Şimdi Ara

Reallocated Sector Count nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
25.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SezZzaR



    Konuyu azcık hortlatıcam ama bende de şöyle bir şey var. Dikkate almalı mıyım? Yoksa kalsın mı HDD?
    Bende de bu şekilde görünüyor. Ayrıca hard diskten "cik cik" diye ses geliyordu, bu yüzden tarama yaptım ve şu 2 tane sarı uyarı bana da geldi. Error scanda sorun yok hepsi yeşil çıkıyor. Hard diskten ses gelmesinin çözümü var mı acaba? Bu arada hard disk harici.




  • Ben de bu gün aynı sorunla karşılaştım, üstelik disk daha 1 aylık, yeni alınmış bir disk! Cihazım akım korumalı UPS'e bağlı, yani elektrikle ilgili hiç bir sorunum da yok! "1TB SEAGATE 7200RPM 128Mb SATA 6.0". Açıkçası ben garantiye göndereceğim.
  • suphion kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim bilgisayarım yaklaşık 1 sene önce no bootable device hatası vermişti ardından uzun bir süre bilgisayarım taklıyodu kapanıyodu eskiden oynayabildiğim oyunları oynayamıyordum artık o haldeydi ve formatta atamıyordum bilgisayara ardından bir bilgisayarcıya verdim ve bilgisayar düzelmişti eskisi gibi fazla takılmıyordu ama hala oyunlardan çok ama çok az fps alıyordum sonra geçenlerde hd tunei indirdim ve 16456 bad sector çıktı harddiskimi değiştirirsem sorunum çözülürmü veya ne yapmalıyım?
    @suphion
  • Merhaba,
    Konu hortlamış bulunmakta şuan. Aynı hatayı ben de alıyorum, önceki sorun yaşayanlara bildirim gidiyorsa, son durumlarını öğrenmek isterim. Reallocated Sector Count nedir?
  • Çokta fazla takılmamak gerek illaki insanın istemediği birşey fakat okuma yazmada sorun çıkartmıyorsa sıkıntı yoktur. Mesela benim hardiskim harddisk senitel programında sağlık sekmesi %9 bu şekilde yaklaşık 5 yıldan fazla olmuştur kullanıyorum. Ha satamıyorsun orası ayrı bir durum canımı sıkan nokta orası. Hatta seagate ile durumdan bahsederek görüştüm hdtune slow da bad sektör görünmüyor kendi verdikleri bir program vardı onunlada uzun tarattım test yaptı sonucu gönderdim ve harddiskiniz sağlam diye yanıt geldi. Eee bu hata veriyor ama programlarda sağlık düşük diyor dedim biz onları kaale almıyoruz gibi yanıt verdiler. Ben de gittiği yere kadar deyip kullanmaya devam ettim. Hala kullanıyorum bilgisayarda ssd c bu hdd de d sürücüsü olarak kullanılıyor.

    Bir nevi bad sektör görünen arkadaşlara yine "hdtune" ile "zero fill" olarak hdd yi formatlamaları veya aynı işi yapan wesatern digital in "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" ile erase yapmalarını öneririm.




  •  Reallocated Sector Count nedir?
    şimdi benim disk 11 senelik ne kadar götürür acaba bir ay kadar idare eder mi sizce
  • arkadaşlar bendede 1 tane reallocated sector var htst 1 tb 5400 rpm 2.5" disk, bunu sadece video depolamak için kullanacağım uzun vadede bir problem yaşatır mı?

  • O değer artmıyorsa sıkıntı yok.

    Bende 3 bad sektörlü (reallocated sector count) olan netbooktan çıkma Toshiba harddisk var, 5 yıldır harici disk olarak kullanıyorum.  Reallocated Sector Count nedir? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a-f-h

    O değer artmıyorsa sıkıntı yok.

    Bende 3 bad sektörlü (reallocated sector count) olan netbooktan çıkma Toshiba harddisk var, 5 yıldır harici disk olarak kullanıyorum.  

    valla health taraması yaptım birsürü kırmızı nokta çıktı ondan dolayı saldım diski kutuya koydum çok yavaş yazma işlemi yapıyordu zaten ne zaman elimde kalacağı mechul  Reallocated Sector Count nedir? 

  •  Reallocated Sector Count nedir?


     Reallocated Sector Count nedir?

    Merhabalar, laptopuma SSD disk taktığım için HDD Caddy alıp harddiskimi onunla beraber dvd soketinin olduğu yere takıp kullanıyorum ama HDD'de olan bazı programlar özellikle oyunlar hem çok geç açılıp yüklenmeye, hem de arada donma yapmaya başladı. Tam olarak anlayamadım problem neyden kaynaklı ama bir fikir verebilirsiniz diye düşündüm. Acaba HDD Caddyden dolayı okumuyor olabilir mi? ama eğer öyle olsa hiçbir şekilde göremem diye düşünüyorum. Okuyor ve oyunlara geçte olsa giriyor.





  • yigitama Y kullanıcısına yanıt
     Reallocated Sector Count nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.