten muazzam. çok çok hızlı şarj oluyor, bataryası daha yeni olmasına karşın yoğun kullanmamda bile akşama çok rahat çıkartıyor 2 gündür.

    kısaca 2500 banında alınabilecek en iyi cihazlardan benim gözümde. hafıza+ram+ekran+kamera+işlemci kombinasyonunda iyi bir telefon olmuş.


    Ekstra olarak teardown videosu



    Sağlamlık testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 12 Mart 2020; 13:40:11 >




  • darbelux : Güle güle kullanın. Hayırlı olsun.
    rica etsem, video performansını eis (elektronik sabitleyici) ile 4K ve de 1080 çekip değerlendirseniz çok memnun olacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaseminDH

    darbelux : Güle güle kullanın. Hayırlı olsun.
    rica etsem, video performansını eis (elektronik sabitleyici) ile 4K ve de 1080 çekip değerlendirseniz çok memnun olacağım
    Teşekkkür ederim, Müsait zamanda örnek resim ve video eklemeyi düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 13 Mart 2020; 23:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun iyi günlerde kullanın,hangi rengi aldınız acaba? reno 2z ve bu model arasında kaldım bende,oyunla pek işim olmaz ama ekran kalitesi ve batarya önemli benim için.biraz önce samsung a50s ve m30s ile karşılaştırma videolarını seyrediyordum samsung modellerinin ekranları daha canlı gibi görünüyordu parlaklık seviyeleri her üç modelde de %50.Bir de şu beyaz dengesi nasıl yani bazı amoled panellerde sarıya kaçan beyaz ekranları görüyorum.
  • Hocam Merhaba,

    Öncelikle iyi günlerde kullanın telefonu. Bende mağazalarda bir kaç incelememden sonra ciddi ciddi almayı planlıyorum cihazı. Malzeme kalitesi, ekranı, parlaklığı falan çok güzel, kamerada kurcaladığım kadarı ile iyi iş çıkartıyor.

    Ama kafamdaki tek soru işareti parmak izi ekranda olduğu için sorunsuz çalışacak bir ekran koruma camı bulamamak. Açıkçası önceliğim bu çünkü son iki telefonumu da koruma camı yokken düşürdüğüm için ekranlarını kırarak kaybettim

    Sırf bu yüzden Redmi Note 8 Pro ile arasında gidip geliyorum. Siz aldınız mı bir koruma camı, yada araştırdınız mı?

    Parmak izi okuma hızı ve tutarlılığı nasıl? Birde pil kullanımı sizce nasıl, kullanım şeklinizi ve ekran kullanım süresi paylaşmanız mümkün mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Mart 2020; 3:17:25 >




  • Anneme oppo reno 2 z aldık. Babamda realme xt yi düşünüyor. oppo 2 reno 2 z ye gelecek olursak ara yüzü çok hızlı,parlaklık son derece iyi hatta en yüksek parlaklıkta kullanamıyoruz. Beyaz dengesine gelecek olursak en soğukta bem beyaz bir ekran oluyor. XT de ..oppo ren 2z nin aynı özelliklerini bire bir taşıyor. teknosada inceledik xt yi. Ekran oppoya göre çok az daha küçük ve daha parlak duruyor. beyaz dengesi en soğukta reno 2 z ye göre az biraz daha sıcak oda belli belirsiz. Sonuç olarak ikiside çok güzel xt daha fiyat performans.
  • ZEITGEIST Z kullanıcısına yanıt
    Kutudan zaten ekran koruyucu uygulanmış olarak çıkıyor diye biliyorum. Alan arkadaşlar bilgi verebilir bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voxah kullanıcısına yanıt
    Teknosa ve ve mediamarkt ta incelediğim cihazlarda ekran koruyucu yoktu. Hatta 5i de koruyucu vardı bunda yok mu dediğimde böyle çıkıyor kutudan demişlerdi. Eğer dediğiniz gibiyse güzel haber.
  • Ben eski Samsung amoledleri kullandım ancak bunda öyle sarıya çalma görmedim, yani beyazlar olması gerektiği gibi. Renk doğruluğu beni tatmin etti, ben reno 2z yi özellikle işlemciden dolayı eledim.

