Şimdi Ara

Rastgele Seçim Devresi-Proje

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Şimdi devreyi biraz daha açayım. Tam nerede kullanacağımı söylemeyeceğim. Devre şu şekilde olacak; iki kanal olacak ve rastgele bir kanal seçip o kanala (1) +5v sinyal verecek. Bunu analog veya dijital (pic olarak) nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • arduino ile direk ekstra hicbirseye gerek duymadan 5V analog veya dijital olarak sinyal almanız mumkun projenizin buyuklugune gore nano veya uno modellerinden birini alabilirsiniz
  • Peki. Arduino ile yaptık diyelim. Bu kanal çıkışlarını rastgele nasıl seçeceğiz. Benim yazdığım devre hep aynı sekilde çalışır ancak ben iki kanalın da sürekli ben belirlemeden sağ veya sol çıkış sinyali vermesini planlıyorum. Bunu nasıl yaparım. Op-amp da olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanal seçme zamanı ne olacak? Kararsız multivibratör filip-filop diye aratın net de .kondansatör ve direnç değerleri ile oynayarak istediğiniz sürelerde yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egealtay

    Kanal seçme zamanı ne olacak? Kararsız multivibratör filip-filop diye aratın net de .kondansatör ve direnç değerleri ile oynayarak istediğiniz sürelerde yapabilirsiniz.

    Ustam yalnız şöyle bir şey var: devrelerde bir sağ bir sol yanıyor, zamanı ayarlıyorsun. Benim istediğim, örnek 8 kanal çıkışı vereyim (not: sürekli böyle olmayacak değişecek.) Sağ-sol-sol-sol-sağ-sağ-sol-sağ gibi kendi başına bu çıkışları verecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.