    @zeıtgeıst, parmak izi okuma hızı çok iyi ben bir problem yaşamadım şu an için sorunsuz kullanıyorum, normalde parmakları telefonu elimde tuttuğum pozisyona göre tanımladım, o yüzden sadece birinin elindeyken açmaya çalıştığım zaman okutma açısına göre algılamadığı oluyor ama bu da çok normal.

    Pil konusunda şu görselleri paylaşayım fikir olması açısından.
    Realme XT [ANA KONU]
    Realme XT [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 14 Mart 2020; 18:13:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün bende aldım sonunda. Kurulum güncelleme derken akşamdan beri kurcalıyorum. Malzeme kalitesi çok iyi, ekran parlaklığı akıcılık her şey sorunsuz bence. Kamerayı pek denemedim henüz ama incelemelerde Redmi Note 8 prodan bir tık iyi yada bir tık kötü olduğu yerler vardı ki bence yeterli olacaktır kullanım açısından.

    Beyaz renklerde yukarıda bir arkadaşında yazdığı gibi hiç bir sorun yok. Sadece Bir tık daha ucuz olsa diyorum ama indirimlerle falan alınası bir cihaz olmuş bence.
    Tek eksik özellik NFC olmuş ama oda olmazsa olmaz değil sanki. Tabi yoğun kullanan için sorun olabilir.

    Geceden beri sadece 2 şey canımı sıktı, biri bildirim geldiğinde ekranı uyandırma seçeneğini seçmeme rağmen sms geldiğinde kilit ekranında ekranı uyandırması, her ayara girdim çözemedim. whatsapp ta falan yok sadece sms te böyle.
    Diğeri de ekran ayarları içinde ışık efektleri seçeneği var ama sanırım yazılımsal bir sorun var çalışmıyor. ne kilit ekranında ne arama ekranında ışık efekti olmuyor. Aranızda bu iki sorunu çözen varsa yardımlarını beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 15 Mart 2020; 22:13:25 >




  • ZEITGEIST Z kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle kullanın.

    bende ışık efetki sorunsuz çalışıyor. güncellemeden sonra komple hard reset yapmanı tavsiye ederim. Ben android 10 a güncelleme yaptıktan sonra ilk işim hard reset atıp temiz kurulum yapmak oldu. bence sen de bir dene derim.

    bildirimleri genel itibariyle kapalı tuttuğum için o konuda bir şey söyleyemiyorum.

    bu arada genel itibariyle alan arkadaşlar batarya sürelerini paylaşırsa batarya konusunda daha net cevaplar alabiliriz.
  • Hard reset i bi denemekte fayda var o zaman. nasıl yapıldığını tarif eder misiniz? çok hakim değilim çünkü.

    EDİT: Galiba sorunu kendim çözdüm geliştirici seçeneklerinden animasyonları kapatmıştım bi kurcaliyim dedim açınca düzeldi şimdi efektler çalışıyor. Ama sms te ekranı açmasına çok takıldım.

    Hard reset i de öğrenirsek tamamdır bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 15 Mart 2020; 23:25:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

    Hard reset i bi denemekte fayda var o zaman. nasıl yapıldığını tarif eder misiniz? çok hakim değilim çünkü.

    EDİT: Galiba sorunu kendim çözdüm geliştirici seçeneklerinden animasyonları kapatmıştım bi kurcaliyim dedim açınca düzeldi şimdi efektler çalışıyor. Ama sms te ekranı açmasına çok takıldım.

    Hard reset i de öğrenirsek tamamdır bu iş.
    Hard reset konusunda 5 pro ana konu da şöyle birşey gördüm.
    Bir de ingilizce video koymuşlar.

    djkarakartal kullanıcısından alıntıdır. Hiç bir sorumluluk kabul edemem

    quote:

    Temiz kurulum için telefondaki herşeyi yedeklemelisiniz. Herşey siliniyor. Not defteri, kişileri fotolar vs.

    Benim yaptığım yöntemi açıklayacağim, Bu yöntemi daha sağlıklı buluyorum.

    1. Adım: Datalar yedeklendikten sonra telefonu kapatın.

    2. Adım: Ses kısma tuşu ve Güç tuşuna aynı anda basılı tutun. Seçim ekranı gelmeden bu 2 kombinasyona basmayı bırakmayın.

    3. Adım: Seçeneklerdeki "Wipe Data" kısıma dokunun.(Dokunmatik çalışıyor) Şifre isteyebilir yandaki kodu giriniz.

    4. Adımm:"Format" seçeneğini dokunun ve onay verin.

    5. Adım: Resetleme bittikten sonra kendi kendine baştan açılacaktır. Eğer başlamazsa "Reboot" seçenegine dokunabilirsiniz. Yükleme ekranında fazlaca(5-8dk) bekleyebilirsiniz sıkıntı yok

    6. Adım: Ayarlarınızı yaptıktan sonra kullanabilirsiniz.

    Video Link:https://www.youtube.com/watch?v=cADIgO2Z_rw

    Hocam volteyi bilmiyorum. Diğer arkadaşlar konu ile daha ilgili. Benim için alo desin yeter.




  • Merak edenler için ufak bir detay vereyim. Telefonda otomatik parlaklık için ortam ışık sensörü yok. Kameradan ayarlıyor ışığı ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonda hoşuma gitmeye tek şey damla çentik dedikleri uydurma ön yüz panelidir, bu telefonun ön yüzü GM9pro gibi veya v30 modeli gibi olsaydı çok daha iyi olurdu bence, bir de bu telefon orta-üst seviye olarak konumlandırılmış ama telefonda ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunuyor hi-fi veya hi-res sertifikası bulunmuyor bu ne iş ? v30 plus modelinde bile hi-res sertifikası var ve tasarımı daha iyi fiyatları aşağı yukarı aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamblue35

    telefonda hoşuma gitmeye tek şey damla çentik dedikleri uydurma ön yüz panelidir, bu telefonun ön yüzü GM9pro gibi veya v30 modeli gibi olsaydı çok daha iyi olurdu bence, bir de bu telefon orta-üst seviye olarak konumlandırılmış ama telefonda ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunuyor hi-fi veya hi-res sertifikası bulunmuyor bu ne iş ? v30 plus modelinde bile hi-res sertifikası var ve tasarımı daha iyi fiyatları aşağı yukarı aynı
    V30 ben de düşündüm ancak maalesef güncelleme almıyor ki LG bu konuda en kötü firmalardan, diğer bir konu v30 a custom rom yükleme işi de çok sıkıntı stabil bir rom yok. Xda a bundan şikayetçi olan çok kişi var.

    Yani sırf hifi ses için de LG ye gerek yok şu anki zamanda. Kamera kalitesi gerçekten çok iyi, onun dışında dayanıklılık konusunda internette referans aldığım videolar neticesinde XT ye karar kıldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam babama bir ay önce gm9pro aldım açıkçası telefonu babama aldım bende az biraz kurcaladım benimde hoşuma gitti, telefondan ne istediğinizi bilerek alırsanız telefon telefon gibi kullanılır kannatimce benim telefondan standart işlevinden hariç pek bir beklentim olmadığı gibi bazı işlevleri çok önemli bazı işlevleri olmasada olur gibi yönünde oluyor benim custom room veya özellik atayabilme gibi bir sıkıntım olmadığından bana standart olarak vaad ettiği özellikler müziğin kaliteli ve doyurucu olması gibi mesela çektiğim fotoğrafta beni üzmemesi gibi özellikler görüşme yaparken karşı tarafa sesimin düzgün iletilmesi karşıdan gelen sesin de bana düzgün iletilmesi benim ilk önceliklerimdendir sonrası benim için teferruattır mesela ben telefonda oyun oynamam video bazen izlerim o da elim çok boş kalırsa vakit bulursam yani telefon kullanımında başka amacım olmadığı için bu saydığım temel özellikler bana yetiyor yani cümlem biraz uzun oldu ama şöyle özetleyeyim; babama aldığım gm9 pro da eğer ses çipi hi-res destekleseydi başka hiç bir özellik aramazdım bataryası tatmin edici hızlı akıcı çektiği fotoğraflar tatminkar ve sesim karşı tarafa düzgün iletiliyor sesi düzgün alıyorum...




  • Arkadaşlar bu cihaz güzel bir cihaza benziyor ancak pek tutmamış neden acaba? Almak istiyordum ancak burada dahi çok az kullanan olduğunu görünce tereddüt ettim. Tanıtımı mı az yapıldı yoksa güzelliğinin yanında birtakım kronik arızaları mı var?
  • 3000 TL fiyatla giriş yaparak kendi ayağına sıktı. Sonra 2600 TL'ye düştü ama atı alan Üsküdar'ı geçti.
    O fiyat segmentinde dişli rakipleri var. İnsanlar aynı paraya Realme gibi yeni bir marka yerine yıllardır piyasada olan rakiplerinden yana seçimlerini yapıyor gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 marttan beri kullanıyorum ben telefonu. Ben Redmi note 8 pro ile arasında çok kalıp aldım. ikisini yan yana kıyasladığımda malzeme ve ekran kalitesi olarak XT nin çok daha iyi olduğunu net söyleyebilirim. Özellikle internetteki sağlamlık testleri de bunu onaylar nitelikte. Ekranın güneş altındaki görünürlüğü çok iyi herhangi bir sorun çıkartmıyor.

    Sebebini net bilemiyorum ama çok toz tutuyor ekran. ekrandaki koruyucudan mı, kılıftan mı yoksa elektriklenmeden mi kaynaklı bilemiyorum. Sinir olduğum bir yönü bu mesela.

    Şimdiye kadar hiçbir uygulamada kasma donma kapanma yada uyumsuzluk yaşamadım, telefonda şu anda 40a yakın uygulama var. Ki 8 gb ram in en yoğun kullanımda bile en az 4 gb ı boşta kalıyor.

    Ben günlük rahat 1,5 saat Call of Duty mobile oynuyorum, grafik ayarları çok yüksekte, kare hızı da maksimumda denediğimde kasma yada donma olmadan çok rahat oynattı oyunu. Belirgin bir ısınmada yok.

    Pubg falan denemedim oynamıyorum çünkü ama call of duty nin Pubg ye göre daha iyi sistem kullanımı olduğunu okudum. Belki pubg biraz daha fazla zorlayabilir pili ve işlemciyi.

    ilk tam şarjdan sonra şarj %1 e düştüğünde yaklaşık %50 si mobil veride kullanmak üzere 8 saat 14 dk ekran süresi aldım, 1 gün 13 saatte kullanım süresi vardı. 2 saate yakın call of duty mobile kullanımı vardı(yüksek grafik ayarlarında maksimum kare hızında) Mailim ve whatsapp iş nedeniyle sürekli aktif, 45 dakika konuşma süresi, 1 saat falan instagram kullanımı vardır rahat. wifi üzerinden uygulama deneme yükleme güncelleme falanda cabası. Tarayıcı kullanımı da var tabi ama süre veremem onun için, hatırlamıyorum çünkü.
    Yanlış olmasın 2 gün öncede full wifi internet kullanımı ile benzer senaryo ile 9,5 saat ekran süresini gördüm. Belki biraz daha az kullanmışta olabilirim evde olduğum için özellikle konuşma ve whatsapp olarak. Ama bu kullanımda rahat 1-1,5 saat youtube kullanımı var diğerine ek olarak.

    Ekran görüntülerini almadım iş yoğunluğumdan ötürü ama not almıştım ekran açık kalma ve telefon kullanım süreleri, genel pil durumu böyle. İş yerimde arkadaşımda Note 8 Pro var ve benzer kullanımlarımız var O yoğun Pubg oynuyor mesela, ortalama 7,5-8 saati görüyor o da ekran süresi olarak.

    Bence 4000 mah lık pil için güzel değerler bunlar. Bu arada ben karanlık modda kullanıyorum, ekran parlaklığıda otomatikte, always on display (Realme deki adı kapalı ekran saati) kullanmıyorum. mail, whatsapp instagram bildirimlerim ve banka uygulamaları bildirimlerim açık. bluetooth üzerinden Honor Band 4 akıllı bileklik kullanıyorum ve birlikte kullanılan huawei sağlık uygulamasının da bildirimleri açık. bileklikten çağrıları mesajları falan takip ediyorum.
    Bu arada şarj olma hızı çok iyi, çok hızlı doluyor, adaptör biraz ısınıyor ama telefonda çok ısınma hissetmedim.

    Ara yüz oldukça sade ve akıcı, daha önce Asus zenfone 5 kullanıyordum, ondan buna geçince menü başta bir acayip geldi, asusta ıvır zıvır çok özellik var çünkü, ama kolaylık sağlayacak yeterli özellik var ve kolay alışılıyor, mesela benim önceliğim Asus tan alıştığım çift tıkla ekran açıp kapatmaydı, olması benim için artı özellik.

    Karşı tarafın sesi görüşmelerde çok net geliyor. Konuştuklarım da seste boğukluk yada kısıklık olmadığını söylediler. Ama oturup deli gibi test etmedim, ilk görüşmelerdeki meraktan dikkat ettiğim şeyler bunlar.

    Kulaklıkla daha hiç müzik dinlemedim o yüzden yorum yapamam ama cihazın kendi hoparlörü çok net ses veriyor ve ses seviyesi gayet yüksek. Şöyle bir kıyaslama yapabilirim zenfone 5 te stereo hoparlör var, gerçi ahizeden veriyor biri ama var sonuçta, XT nin tek hoparlörden sonda verdiği ses daha net ve gayet yüksek.

    Ekrandan parmak izin kafamı çok kurcalıyordu, işyerinde A70 ve A50 kullanan arkadaşlarım var ve onlar parmak izinde çok sıkıntı yaşıyorlar. hatta biri A70 te illallah etti şifre ile açıyor ekranı hep. Ben bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum XT nin. Sağ el baş parmağımı ekledim sadece ve her denememde çat diye açıyor ekranı. Tabi telefonu tutuşta önemli sanırım, mesela bazen masa üstündeyken denediğimde açmadığı oldu ki parmak izini tutuş pozisyonunda tanıttığım için normal karşılıyorum. Eşimde de zenfone 5 var, ondaki fiziksel parmak okuyucu ile yan yana kıyaslarsam en az onun kadar hızlı diyebilirim. Xiaomi lerin parmak izi okuyucuları fırtına gibi mesela, ama fiziksel olduğu için bu normal. Birde bir arkadaşımda Mi 9T Pro var, onunla parmak izini biraz kıyaslama şansım oldu, birbirlerine çok yakınlar, hatta XT bir tık daha hızlı ve kararlı diyebilirim ondan.

    Kamerayı çok deneme fırsatım olmadı açıkçası ama yine zenfone 5 ile kıyaslarsam daha iyi diyebilirim özellikle detay konusunda, ki zenfone 5 özellikle fotoda bence iyi bir telefon. Fırsatım olursa işyerindeki arkadaşların Note 8 pro su ve A70 i ile kıyaslamayı düşünüyorum. Gerçi çok yakında olmayadabilir çünkü malum salgın yüzünden homeoffice çalışıyorum şu anda.

    Fiyata gelirsek ekonomik şartlar düşünüldüğünde bence de fiyatının 2400-2500 lere düşmesi lazım, ben hediye çeki indirim falan derken 2550 ye aldım. 2999 e teknosa ve mediamarkt da var şu anda, tamam süper amoled ekran, ekrandan parmak izi, UFS standardında 128 gb bellek ve 8 gb ram, kaliteli malzeme ve kamera var ama 2999 a alırmıydım bilmiyorum, o zaman note 8 pro ya kayabilirdim belki. Ama genel olarak çok memnunum telefondan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 24 Mart 2020; 3:4:15 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.